Mitä mieltä olette kahvista, siitä

kahviratti

kun on paljonkin näkynyt tietoutta, että auttaa pitämään verensokeria kurissa.

27

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhdfhdfhdfg

      Tokkopa kahvi ainoaksi diabeteslääkkeeksi käy. Suurin osa diabeetikoista liene juo kahvia. Kahvillakin on haittansa, jos kärsii vatsaongelmista tai nukahtamisvaikeuksista ym.

      Jos tarvitset elämäntapamuutoksia, tee niitä. Auttavat taatusti enemmän kuin kahvi. Lisää liikuntaa ja vähennä ruuan energiapitoisuutta (rasvaa & sokeria). Kun muutokset tekee vähitellen, ne ovat pysyvämpiä.

      • onko.sulla.vaikeuksia

        .....Tokkopa kahvi ainoaksi diabeteslääkkeeksi käy. ....

        No ei kai avaus noin sanokaan !

        ----- Auttavat taatusti enemmän kuin kahvi.----

        Eikä sitäkään ole sanottu, että auttaisi eniten. Mutta jos auttaa vähänkään niin lisänä rikka rokassa.


      • Olisiko_selitys

        Koska runsas kahvinjuonti lisää virtsaneritystä, se voi "huuhdella" sokereita hieman enemmän pois.


      • deekaksi
        Olisiko_selitys kirjoitti:

        Koska runsas kahvinjuonti lisää virtsaneritystä, se voi "huuhdella" sokereita hieman enemmän pois.

        Muistan, että kerrottaessa miten paljon on juotava nestettä päivässä helteillä, ei kahvinjuontia huomioida. Saattaa johtua juuri siitä, että kahvi poistaa elimistöstä enemmän nestettä kuin kahvin mukana nautittu vesimäärä. Siis pelkkää kahvia juomalla elimistö kuivuisi. Todellisuudessa tietysti normaalisti tällöin tulee jano ja nautitaan jotakin nestettä, mieluusti ei tietenkään kahvia lisää.


    • hygbvf

      Sain kakkostyypin diabeteksen vaikka join suhteellisen runsaasti kahvia. En tiedä olisinko välttynyt vielä enemmällä kahvinjuonnilla.

      Totuus on, että kahvin merkitys verensokereihin on ilmeisen -0.

      • hörppistä

        Monien arvovaltaisten tutkimusten mukaan on kyllä enemmän kuin nolla, laskee sokereita.


    • vainvaaleita

      Vaaleapaahtoisessa kahvissa on runsaasti flavonoideja yms. eli kahvi auttaa siinä kuin muutkin marjat. Tumma paahto tuhoaa nuo aineet mutta on mahalle parempi. Eli diabeetikko: juo vaaleita paahtoja muutama kupillinen päivässä, se auttaa.

      • hörppistä

        Niin, kahvihan on marja siinä kuin muutkin marjat ja varmaan auttaa siinä kuin vaikka mustikka tai mansikka tai.....


    • veijotässätaasmoi

      Kahvi ois muuten ihan hyvä, mutta siitä puuttuu läski ja sulatettu voi. Liian laihaa litkua

    • kofeinisti

      Kahvi nostaa verensokeria, huomaat sen mittaamalla. Aina verensokerin nousun syy ole sokeri. Flavonoidit saattavat olla kyllä ihan hyviä.

      • tuskinpa.kahvi

        Kyllä syyllinen lienee kahvin kanssa otettava sokeri ja pulla ja miksei maito/kerma, onhan niissä maitosokeria.


      • vähentäjä00

        Ilman lisukkeitakin, tämä on tutkimuksissatodettu, muttavähän tunnettu. Kuten sanottu, mittaamalla voitarkistaa.


      • Ei_luotettava
        vähentäjä00 kirjoitti:

        Ilman lisukkeitakin, tämä on tutkimuksissatodettu, muttavähän tunnettu. Kuten sanottu, mittaamalla voitarkistaa.

        Kotimittarilla vertaileminen toteutuu huonosti. Vaikka valmistajat lupaavatkin pienempää virhettä kuin sallittu plus-miinus 20%, pienet verensokerimuutokset häviävät mittauskertojen hajontaan. Asian voi tarkistaa itsekin ottamalla samasta veripisarasta pari-kolme mittausta niin saa jokaisesta eri arvot.


    • 3kk.sitten.todettu.2.dia

      Suomi on maailman ykkönen kahvinjuonnissa ja II tyypin diapeteksessa ja vielä kahvi muka auttaa. Lahjottuja tutkimuksia joissa kahvia kehutaan, tutkijat jo itse ovat myöntäneet.

      • hpv16

        Tyynen meren saarilla on huomattavasti enemmän kakkostyypin diabetesta kuin suomessa ja Suomessa kakkosia on suurin piirtein yhtä paljon kuin länsimaissa yleensä. Ykkösiä taas Suomessa on eniten maailmassa.


      • lahjottuja.tutkimuksia
        hpv16 kirjoitti:

        Tyynen meren saarilla on huomattavasti enemmän kakkostyypin diabetesta kuin suomessa ja Suomessa kakkosia on suurin piirtein yhtä paljon kuin länsimaissa yleensä. Ykkösiä taas Suomessa on eniten maailmassa.

        Ehkä jollain muutaman tuhannen asukkaan saarella mutta miten on länsieuroopassa. Suomi on ykkönen II tyypin diapeteksessa ja on kovin kahvinjuoja miten sen selität.Ei kahvilanpitäjien pitäisi täällä valehdella.


      • hpv16
        lahjottuja.tutkimuksia kirjoitti:

        Ehkä jollain muutaman tuhannen asukkaan saarella mutta miten on länsieuroopassa. Suomi on ykkönen II tyypin diapeteksessa ja on kovin kahvinjuoja miten sen selität.Ei kahvilanpitäjien pitäisi täällä valehdella.

        Täällä on kartta, jossa on värikoodeilla diabeteksen esiintyvyys:
        http://mecometer.com/whats/central-african-republic/diabetes-prevalence/

        Ei olla lähelläkään kärkeä maailmassa ja Euroopassakin löytyy pahempia alueita. Mikronesiassa on 35% diabeetikoita kun Suomessa on 5.8%. Euroopassa Portugali johtaa 9.6% diabeetikkotiheydellä.


    • veijohansetaas

      Oletko sinä yksi lukijoista joka et vielä ole uskaltanut kysyä minulta neuvoja ravinnosta? On samantekevää oletko kiinnostunut terveellisestä ravinnosta terveelle ihmiselle vai haluisitko laihduttaa ylipainosi pysyvästi pois tai ehkä sinulla on diabetes.

      Olen 8 vuoden ajan seurannut kirjoituksia ravinnosta, niin tieteellisiä raportteja korkealuokkaisista puolueettomista tutkimuksista sekä vatsa kippurassa nauraen katsellut TV:n mainoksia jotka lupaat kuun taivaalta jos kevennät lompakkoasi todella tarmokkaasti. Olen myös diabeetikkona (D2) ja aikaisemmin lujasti ylipainoisena joutunut näkemään sen surkeuden mitä saa lukea esim. Suomen Diabeetesliiton sivuilta ravinnosta. Liitto on yhä edelleen vahvasti sitä mieltä että sokeritaudin hoidon ehdoton edellytys on suuri määrä hiilihydraattia/sokeria.

      Painonpudotuksen kohdalla hämmästytin kaikki, niin tuttavat, työtoverit kuin diabeteshoitajani ja lääkärinkin. Lääkkeet oli jo määrätty ja apteekista haettu mutta vuosi myöhemmin vein ne apteekkiin takaisin. Olin käyttänyt Metformin-pillereista 1,5 kpl. Sen jälkeen en ole lääkkeitä diabeetekseeni hakenut eikä lääkäri määrännyt.
      Painoni putosi yli 30kg 7 kuukaudessa normaalitasolle ja siinä on pysynyt. En ole koskaan paastonnut enkä rajoittanut syömistäni muuten kuin syömällä silloin kun on nälkä ja lopettamalla syömisen kun tunnen itseni kylläiseksi. Yhteenvetona siitä mitä näiden 8 vuoden aikana olen syönyt riittää kai se että parempaa ruokaa en osaa toivoakkaan.

      On jokaisen oma asia mitä tekee blogini tiedoilla.

      Suurin osa kirjoituksistani on käännöksiä tieteellisistä tutkimusraporteista ja lääkäreiden kirjoituksista (luvalla). Jos joku haluaa kutsua niitä "uskonnolliseksi hurmioksi" niin voisi ehkä kertoa myös minulle mihin kirkkoon tai lahkoon kuuluu.

      Kuten sanottua, kukaan ei pakota ketää lukemaan kirjoituksiani ja jokainen päättää omasta ravinnostaan itse. Minä jatkan mielelläni LCHF ruokavaliolla joka on aina kohdallani osoittautunut toimivaksi ja pitänyt minut poissa apteekista sekä normaalipainoisena kaikkien terveysarvojen ollessa säännöllisten lääkärintarkastuksien mukaan OK.

      Emailini "asiakkaat" tietävät että mitään kustannuksia ei ole eikä tule. MInulla ei ole minkäänlaisia tuloja blogistani.

    • Puustin.uusin.villitys

      Nyt Puustinen on siirtynyt kahvin mainostukseen. Saako Puustinen lahjuksia kahvijärjestöiltä kun niin kiivaasti nyt kahvia alkaa mainostaa. Juo sinä rääpäle kahvia mutta älä muita yritä sotkea siihen. Läski ja kahvi tekee terää aivoille niin kuin näkyy sinulle jo tehneen.

    • aloittaja.kahviratti

      Kaikki lääkkeet voi jättää jos juo kahvia tarpeeksi paljon 2-3 litraa/päivä väkevää ja mustana.

      • jätä.valeet.pois

        aloittaja.kahviratti

        Et ainakaan tämän ketjun aloittaja eli siis avaaja ole ! Muutenkin tekstisi on pelkkä trolli.


    • tyyppilada

      Koskas kahvista on tullut sokeritaudin lääke ja paras sellainen.

      • olet.räkänokka

        Kuka ja missä sellaista on väittänyt? Koskapa et näköjään osaa keskustella niin pysy poissa palstalta.


    • kahviko_estää_kakkosesen

      Lääkäri ei suosittele kofeiinitonta kahvia

      Aamukahvin kofeiinipotku piristää auton rattiin lähtijää, sanoo lääkärikin. Aiemmin kahvin negatiivisista vaikutuksista on puhuttu paljon, mutta nykyään tiedetään, että sumpilla voi olla terveyden kannalta myös hyviä vaikutuksia. Muutama kuppi päivässä voi mm. estää aikuisiän diabeteksen. Runsas kahvin lipittäminen puolestaan nostaa verenpainetta. Mutta mikä olisi se ihanneannos, joka antaisi hyödyt, muttei haittoja?

      Ylilääkäri-aluekouluttaja Eino Luostarinen liputtaa kahvin terveydelle myönteisten vaikutusten puolesta. Muutaman kahvikupin nauttiminen päivässä voi antaa suojan 2-tyypin diabetestä vastaa, kertoo Luostarinen.

      - On myös viitteitä, että kahvin juonti saattaa olla yksi niistä tekijöistä, jotka hidastavat dementian ilmaantumista.

      Aromikkaan juoman ystävän päivä alkaa usein -tai aina- kupillisella kahvia. Kun kuppeja alkaa mennä päivässä toistakymmentä, moni kahvikissa miettii, onko tämä jo liiallista.

      - Mikä on kohtuullinen määrä ja mikä vahingollista on ihan yksilöllistä. Siihen vaikuttavat juojan koko ja ikä ja muut tekijät, kertoo Luostarinen.

      - Varmaan muutama kupillinen tai mukillinen on kohtuullista, 10 kuppia tai enemmän varmaan aiheuttaa haittavaikutuksia, lääkäri varoittaa liiallisesta kahvin kittaamisesta.

      Tavallisin kahvin haittavaikutus on vatsanpurut. Vatsa ärtyy kahvista. Myös muita haittavaikutuksia on.

      - Kofeiinilla on tietynlainen virkistävä vaikutus. Unensaanti voi vaikeutua, uni voi tulla huonommin. Ja sydämen syketaajuus kasvaa eli jos on taipumusta rytmihäiriöihin, taipumus niihin kasvaa. Ja pikkuisen verenpainekin nousee, jos juo isoja määriä, lääkäri jatkaa.

      Monen tulee juotua nimenomaan aamulla kahvia enemmän, mutta illalla virkistävää kofeiinijuomaa vältellään ja hyvä niin. Suurien määrien vaikutukset ovat suurempia kuin kupin silloin tällöin. Päivätauollakin kahvi virkistää, eikä siinä ole lääkärin mukaan mitään pahaa.

      Pannukahvi ei ole pahasta

      Vuosi sitten kohuttiin tutkimuksesta, että pannukahvin juojilla nousisi virkeyden lisäksi kahvinjuonnilla myös haitallinen kolesteroli. Tätä tulosta Luostarinen kehottaa tarkastelemaan maltilla.

      - Pannukahvi ehkä saattaa aiheuttaa vatsan närästystä enemmän, mutta erot ovat marginaalisia kahvimuotojen välillä, hän toppuuttelee.

      Kofeiinia vai ei?

      Varsinkin Yhdysvalloissa on levinnyt kofeiinittoman kahvin juominen. Viime vuonna julkistettu laaja kansainvälinen tutkimus osoitti, että parhaat terveystulokset saavutetaan kofeiinittomalla kahvilla. Ylilääkäri Luostarinen ei kuitenkaan potilailleen kofeiinitonta kahvia suosittele. Sen positiiviset vaikutukset jäävät lääkärin arvion mukaan vähäisemmäksi kuin normaalikahvin.

      - Nautintoaineita yleensäkin pitää käyttää kohtuudella ja näin on myös kahvissa. Kahvikuppi aamulla virkistää, mutta illalla ei herkkäunisen kannata kahvia juoda. Toisaalta minullakin on ollut potilas, joka keitti yöllä kahvit, "kunnon sumpit" kuten hän sanoi, ellei saanut unta -ja kahvin jälkeen uni tuli. Tämä on hyvin yksilöllistä, itse maltillisesti kahvia juova lääkäri sanoo.

      Entäpä kahvin "kyytipojat"? Mitä pitää vastata, kun kysytään valkaisusta tai makeuttamisesta?

      - Maidon tai kerman käyttö ei vaikuta kofeiinin imeytymiseen, mutta voi lievittää vatsan ärsytystä. Makuasia, toteaa Eino Luostarinen.

    • milenkiintoista

      Kofeiiniton kahvi voi kohottaa veren pahaa kolesterolia

      Yhdysvaltalaisessa konferenssissa on julkaistu tuloksia atlantalaisesta tutkimuksesta, jossa on selvitetty tavallisen suodatinkahvin ja kofeiinittoman kahvin vaikutuksia sydän- ja verisuonitautien riskitekijöihin. Tutkimukseen osallistui 187 henkilöä, jotka arvottiin kahdeksi kuukaudeksi kolmeen ryhmään: 1) ei kahvia, 2) tavallista suodatinkahvia 3 – 6 kupillista päivässä ja 3) kofeiinitonta kahvia 3 – 6 kupillista päivässä.

      Tutkimusjakson lopussa ryhmien välillä ei todettu eroja paastoverensokerissa, veren insuliinipitoisuudessa, kokonaiskolesterolipitoisuudessa, hyvän kolesterolin (HDL) pitoisuudessa eikä veren triglyserideissä (veren rasvat). Kofeiiniton kahvi näytti kuitenkin kohottavan selvästi veren vapaiden rasvahappojen määrää. Vapaat rasvahapot puolestaan kohottavat helposti ns. pahaa kolesterolia (LDL-kolesteroli). Monet pitävät erheellisesti kofeiinia kahvin ainesosana, joka kohottaisi veren pahaa kolesterolia. Kofeiinipitoinen, mutta ei kofeiiniton suodatinkahvi, näytti toisaalta kohottavan verenpainetta. Aikaisemmissa tutkimuksissa on osoitettu, että pannukahvissa, mutta ei suodatinkahvissa, on aineita, jotka vaikuttavat haitallisesti rasva-aineenvaihduntaan. Näyttää siltä, että kofeiini saattaa tässä suhteessa jopa suojata näiltä häiriöiltä. Ilmeisesti annoksella on merkitystä. Pienet kahvimäärät eivät liene haitallisia rasva-aineenvaihdunnan eivätkä verenpaineenkaan kannalta. Jos kärsii unihäiriöistä, kannattaisi ehkä juoda aamulla ja päivällä tavallista suodatinkahvia ja illalla kofeiinitonta kahvia. Tällöin molempien haitat olisivat pienimmillään.

    • joitain.pelottaa

      Minulla on pari tuttua, jotka pelkäävät kahvia eli kofeiinia aivan neuroottisesti. Suurinpiirtein uskovat kuolevansa jos tilkankaan kofeiinia elimistöönsä saavat. Ovat lopettaneet teen, kaakaon ja myös suklaan kun ovat lukeneet tai kuulleet jostain että niissä on jotain kofeiinin kaltaista ainetta. Huoh !

      Lapsensakin kasvattaneet samanlaisiksi neuroottisiksi pelkureiksi.

      • lkighkglkjhbkjbg

        Ilmeisesti noudattelevat jotain amerikkalaista lähdetietoa, koska USA:ssa juodaan paljon kofeiinitonta kahvia.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe