Valtuuston kokoustila

VLieksan kaupunginvaltuusto pitää kulttuurikeskuksen Brahe salissa kokouksia nyt ja se harmittaa Seppo Kiiskistä joka kirjoittelee ahkeraan yleisönosastoon Lieksan lehteen.
Nyt hän on vammaisten asiat unohtaen esittämässä kokouspaikkaksi Keskuskoulun auditoriota eli mielestäni rikkomassa jopa YK vammaissopimusta vammaisten tasapuolisesta kohtelusta osallistua ja vaikuttaa asioihin tuo tila on todella rappujen vuoksi todella hankala ja siksi joitakin tilaisuuksia on järjestettu entisellä kauppaoppilaitoksen tiloissa.

Mielestäni Karpalosali olisi hyvä tila jonne pääsee vaivatta myöskin pyörätuolilla ja olisi akustiikaltaan parempi ja tietääkseni myös kuulovammaisia ajatellen siellä on silmukka ja myöskin tuolien lisäksi pöytätilaa valtuutetuille.

Esitykseni teen omissa nimissä vaikka olen Lieksan seudun invalidien sihteeri ja vammaisneuvoston jäsen ja siun soten neuvottelukunnan varajäsen.
Mutta näistä asioista voidaan siten keskustella toivottavasti rakentavasti MK

36

448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi kokoustilaksi alunperin valikoitui tuo Brahea sali?Ei kaiketi yllätyksenä tullut että penkit on taittuvaa mallia.

      • Keskustelunaloittaja

        Ilmeisesti hyvä tarkoitus oli koska esim vanhus ja vammaisneuvostot kävivät esittäytymässä valtuustolle ja kaupungintalo oli todella vammaisia ajatellen haasteellinen.
        Muuten itsenäisyyspäivänä oli kahvitilaisuus kulttuurikeskuksella ja itsenäisyytemme puollustajalle veteraanille saatiin tila toimestani läheiseen kaupunginjohdon pöytään koska muuten kahvikupin nauttiminen olisi ollut mahdottomuus hänellä.
        Olen sitten ollut puheissa sivistysjohtajan kanssa että tuohon kahvitilaan saataisiin matala pöytä niitä vanhuksia ja vammaisia ajatellen,että voisivat istualtaan juoda kahvinsa ja silloin virkamies lupasi asian järjestyvän ilman erillista aloitetta ,joten muistuuko mieleen sotaveteraanien tilaisuudesta keskustelumme MK


      • Missä sitten valtuusto kokoontuu ja mitä seppo jatkossa tekee


    • pitääks.sun.aina

      Onko tuolla kokouksessa osallistujat vammaisia? Voihan siellä olla pari maksettua avustajaa, jotka auttaa pyörätuolin kokoustilaan? Kyllä se tulee halvemmaksi, kuin joka tilaa ruveta saneeraamaan pyörätuolille sopivaksi!

      • Yk vammaissopimus tuli voimaan 10.6.2016 tämä tarkoittaa sitä, että kansainvälisin sopimuksen määräyksiä vammaisten henkilöiden ihmisoikeuksista on noudatettava lakina.
        Eli hyvä tapa ei ole tuo esityksesi aina kaikessa uudistamisessa ja rakentamisessa pitää tuo seikka otta huomioon ja vammaisten osallistuminen tulee turvata ja että heidät otetaan mukaan päätöksentekoon ja heitä koskeviin suunnitelmiin ja esimerkiksi rakennetun ympäristön tulee olla esteetön ja soveltua myös vammaiselle henkilölle.
        Aikanaan joku tilaisuus oli järjestetty juuri kuvaamallasi tavalla .mutta takaan ja vannon sen seikan että useammasta henkilöstä tulee vammainen jos alkaa sähköpyörätuolia nostelemaan kapeissa rapuissa viiden metrin matkan ja se ei myöskään ole kovin kunnioittavaa toimintaa ihmistä kohtaan joten keskuskoulun auditoria ei sovellu mitenkään esteettömänä paikkana ja liian pitkään Lieksassa on menty kaupungin tiloissa syrjivästi vammaisia kohtaan ja jälleen on jopa taasen kilpailu tulossa joka heikentää heidän kuljetuspalveluja joka saattaa olla lain vastainen MK


    • Muistipätkiikö

      Eikös siita alaovesta mahdu pyörätuolilla?

    • SeEiKertakaikkiaanKäy

      Pitäkööt seuraavan kokouksen rantalankoululla, sillä onhan luokissa pulpetteja, ja kait sinne pyörätuolillakin pääsee!
      Menee koko homma korpiselta jo saivarteluksi kun mikään ei kelpaa!
      Montako niitä vammaisia yleensä noissa kokouksissa on?

      • Minun muisti ei tässä kohdin pätki jos puhutaan keskuskoulun auditoriosta jo portaat on siinä alaovella ja portaat on nykyisinkin teknisen virasto kaupungin johdon tiloinin.Mutta myös kulttuurikeskuksella on painavat ovet ja ne eivät ole itseavautuvia.Terveyskeskukseen ne on saatu aloitteestani ja näitä vammaisten tarpeita ajatellen olen useita aloitteita tehnyt.Aikanaan PKO marketin osalta myös vaikka siellä talousjohtajalla oli samanlainen asenne asiaan kuin täällä esiintyvällä, mutta niin vaan porrashissi tuli jolla sitten kellariin kuskasivat kaljoja.
        Muuten et tunne edes Rantalan koulun tiloja ainoastaan eteiseen voi päästä luiskaa pitkin mutta sitten on portaikko ylös ja alas.aikanaan oli siellä vaalitoimitsijana ja juuri tuon asian vuoksi toimimme sitten eteistiloissa.
        Missä on pporrashissi ollut niin Pielisjärven sairaalassa ja aika asiallisesti voitaisiin päästä moniin tiloihin rauhalan koululle jonne olisi mahtunut hyvin paljon toimintaa eri virastot ja myös lasten päivähoidot ja urheilusalit. mutta nyt ne on ripoteltu pitkin kyliä vuokratiloihin. koska nykyinen siun soten johtaja oli aikanaan ammattikoulujen johtaja. Katsotaan mitä vielä keksiikään onko täällä kellään järkeä vai jatkuuko keskittäminen Joensuuhun MK


    • Jaahasnyt

      Ei ovet tarvitse olla itseavautuvia.HUOM.ei ole este.

      • Lähdit nipottamaan mutta todella aatteleppa ite olet oven takana pakkasessa kuten jopa kelan toimistoon menossa jossa on lunta pihalla pysäköintipaikka on usein väärässä paikassa tai joku toinen on siihen luvatta pysäköinyt kuin myös Karpalossa . Joten tänään olen tilannut jälleen huomautuslappuja jota tulen edelleen laittamaan ystävällisesti.Muuten tiedättekö myös uusia merkintöjä esimerkiksi city marketin luona on invapysäköinnin toisella puolella tarkoitettu kuvalla kerrottuna että ne leveämmät pysäköintiruudut on lapsioperheita ajatelle tarkoitettu ,että voinee pysäköidä lasten rattaiden kanssa helpommin saada ne esille autosta ja takaisin on myös pysäköintiruudut leveämmät niin ne on matkailuautoille joten hieman ymmärrystä ja mittasuhteita ajatuksiin ennenkaikkea joustavuutta. joustavuutta ei ole se että minä itte teen ja meen tuohon ruutuun ja haistatat pitkät


      • Esteettömyydesta on olemassa tietoa ja jopa miten tuolit ja pöydät sijoitetaan ja millaisia pitää olla tuolit ja pöydät.Joten heitä kysymyksen kuka oli hankkimassa Lieksan terveyskeskukseen ergonomisesti vääriä kalusteita joissa on hyvin aikea istua ja joista luistaa jopa lattialle ja joista on huono nousta ja istua


      • Vaikea istua joten heitän kysymyksen kuka teki hankintapäätöksen ja esityksen kalusteista koska niin moni sitä on ihmetellyt.


    • en.minä.viitsisi

      Kyllä sulla hommaa riittää kun kaikkea pitää keritä vahtia, kuten karpalon ja citymarketin pysäköintejä, ja vielä oviaukkoja joista mahtuu, vaiko ei mahdu pyörätuolin kanssa? Ei ihme jos saat vielä vatsahaavan! Onneksi ei meikäläisen elämää nuo asiat vaivaa, eli ihan sama kuka minnekkin pysäköi, itseppähän sakkonsa maksaa!
      No, hommansa kullakin!

      • Kysymys on nyt ihmisten halusta ja asenteesta joihin pyrin vetoamaan.Oletko sinä aikanaan päässyt niin maailmaan suuresta aukosta,että sinun on aina olleet sitten hartiat isot.
        Pyrin kuitenkin tuomaan niitä seikkoja esiin mitä on yhteisesti hyväksytty olen kyllä myöskin työelämassa joutunut mittaamaan työkoneiden sijoituksen ja muuta työturvallisuuteen liittyvia asioita ja myöskin niistä koulutusta pitänyt.
        Mutta toki olen tullut tuntemaan hyvinkin monta asennevammaista jotka toimii näillä palstoilla nimimerkin suojissa joilla ei ole käsitystä kokonaisuuksista ja henkilöistä joiden puolesta puhun.
        On kuitenkin todella ymmärtäviä ihmisiä suurin osa joita olen opastanut mutta on vain yksi joka haluaa vain olla edelleen se henkilö joka ei tunne asioiden oikeudenmukaisuutta ja lainsäädäntöä ihmisten parhaaksi. Olen siinä mielessä onnellinen,että erotan hyvän ja pahan ja näitä joutavuuksia ymmärtämyyttä kohdannut sen verran että niistä en ota pulttia koska tunnen hyvän ja pahan edelleen totean sen ,että minut on jopa siunattu tehtävään ammattiini ja se mielestäni velvoittaa aivan kuin isänmaan puollustaminen ,tässä tapauksessa vammaisten asia yhdenvertaisena ihmisenä olemaan ja nimenomaan puollustamaan heidän oikeuksiaan tiedoilla ja taidoilla MK


      • Katso www.esteetön.Fi mitä siellä ohjeistetaan ovista ja kynnyksistä ja myöskin näkö ja kuulovammaisia ajatellen ,joten hieman tietoa sinulle joka luulet olevan kovinkin viisas.jaahas nyt nimimerkki


    • Jaahasnyt

      Siellä ei sanota mitään ergonomisista penkeistä terveyskeskuksessa eikä itseavautuvista ovista kokoustilaan Huom.tarkkuutta

      • "Jaahas nyt "Minä olen todennut ja kuntalaiset noista terveyskeskuksen penkeistä kuka ne on hankkinut ja esityksen tehnyt? Olen myös kouluttautunut aikanaan työsuojelukouluttajaksi ja myös ergonomia liittyi koulutukseen, joten tiedän mistä puhun.
        Yleensä todettuna asiasta en peru puheitani vaan olen tekemässä esityksiä jokaista kuntalaista paremmin palvelevaksi. joka ottaa vammaiset ja vanhukset ja lapsiperheet huomioon esim koulukyyditykset siitä olen jo kirjoittanut yms
        Yleensä suunnitelmissa nuo mainitut seikat tulee huomioida ja selkeästi niistä on maininta myös mistä mainitsin lainsäädännössämme ja YK julistuksessa siitä tulee keväällä koulutus myös Lieksaan Invalidiliiton lakimies kouluttajana Aikanaan soitin tokmannin johtajalle miten saatte tavarat sisään kapeasta ovesta kun näin piirustukset hän kiitti tiedosta ja muutos ennen rakennuksen valmistumista.Myöskin tuo kultturikeskuksen tilanteen nenäni haisto ja asiantuntijat sisäilmakouluttajat heti olessani hengitysyhdistyksen sisäilmavastaavana silloin väitettiin toista Teklasta mutta totuus paljastu sen tiedätte MK


      • nippelit

        Valtuutetut etupenkkiin,niin ongelma on sillä ratkaistu ja pöytärivi eteen.Jos on valtuutettuja enempi kuin tuoleja, vähennetään heitä vaalithan on kohta tulossa.


      • exvaltuutettu

        Edelleen kysymys on myöskin vammaisten henkilöiden osallistuminen eri tilaisuuksiin jossa käsitellään myöskin heidän asioita.
        olen siksi asiasta todennut ja seppo on moittinut myöskin kolisevia tuoleja koska puheet pidetään seisaaltaan tai puhujan pöntöstä.Jos nyt muuta väität niin kerron sinulle,että olen ollut valtuustotyössä aikanaan neljä kautta ,joten tunnen asian erittäin hyvin.


    • parkkivahtivalehtelee

      Mutta karaokessapa et ole pärjäännyt, etkä lavatähti kilpailussa! Et sinä mitään koneepaikkoja ole mitannut, yrität vain narrata ihmisiä!

      • Tuo nyt ei liittynyt tähän asiaan missä edellinen kirjoittaja taitamuuttaan kirjoittaa mutta totean, että olen työskennellyt Teekoo tuotteen johtavana ohjaajana ja siten tehtäviini on kuulunut vastata laitteista ja niiden sijoituksista aikanaan myöskin Honkalammella opettanut kansalaisopistossa puutöitä ja ollut myöskin kouluttajana sairaanhoitooppilaitoksessa työsuojelussa ja myös työ ja virkaehtosopimuksista toimiessani työsuojeluvaltuutettuna ammattiosaston pj myöskin ammattiliiton valtuustossa ,joten ne asiat on tuttuja ja sain liikanimen liikkuva lakikirja


    • Jaahasnyt

      Kuka päätti kirkonpenkkien hankinnasta?Todella paha istua.Huom.tarkkuutta pilkun viilaamiseen.

      • En ollut silloin vielä kirkkovaltuustossa mutta mielestäni ne on ergonomisesti paremmat etureuna on pyöristetty istuimessa, joten katson että halusit vaan vetästä narusta lähteekö moottori käyntiin.Suosittelen muista öljynvaihto ja vaihtaa öljynsuodatin.


    • Vahvaselkäinen

      Pitäisi jostakin löytää vahva edustaja vammaisille ja sotaveteraaneille,ei taida näinä päivinä löytyä.

    • entKepu

      Kuntavaalit tulossa ja Korpinen heräsi koomastaan kuntavaaleihin mainoskanavallaan. Katoppa kuules ihan rehellisesti saamiasi ääniä edellissä kuntavaaleissa.

      • PahastiPettynytKepu

        2008 sait ääniä 31 ja seuraavana vain 12. Hyvinpä pyyhkii ja edelleen kinuat valtuustoon. Kysyä pitää. Missä meritit, eli teot, joihin äänestajat uskoisi.


    • entKepu

      KORPISEN VAALIKANAVA NELJÄN VUODEN VÄLEIN: Tosin laskeva sellainen mainoskanava.

      • Kyllä minä olen ollut kantaaottava vaalien välilläkin ja omalla nimelläni mutta parjaaja on jatkuvasti hyvin kyseenalaisin toimin kimpussa ja mitään hyvää ei ole hänen toimestaan aikaansaatu kerro vaan missä toimit ja miten?
        Kyllä minun toimet ovat hyvin käytännönläheisiä jatkuvasti ihmisten parissa vapaaehtoistoimijana eri järjestöissä ja ääneni kuuluu tarvittaessa sinunkin pauhaamisen yli joten näin se vaan on tarvitaan yhteisten asioiden hoitoon edelleen yhteistyötä ja myös mielipiteitä ja ennenkaikkea kuitenkin ihmisyyttä erilaisia ihmisiä ja ajatuksia kohtaan."Tullaan tullaan toimehen me tullaan vielä on viitonen kahviin ja pullaan" lauloi aikanaan kehitysvammainen pikkupoika jolla oli sisäinen kello kun oli kahviaika tulossa. eli siinä työssä näin monenlaista ihmistä ja heidän tarpeita ilmeistä ja eleistä ja myöskin sen että on ihmisiä joilta ei ääntä lähde ja se on sinunkin kohtalo aikanaan toivottavasti siinä taistelussa pärjäät. Minulla on vielä jatkoaika elämässä toissa päivänä vielä oli hyvinkin reaktiokykyä liikenteessä kun toinen auto meinasi lytätä perään huomasin tilanteen ja toimin.Kyllä meillä elämässä tulee siis reakoida ja antaa tilaan myöskin toisille ettei vaan tässä tökötän kierrä vaikka mistä, eli pitää huomioida toisetkin ihmiset inhimillisesti ajatellen. Kyllä siten jokaisen vammaisen osallisuus on myös tärkeä tässäkin suhteessa toimia ja vaikuttaa ja käyttää kanavia ja se mahdollisuus tässäkin tapauksess tilojen suhteen tulee huomioida kuten YK sopimus edellyttää MK


      • Entinen kepu kysymys sinulle :Mistä tietosi on peräisin ?


      • Kysyn nyt myös tietäjiltä kun tähän asti sotaveteraanit ovat olleet terveyskeskusmaksusta vapautettu mutta saamani tiedon mukaan nyt ona jollekkin veteraanille lasku tullut käynnistä. Eli näin alkoi soteuudistus kauniita vihkosia on että palvelut paranevat kun vaan näkis? onko syrjäseudut ja köyhät huomioitu vammaiset vanhukset ja lapsiperheet ks susikyyditykset


      • sinkomies
        markkukorpinen kirjoitti:

        Entinen kepu kysymys sinulle :Mistä tietosi on peräisin ?

        Niin äänimääräsi kuntavaaleista löytyy Tilastokeskuksesta. Ja tuo väitteesi että kirjoittaisit nimelläsi, niin lopeta paskanjauhanta.
        Jäit jo kerran sinkomiehen nikestä kiinni ja nyt nuo kaikki siniset niket on sinun aikaansaannoksia.
        Keksi kuules jotain luovempaa, noilla eväillä et hyppäää Lieksan valtuustoon


      • Kysymys ei ole minun saamastani äänimääristä vaan valtuuston kokoontumistiloista ja vammaisten ja nimeenomaan esteettömistä tiloista
        Kysyin entiseltä kepulta mistä tietosi on peräisin että olisin ehdokkaana? Tietämäni mukaan vaalilistoja ei ole vielä viety keskusvaalilautakunnalle se on 28.2. ja ennakkoäänestykseen on myös aikaa ja varsinaiseen vaaleihin sen olen tullut tietämään PIENI ELE keräyksen tiimoilta keräys on eri vammaisjärjestöille

        Olet jo rosvonnut nimimerkin sinkomies ja sitä samaa asiaa vatkuttanut jatkuvasti joka ei liity edes käsiteltävään asiaan.Huomaatko myöskin sen,että kirjoituksesi sisältää virheellistä tietoa sinisistä nimimerkeistä minulla on vain sinisellä rekistöröity yksi nimimerkki joka on todellinen henkilö MK


    • hadghahajfghsagh

      Kepun, kookareiden ja persujen vedätystähän tuo koko sote on, saadaan yksityisfirmat rahastamaan ihmisten terveydellä, sitähän sipilän kumppanit, eli ketaleet on kokoajan ajanut!

      • exvaramoottori

        Hieman muistin virkistämiseksi Kataisen hallituksen aikana jo muutettiin lainsäädäntöä yksityisten sosiaalipalvelujen osalta eli silloin lähti käyntiin muutosrulianssi 1.10.2011 Kataisen hallituksessa oli Kok sdp vihreät RKP kris ja vasemmistoliitto joka erosi 2014 huhtikuussa hallituksesta eli "ketaleita "löytyy
        Lieksan valtuuston on siun soten perussopimuksen hyväksynyt 20.6.2016
        Katsoin noita asiakasmaksuja niin sotainvalidien kohdalla on maininta että 15% invaliditeetin omaavilta ei maksua peritä sairaanhoito.kuntoutuksesta .kotihoidosta ja palveluasumisen hoivapalveluista. vaan ne peritään valtiokonttorilta
        Sitävastoin sotaveteraania ei mainita


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1639
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1046
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      132
      957
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      95
      856
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      73
      847
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      19
      819
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      802
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      729
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      725
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      691
    Aihe