Sote romuttaa kuntamme

sote_tuli

Sote romuttaa ainakin meidän kunnan vanhustenhuollon, vammaispalvelut, omaishoidon, päivähoidon ja perhepäivähoidon.

Omaishoitoa ei yhtäkkiä anneta kuin 24 h/vrk hoitoa tarvitseville ja heistäkään ei kaikille. Kaikki entiset palvelut lakkaavat. Myös vanhoja omaishoitosopimuksia aletaan purkaa. Vammaispalveluita aletaan purkaa ja vammaisista tuleekin terveitä. Perhepäivähoitopaikkoja vähennetään ja myös päiväkoteja välittämättä vanhempien etäisyydestä päivähoitopaikkaan.

Luulin, että sote parantaisi oloja jotenkin. Meidän kunta kyllä joutuu sanoin kuvaamattomaan ahdinkoon ja ainakin vanhuksia ja vammaisia joutuu laitoshoitoon.

9

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyut655555

      Espoossakin jo alasajettu vanhusten kuntoutusta, jopa melko härskillä tavalla.

      • Sekavaapeittelyä

        Hallitus puhuu palveluseteleistä.
        Palvelusetelin euromääristä ei puhuta halaistua sanaa.
        Mikä on sairaan oma vastuu.
        Onko palveluseteli kuin alennuskuponki.


      • kurjuuttajanalkaa

        Hallitus rakentaa Suomeen kahden kerroksen väkeä, erottelee jyvät akanoista.

        Soteuudistus tuo kiistämättä etua hyvätuloisille. Hehän pääsevät silloin samalla hinnalla, kuin köyhätkin, yksityiseen perustason terveydenhuoltoon ja voivat jatkaa siitä kalliiseen erityisterveydenhuoltoon omalla rahalla ja sitähän heillä riittää. Vanhana ostetaan jostakin yksityinen hyvin toimiva hoitopaikka tai tilataan kaikki tarpeellinen yksityisten tuottama palvelu hyvin vanhuksille varusteltuun kotiin.

        Miten sitten käy köyhän erikoissairaanhoitoa tarvitsevan? On suuri riski, että suuri osa näistä erikoissairaanhoitoa tarvitsevista jää ilman hoitoa. Kaikkein kurjimmat saavat onnekseen palveluseteleitä, mutta meitä köyhyysrajalla eläviä työeläkeläisiä, jotka emme saa harkinnanvaraisia seteleitä tai mitään muitakaan yhteiskunnan tukia, on paljon ja lisää tulee vuokrien, ruuan, sähkön ym. noustessa vuosi vuodelta. Miten meidän käy! Eivät kaikki ole onnekkaita elämässään ja pysy terveinä vaikka tahtoisivat!
        Miten käy yksinnäisten vanhusten? Kuolemmeko ennen aikojaan hoivan ja huolenpidon puutteessa?


    • sote_tuli

      Vanhuspalvelulakikaan (980/2012) ei kuulemma auta mitään. Miksi sosiaalipuolella lakikirja pursuaa täynnä hyviä lakeja, jos niitä ei tarvitse toteuttaa?

      Oikeusasiamies sanoi osuvasti, että sosiaalitoimen määrärahasidonnaiset lait ovatkin julkituotuja toivomuksia, toisin sanoen niillä ei ole varsinaisen lainsäädännön kanssa mitään tekemistä. Ne ovat hänen mukaansa vain julkituotuja toivomuksia siitä, kuinka kunnan pitäisi toimia ja niiden tarkoitus on vain lainsäätäjän oma masturbaatio.

      Oikeusavustajan mielestä määrärahasidonnainen lainsäädäntö pitäisi lopettaa ja tehdä sosiaalipuolen toivomuksista velvoittavia lakeja. Jos niitä ei voida toteuttaa, niin sitten lakeja ei pidä säätääkään.

      Oikeusasiamies sanoi, että häntä myös turhauttaa hakea muutosta lukuisiin sosiaalipuolen määrärahasidonnaisiin lakeihin perustuviin tapauksiin, kun hallinto-oikeus vastaa: "Niitä lakeja ei tarvitse toteuttaa, kunta on menetellyt oikein".

      • Työministerintoiveet

        Tämä on taas sitä samaa ongelmaa että kenellä on valta. Ei me tehdä mitään demokraattisesti valituilla ministereillä kun kaikkivalta on virkamiehillä.


      • seurannut

        MInusta taas vaikuttaa siltä, että virkamiehillä riittäisi ymmärrystä hoitaa ja järjestää vanhustenhuoltoasiat inhimillisemmin. Valtaapitävillä ministereillä taas ei ole minkäänlaista empatiaa hoitaa vanhusten asioita (ei ainakaan pienituloisten vanhusten asioita).


    • violaluna17

      Eivät vammaiset mihinkään hoitopaikkaan pääse,ei ainakaan meillä. Kylmästi sanotaan ettei se sinulle kuulu. Eikä ees avustajia viitsitty etsiä,kun avustaja jäikin yllättäin sairaaksi,kun tuli pyhät. Sellaista on hoito ainakin meillä päin.

    • Ahneusromuttaa

      Jos omaishoitajuussopimus puretaan pitää hoidettavalle löytyä hoitopaikka. En mä ainakaan pysty ilman edes nimellistä tukea hoidettavaani hoitamaan, jos ei edes kotihoitoa saa avuksi. Mun hoidettavan kohdalle joka tapauksessa tulee laitoshoito ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun hänen kuntonsa menee huonommaksi, en mä häntä enää silloin pysty kotona hoitamaan. Veikkaanpa muuten, ett sotesta tulee aikamoinen vääntö, kun monet suurimmat kaupungit ovat vastustaneet sotemallin käyttöön ottoa. Jo ilman soteakin esim.vanhustenhoito on persiillään nyky-Suomessa, kun petikuntoisetkin vanhukset hoidetaan kotioloissa vaikka heille parempi vaihtoehto olisi ympärivuorokautinen laitoshoitopaikka. Ainoa huono homma, ett Suomessa on lakkautettu monia hoivakoteja ihan vaan säästösyistä mikä mun mielestä ei ole järkevää toimintaa.

    • Mistä sitä tietää että kaikki johtuu SOTE:sta. Mulla on ainakin käsitys, ettei asiasta olla vieläkään päästy selvyyteen miten se tulee menemään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe