Suomen hiihtodoupping yksien kansien väliin!

PhalleSeVaan

Veikko Hakulinen vetää nappia naamaan kesken MM-hiihdon vuonna 1958. Karmiva kuva julkaistiin tänään iltalehdessä.
Erkki Vettenniemen kirjan suomen hiihtodoupping julkaistaan perjantaina. Innolla odotan että pääsen kirjaan ja tähän synkkään aiheeseen käsiksi.
Mutta onhan tämä hurja tämä suomen doupping historia mikä todistetusti on alkanut jo 50-luvulta.
Karmivaa!!Kyllähän tämä meidät puhtaan urheilun ystävät hiljaiseksi vetää. Kenties parasta mitä suomalaiselle hiihdolle on koskaan tapahtunut on lahden 2001 doupping-käry jossa niin moni suomalainen hiihtohuijari saatiin kiinni.
Valitettavasti se ei täysin suomalaista hiihtoa puhdistanut, ei ole montaa vuotta kun jälleen maajoukkueen hiihtäjä kärysi kielletyistä aineista.
tällä kertaa Tero Similä. Ja mikä sairainta. Eräs näistä kielletyistä aineista kärynneistä saa patsaan haapajärvelle. Mies joka kaikki meriittinsä sai kiellettyjä aineita käyttämällä, puhtaita kanssakilpailioita huijaamalla. Kepulikonstein niin kuin eräs ruotsalais hiihtäjä sen ilmaisi.
Koko totuus suomaisesta hiihdosta on nyt yksien kansien välissä. Kirjassa nimeltä suomen hiihtodoupping!

22

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitykkä

      Näin rehellisiä nämä suomalaiset sitten ovat,ruisleivällä ja hieman särvintä päälle,huijareita!Kymmenet vuodet vedätetty muka puhdasta urheilua.

    • PhalleSeVaan

      Se on valitettavasti juurikin näin! Julkaistut kuvat nappia vetävästä hakulisesta ovat järkyttäneet minut ja koko rehellisen urheilumaailman.
      Doupping testauksen kehittyessä ja tutkimalla näytteitä jälestäpäin, minulla suomi hiihdon ja puhtaan urheilun ystävällä on pelko että lisää ikäviä paljastuksia on vielä luvassa. Toki sitä me puhtaan ja rehellisen urheilun ystävät emme toivo.
      ..ja minä toivon että rehelliset lahden mm-kisajärjestäjät pitävät huolen että Erkki Vettenniemen kirjaa Suomen hiihtodoupping on saatavilla myös itse mm-kisa paikalta Lahdesta kisojen yhteydessä.
      Toki synkät doupping uutiset hiihdosta eivät koske pelkästään suomea. Se on puhutuin asia liittyen hiihtoon tällä hetkellä myös norjassa, venäjällä,ukrainassa koko hiihtävässä maailmassa.
      Sanonki että hiihto, se ei tällä hetkellä liene näistä synkistä uutisista johtuen se kaikista tervein urheilumuoto.

    • Epo-Einar_Björndalen

      Ihme jeesustelua 99,9% käyttää dopingia jos on ehdottomalla huipulla. Hakulisen aikana ei ollut kiellettyä käyttää amfetamiinia ja kun tiedetään että siitä saa etua niin miksi ei olisi käyttänyt? Ei se pelkkä dopingin käyttö johda mihinkään ilman vuosia kestävää armotonta harjoittelua ja synnynnäistä lahjakkuutta.

      • PhalleSeVaan

        Valitettavasti hiihdossa kertomasi synkät luvut pitävät paikkansa: ( On maailmassa puhdastakin urheiluakin.
        Esimerkiksi jääkiekko. Edellisten olympialaisten bacstromin antaman positiivisen näytteen lajissa kovasta testauksesta huolimatta lajin edustajat eivät ole positiivisia näytteitä enää antaneet. Eikä yksikään nhl pelaaja bakstromia lukuunottamatta ole koskaan antanut kansainvälisessä arvoturnauksessa positiivista douppignäytettä. On kylmä fakta että jääkiekko on todellinen puhtaan urheilun esikuva josta hiihdonkin toivoisi ottavan esimerkkiä.


      • Eisinisilmäinen

        Voi herranen aika kuinka lapsenmielinen olet jos uskot jääkiekon olevan puhdas laji. Vrasinkin rapakon takana popsitaan mömmöjä ämpärikaupalla. Heiveröisten suomlaistenkin lihasmassa kasvaa useita ellei jopa yli kymmenen kiloa ja leukojen rakenne muuttuu. Puhdasta todellakin.


      • wottaijasei
        Eisinisilmäinen kirjoitti:

        Voi herranen aika kuinka lapsenmielinen olet jos uskot jääkiekon olevan puhdas laji. Vrasinkin rapakon takana popsitaan mömmöjä ämpärikaupalla. Heiveröisten suomlaistenkin lihasmassa kasvaa useita ellei jopa yli kymmenen kiloa ja leukojen rakenne muuttuu. Puhdasta todellakin.

        En usko, että rapakon takana mömmöjä popsitaan. Se on amerikkalainen ruoka, joka heiveröisten suomalaisten massaa lisää. Leukaperien leveneminen taas johtuu amerikan kielen puhumisesta, se kun on tyyliltään leveämpää kuin brittienglanti, jota yleensä Euroopassa puhutaan.


    • PhalleSeVaan

      Nyt horiset! Esimerkiksi sami kapasen paino viimeisen kymmen vuoden aikana on sijoittunut 75-80 kilon väliin. Tämän suuruisesta painohaarukasta puhutaan myös muiden suomalaisten nhl pelaajien kohdalla. Kysymyksessä on siis tilasto virhe. Erittäin fyysisenä lajina jääkiekossa ei heiveröisiä pelaajia enää aikuistentasolla edes ole.
      Meillä hiihdon ystävillä kun aina uuden douppig kohun sattuessa lajissamme on tapana lohduttaaksemme itseämme, alkaa syytellä muiden lajien edustajia heidän napostelemistaan kielletyistä aineista.
      Ainakin meidän hiihdon ystävien mielestä he niitä ämpärikaualla napostelevat.
      Valitettavasti doupping testaus kertoo aivan jotain ihan muuta.

      • PhalleSeVaan

        Siis Kapasen paino viimeisen hänen nhlssä pelaamansa kymmenenvuoden aikana.


    • suoraatekstiäfudis

      Maanantaina julkaistussa Wadan raportissa keskitytään Venäjän yleisurheilussa esiintyvään dopinginkäyttöön, mutta työryhmän johtaja Dick Pound uskoo, että myös muissa maissa ja lajeissa esiintyy sama ongelma.

      Kaksi vuotta sitten myös Wenger halusi Uefan kehittävän dopingtestaustaan. Hän totesi silloin, että urheilu on täynnä legendoja, jotka ovat todellisuudessa huijareita.

      - Totta puhuen, en usko, että jalkapallossa tehdään riittävästi testejä. En usko, että 740 pelaajaa MM-kisoissa eivät tuota yhtäkään ongelmaa.

      Englanti on immuuni dopingille, mutta enpä tiedä. Uefan otteluissa ei oteta verinäytteitä, he ottavat vain virtsanäytteet. Olen pyytänyt monesti muutosta asiaan. Doping on lajissamme suuri ongelma, mutta meidän on yritettävä selvittää asia.

    • Klonuman

      NHL puhdasta urheilua????????

      Ei ole todellista.
      Kuka tällaista uskoo vielä vuonna 2017?
      Tiedonlähteenä päivälehtien urheilusivut, vain ja ainoastaan.
      Ja kaikki jotka ovat erimieltä, ovat luonnollisesti foliohattu salaliittoteoreetikkoja jotka uskovat että Hitler asuu kuussa.

    • kukauskooänäriin

      Pseudoefedriiniä vedetään kuin karkkia, mutta mitään ei näy Änärin testeissä.

      • Vedäjatyönnä

        Miten sitä vedetään, entä jos työnnettäisiin?


    • Tiriliri
      • MikanPatsaallaRukoilu

        Arto Halosen dokumenttielokuvassa Sinivalkoinen valhe kerrotaan, että laukun varastivat viranomaiset ja veivät Tikkurilaan. Myöhemmin soittivat Hesariin Riku Rantalalle, että tutkii vähän laukun sisältöä.

        On laskettu, että veronmaksajille tuli laskua tästä tempauksesta jopa 200 milj euroa ja Suomen ulkomaisen maineen menetys vuosiksi.

        Rituaaliuhri on jo kuollut.

        Pitäiskö lopultakin rangaista jotain tahoa tästä toiminnasta ?

        Lereim oli vain hyväksikäytetty käsikassara tässä huijauksessa.


      • sinivalkoinentotuus

        Otepäähän ei lentokoneella pääse. Pärnussa on pieni kenttä, mutta sinne ei Suomesta lennetä.

        ELI, paljonkohan noissakin väitteissä on perättömyyttä ?

        Tänäkin vuonna ainakin urheilijat menivät aamulaivalla Tallinnaan ja siitä autoilla eteenpäin.


      • mittakaava-hoi
        MikanPatsaallaRukoilu kirjoitti:

        Arto Halosen dokumenttielokuvassa Sinivalkoinen valhe kerrotaan, että laukun varastivat viranomaiset ja veivät Tikkurilaan. Myöhemmin soittivat Hesariin Riku Rantalalle, että tutkii vähän laukun sisältöä.

        On laskettu, että veronmaksajille tuli laskua tästä tempauksesta jopa 200 milj euroa ja Suomen ulkomaisen maineen menetys vuosiksi.

        Rituaaliuhri on jo kuollut.

        Pitäiskö lopultakin rangaista jotain tahoa tästä toiminnasta ?

        Lereim oli vain hyväksikäytetty käsikassara tässä huijauksessa.

        Suomen "ulkomainen maine" ei mennyt yhtään minnekään. Kuuluisat "Lahden tapahtumat" ovat malliesimerkki suomalaisesta vouhotuskulttuurista, luterilaisesta etiikasta ja syvään iskostuneesta luulosta, että maapallon akselin toinen pää on Suomen kohdalla.

        Vuoden 2001 Lahden MM-kisojen kansainvälistä näkyvyyttä kuvaa hyvin seuraava: parisen kuukautta ko. kisojen jälkeen suomalainen poliitikkojen valtuuskunta vieraili Espanjassa. Ko. porukan vetäjänä oli kulttuuri- ja myös urheiluasioisata vastaava ministeri. Isäntämaan ministerin kanssa keskusteltaessa tuli tietysti myös doping esille. Suomen valtuuskunnan jäsenille antoi perspektiiviä Espanjan ministeri, joka ei ollut kuulutkaan mistään Lahden kisoista.


    • TeresaOrlowski

      Lentokoneella tulivat. Lähtökenttä muistaakseni Tallinna. Yksityiskoneella tietty pääsisi

    • Tiriliri

      Kappas. Sinivalkoisen valheen tuo osuus on lipsahtanut ohi. Ihan uutta asiaa mulle oli

      • realismia-kehiin

        "Veikko Hakulinen vetää nappia naamaan kesken MM-hiihdon vuonna 1958." Karmiva kuva julkaistiin tänään iltalehdessä"

        Mistä tiedät, että kyseessä oli piristepilleri? Epätarkka mustavalkoinen lehtikuva 59 vuoden takaa voi sisältää mitä tahansa. Tietänet myös, että v. 1958 piristeiden käyttöä ei valvottu mitenkään - niitä ei oltu kielletty. Kuvitteletko, että kyseessä oli puhtaasti suomalainen keksintö? Eli, että ruotsalaiset, venäläiset, norjalaiset jne.. olivat autuaan tietämättömiä ko. pillereistä.


    • vertailupohjaa

      On se ollut ennen kauheaa : pilleri (mikä lie proteiinilisä ollut) vain poskeen jotta hiihto kulkisi.

      Toista on nykyään : kun norjalainen huippu käytti ylimääräistä astmalääkettä ainakin pari vuotta, niin heti kesällä joutui 2 kk olemaan kilpailukiellossa. Onneksi on nykyään niin puhdasta tuo urheilu, varsinkin ulkomailla.

    • Abogado

      "Veikko Hakulinen vetää nappia naamaan kesken MM-hiihdon vuonna 1958. Karmiva kuva julkaistiin tänään iltalehdessä.."

      Lehtijutun kirjoittajan onneksi olemme Suomessa. USA:ssa vastaava juttu olisi ollut hyviä juttuja metsästäville lakimiehille syöttö suoraan lapaan. Hakulisen perikunta tms. voisi nostaa ko. lehtikuvan tekstistä kunnianloukkauskanteen. Voitto olisi varma.

    • Curlingissa

      Ei taida tarvita piristeitä,eikä muita mömmöjä. Muissa lajeissa käytetään enempi tai vähempi aineita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe