MS-tauti ja lääkitys

kaikkiojatkahlattu

Minulla on diagnosoitu MS-tauti 80-luvun alussa ja äidilläni diagnosoitiin jo 60-luvun alussa, joten pitkä kokemus taudista.

Molempien sairaus johti lopulta pitkälle edenneenä (yli 10 vuotta) liikuntakyvyttömyyteen kunnes eräänlainen pohja tuli saavutettua ja tauti lähtikin yllättäen paranemaan. Minun ja äitini taudinmuoto on täysin erilainen ja myös oireet ovat olleet erilaiset.

Äitini elää nyt yli kasikymppisenä edelleen omatoimisesti omassa kodissaan - ja minä eläkeikäinen pärjää myös kohtalaisen hyvin ilman apuvälineitä.

Me molemmat vannomme aivojen käytön nimiin ja kapasiteettiin siellä korvien välissä.

Olemme kauhuissamme seuranneet MS-taudin lääkitystä nyt kolmisen kymmentä vuogtta, ja olemme varmoja, että jos meidät olisi lääkitty vahvemmalla kuin kortisoonilla näinä pahoina jaksoina, emme olisi siinä kunnossa kuin nyt kumpikin olemme.

Lääkkeiden sivuvaikutukset esimerkiksi psyykkeelle ovat kuulemma olleet tosi rajuja, jopa itsemurhiin asti, tällaista ei silloin ennen vanhaan ollut ollenkaan.

Muistan, kun itse sairastuin, niin totta kai olisin syönyt vaikka arsenikkia, jos olisi ollut jotakin, jolla lääkäri olisi väittänyt, että tautini paranee, mutta silloin ei ollut mitään.

Kerta toisensa jälkeen neurologi vakuutti minulle, että mitään parantavaa hoitoa ei ole - oireisiin voidaan antaa jotakin, mutta se ei ole pään ja aivojen kannalta hyvä asia, koska se kapasiteetti on siellä korvien välissä.

Lopulta ymmärtsin ja tajusin mitä tuo vanha, kokenut neurologi opetti, ja sen jälkeen olen välttänyt Buranaa vahvempaa lääkitystä, mutta hoitanut tulehdukset huolella.

Luin nyt wikipediasta aivan uutta ja täysin käsittämätöntäkin juttua MS-sairaudesta!

Voin allekirjoittaa viittauksen 70-luvun arvioon tulehdusten merkityksestä MS-sairaudessa siten, että aivo-verieste olisi todettu madaltuneeksi - sehän tarkoittaisi myös myrkyllisten aineiden pääsyä herkemmin aivoihin kuin normaalikuntoisilla henkilöillä.

Mutta tarina aivojen kutistumisesta sairaudesta johtuen oli jo kaiken huippu! Nyt on löytynyt myös plakkeja harmaasta aivoaineesta - erikoista, ja kiinnostaisi tietää, että ennenkö vai jälkeen lääkityksen? Nimittäin myös ADHD-lääkityksen kohdalla puhutaan jo lasten lobotomiasta.

Löytyykö vielä MS-ihmisiä näihin heidän tutkimuksiinsa, jotka eivät pikälle edenneessä sairaudessaan olisi syöneet lääkkeitä? Miten kontroloidaan lääkityksen teho vähentää pahenemisjaksoja, koska sairaus on jokaiselle yksilöllinen?

Ja sitten on sivulla tällainen lause kuitenkin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/MS-tauti

- Tutkimuksen tulos oli se, että beetainterferoni ei hidastanut MS-taudin invaliditeetin etenemistä.[79]

Mutta miten oli - pahensiko jopa? Tuli mieleeni, jos MS-tautia sairastavien elinikäkin on nyt lyhentynyt jopa 10 vuodella ja aivojenkin on todettu kutistuvan, jotka ovat täysin uutta tietoa tältä muutaman vudoen lääkitysajanjaksolta.

3

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suonioperaatioista

      Laskimoiden operoinnista tuntuu kyllä olevan hyötyä. Onko tietoa, että mikä näiden operaatioiden tilanne nyt on Suomessa, vai onko edelleen mentävä Puolaan asti? Mikähän tuon laskimo/verisuonitilanteen suhde voisi olla tuohon havaittuun veri-aivoesteen jonkinlaiseen vuotamiseen?

      Onkohan mahdollista liittyä toisiinsa?

      Operointituloksista tuon Wikipedialinkin mukaan:

      - Tulosten analysointi osoitti, että operoinnista selkeämmin hyötyivät vähemmän aikaa (alle 10 vuotta) MS-tautia sairastaneet. Fyysisen toimintakyvyn osalta kaikkiaan 75 % operoidun kohdalla todettiin parantumista lyhyellä aikavälillä.[125]

      Yhdysvaltalaistutkijoiden lisäksi vuonna 2012 julkaistiin kaksi Paolo Zambonin tutkimusryhmän kartoitusta laskimoiden operoinnista. Functional Neurology tiedejulkaisussa esiteltiin tutkimus, missä selviteltiin laskimo-operaation tuloksellisuutta kahden vuoden aikavälillä. ...; kahden vuoden aikana pahenemisvaiheiden keskiarvo oli 0,45 ja operaatiota edeltävänä kahden vuoden aikajaksona vastaava lukema oli 0,76 (p=0,021).
      MS-taudin invaliditeettiä osoittava EDSS arvo oli myös laskenut tilastollisesti merkittävästi neljän vuoden aikavälillä; kaksi vuotta ennen operaatiota mitattu ryhmän keskiarvo oli 2,27 ja kaksi vuotta operaation jälkeen ryhmän EDSS pisteiden keskiarvo oli 1,98 (p=0,037). Tutkijoiden mukaan operoitujen tilanteen kohentuminen liittyy todennäköisesti virtausesteiden korjaamiseen ja sen myötä parempaan verenvirtaukseen aivoissa.

    • VVHkannattaja

      Viljatuotteet aiheuttavat monia sairauksia muun muassa seuravat listalla olevat:

      Hedelmättömyys
      1. tyypin diabetes
      multippelisskleroosi (MS-tauti)
      nivelreuma
      punahukka
      Vitiligo
      Narkolepsia
      Skitsofrenia
      Autismi
      Masennus
      Huntingdonin tauti
      Lymfooma
      Kilpirauhasen vajaatoiminta
      porfyria

      On aivan turha kuvitella jonkin sairauden paranevan samoilla eväillä, joilla sairaus on hankittu.

    • msrämä

      Tuli luettua tuo tarinasi, pistän "ensimmäisen" asteen pistoshoitoa joka ei ole tehonnut verikokeiden plus olojenkaan puolesta...yleiskunto ainakin huononee noiden pistosten takia, monesti flunssainen olo/kautta muuta.
      Kiitän toki terveydenhoitoa ja lääkäreitä, tekevät sen minkä jostain ylempää käskevät. Ei minusta tuohon olisi.

      Olishaaaaaan se kiva tietää mikä olisi tilanne tänä päivänä ilman tuota jotain Sweitsiläisen patentoimaa lääkettä? Ku ei voi tietää, pakko se on kokeilla mitä suositellaan hädässä?

      Viereisessä viestiketjussa joku kertoi Puolossa tehtävistä verisuoni ym laajennuksista. Niin se Saija Variuskin tuli sieltä kalliista leikkauksesta kotia suomen lääkehoidon piiriin! (enään ei hyväksytty Suomen pistoshoitoon ilmaiseksi) Se siitä Pallo laajennuksesta jota hehkutettiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2878
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2174
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe