Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Papalle hankithan edunvalvoja maistraatista

valikkotgg

papalla omistuksessaan pikku maatila ja pikku metikkö, nyt hän ei osaa ennee asioitaan hoitaa joten edunvalvoja lienee viisain ratkaisu. Hoivapaikkaankin muuttoa tahdään piankin. Voiko se edunvalvoja myydä papan omistukset ja käyttää johonkin vai antaako ne olla?

7

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ValvoKaverinEtua

      Juu - tilanteessa edunvalvontavaltuutus kantsinee tehdä - jos hän siihen vielä on kykenevä tai muuten pystyy mielipiteensä asioista sanomaan. Paperiin voi tarkoin määritellä, minkälaisista asiosta edunvalvoja voi päättää ja minkälaisista ei voi päättää.

    • edunvalvoja

      Muistakaa, että myös lähiomainen voi hakea edunvalvojaksi, jos muut lähiomaiset sen hyväksyvät! Olisi usein se paras vaihtoehto, jos on sopuisaa porukkaa.
      Ei ulkopuolinen ole välttämättä yhtään sen luotettavampi kuin omainenkaan. Lisäksi maistraatti vaatii tiliä vuosittain tekemisistä. Moniin asioihin pitää hakea erikseen lupa, esim. omaisuuden myyntiin.

    • valtuutettu

      Jos pappa on vielä "tolkuissaan" ja vastustaa edunvalvontaa, edunvalvojaa ei määrätä. On myös toinen vaihtoehto: jos pappa on tolkuissaan, hän voi antaa valtakirjan omaisuutensa hoitamiseen lähiomaiselle tai jos halutaan (väärinkäytösten estämiseksi) vaikka kahdelle lähiomaiselle (kummankin allekirjoitus valtakirjassa mainittuihin toimiin tarvitaan). Kankeaa edunvalvontaa parempi vaihtoehto, jos on luottamusta eikä valtuutetulla "oma lehmä ojassa". Edunvalvojan kun pitää tosiaan hakea moniin asioihin erikseen maistraatilta lupa ja voi tulla hirveää vääntöä jopa järkevistä toimenpiteistä. Asioiden käsittelykin kestää maistraatissa tosi kauan.

      • valtuutettu

        Niin ja piti vielä lisätä, että mikäli pappa vielä tolkuissaan, edunvalvontavaltuutus on myös yksi vaihtoehto varsinaiselle edunvalvonnalle.


      • tytytyyt

        siis pitääkö omaisena toimivan edunvalvojan hakea aina erikseen lupa jostain(maistraatista) eri toimenpiteille???????????????


      • 88989
        tytytyyt kirjoitti:

        siis pitääkö omaisena toimivan edunvalvojan hakea aina erikseen lupa jostain(maistraatista) eri toimenpiteille???????????????

        Tietysti pitää, jos ne ovat sellaisia oikeustoimia, jotka laki holhoustoimesta määrää luvanvaraisiksi.

        Lista on lain 34. pykälässä


      • besserwisserin
        tytytyyt kirjoitti:

        siis pitääkö omaisena toimivan edunvalvojan hakea aina erikseen lupa jostain(maistraatista) eri toimenpiteille???????????????

        tarkoitit varmaan edunvalvojana toimivan omaisen....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe