I Am Legend

ewoptihdgfkjn

Elokuva alkaa mukavasti. Mies ja koira metsästävät yhdessä keskellä autiota kaupunkia. Aurinko paistaa, kaikki tuntuu olevan hyvin. Metsästys ei tuota tulosta, vaan mies antaa periksi leijonille.

Miehen perhe on kuollut. Ainoa jäljellä oleva kiintymyssuhde vanhaan elämään on koira. Senkin symbolin mies on käsikirjoituksen ansiosta tuomittu kuristamaan omin käsin. Mies irtautuu kaikesta läheisestä, jää yksin.

Mies on sotilas. Sotilas, jolla ei ole kiintymyssuhteita. Sotilas hyvä, zombi paha. Koira oli muuttumassa zombiksi, pahaksi, viholliseksi, se piti kuristaa.
Kellarilaboratoriossa on zombinainen, joka osoittaa kokeissa positiivisia merkkejä paranemisesta. Ehkä rokote tehoaa?

Tuhottuaan viimeisenkin läheisensä, koiran, mies lähtee kipulääkepöhnässä raivoisasti tappamaan vihollisia, eli zombeja. Siinä sankariteollisessa rytäkässä meinaa käydä huonosti, kunnes paikalle ilmestyy kuin tyhjästä pelastaja, nainen. Naisella on mukanaan ilmeetön poika, joka ei tietenkään ole naisen oma poika.

Vaikka miehen kaipuu toisen ihmisen luo on ollut kova, hän käyttäytyy naista ja lasta kohtaan aggressiivisesti. Aggressiivisuus on hämmentävän epäloogista, suorastaan sairaalloisen oloista. Mahdollisuutta läheisyyteen ei anneta, vaan järjettömän vihamielinen ja aseillakin osoitteleva käytös jatkuu puolin ja toisin. Kylmyys hohkaa kaikesta.

Toiset zombit kaappaavat kellarissa paranemassa olleen zombinaisen. Kaappaavat siitä huolimatta, että ymmärtävät paranemisen olevan mahdollista. Zombimies kantaa naisensa ulos, kohti ikuista epätoivoa.

Mutta zombinaisen suhde toisiin zombeihin ei ole oleellista, vaan suhde ihmiseen, mieheen, sotilaaseen. Zombinainen edustaa miehelle toivoa yhteydestä ja hyvityksestä. Toivo kiintymyksestä, hyvityksestä ja yhteydestä hävitetään, monennenkohan kerran.

Lopussa mies on autossa matkalla jonnekin, kyydissään pelastajanainen ja lapsi. Tunnelma huokuu edelleen kyräilyä, epävarmuutta ja epätoivoa. On epäselvää, onko mies vieläkään muodostanut lämminhenkistä suhdetta uusiin tuttaviinsa. Zombit jäivät zombeiksi, perhe kuolleeksi, koira kuristetuksi, tunnelma vihamieliseksi ja kylmäksi. Kuin pakosta ja vain muodon vuoksi lopussa vilahtaa pieni hymy.

Kenenkään ei pitäisi katsoa tällaista kylmyyttä ja etäisyyttä propagoivaa elokuvaa.

1

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylmis_

      Huippu elokuva. Ei mikään tavanomainen zombie-elokuva, vaan tasokas. Se vain jäi miettimään, miten ne Zombiet löysi sen nuken ja osasi rakentaa just samanlaisen ansan, kuin pääosa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe