Traakkipuu, myrkyllinen vai myrkytön?

Traakki

Muistelen että traakkipuun pitäisi olla myrkyllinen, nyt kuitenkin löysin hus:in sivuilta listan jossa sanotaan että traakkipuu on myrkytön (http://www.hus.fi/default.asp?path=1,28,824,2049,2265,2260,2613). Siis miten on, voiko kissakodissa olla traakkipuita vai ei?

13

24425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thapsus

      Meidän kissat on vetäneet monet traakkipuut napaansa. Ei ole tullut muita oireita kun harmia omistajalle. En ole tainnut ikinä kuulla, että olisi myrkyllinen. Onko joku muu?

      • Pate

        Meilläkin kissat söi traakkipuun, hyvin maistui eikä näkynyt kissoissa mitään sairauden/pahoinvoinnin merkkejä. Sääli hyvää traakkipuuta :-(


      • Tabby

        Ei traakkipuu välttämättä ole myrkyllinen, muttei sitä myöskään ole tarkoitettu kissanruohoksi - kuten ei mitään muutakaan huonekasvia ;) Kissoille kannattaisi kasvattaa ihan omaa ruohoa (vehnän- tai kauranorasta esimerkiksi). Saavat sitten huonekasvitkin olla rauhassa.


      • Anonyymi
        Tabby kirjoitti:

        Ei traakkipuu välttämättä ole myrkyllinen, muttei sitä myöskään ole tarkoitettu kissanruohoksi - kuten ei mitään muutakaan huonekasvia ;) Kissoille kannattaisi kasvattaa ihan omaa ruohoa (vehnän- tai kauranorasta esimerkiksi). Saavat sitten huonekasvitkin olla rauhassa.

        Myrkyllinen on ainakin meidän kissalle. Sai myrkytyksen ensin oksensi ja sitten ei syönyt. Ei edes jaksanut melkein kävellä. Täänän se jo vähän kehräsi ja söi. Toivottavasti se paranee.
        ❤ olkaa varovaisia tämän kasvin kanssa! ❤


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myrkyllinen on ainakin meidän kissalle. Sai myrkytyksen ensin oksensi ja sitten ei syönyt. Ei edes jaksanut melkein kävellä. Täänän se jo vähän kehräsi ja söi. Toivottavasti se paranee.
        ❤ olkaa varovaisia tämän kasvin kanssa! ❤

        😬😬😬. mutta 💜💜💜 paranee 🐱. mitenkä
        🐶🐶 : lle 😬? entäs tietääkö joku että voiko vaatteesta tarttua?


    • Lina1982

      Joo, kyllä voi olla traakkipuu kissakodissa. Tosin eri asia on, miten kauan. Meillä puu kituutteli hengissä 3 kk kissan tulon jälkeen. Sen jälkeen oli jo vähemmän ilo silmille; pelkkiä lehdenraatoja roikkui muutama säälittävästi kiinni rungossa. Kissa siis popsi lehdet poskeensa kuin ihmiset salaattia..

      • Mepu

        Meillä lähti tuoksutraakkipuu, kun luin että se on kissalle myrkyllinen. Meidän uusi kissamme söi sitä ja oksenteli jatkuvasti


    • kisuli

      Mulla kissa syönyt traakkipuita ja voi hyvin. Ei ne ole myrkyllisiä. Parempaahan olisi kissanruoho, kasvata sitä mirrille.

    • 9+8

      Olisko tähän asiaan uutta tietoa kun ei näytä tuo vanha linkki enää toimivan eikä hus:n tiedot sitäpaitsi varmaan koske kissoja vaan ihmisiä.

      Minulla on useampia traakkipuita, käsittääkseni reunustraakkipuita. Kissalle on kasvatettu kissanruohoa, mutta aina vaan se kielletty traakkipuu vaikuttaisi houkuttelevan sitä. Muutaman kerran saanut syötyä pieniä määriä kyseistä kasvia eikä tullut mitään oireita, paitsi viimeisellä kerralla oli hotkaissut kokonaisena isomman lehden palan niin oksensi sen vähän ajan päästä pois.

      Pyrin kyllä pitämään kasveja kissan ulottumattomissa tai olemaan itse läsnä ja vahtimassa ettei se pääse niitä maistelemaan.

      Keskustelupalstoilta löytyy puolesta ja vastaan tietoa. Onko se siis myrkyllinen vai ei? Voiko se alkaa vaikuttamaan vasta pitemmällä aikavälillä vuosien saatossa?

    • kisses

      Kissat oksentaa syötyään ruohoa/kasveja mitä vaan vihreää. Ne syö niitä, jotta ne oksentaisi karvapallot ulos suolistosta (mitkä muodostuu kun ne pesee itseään) Joten pelkästä oksentamisesta ei ehkä kannata huolestua, jos muuten käyttäytyy normaalisti..

    • minsku12

      Siellä HUS:in sivuillahan sanotaan, että ihmisille myrkytön, eläimille myrkyllinen.

    • Mirrutin
    • TuoksuLohikäärmepuu

      Kasvaa yleisesti etelänmaissa, joten epäilen sen myrkyllisyyttä, ettei vain olisi joku lääkekasvi ? En suosittele syömään ihmisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe