bisnestä rukouksilla. .

raamattu-varoittaa---

Raamattu varoittaa ahneudesta. Jo vuosikausia sitten monet uskovat näkivät että P.J:n touhua leimasi ahneus, mikä markkinakristillisyydessä on pääasia! Nyt näin:


Syyttäjä vaatii saarnaajalta yli 600 000 euron rikoshyötyä – osa keräysrahoista uuteen autoon ja matkoihin


Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara Helsingin käräjäoikeudessa 16. helmikuuta 2016. Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaraa ja Rukousystävät ry:tä syytetään rahankeräysrikoksesta. (KUVA: Jussi Nukari)
Julkaistu: 16.2. 10:41

Käräjäoikeus
Rukousystävät ry:tä johtanut maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara vastaa käräjäoikeudessa syytteeseen rahankeräysrikoksesta.
Pirkko Jalovaaran julistustyön tueksi perustetun Rukousystävät ry:n epäillään käyttäneen satoja tuhansia euroja keräysvaroja keräyslupien vastaisiin tarkoituksiin vuosina 2010–2013.

Lääninhallituksen ja sittemmin Poliisihallituksen myöntämät luvat sallivat rahankeräykset esirukoustapahtumien järjestämiseen ja hyväntekeväisyyslahjoituksiin koti- ja ulkomaille. Yhdistyksen omaan toimintaan kuten palkka- tai toimistokuluihin niitä ei olisi saanut käyttää.

– Päätös on ollut selkeä ja yksityiskohtainen. Ei ole ollut epäselvää mihin varoja saa käyttää ja mihin ei, kihlakunnansyyttäjä Miia Ljungqvist sanoi Helsingin käräjäoikeudessa.

Oikeudenkäynti 69-vuotiasta Jalovaaraa ja Rukousystävien taloushallinnosta vastannutta 68-vuotiasta miestä vastaan alkoi torstaina. Käsittelylle on varattu kaksi päivää.
Hyväpalkkainen saarnaaja
Syyttäjä on laskenut saaduksi rikoshyödyksi 605 864 euroa. Hän vaatii sen menettämistä valtiolle. Lisäksi syyttäjä vaatii 30 000 euron yhteisösakon tuomitsemista Rukousystävät ry:lle.

Syyttäjän mukaan keräysvaroista hyväntekeväisyyteen päätyi vain roposia: vain noin kuusi prosenttia käytettiin aineellisiin lahjoituksiin.

Sen sijaan yhdistys järjesti rukousiltoja kirkoissa, Radio Deissä ja TV7:llä.

Leijonanosa keräysvaroista päätyi syyttäjän mukaan kuitenkin yhdistyksen johtokaksikon hyödyksi. Jalovaara nautti huomattavaa palkkaa, joka enimmillään oli syyttäjän mukaan 133 000 euroa vuodessa.

Lisäksi Jalovaara sai 62 000 euroa palkkaa Rukousystävä-lehden kustannusyhtiöltä. Talouden ja hallinnon palvelut yhdistys puolestaan osti 68-vuotiaan varapuheenjohtajan yhtiöiltä.

Jalovaaralla oli Rukousystävät ry:ltä myös vapaa autoetu. Yhdistys osti hänen käyttöönsä 23 000 euron henkilöauton ja maksoi sen kulut.

Syyttäjän mukaan yhdistys käytti keräyslupien vastaisesti kymmeniä tuhansia euroja myös muun muassa ammattikirjallisuuteen, matkakuluihin ja GodTV:n perustamiseen Intiaan.
Talo ja mökki vaarassa
Jalovaara ja varapuheenjohtaja kiistävät syytteet ja rikoshyötyvaatimukset. Heidän mukaansa kaikki rahaa lahjoittaneet tiesivät, mihin varat käytetään. Keräysluvissa ei puolustuksen mukaan ollut prosenttirajoja, vaan 95 prosenttia rahoista saatiin käyttää rukousiltatapahtumien järjestämiseen.

Rukousystävät ry:n toiminta on puolustuksen mukaan käytännössä loppunut elokuussa 2014, jolloin rikostutkinta alkoi. Yhteistyökumppanit ovat pelästyneet julkisuutta.

Jalovaara itse puolestaan on vaarassa menettää omakotitalonsa Helsingissä ja kesämökkinsä Loviisassa, jos syyttäjän hyötyvaatimukset menevät läpi.

Rami Mäkinen http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005090228.html

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702162200071762_uu.shtml

1

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matt.7.15-23

      15. Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
      16. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
      17. Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
      18. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
      19. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
      20. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
      21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe