Aihe

Mietin säästämisen vaihtoehtoja

ToivoHope

Mietin, miten pystyisin pakollisten laskujen jälkeen säästämään mahdollisimman paljon rahaa? Pitäisikö jättää tilille 150 e seuraavaan tiliin? Pitäisikö hankkia kaksi lipasta? Toiseen säästörahat ja toiseen käyttörahat. Toimisiko se? Pitäisi pitää tiukkaa kuria, että ei koskisi säästölippaaseen.
Eräs vaihtoehto olisi laittaa rahat pankkiin. Ainoa minua suututtava asia tässä on , että pitää kertoa rahojen alkuperä. Olen tavallinen ihminen, joka säästää pienestä palkastaan. Kannattaisiko laittaa rahaa tililleen?
Säästäminen on ainoa tie vähän parempaan elämään. Haluan nousta suosta, jonne elämä on minut kuljettanut. Veikkauksen pelit ovat huijausta. Tietokone pitää huolen, että sieltä ei voita mitään. Hiellä ja työllä ansaittu raha on parempaa.

18

1008

  Vastaukset

  • Ymmärtääkseni saat palkan käteisenä? Eipä tuolla säästämisen kannalta mitään väliä ole, rahat kun ei säily pankissakaan sen paremmin kuin käteisenäkään.

   Ensin suosittelen tekemään kuukausibudjetin. Koska laskujen määrä harvoin on vakio/kk, ei kuukausittaisen säästöeränkään kokoa ole järkevää pitää vakiona, vaan pyrkiä säästämään ylijäämäosuus budjetoitujen kulujen jälkeen, ja joka laitetaan säästöön _ennen muita kuluja_. Säästäminen "päältä" on ensiarvoisen tärkeää onnistumisen kannalta. Loppu on enää mielenlujuutta.

   Mikäli säästöä kertyy vuodessa joku 1000-2000e, voi käteisen säästökassan kanssa käydä ostamassa vaikka Tavexilta kultakolikon, niin nostaa hieman lisää kynnystä lähteä säästöjen kanssa käymään "parilla". Näin sinne säästöpossuunkin mahtuu paremmin säästettävää.

  • Kk-siirto toiselle tilille mieluusti toiseen pankkiin (=Norwegian 1.75%), mihin ei oo mitään pankkikortteja. Tällöin säästöosuus on "pois silmistä" ja säästöä kertyy "vaivihkaa".

  • Minulla oli jatkuvia ongelmia säästää rahaa, sillä kaikki meni elämiseen. Sitten avasin ilmaisen tilin, käyttötilin osuuspankissa ja rahaa rupesi säästymään. Minulla ei ole korttia eikä käyttäjätunnusta ja salasanaa verkkopankkia varten, silöä ne maksavat. Tililtä saa siskoni mukaan nostaa rahaa neljä kertaa maksuttomasti. nyt kolmessa kuukaudessa sain säästöön 330,00 ja vajaan kahden litran pullo kotona oli yli puolillaan kolikoita, joita säästin. Nyt taas jatkan säästämistä koka kerta kun rahaa tulee, tilille vaikka euro ja pulloon kolikko, jos onnistaa tällä kertaa. Kolikko pulloon ja euro tilille on pitkä penni, kun sen laittaa aina, kun tilaisuus tulee.

  • Kotona voi myös säästää. Lisäksi eri rahastosäästöjutut on hyviä, eivät kuitenkaan usein kannattavia, kuin pitkällä ajalla. Lisäksi minulla on tili toisessa pankissa. Säästöön jää jotain.

  • Hankinnat siirrettävä loppukuuksi jos mahdollista, koska laskuja ilmaantuu silloinkin.
   Pienikin summa merkitsee 10 euroa on vuodessa 120 e, jos talvikengät rikkoutuvat tai muuta.
   Tavoitetilin idea on tietenkin joku määränpää, pelkästään ajatus on säästöä, tekee rauhallisemmaksi.
   Köyhät maksavat ajan mittaan enemmän, jos joutuu ottamaan pieniin menoihin lainaa.

  • Tavoitteellinen säästäminen on mukavaa ja kun tilille tai kotiin säästyy rahaa, olo on onnellinen. Rahastot voi kannattaa tai sitten ei, pörssiosakkeita jotkut ostaa suoraan pörssistä. Tavallinen säästötili on joissain pankeissa maksuton tai käyttötili ja turvallinen vaihtoehto. Kotona seteleitä voi säästää rahalippaaseen eli pakkiin, kuten jotkut sanoo. Siellä on avain ja lukko, lippaita saa 35-40 senttisinä ja sinne mahtuu. Isossa on kolikoille erillinen paikka. Minä ostin keskikokoisen ja on aina ollut käytössä. Tili toisessa pankissa, ilmainen tili, johon vain säästää, on joillekin mieleen. Possulipas on myös eräs vaihtoehto. Onhan sekin jotain, kun olohuoneen pöydällä on seteleitä ja kolikoita täynnä oleva possupankki eli possulipas.

  • Ostamalla bitcoineja, Vuosi sitten yksi bitcoin maksoi 623 dollaria nyt sen arvo on 4292 dollaria. kaikki asiantuntijat on sitä mieltä että arvo vaan nousee. koska ne loppuu .Huvittava video on youtubessa kun Ylen ajankohtaisen kakkosen toimittaja osti vuonna 2012 20 € bitkoineja eli sai niitä 2,3 kpl. Ohjelman lopussa myi kyllä ne .Tänä päivänä niiden arvo olisi 8 000 €.

   ----------Bitcoinin huima kurssinousu voi vaikuttaa joistakin omituiselta, mutta loppukädessä se on hyvin yksinkertainen ilmiö. Bitcoinin kysyntä on kasvanut valtavasti, mutta bitcoinien tarjonta pysyy vakaana ja hyvin rajoitettuna. Bitcoineja syntyy maailmaan tasaiseen tahtiin eikä niitä tule koskaan olemaan enempää kuin 21 miljoonaa. Bitcoin-käyttäjien määrä kuitenkin kasvaa räjähdysmäisesti, mikä tarkoittaa kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan, että bitcoinin kurssi ja arvo nousee.
   Bitcoinin kurssin tulevaisuutta on tietysti vaikea arvioida, kuten tulevaisuutta muutenkin. Siitä on kuitenkin esitetty erilaisia valistuneita arvauksia. Esimerkiksi Wall Streetin tunnettu analyytikko Tom Lee uskoo, että bitcoinin kurssi tulee nousemaan tänä vuonna yli 5 000 euroon. Analyytikko Ronnie Moas puolestaan uskoo, että kurssi voi nousta jopa yli 6 300 euron.-----------
   (bittiraha.fi)

   • Kurssi on nyt 4 500 €


   • Kurssi nyt 6976 €


   • kiuyty kirjoitti:

    Kurssi nyt 6976 €

    Bitcoin ei ole valuutta vain pyrämidihuijaus.

    Bitcoinilla ei ole oikeaa rahallista arvoa vaan se on keksitty.

    Bitcoinia ei voi muuttaa euroiksi.


   • Pankissarahaa kirjoitti:

    Bitcoin ei ole valuutta vain pyrämidihuijaus.

    Bitcoinilla ei ole oikeaa rahallista arvoa vaan se on keksitty.

    Bitcoinia ei voi muuttaa euroiksi.

    "Bitcoinia ei voi muuttaa euroiksi."
    "

    muutin Bitcoinit euroiksi, puolitoista vuotta takaperin.
    oli muuten monimutkainen homma, piti pyytää lapsia apuun kun osaavat kieltä.


  • Avasin tilin s'pankkiin. On ilmainen. Sain jotakin säästetty viime kuussa.

  • Itse olen keksinyt tai oikeastaan löytänyt hauskan ja helpon tavan tienata hieman taskurahaa. Kyselyihin vastaamalla voi hankkia snadisti ylimääräistä, tuskin rikastumaan pääsee mutta jokainen sentti tai euro(oikeastaan dollari) on kotiinpäin :) Itse olen vakituisesti työelämässä, kyselyihin vastaaminen toimii hyvänä ajanvietteenä esim. bussimatkalla töistä kotiin jne.
   Voin suositella!

   https://www.clixsense.com/?15006353 <-- tuolta pääsee alkuun ja kokeilemaan. Suosittelen 5/5.

   • "tienata hieman taskurahaa. Kyselyihin vastaamalla voi hankkia "

    eiköhän siinä mene sähköä ja RUOKAA yhtä paljon kun saa, tai enemmän.

    siitähän saa tuhannesta klikkauksesta muutaman senttin tai senttin.


  • Ei sillä niin väliä, jos joudut rahojen alkuperän kertomaan. Suosittelisin laittamaan säästötilille kuukauden jälkeen yli jäävät rahat, niin sitä alkaa kertymään. Suosittelen aloittamaan myös tutkimisen liittyen indeksirahastoihin. Pieniä askelia kohti taloudellisesti mukavampaa elämää! :)

   • Yli ei koskaan jää mitään jos käyttää kaikki. Järkevämpi laittaa heti tilipäivänä sivuun realistinen summa ja elää sitten jäljelle jäävällä summalla. Kun tämä alkaa luonnistua niin säästö summaa voi kasvattaa.


  • Avaa tili johonkin Svea / InstaBank / Bank Norwegian. Siirtele sinne hiluja (15.c, 2€, 20c.....) Ajan myötä sinula on pesämunaa. Kaikki mainitut pikavippitalot maksaa korkoa paremmin kuin mikään Suomi pankki.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   27
   1341