Puhelinjohdon paikallistaminen

ADSLsiirto

Haluaisin siirtää adsl modeemin tekniseen tilaan ja sieltä rakentaa uuden lähiverkon. Teknisen tilan ryhmäkeskuksen sisältä ei kuitenkaan löytynyt liitäntöjä puhelinlinjalle. Mihinköhän puhelinlinjan haaroitus on tehty? Uskaltaako kytkettyyn puhelinlinjaan laittaa tone generaattorin ja sen avulla paikallistaa johdon?

Ryhmäkeskus on Enston mallia vuodelta 2007. Ohjekirjassa ei sanota mitään puhelinkytkennöistä. Paikat RJ45 liitännöille löytyy, mutta ne ovat käyttämättömät. Antennivahvistin ja antennin haaroitus on ryhmäkeskuksen sisällä.

10

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sähköheppu

      Jos sähkötyöt on tehty vähänkään asiallisesti, löytyy jostain tuulikaapista, sähkökeskuksen luota, seinästä 20x20 mm kansi jonka alla on puhelinkaapelin jakopaikka.

      • voiollamissävaan

        Voi myös olla että talokaapelipääte on jossain ulkoseinällä, sellainen musta boksi missä huppu päällä ja siitä on jatkettu heti ekalle puhelinrasialla ja siitä eteenpäin. Tai talokaapeli tulee suoraan ensimmäisen puhelinpistokkeen alle.

        Avaa puhelinpistokkeet ja katso tuleeko johonkin talokaapelia.


    • etninenTila

      Ei se täällä Suomella ainakaan ole!

      • teleheppu

        Tai teknisen tilan lattian alla samassa "kuilussa", josta sähkösyöttö nousee taloon. Peitetty yleensä vanerilevyllä tms, talokaapelin päässä pullojatkos, josta lähtee kaapeli(t) sisäverkkoon -> pistorasioille.


    • rinnankytkentä

      Siis onko se ADSL-liittymä todellakin kytketty vain yhteen puhelinpistorasioista? Jos, niin kuinka se on mahdollista? Jos kyseessä ovat "tavalliset" vanhanaikaiset puhelinpistorasiat, niin nehän ovat rinnankytketty, eli jokaiseen tulee ja lähtee sama signaali. Sen kun haaroitat vain mistä tahansa puhelinpistokkeesta puhelinlinjan tekniseen tilaan ja laitat ADSL-modeemin sinne.

    • ADSLsiirto

      Kiitokset vastauksista. Löysin puhelinjohdot teknisen tilan seinän takaa, mutta vielä pitäisi purkaa lisää, jotta löytyisi haaroituskohta. Puhelinkaapelissa on kaksi ylimääräistä paria, joista toiseen voisin kytkeä tone generatorin ja sen avulla paikallistaa - jos tuo nyt kuuluisi kipsilevyn läpi. Lisäksi löytyi kolme erillistä puhelinjohtoa joiden päät oli teipattuna. Varmaankin tuossa on ollut ajatuksena tehdä laajempi verkko, mutta siitä ei ole tietoa mihin nuo menevät. Pitää yrittää kysellä rakentajalta.

      • rinnankytkentä

        Edelleen, haaroita lähimmältä puhelinpistorasialta. Ei sitä haaroitusta mikään pakko ole siitä haaroituskohdasta tehdä jossa taloon tuleva kaapeli on haaroitettu puhelinpistorasioille. Ja tuo tone generator, ei se mikään langaton systeemi ole, ihan sitä linjaa pitkin sillä on tarkoitus paikallistaa, joten kyllä se "kuuluu" kipsilevyn "läpi".


      • adslrasiatirti
        rinnankytkentä kirjoitti:

        Edelleen, haaroita lähimmältä puhelinpistorasialta. Ei sitä haaroitusta mikään pakko ole siitä haaroituskohdasta tehdä jossa taloon tuleva kaapeli on haaroitettu puhelinpistorasioille. Ja tuo tone generator, ei se mikään langaton systeemi ole, ihan sitä linjaa pitkin sillä on tarkoitus paikallistaa, joten kyllä se "kuuluu" kipsilevyn "läpi".

        Kannattaa ADSLn tapauksessa kytkeä kaikki ylimääräiset haarat ja rasiat irti, talokaapelin päästä kytkentä vain sille rasialle jossa modeemi on.

        Haaroista voi aiheutua signaalin heijastumisia ym. häiriöitä, joten parasta on ottaa ne pois vaikka välttämättä haittaa niistä ei aiheutuisikaan, jos esim. asuu lähellä keskusta ja tilattu nopeus on alhaisempi kuin linjan maksiminopeus.


    • Netitön

      Halvempi on ottaa 4G taivas laajakaista. MOIhan mainostaa jotain 6 euroa/kk maksavaa.

      • adsl

        Halvempi on myös ostaa Lada.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3105
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2492
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2306
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe