Ei kaupungille

Kunta

Hei. Yritetään yhdessä estää city-kanien suunnitelmat. Käykää laittamassa nimenne Kuntalaisaloite.fi palveluun. Tässä olisi hyvä paikka myös kunnallisvaali ehdokkaille esiintyä kuntalaisten enemmistön edustajana. Eli, jos ehdokkaan nimi näkyy listalla, niin valtuustopaikka on varma.

17

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chalmers

      Joo,hyvä homma. Kaikki mukaan.

    • KaupunkiJees

      Mitähän ne nykyiset valtuutetut ovat elleivät kuntalaisten valitsemia? Kunnanvaltuusto päättää asioista jotka sille kuuluu ja kaikki päätökset eivät miellytä kaikkia. Vastustajien perustelut ovat naurettavia, mm. Kangasalla on maaseutua! Oho, Tampereella ei ole, eikä Helsingissä? Joku on huolissaan veroprosentin nostosta jos kunnanjohtajan palkka nousee! Hyvin on talouden perusteet hallinnassa jos kunnan/kaupunginjohtajan mahdollinen palkankorotus nostaa suoraan kunnallisveroprosenttia!

      Hankkikaa elämä!

      • Kunta

        Minä ennustan, että tulevaisuudessa hyvätuloisia ihmisiä kiinnostaa enemmän downsiftaaminen ja asuminen kunnassa maaseudulla. Tästä syystä Kangasalan imago maalaiskuntana on parempi ja vetovoimaisempi kuin kaupunkina. Ennustukseni on yhtä pätevä kuin Auvisen visio, ja aiheuttaa varmuudella vähemmän kustannuksia.

        Vertaat Kangasalaa Helsinkiin ja Tampereeseen. Hanki suhteellisuudentaju!


      • dmzmmzzmzm

        Muutin Kangasalle vuosi sitten ja minulle ei ollut mitään merkitystä oliko Kangasala kunta vai kaupunki. Suoraan sanottuna en edes ollut varma oliko Kangasala kunta vai kaupunki ennen kuin kaupunkihanke tuli esille mediassa. Aivan sama onko Kangasala kunta vai kaupunki, kuntalaiselle sillä ei ole merkitystä kuten ei muuttajille. Yritysmaailmassa se voi olla merkityksellinen, esimerkkinä Ylöjärvi. Suoraan sanottuna jos vaikka viime vuonna olisi Kangasalan torilla satunnaisesti kysytty vastaantulijoilta onko Kangasala kunta vai kaupunki, iso osa ei olisi tiennyt. Miksi tästä pieni joukkio tekemässä isoa asiaa? Pakko valittaa jostain?

        Ainahan näitä sadepilviä voi maalata taivaalle. Kangasala-talokin varmaan karkoittaa asukkaita, tai ahkera Parkki-Pirkko.


      • Kunta

        Kerro ihmeessä Ylöjärven esimerkki. Ja kertokaa myös tutkittua tietoa siitä, että joku ostaa yrityksen tuotteita sillä perusteella että ne ovat valmistettu kaupungissa. Kuten on todettu, niin Auvisen perustelut kaupunki-hankkeelle ovat koko lailla mustatuntuu-pohjalla. Nyt tästä päätöksestä aiheutuu enemmän imagohaittaa Kangasalle kuntalaisten enemmistön mielipiteen huomioimattomuuden vuoksi.


      • Kangasaltakajahtaa

        Mikä ihmeen imagohaitta? Suurimmalle osalle ei ole mitään merkitystä asutaanko kunnassa vai kaupungissa, sen sijaan yrityksiä kaupungit kiinnostavat tutkitusti kuntia enemmän. Tästä Ylöjärvi hyvä esimerkki. Vai meinaatko kun turisti miettii tullako käymään esim Mobiliassa tai Vehoniemessä, hän ei tulekkaan kun huomaa Kangasalan olevan kaupunki? Hyi kauhea!


      • Jippenduuu
        Kunta kirjoitti:

        Kerro ihmeessä Ylöjärven esimerkki. Ja kertokaa myös tutkittua tietoa siitä, että joku ostaa yrityksen tuotteita sillä perusteella että ne ovat valmistettu kaupungissa. Kuten on todettu, niin Auvisen perustelut kaupunki-hankkeelle ovat koko lailla mustatuntuu-pohjalla. Nyt tästä päätöksestä aiheutuu enemmän imagohaittaa Kangasalle kuntalaisten enemmistön mielipiteen huomioimattomuuden vuoksi.

        Tutkittua tietoa että Kangasalla enemmistö vastustaa kaupungiksi muuttamista? Mutumutmutu. Jos facebook-ryhmässä kangasalan ammattivalittajat toitottovat vastustavan muutosta (ihan kaikkea), se ei ole yhtä kuin yleinen mielipide.


      • Kunta

        Edelleen kaipaisin linkkiä tutkimukseen kaupungin vetovoimasta toimiville yrityksille versus kunta. Siitä vertailusta olisi tarpeellista käydä myös selville suorien ja epäsuorien yritystukien vaikutus yrityksen paikkakunnan valintaan.

        Tällä kuntalaisaloitteellahan juuri haetaan sitä tietoa kaupunki vs. kunta kannatuksesta mutuilun sijaan. Jos kaupunki-vaihtoehto on niin suosittu, niin eihän tätä äänestystä tarvitse pelätä.

        Ja kun nyt Kangasala-Talokin mainittiin, niin veronmaksajat rahoittavat sitäkin isolla summalla, vaikka sen piti oleman liiketaloudellisesti kanattava hanke.


      • Citymanm

        Jokainen voisi miettiä kunta vs. kaupunki asetelmaa niin että kun liikutte Suomessa tai suunnittelette vaikka lomareissua, ette taatusti ajattele että tuo kohde sijaitsee kaupungissa, en taatusti mene sinne. Ja tuo onkin kunnassa, sinnepä menen. Täällä ja facessa maalataan aivan utopistisia kuvitelmia mitä kunnan muuttuminen kaupungiksi tarkoittaa. Kunnanjohtajan tittelin muuttuminen kaupunginjohtajaksi tuntuu olevan monelle isoin ongelma!


    • Mitäköhän ne city-kanit juonivatkaan? Varmaan jotain maailman valloitusta tai muuta kamalaa.

    • göyhäjagibee

      Olen yleensä kaikkea vastaan, mutta jos kaupungiksi ryhtymistä voitaisin käyttää kampena saada terveyskeskus Kangasalalla päivystämään ympäri vuorokauden ja viikon, niin sitten kannatan kaupungiksi alkamista.

      • nzzznzm

        Terveyskeskus kuuluu soteen ja siitä päättää jatkossa maakunta, ei kunta tai kaupunki.


    • kumpivaansopii

      Kangasalla on aina ollut porukkaa, joka on kaikkea vastaan! Luulevat, että joka isompaan ääneen huutaa, on enemmistönä. Nykyinen valtuusto on vaaleissa valittu kuntalaisten edustajiksi ja heillä on päätäntävalta joissakin asioissa.
      Tavalliselle tallaajalle on ihan se ja sama, onko kunta vai kaupunki.

      • kdkdnndz

        Täsmälleen samaa mieltä. Valtuusto on vaaleilla valittu ja heillä on päätäntävalta. Ei jokaisesta asiasta voi kansanäänestystä järjestää ja ihmettelen asiaa sikälikin että samat jotka vaativat kansanäänestystä, kitisevät kaupunginjohtajan palkasta. Ottakaapa selvää paljonko kansanäänestys maksaa.


    • SAAATANA

      Ei missään nimessä Kangasalasta kaupunkia, mun auto kuluttaa jo muutenkin liikaa pensaa, saati sitten kun kaupunkiajo lisääntyy.

    • Kunta1

      No niin. Nyt sitten vaikuttamaan kunnallisvaaleissa. Esim. kunnan sivuilla voi käydä katsomassa pöytäkirjoista ehdokkaiden kantaa Kangasalan kaupunkiin.

      • vaaleillavalittu

        Tuskinpa pöytäkirjoista löytyy aivan uusien ehdokkaiden kantaa! Kaupunkiasiahan on nykyisen valtuuston päättämä, ei uusi valtuusto siihen enää vaikuta. Nykyinenkin valtuusto on vaaleilla valittu, jos sitä ei joku satu tietämään tai on unohtunut!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      246
      2384
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1585
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      73
      1376
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1265
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1182
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      92
      1116
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      968
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      80
      948
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      912
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      98
      800
    Aihe