Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kexit Kotiolahti

Kexit

Kontiolahdessa tulee tulevien kuntavaalien tavoitteena olla Kexit. Kontiolahden irtautuminen kuntaa vaivanneesta syövästä nimeltä ampumahiihto.
Kuten on nähty Kexit vaatii toteutuakseen nykyisen valtuuston vaihdon viimeistä valtuutettua myöten.
Nykyinen valtuusto edustaa piittaamattomuutta kuntalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta ampumahiihdon kustannuksella.
Ei voi olla minkään kunnan etujen mukaista, että marginaalinen ryhmä harrastajia vie vuodesta toiseen kunnan investointivarat täysin järjettömään liikuntapaikan ylläpitoon, josta kunta ei ole koko sen olemassaolon aikana kuitannut yhdeltäkään päivältä tuottoa.
Tämä on syönyt kunnalta varoja ihmisten kannalta välttämättömistä investoinneista joista kuntalaisille on muodostunut todella ylipääsemättömiä hankaluuksia. Lasten turvallisuus on nykyisen valtuuston toimet huomioiden täysin yhdentekevä istuvalle valtuustolle. Hengenvaarallisimmissa paikoissa lapsia rahdataan kuolemanvaaran vuoksi kunnan kustantamilla kyydityksillä. Mutta kun tarvittaisiin rahaa huutavien puutteiden korjaamiseen sitä nykyiseltä valtuustolta ei heru, koska muutaman henkilön harrastuspaikka vie investointivarat.
Siis tämä vetoomus on kaikille kuntalaisille joille lasten ja kuntalaisten turvallisuus ajaa ohi ampumahiihtopyhätön tukemisesta.
Äänestäkää tulevissa vaaleissa henkilöitä, jotka mahdollistavat tämän Kexitin.
(Kexit=Kontiolahti ulos ampumahiihdon kirouksesta)

45

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaijasauhanen

      Eipä ollut kovin välkky kirjoittaja, kun lyhentää, että Kexit= Kontiolahti ulos ampumahiihdon kirouksesta. Paljon fiksumpaa olisi KUPNU= KUrosen P:n Nuolijat Ulos

    • Ex-valmentaja

      Nämä AH-kannattajat kuten edellinen kaijasauhanen ovat liikuttavalla tavalla uskossa ja heidän kommentointinsa aina sitä samaa P...AAA.
      Luulette oikeasti olevanne fiksuja ja tiedätte miten tärkeää AH on kunnalle.

      Uskovaisina ette vain ole tyhmyyttänne huomanneet, että todellisuudessa se on tärkeää vain teille, mutta ei kunnalle. Te haluatte siellä stadionilla käydä ja olla kisoissa ja teidän kannattamat kunnanvaltuutetut juoksee maailmalla kunnan piikkiin kisoista toisiin.

      Tosiasia on kuten aloittaja sanoi rahavirrat on aina olleet negatiivisia, kunnan näkyvyys tällaisen marginaalisen menninkäislajin kisoissa ei tuo kunnalle senttiäkään tuottoa... siksi kunnan todellisista kuluista ja KontUn tuottoista ja Haapalan palkanmaksuista ei haluta avoimesti puhua, saati tehdä riippumatonta selvitystä.

      Uskovaiset uskoo ja päättäjät piilottelee faktoja... jotta te uskotte edelleen....fiksut?

    • AnnastiinaEn

      Hyi tuota ex-valmentajaa kuinka ikävää vihapuhetta häneltä pukkaa ihan tänne julkiseen kanavaan. Eikö sitä saisi mukaan ah-keskuksen toimintaan niin ei olisi niin kateellinen ja pahasuinen. Antaisitte vaikka lumikolan käteen niin pääsisipä pätemään.

      • Ex-valmentaja

        Voi voi, juuri kuten sanoin siitä teidän AH-kannattajien P....n puhumisesta.

        Teidän AH-kannattajien pieneen mieleen on juurtunut ajatus, että kaikki jotka eivät ole teidän kanssa samaa mieltä tai jopa uskaltavat vastustaa AH-uskontoa ovat jollain tapaa huonoja ihmisiä, kuntalaisia ja veromaksajia.

        Taitaa kuitenkin olla niin että moni teistä osuu juuri tuohon lumikolaajan kategoriaan....
        Teette talkoita ilmaiseksi ja taas kerran tehtyänne kumarratte jälleen suurituloista AH-johtajaanne. Hän taas järjesteli mutkien kautta itselleen eläkkeen lisäksi johtajan tason palkan KontU:lta. Ja palkanhan maksaa kunta joka vuosi jollain tukimuodolla KontU:lle, jolla on sitten varaa maksaa ko. palkka.
        Oletko miettinyt, että ilman tuota tuplapalkattua johtajaa ei tarvittaisi noita 50-100t€ kisatukia joka vuosi ?????


    • Kaisan.puolesta

      Ainahan Kaisaa pitää tukea kon hän kuitenkin on huippuhyvä. Missäs sen paremmat hajoittelumahdollisuudet olisivat kon Kontiolahdella.

      • kantakundi

        Kaisan omien sanojen mukaan, ampumahiihtäjien äänenkannattajassaKarjalaisessa,
        hän itse sanoi että Vuokatissa on niin paljon paremmat olosuhteet harjoitteluun että hän on mieluummin siellä.

        Tietysti myös ulkomailla ja Lapissa.
        Kontiolahdella otetaan lähinnä ne pakolliset KontU:n mainoskuvat. Siinä Kaisa sitten kehuu olosuhteita.


      • Kristill

        Vuokatissa urheilijat ja niiden taustajoukot otetaan avosylin vastaan, mutta täällä vain potkitaan perseelle ja v-ttllaan. Kukas tänne haluaisi tulla, kun koko porukka nillittää ja marisee vain kuinka syrjäytyneitä ei ymmärretä ja paapota! Kuinkahan paljon ne muuten lihottaa kunnan taloutta ja tuo hyvinvointia,laskekaa se! Keppiin nojailevat tupakkimiehetkö pelastaa kunnan?


    • kaikki_vaihtoon

      Ompa hurskasta porukkaa, Joensuulaisen Kaisan takia koko kunnan investoinnit kohdistuu yhteen korvessa olevaan urheilupaikkaan.
      Kontiolahti exit on kyllä ihan oikeasti paikallaan tuossa ampumahiihtojutussa.
      Muutama kuntapolitikko koettaa saada omille bisneksilleen markkinaa ja siihen uhrataan kaikki mitä kunnasta irtoaa.
      Jatkossahan kunnasta ei enää irtoa sosiaalipuolen säästöjen seurauksena jäävää rahaa sijoittaa jonninjoutavaan.
      Totuus on juuri kuten yllä on kerrottu se, että koko valtuusto on vaihdettava jos tuosta syövästä halutaan eroon. Ampumahiihtostadionin ympärillä pyörii kuntapolitikkojen hyvävelijärjestelmä, jossa jatetaan muuta hyvää niille joiden bisnekset ei leikkaa ampumahiihtostadionia.
      Kaiken kaikkiaan kunnan änkyröinä ja kehityksen jarruina toimii juuri vallassaolevat.
      Jos joku kuntalaisten etu vahingoittaa omaa etua niin sitä ei tehdä ja sillä käydään kauppaa.

    • puumeja

      Milloinka sosiaalipuolelta on rahaa tullut, ei koskaan, sinne sinunlaisten pummien elättämiseen on kaikki rahat menneet, yli puolet kunnan budjetista koko ajan ja vuodesta toiseen, 60 m€ joka vuosi, huh, huh, heijaa.

    • Mielummin_pummi

      Sosiaalipuolelle jäi kunnassa rahaa kun Lehmon ja Kylmänojan nukkumalähiöitten asukaat ei käyttäneet kunnan terveyspalveluita, mutta verot kerättiin tietenkin täysimääräisinä. Nythän asia muuttuu kun jokaisesta kunnan veroäyristä menee päältä 12 cnt Sotelle. Mitä tulee kunnan NYKYISTEN valtuutettujen jatkuvaan kuntalaisten haukkumiseen sosiaalipummeiksi, niin jos joku haluaa nähdä todelliset kunnan pummit niin ne löytyy kunnanvaltuuston salista joka istuntopäivä. Siellä epäonnistuneet "yrittäjät" eläkeläiset ja muut luuserit ovat hakemassa lisuketta leipänsä päälle. Katsokaa kunnanvaltuutettujen kokoonpanoa ja ne jotka ei ole eläkeellä löytyy kauppalehden protestilistalta. Ei ihme jos rahanjako kunnassakin muistuttaa aamulehden ilmaisjakelun jakelua.

      • Nyt_tarkkana

        Nyt sille sitten tuli vahvistus. Kontiolahti on käyttänyt henkilöä kohti vajaan 2400€ terveyspalveluihin kun joensuu käyttää 3000€/ asukas ja Juuka 4700€. Eli kunta kuppaa Lehmon työssäkävijoiltä rahaa ampumahiihtoon, kun työssäkäyvät eivät käytä kunnan terveyspalveluita.
        Jos kunta toimisi rehdisti ja tasapuolisesti tuo terveyspalvelusäästö näkyisi kunnallisverossa, joka Kontiolahdella on nyt sama kuin Ympäristökunnissakin, vaikka siitä käytetään huomattavasti vähemmän kuntalaisten hyväksi kuin muissa kunnissa. Tämä säästö on surutta työnnetty Jaamankankaan hukkaputkeen.
        Nyt kuntavaaleissa olisi erittäin tärkeää, että Lehmolaisten valtuutettujen määrä nousisi sille tasolle joka lehmolaisista on kunnassa. Käytännössä Lehmosta pitäisi olla 18 valtuutettua, kun nyt siltä uupuu 6 valtuutettua jotka yliedustettu kirkonkylä on saanut.
        Äänestäjä äänestä kuntavaaleissa vain ja ainoastaan oman alueesi edustajaa, sillä Kontipolahden puoluejohtajista yksikään ei asu Lehmossa.

        Tämä on nyt erityisen tärkeää siksi, että nykyiset valtuustoryhmien johtajat lakkauttaa Lehmon terveyskeskuksen tulevalla valtuustokaudella.


      • gojuukago

        Nyt_tarkkana on todella disnero, nähtävästi saanut mailasta tai pallosta päähänsä! Terveyspalveluista syntyvät kustannuksethan johtuvat kuntalaisten sairastavuudesta. Sairastavuusindeksi Kontiolahti 94, Juuka 131, Joensuu 118. Kontiolahti saa valtionosuuksia juuri tämän vuoksi vain 1620 euroa/asukas, Joensuu 1800 €/as ja Juuka peräti 4200€/asukas. Ah-keskuksen vuosimenot vain 13,5 €/asukas ja sekin tulee takaisin moninkertaisesti parantuneena kansanterveytenä, kun kuntalaiset sivakoivat siellä talvikauden! Muuta hyvä ihminen Juukaan, jossa pääset tekemään pois sulavia jääsiltoja ja lumiveistoksia ja naapuriksi saat maakunnan sairaimmat! Ja ota muutama nero mukaasi niin Kontiolahden sairastavuusindeksi ainakin pääkopan sairauksien osalta laskee entisestään!


      • Ex-valmentaja
        gojuukago kirjoitti:

        Nyt_tarkkana on todella disnero, nähtävästi saanut mailasta tai pallosta päähänsä! Terveyspalveluista syntyvät kustannuksethan johtuvat kuntalaisten sairastavuudesta. Sairastavuusindeksi Kontiolahti 94, Juuka 131, Joensuu 118. Kontiolahti saa valtionosuuksia juuri tämän vuoksi vain 1620 euroa/asukas, Joensuu 1800 €/as ja Juuka peräti 4200€/asukas. Ah-keskuksen vuosimenot vain 13,5 €/asukas ja sekin tulee takaisin moninkertaisesti parantuneena kansanterveytenä, kun kuntalaiset sivakoivat siellä talvikauden! Muuta hyvä ihminen Juukaan, jossa pääset tekemään pois sulavia jääsiltoja ja lumiveistoksia ja naapuriksi saat maakunnan sairaimmat! Ja ota muutama nero mukaasi niin Kontiolahden sairastavuusindeksi ainakin pääkopan sairauksien osalta laskee entisestään!

        Eipä taida gojuukago olla perillä siitä paljonko Ah-stadionilla käy Kontiolahtelaisia kuntohiihtäjiä. Todellisuudessa se on pienimpiä liikuttajia kuntalaisten osalta jos vertaa henkilömääriä. Jospa gojuukago ottaisi AH-väriset lasit päästä eikä latelisi tuollaisia latteuksia. Jos AH-stadioniin käytetyt rahat suunnattaisiin yleisiin liikuntapaikkoihin ja seuroille kuntalaisten liikuttamiseen olisi tuo luku vielä parempi siis ilman stadionia!


      • Exsoduskoittaa
        gojuukago kirjoitti:

        Nyt_tarkkana on todella disnero, nähtävästi saanut mailasta tai pallosta päähänsä! Terveyspalveluista syntyvät kustannuksethan johtuvat kuntalaisten sairastavuudesta. Sairastavuusindeksi Kontiolahti 94, Juuka 131, Joensuu 118. Kontiolahti saa valtionosuuksia juuri tämän vuoksi vain 1620 euroa/asukas, Joensuu 1800 €/as ja Juuka peräti 4200€/asukas. Ah-keskuksen vuosimenot vain 13,5 €/asukas ja sekin tulee takaisin moninkertaisesti parantuneena kansanterveytenä, kun kuntalaiset sivakoivat siellä talvikauden! Muuta hyvä ihminen Juukaan, jossa pääset tekemään pois sulavia jääsiltoja ja lumiveistoksia ja naapuriksi saat maakunnan sairaimmat! Ja ota muutama nero mukaasi niin Kontiolahden sairastavuusindeksi ainakin pääkopan sairauksien osalta laskee entisestään!

        Tuo sairastavuusindeksi ei huomioi sitä, että ne terveyspelvelut haetaan työterveyshuollon kautta. Omalla kohdalla 25 vuoteen en ole käyttänyt mitään kunnan ja julkisia terveyspalveluita, enkä erikoissairaanhoidon palveluita, koska ne tulee työnantajan vakuutuksen kautta. Enkä myöskään ole ikinä tarvinnut ampumahiidtostadionin palveluita. Mutta kunnollisia pyöräteitä olen kaivannut, että voisin hyötyliikkua paikasta toiseen turvallisesti. Jospa nyt olisi meidän ikämme maksaneiden vuoro saada jotain vastinetta niille ylisuurille kunnallisveroille, jotka on syydetty joutavaan, kourallisen harrastustoimintaan.
        Jokatapauksessa noita terveyspalveluista säästyneitä varoja on nyt sitten laitettu ampumahiihtoon ainakin se 20 miljoonaa Euroa, joka olisi voitu laittaa kuntalaisten hyvinvointiin tai pitää kunnalisveroprosenttia alempana.
        Mistähän jatkossa revitte ne ampumahiihtomiljoonanne kun tuo raha-automaatti on suljettu.


      • leppärousku

        Ampumahiihtoon uhratut rahat eivät tule takaisin mutta niistä maksetaan korkoa joka vuosi hamaan tulevaisuuteen, sillä kunnan velka on ampumahiihtoon uhratun rahan verran suurempi.


    • Kristill

      Suurin Ah:sta hyötyvä itsensä jäävännyt Persuvaltuutettu nousi parvelle meidän muun yleisön joukoon ja muu persuporukka yritti estää kisarahoitusta puhemyllyllä, jossa meni tulot ja menot sekaisin kuin Jokisen eväät! On se käsittämätön porukka, kun yrittää estää matkailutulot Persuveljeltä. Yleensähän demarit yrittää torpata yrittäjien menestystä! Nyt matkailun tuomaa elinvoimaa pyritään estämään äärioikealta äärivasemmalle, kunnan kurjistamispalkinto pitäisi näille jakaa ja matkalippu Perähikiälle!

    • Exit_on_jees

      Mitä kuntaveronmaksaja saa tuosta ampumahiihtostadionin valtavasta rahavirrasta jota sieltä kuulema tulee. Siis jos kunta laittaa likoon miljoonan ja siitä kuittaantuu kunnan jollekkin politoikolle 5000€ ei ole oikein hyvällä hyötysuhteella kunnan sijoitukset.
      Toisaalta olen vakaasti sitä mieltä, että yksikään valtuutettu ei saisi olla missään kunnan toimessa yrittäjänä, koska tämä on huutava vääryys muita yrittäjiä kohtaan.
      Sitten tuo hurskastelu matkailutuloina maakuntaan on taas suomeksi sanottuna täyttä paskapuhetta. Mikä velvollisuus kuntalaisilla on ominen palveluiden karsimisen vastapainona tukea jotain maakunnan kannalta tärkeää ( tässä tapauksessa merkityksetöntä) matkailuhanketta, joista omaan kuntaan ei tule koskaan mitään tuloa.
      Mikä on se osuus kunallisverosta joka tuonne kankkulankaivoon vuosittain tungetaan. Miksi kaikki tämän asian ympärillä on salaista kähmintää, josta ei kukaan saa oikeaa tietoa.
      Jos joku urakoitsija pitää saada kunnan kustanniuksella töihin, niin meillä kyllä riittää kasaantunutta infran rakennusvelkaa vaikka kuinka, jos vaan halua riittää.
      On suoranainen häpeä missä jamassa on kunnan kevyenliikenteen väylät.
      Mutta uuden valtuuston ensimmäinen tehtävä on luotsata kunta ulos Jaamnakankaan hölmölästä ja seuraava on sitten perustaa työryhä joka kaivaa kaiken kähminnän auki tuossa hölmölässä.

    • kevaritkunnossa

      Mikä kevyen liikenteen väylä on huonossa kunnossa, käsittääkseni Kontiolahdessa on kevareita riittävästi ja oikeissa paikoissa ja ovat hyvässä kunnossa? Hyvän kunnon näkee, kun luistelee rullilla, huonoilla väylillä ei oikein onnistu.

      • Vai_riittävästi

        Käsittääkseni olet joko sokea tai asut Afrikassa. Nehän ei ole kunnossa kun ne kokonaan puuttuu. Kylmäoja -Lehmo, Kulho-Joensuunraja ja Jokirannantie nyt ensimmäisenä.
        Lapsia rahdataan kouluun takseilla ja busseilla kun koulutie on niin vaarallinen, ettei sinne kukaan uskalla lapsiaan laittaa. Tämäkö on se liikuntakunta, jossa edes koulumatkojen tekoon omin avuin ei ole mahdollisuutta kun kaikki rahat tungetaan ampumahiihtoon.
        Mene nyt kokeeksi kävelemään Vanhaa Nurmeksentietä Kylmänojan koululta Lehmon koululle pimeän aikaan ja tule sitten kertomaan laittaisitko lapsesi sille tielle. Tai luistele vaikka rulilla, jos sille tuntuu.


    • eijärkee

      Tätä minä pelkäsinkin, eivät ole kunnan teitä. Tievaltio toteuttaa kyllä kevarit, kun liikennemäärät täyttyvät. Mutta kun liikennemäärät eivät riitä, samanlaisia kohteita on koko valtakunta täynnä, paljon tärkeämpiä kohteita on valtakunnassa tuhansia, liikennemäärät ovat kymmenkertaisia. Sen tähden nämä pikkukylien kevarit eivät ole toteutumassa ensimmäisten joukossa, jos koskaan.

    • Vaihdetaan_kuntaa

      Niinpä, Mikä on mahdotonta kontiolahdella on mahdollista muissa Joensuun ympäristökunnissa. Siellä kunta osallistuu yhdessä Elykeskuksen kanssa kustannuksiin, koska siellä kuntalaisillakin on joku arvo. Ei kait siellä tiellä ole liikkujia kun sen vaarallisuuden vuoksi lapsia ei sinne voi päästää.
      Missään muussa kunnassa ei kuitenkaan tueta maakunnallisia hankkeita kuten Kontiolahti ilmoittaa Ampumahiihtokeskuksen olevan.
      Jos verrataan käyttäjämäärää, niin ampumahiihto stadionin käyttöaste on koko vuosi huomioiden niin huono, ettei sinne kannata sijoittaa senttiäkään kuntalaisten rahoja.
      Ilmeisesti ainoa vaihtoehto saada nuo asiat kuntoon on järjestää äänestys Joensuuhun liittymisestä. Kontiolahti saa jäädä oman onnensa nojaan, liitetään nämä nukkumalähiöt sinne missä käymme töissä.

    • typperää

      Kyllähän Kontiolahtikin on osallistunut kevarikustannuksiin ja osallistuu jatkossakin, mutta ei mihinkään typeryyksiin. Ensin tarvitaan liikennemäärät ja hanke ELY:n listoille ja vieläpä kärkeen. Nuo luettelemasi kohteet ovat Itä-Suomen ELY:n listoilla sijoilla 300-400. ELY toteuttaa vuodessa 2-3 hanketta eli nuo sinun kohteesi ovat vuorossa aikaisintaan 100 vuoden päästä edellyttäen , että muita hankkeita ei ole mennyt ohi nopeammin kasvavilla alueilla.

    • Reilu_meininki

      Miten ne nyt sinne on tippuneet???
      Kylmäoja-Lehmo kohde oli muutama vuosi sitten Elykeskuksen tiehankkeiden 3 koko Pohjois-Karjalassa.
      Nyt joku valehtelee ja näitä tiehankkeen jarrumiehiä on omasta takaa kunnassa. Mm.Kokoomuksessa on valtuutettu joka vastustaa jyrkästi tätä hanketta. Eli onko Kontiolahden kokoomukselle yhdentekevää lastemme turvallisuus.
      Olisi hyvä jos nämä Ampumahiihdon kannattajat ja turvallisuutta vastustavat edustajat olisivat avoimesti joko vastaan tai puolesta. Tällöin ne äänestäjälle jäisi mahdollisuus valita puolueen sisällä ketä äänestää.
      Kontiolahden keskustahan on avoimesti ampumahiihtopuolue, joka lisäksi kannattaa kirkonkylän kasvattamista ja palveluiden keskittämistä sinne. Heidän agendaansa on myös Lehmon terveyskeskuksen lakkauttaminen. Ja terveyspalveluiden siirto kirkonkylään.
      Minusta tällainen on reilua toimintaa äänestäjiä kohtaan.
      Nyt muut puolueet avoimesti esille mitä asiaa kannattavat.

    • kuxit

      Elä usko, että ne tänne tulevat sinun kanssa seurustelemaan, eikä kyllä tarvitsekaan. Mitä hyötyä?

    • Ukomaton_juttu

      Tänään kuulin tuosta Lehmon terveyskeskuksen lakkauttamisjutusta. Siis mitä helvettiä. Miksi jättää terveyskeskus pelkästään kirkonkylälle kun reilusti yli puolet kunnan väestöstä asuu kävelymatkan etäisyydellä Lehmon terveyskeskuksesta.
      Kepu on kuulema tämän kirkonkylän terveysaseman ajajana ja seuraavalla valtuustokaudella asia ratkeaa. Kunta esittää jäljelle jäävät terveyskeskukset Sotelle ja sen mukaan mennään.
      Tämä on hyvä muistaa myös niiden jotka suunnittelee muuttoa Lehmoon, sillä Joensuussa työssäkävijälle tämä on todella paha isku kun lapsia joutuu kuskaamaan Kontiolahdelle.
      Myös äänestäjien kannattaa olla tarkkana ketä äänestää ja mitä puoluetta.

    • tuxit

      Lehmon demarithan on kautta vuosien ollut liittämässä Kontiolahtea Joensuuhun, eikä palveluista ole välitetty hitustakaan. Tukka putkella vaan kuntaliitosta olivat ajamassa, mutta onneksi itsenäisyys säilyi ja paikalliset palvelut!

    • Kyllä_liitokselle

      Lehmon liitos Joensuuhun takaisi terveyspalvelut Lehmossa.
      Joten jospa jo ensi vuoden alusta olisimme Joensulaisia, samalla hoituisi monta muutakin ongelmaa.

    • tervyttä

      Olet ulkona, ei Joensuu eikä Kontiolahti enää järjestä terveyspalveluja. Ne järjestää maakuntatasoinen toimija, ei kuntaliitokset muuta mitään.
      Lehmolaiset voivat käydä vaikka Polvijärven terveyskeskuksessa, ei ole rajoitteita.

    • Että_on_vaikeeta

      Jumalauta näitä kontiolahden päättäjiä, mistään eivät voi päättää muusta kuin siitä, että ampumahiihto on ainut mihin kunnan rahat voi sijoittaa.
      Siellä SOTESSA on kunnalla edustaja, joka sitten tuo esille kunnan toiveet ja tarpeet. Siksi sinne ei ole nykyisessä kunnanvaltuustossa yhtään sopivaa edustajaa kun ne ei osaa pitää kunnan puolia, tai osaavat...... kunnan kanta sotelle on Kepun toivomuksesta Lehmon terveysaseman lakkauttaminen ja palveluiden jättäminen kirkonkylään.
      Eli se kunnan edustaja nyt Siunsotessa tulevaisuudessa maakuntahallinnossa tuo esille kunnan kannan.

    • tuxit

      Mitä tää yks tyyppi sotkee kaikkeen ampumahiihdon, eikös sinun pitänyt klenkata sinne terveyskeskukseen. Siun soten valtuusto päättää terveysasemaverkoston, eikä täällä huutelijat eikä edes Kontiolahden 4 edustajaa siun soten valtuustossa! Joensuulla muuten siellä yli 20 valtuutettua. Voi olla että vertailu kohta Rantakylä vai Lehmo,kas siinä pulma? Mutta tuleehan pian valinnanvapaus, voit mennä vaikka Kauniaisten yksityislääkärille, jos siltä tuntuu tai Pihtiputaalle TV-lääkäri Riston hoitoon!

    • Väliin_faktaa

      He heee. Koira älähti kun kalikka kalahti.

      Kontiolahden edustaja Siunsoten hallituksessa on Keskustan Mika Kuusela.

      Siunsoten valtuustoon kuuluu Kontiolahdelta seuraavat henkilöt.

      Kontiolahti:
      Saara Paalanen (Jukka Puumalainen)
      Sanna Niiranen (Pekka Repo)
      Mauri Tikkanen (Minna Koskimies)
      Vesa Kuronen (Eira Vänttinen-Liinakari)
      Leena Nyyssönen (Pekka Kettunen)

      Heitä saamme kiittää jos Lehmon terveyskeskus suljetaan.

      On muuten jumalaton hallintohimmeli koko siunsote. Pelkillä Siunsoten politikoilla voisi pitää yllä kolmea terveyskeskusta puhumattakaan siitä virkamiesryhmästä jota tuo himmeli pitää sisällään.
      Yksikään Euro sijoitettuna tuohon hallintoon ei auta yhtään potilasta. Jokaisen hallintohimmelin politikon palkka otetaan huonontuneina terveyspalveluina niitä tarvitsevilta. Jo nyt Soteratkaisu näkyy poliklinikkamaksuissa joihin tehtiin 2016 alussa politikkojen palkkojen takaamiseksi yli 30% korotus.

      Koko Siunsote on palkkä rahojen puhallus politikkojen ja virkamiesten pussiin.

      Mitä tulee valinnanvapauteen voisiko tuleva kunnanvaltuusto vielä antaa kuntalaisille valinnanvapauden ampumahiihdon tukemisesta.
      Miksi Kepulaiset ja Kokoomus ei yksitysitä noin loistavaa bisnestä.

    • koeroo

      Edelleen olet ulkona, onko minkälainen koulutus alla, ei varmaan edes
      kiertokoulua, älähdä koira!

    • Lehmon_puolesta

      Kontiolahteen jää yksi terveysasema ja sen sijainnin päättää juuri nämä Kontiolahden edustajat valtuustossa ja hallituksessa. Jos nämä sen päättää niin Kontiolahden ainoa terveysasema on kirkonkylällä, eli syrjässä varsinaisesta taajamasta, jossa suurin osa kuntalaisista asuu. Lehmossa asuu reilusti yli puolet koko kunnan väestöstä ja tämä fakta aiotaan ohittaa nyt pelkästään sen perusteella, missä nämä valtuutetut sattuvat asumaan.
      Ja koulutuksesta vajaalle voin jo kertoa että Rantakylän näytteenottopiste on jo suljettu. Rantakylän asukkaista osa käy jo nyt näytteenotossa ja terkkarissa Lehmossa.
      Lehmo on huomattavasti paremmalla paikalla kuin kirkonkylä terveyskeskuksen sijainnille. Lehmon terveysaseman saavutettavuus on kävelymatkan päässä yli 8000 kunnan asukkaalle.
      Onneksi tämä vuosi julkisuuteen ennen kuntavaaleja, sillä tästä tullaan kysymään ehdokkailta useaan otteeseen ennen vaaleja.

      • soputeltta

        Onhan se tavoitettavissa koko kunnan väestölle kävelemällä, kun varaa eväsrepun ja soputeltan ja jos ei tule kävelymatkalla kuolemantauti! On se välkky tuo Lehmon_puolesta, varmaan juo klenkkamokkaa ja ottaa välillä halosta.


    • Lehmon_puolesta

      Onko parempi että 3000 ajaa sen pidemmän matkan kuin 10000. Kontiolahden pohjoisosissa ei asu sen enempää ihmisiä. Se reillu 8500 löytyy alle 5km säteellä Lehmon terveyskeskuksesta. Kukahan se nyt on se välkky.
      Jos muutama Kepujulli joutuu matkustamaan autolla ei vielä maailmaa kaada.
      Mutta tietysti onhan se nöyryyttävää mennä asoille rehellistä työtä tekevien ja veroja maksavien kylille.

      • järkeehei

        Ajallisesti Lehmosta kirkonkylälle ei ole juuri pitempi matka kuin Joensuuhun.
        Kirkonkylällä on monipuolinen terveyskeskus kaikkine palveluineen. Lehmo pienenä sivuyksikkönä pitää lopettaakin, ei ole taloudellisesti järkevää pitää kahta. Kuntakeskusta pitää muutoinkin vahvistaa, koska halutaan olla itsenäinen kunta jatkossakin. On tärkeää, että on hyvät palvelut, ei niiden tarvitse aivan vieressä olla.


    • NäinMeTeemme

      Viisainta onkin vahvistaa kuntakeskusta ja siirtää se samalla kirkolta Lehmoon.
      Olisi helpommin saavutettavissa mm. Selkieläisten, Mönnilöisten ja Onttola-Kunnasniemeläisten. Lehmo voidaan hyvinkin määritellä nyt kirkonkyläksi kun Lehmossa on kirkko. Ja olisi lyhyt matka kunnanjohtajalle ja papille tulla Joensuusta työmaalleen.

      • Sottesin

        Siun Sotessa voi hakeutua lähimmän terveysaseman asiakkaaksi, enää ei ole kuntarajoja. Riittävän laadukas perusterveydenhoidon palvelu tulee olla tavoitteena, jossa vastaanotolla pätevät, kokeneet lääkärit. Pappi ja kj. voi hoitaa hommansa somessa, heitä ei tarvita paikanpäällä ja tarvitaanko ylipäätään, sillä nyt tarvitaan rautaisia ammattilaisia, ei selittelijöitä!


    • Ääni_lehmolaiselle

      Rautaiset Kepun ammattilaiset lopettaa palvelut Lehmosta jos äänestäjät äänestävät nämä samat jatkoon. 2000 asukkaan kirkonkylästä tehdään pakkopaikka jokaiselle asoida kunnassa. Kepun arvomaailma pyyhkii ahteriaan ihmisten turhalla liikuttamisella ja lasten turvallisuudella. Kepulaisten mielestä on oikein että Lehmossa asuvat lapset istuu linja-autossa 2kk elämästään heidän politikointinsa vuoksi. Sitten nämä pullamössölapset on helpompi viedä väkisn ampumahiihtopyhättöön yleisöksi kun sinne ei muuten yleisöä saada.
      LEHMOLAINEN ÄÄNESTÄ VAIN LEHMOLAISTA:

      • käenpoika

        Kepulaiset eivät suosi joka asiassa kirkonkylää. Liikuntapalvelut aiotaan hiljalleen keskittää ampumahiihtostadionin oheen jotta sinne saataisiin edes jotain toimintaa Haapalan mieliksi.

        Silloin nuo palvelut olisivat kaikille kuntalaisille tasapuolisesti mahdollisimman hankalassa paikassa, minne päästäkseen olisi kaikilla oltava auto.


      • kepurules

        Kepulaisethan on Lehmon suurin ryhmä, tottakai he huolehtivat myös lehmolaisten asioista, mutta eivät ole mitään kylärasisteja, vaan kaikki kuntalaiset on heille arvokkaita!


    • Kexit

      Kepun asioista päättää Kontiolahdessa yksi ainut mies ja se on puolueen ryhmän johtaja. Niin kauan kuin hän on johdossa politiikka on täsmälleen sitä mitä hän haluaa. Siinä ei paina tippaakaan kenekään muun mielipiteet. Ryhmän johtaja istuu Siunsoten hallituksessa ja päättää siellä Lehmon terveyskeskuksen lakkautuksen ja palveluiden siirron kirkolle. Samoin jatkuu ampumahiihto vaikka hamaan tappiin jos puolueen vetäjä ei vaihdu.
      NYT on aika tehdä muutos jos sitä halutaan. Kenekään ei pidä äänestää näitä puolueita johtavia diktaattoreita valtuustoon jos haluaa muutosta ja oikeudenmukaisuutta.
      Kenekään Lehmolaisen ei pidä äänestää näitä pikkukylitä tulevia diktaattoreita. Äänestäkää oman kylänne edustajia niin saatte verorahoillenne vastinetta.

    • powerkick
    • syynsä_kullakin

      Kukas teidän toppatakkihuijareiden toppatakit maksaa jos me muutamme muualle.
      Kunnan päättäjät näkyy olevan veronmaksajien rupusakkia, vaikka ovat koko ajan työntämässä maksajia muualle.
      Jos tyytyväisyyden syy on se, että Joensuuhun on lyhyt matka niin empä kovin paljon rintaa röyhistelisi. Yli 60% kontiolahden työssäkävijöistä käy töissä Joensuussa. Suomessa ei ole montaa kuntaa jotka kuppaavat maakuntakeskusta samalla mitalla kuin Kontiolahti.
      Työpaikat vähenee koko ajan Kontiolahdelta, edes kunnan politiikassa olevat ei perusta yrityksiään Kontiolahteen, sekin kertoo jostain kunnassa.

      • 60tai40

        Ne "yli 60%" olivat ennen joensuulaisia, mutta halusivat muuttaa kuitenkin Kontiolahteen. Ei lainkaan tyhmää porukkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe