Iso juttu Hesarissa Lieksasta

lieksankasvatti

Mukana myös video elinvoimajohtajan haastattelusta.
Itse lähdin Lieksasta ns. vapaaehtoisesti eli oman alan töitä olisi ollut ja olisi vieläkin. Vilkkaampi elinympäristö vaan sopii meikäläiselle. Toisille taas Lieksa.
Naisten puute on ilmeinen, silloin ei vielä ollut niin suurta epäsuhtaa. Näkyy tännekin kirjoittelussa usein se katkeruus naisia kohtaan. Happamia sano...........

Kaikkea menestystä ja vähemmän kateutta yrittäjyyteen toivon. Siihen näyttää haastattelun mukaan olevan haluja:
"Juuri nyt Lieksassa on uusi ääni kellossa. Uho on lupaavan epäitäsuomalaista, vaikka työttömyystilanne on synkkä. Kaupunkia johtaa 49-vuotias tohtori Jarkko Määttänen. Hänen oikea kätensä on elinvoimajohtaja Saastamoinen. Paikalliset yrittäjät kehuvat parivaljakkoa vuolaasti, sillä Määttänen ja Saastamoinen puhuvat vähemmän kuntahallinnosta ja enemmän siitä, kuinka Lieksaan luodaan 2020-luvun väkeviä kasvuyrityksiä."

Tuossa jutussa oli matkailuyrittäjän miete vanhasta luokkajaosta, joka jäytää tälläkin palstalla kirjoituksissa:

Se on nyt poika-Betcken matkailubisnes. Oli talvi 2010, kun Betcke saapui Lieksaan.
”Ensivaikutelma oli, että olen tullut takaisin 1980-luvun Suomeen.”
Lieksa oli otsikoissa, sillä osa kanta­väestä möykkäsi rasistisesti, kun 220 turvapaikanhakijaa oli saanut asunnon kaupungin tyhjillään olevista vuokrakerros­taloista. Betcken mukaan oli vaikea päästä jyvälle, mistä Lieksa on tehty. Se oli sekoitus vanhaa luokkajakoista teollisuuspaikkakuntaa ja maaseutua.
”Täällä on edelleen vähän sellainen luokkajako. Sitä ei ehkä näe, mutta sen kuulee.”
Betcke pelkääkin, että jos uutta väkeä ei saada, Lieksan romahduspiste ei ole kovin monen vuoden päässä. Väki vähenee, mutta pidot eivät välttämättä parane.


http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005101764.html

58

860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteenvaankaikki

      Komeita kuvia oli. Maisemissa voitetaan yrittäjyydessä hävitään. Nyt vaan kaikki maisemat strategian musaisesti matkailua hyödyntämään ja kateus pois minunkin mielestäni.

      • Okokokokoko

        Matkailun? Lieksassa ei ole muuta kuin Koli ja se on jo hyödynnetty, mitä on hyödynnettävissä. Lieksassa on Kainuun ilmasto ilman Kainuun muita ominaisuuksia.


      • ArvoValta
        Okokokokoko kirjoitti:

        Matkailun? Lieksassa ei ole muuta kuin Koli ja se on jo hyödynnetty, mitä on hyödynnettävissä. Lieksassa on Kainuun ilmasto ilman Kainuun muita ominaisuuksia.

        Kolia ei todellakaan ole hyödynnetty tarpeeksi, hotellikapasiteetti on aivan liian pieni esim. suurempien kongressien järjestämiseen. Valitettavasti on niin, että heti kun joku toimija haluaisi jotain tehdä, niin kaikki viranomaiset ovat jaloillaan ja puhuvat välittömästi Kolin tuhosta. Hotellitilaa olisi täysin mahdollista rakentaa kallion sisään hyvin vähällä vaikutuksella maisemaan ja ympäristöön, tällaisesta rakentamisesta hyvinä esimerkkeinä ovat Temppelinaukion kirkko Helsingissä ja Hotelli Mesikämmen Ähtärissä. On todella harmillista jos mitään ei tehdä, kun tarve on kaikkien tiedossa ja nykytekniikalla maisemointi lähes alkuperäiseen kuntoon on täysin mahdollista, eikä muuta maisemaa merkittävästi, tässä tarvitaan nyt innovatiivisuutta ja kehitysmyönteisyyttä kaikilta osapuolilta.


      • Älä-inise-vaan-toimi

        No voi hyvänen aika kun taas on asiantuntija herkkänä. Usko huviksesi, että jos tarvetta ja kysyntää oikeasti olisi niin se paikka löytyisi ja olisi jo rakennettu.
        Kun sulla on noin helvetin vankka tietämys niin pistähän toimeksi. Siitä vaan eurot pinoon ja lisärahoitusta hakemaan. Anna palaa... ja kyllä palaakin, rahaa.


      • ArvoValta
        Älä-inise-vaan-toimi kirjoitti:

        No voi hyvänen aika kun taas on asiantuntija herkkänä. Usko huviksesi, että jos tarvetta ja kysyntää oikeasti olisi niin se paikka löytyisi ja olisi jo rakennettu.
        Kun sulla on noin helvetin vankka tietämys niin pistähän toimeksi. Siitä vaan eurot pinoon ja lisärahoitusta hakemaan. Anna palaa... ja kyllä palaakin, rahaa.

        Älä inise vaan lue tämän päivän Karjalaisesta kolilaisen kunnanvaltuutetun Sulo Eskelisen mielipide Kolin kehityksestä, jos et ole aikaisemmin ymmärtänyt, mistä tässä on kyse.


    • Lopeta.Lopeta.huudot

      Lieksan alamäki alkoi demarien ja vasemmiston kuntapäättäjien mamuintoilusta. Yhteishenkeä ei saavuteta siten että jätetään kantaväestön mielipiteet huomioimatta. Muistakaa äänestäessänne kuka teki ja mitä.

      • 1__Markkinat

      • mukana.muuttaneissa

        Juuri näin. Aiemmin me vauraustuimme joka vuosi ja väestö kasvoi aina vuosittain. Tämä on sitä totuudenjälkeistä puppua.

        Lehti kuitenkin totta tonkasee:
        "Lieksan väkiluku oli vielä 1970-luvulla reippaasti yli 20 000:n. Palkkatyötä riitti etenkin itärajan takana Neuvostoliitossa, jonne tuhannet lieksalaiset ajoivat rakentamaan Kostamuksen teollisuuskaupunkia. Oli paljon nuoria ja niin villi meno, että ne ajat puhututtavat edelleen.

        Sitten alkoi rakennemuutos ja kaatui Neuvostoliitto. Seuraavaksi kiihtyivät globalisaatio ja Itä-Suomen väkipako.

        Nyt väkiluku on enää 11 700, ja pää­kadulla Pielisentiellä yhä useampi ajaa enää vain rollaattoria. Suunta on ollut JO KOLME vuosikymmentä alaspäin.

        Jos tahti ei muutu, vuosikymmenen kuluttua lieksalaisia on alle kymmenen­tuhatta ja kaupunki vajoaa vaaravyöhykkeelle. Nyt on pakko keksiä jotain ja nopeasti. Pohjois-Karjalan eloonjäämispakkaus."

        Tosiasiassa työttömyys ja maatalouden "liikaväestö" ajoi ihmisiä jo 60 luvun lopulta alkaen Ruotsiin ja Etelä-Suomeen. Maaltamuuttoon liittyi kiinteästi jälleenrakentaja- ja raivaajasukupolven lasten, yhteiskunnallisesti aktiivisten suurten ikäluokkien tulo työikään juuri 1960-luvun jälkipuoliskolla.


      • Sinä-sekoilet

        Älä höpise paskaa mistään demareista ja muista. Kato alkoi jo 60-luvulla, mutta sinä et tiedä siitä mitään.
        Kyllä se on rakennemuutos joka sen vei porukan ja toi toivottomuuden.
        Sama kato on käynyt melkein kaikkialla syrjäisillä seuduilla. Joku kunta on voinut pelastua kaivoksen tms. ansiosta, mutta aika harva.


    • punainen-viiva

      Lieksan" romahdusta" ei estä nämä ulkomaantuonti elätit.Päinvastoin.Senhän nyt tajuaa sarkajärkisikin.Paitsi päättäjät ja muu "monikulttuurinen" unelmaväki.Toteuttavasit utopioitaan omasta lompakostaan,ei yhteisistä varoista.Täydellisen edesvastuutonta toimintaa.
      VAALIT on muuten huhtikuussa!!

    • tarkka.lukija

      Jäätiellä ei saa autolla pysähtyä. Miten lienevät toimittaja ja Saastamoinen päässeet keskelle Pielistä riippukeinuun? Lienevätkö hypänneet liikkuvasta autosta?

      Sellaista järveä ei ole kuin Pielisjärvi! "Pielisjärvi vilahtelee auton ikkunasta maantien vasemmalla puolella." Pielinen kyllä löytyy.

      • pilkun

        Ihan keskeisinä olivat artikkelin teemassa nämä esiintuomasi asiat:))


    • 1__Markkinat

      "Äitikin pääsee stokkalle" Älytön illuusio!

      • tavallinen.nuori.on

        Mielestäni ei kannata takertua nuoren letkautukseen. Ihan todellinen se lähtöhalu on useimmilla ylioppilailla opiskelemaan mahdollisimman kiinnostavaan opintosuuntaan ja niin se pitää ollakin. Myös mualimalle palaa monen muunkin nuoren mieli. Se olisi hassua, jos tänne jäisivät ruikuttamaan opintomahdollisuuksien puutetta.


      • vanhempienhyväksynnästä

        Mikä illuusio? Siellä taitaa useimmat naisihmiset käydä Helsingin reissullaan.
        "Turusen ei ole tarvinnut selittää vanhemmille, miksi hän haluaa 530 kilometrin päähän kotoa, kalliin asumisen ja tuntemattomien ihmisten pääkaupunkiin. ”Äitikin varmaan pääsee sitten Stockmannille ja minun luokseni yöksi. Joten varmaan se on ihan ok niille.”


    • huluuven-ropaaa

      Lieksassa sama tämä kyyjärven illuusio, tyhjästa tässä parkuukautta sitten hihkuttiin sieltä oli syötetävät lähteneet kylläkin jotas oliko 4-jälellä.

      Huluvesta jutui paasataan ropakantisesti ja hesan HS on yksi niistä.

    • jotkaleet-ketkuttelee

      Miltä järkevistä tuntuu lieksassa valheelista rapaa katsella kun itse tajua jotkaheitten jetkutukset ja soristelun yhteiseen piikkiimme.

      silmillä katseltava nenänvartta pitkin ja tajutava näkemänsä kuulemansa.

      • EwEwsewsewsewsews

        Kielikurssille tai takaisin kotimaahasi, mars.


    • Erkki_Wilhelmi

      On hyvä, että Hasari teki näinkin positiivisen jutun Lieksasta. Lieksassa pystyy kyllä elämään ja yrittämään siinä kuin muuallakin. On vain valettava intoa ja uskoa nuoriimme. Minusta se on ihan sama, minkä värinen naama asentajalla on, jos homma käy ja auto tulee kuntoon.

      Nämä oman pesän likaajat, pessimistiset ja pelokkaat huru-ukot ja uuninpankkopojat, jotka täällä öyhöttävät yötäpäivää mamuista, olisi myös saatava johonkin kuntoutukseen. Suosittelen työleiriä, vaikkapa tienvarsien vesakointia, jotta suurimmat huurut haihtuisivat. Samalla sitä liikenneturvallisuus paranee, kun pystyy näkemään pikkasen etäämpää tielle tormaavan hirven.

    • vertailunvuoksi

      Artikkeli oli Idän ja lännen vertailua. Syitä kehityksen erilaisuuten olisi toki voinut tarkemminkin analysoida. Historia ja sijainti ovat kiistattomia tosiasioita. Eikä Uusikaupunkikaan aina ole ollut aallon harjalla. Väki väheni sielläkin aiemmin. Itäsuomalainen kertoo siitä.

      "Tai kuten Turunen sanoo, autotehtaalla on aina menty ”lujaa ylös ja lujaa alas”.

      Pohjakosketus oli joulukuussa 1992, kun yhtiö ilmoitti Opel Calibran tuotannon lopettamisesta. Kaupungin työttömyys nousi korkeimmillaan 33,7 prosenttiin. Se oli kammottava tilanne. Työttömyys oli paljon suurempaa kuin paniikkimaa Kreikassa kertaakaan viime vuosina.

      Jopa luottamusmies Partanen on ollut useamman kerran lomautettuna, esimerkiksi vuonna 2012, kun hybridiauto Fisker Karman tuotanto loppui. Mutta nyt, talvella 2017, Uudenkaupungin tulevaisuus näyttää Partasen mielestä kirkkaammalta kuin kertaakaan hänen työurallaan eli 37 vuoteen.

      Tehtaalle etsitään nyt väkeä Etelä-Eurooppaa myöten, sillä läheltä ei enää löydy.

      ”Varsinais-Suomi on jo pumpattu tyhjiin”, Partanen sanoo."

    • Olen tainnut aikaisemminkin sanoa mielipiteeni matkailusta.Keskustassa ei ole mitään majoitustilaa joka houkuttaisi matkailioita tulemaan Kolilta ja Ruunaalta.

    • Majoittaa mutta ei aukikaan ole joka päivä,rumasti jos sanoisin niin hotelli jäänyt mainitulle 80-luvulle:))

      • tulioltua

        Ja hinnoittelu ontodella yläkanttiin syrjähotellissa.


      • pikkasenparannusta

        Piti ihan ruveta katsomaan miltä se nyt näyttää. Viimeksi käydessä oli tunkkasen olonen ravintola. Syömässä käydään joka lomalla kyllä.
        Tuolit ja verhot uusittu sitten viime näkemän ravintolassa. Huoneet ovat hyviä.


      • Vai on Puustellikin mennyt niin alas.


    • esimerkkinä.lajistaan

      Meille itelle tuttuja asioita juttu tarkastelee. Ihan asiallinen suhtautuminen on. Siitä ei pitäisi ruveta lehteä parjaamaan, jos tuollaista kirjoitetaan. Eikä se ole vain Lieksa, vaan moni muu pikkupaikka joissa väki vanhenee ja hupenee.

    • perikatolähellä

      Lieksan romahdus on pienen ajan kysymys. Ikääntyvä ja poismuuttava populaatio ovat faktoja.

      • cvyhuiokol

        Kukas matuilla kylästetyssä kyläsä -näitä viitsii ilättää. kun itsessäkin on aivan tarpeeksi työtä, niin pitäisi rinnalla näitä vielä vetää ja katsella kuinka jotkalehtavat muitten piikkiin.


      • tototaaa

        Lieksassa on opittu elämään sosiaalietuuksilla ei ole töitä eli vietetään makeaa elämää saadaan ilmaista rahaa tekemättä. työtä. Lieksa on näivettenyt työttömien vanhusten kyllä rollaattorilla liikkuu ikääntynyt väestö ja lisää tulee. ei mene montaa vuotta asukkaita on alle 10.000. harva hampaiset harmaat päät huru ukot ämmät kertovat päivän tapatumat kyttäilevät toisiaan ei edes työttömien letkajenkka ja kuntouttava työtoiminta ei ole onnistunut työllistämään avoimille työmarkkinoille . työttömien työvalmentaja läski sika Raija foroooo istuu tuolissa henkeä ahdistaen näin tuppu kylässä


      • assertt

        Monelta työttömältä on lähtenyt hampita suusta kun ei ole varaa käydä hammaslääkärissä ovat valmiita peikkoja esiintymään ei tarvitse enää naamiota etuhampita ovat sitten aitoja. harvahampaiset työttömät voisi esiintyä peikkovaatteissa jossa on pitkähäntä persiintakana roikkumassa.näin saataisiin työpaikkkoja lisää eikä selvitysmiestä tarvita


    • Yhteistyöllätulosta

      Turha on taas maahanmuuttajia tähän juttuun vetää. He eivät ole Lieksaa tähän jamaan saattaneet. Kyllä tähän tilanteeseen löytyy syyt vuosien ellei peräti vuosikymmenten takaa. Syrjässä ollaan ja yhteistyökykyä puuttuu eri toimijoiden kesken. Pienellä paikkakunnalla olisi ykkösasia yhteen hiileen puhaltaminen ja yhdessä toimiminen. Tämä koskee niin yritys- kuin poliittista toimintaakin ja myös meitä tavallisia kuntalaisia. Pienillä paikkakunnilla ei ole varaa haaskata vähiä resurssejaan joutavaan sapelien kalisteluun. Viha vie viljan maasta, kateus kalat vedestä.

      • kehtaatkin

        Suomen köyhistä et satunut mainetsemaan mitään, justaan TV-stä puhutaa jotta 20,000käypi jatkuvasti leipäjonossa, mutta silti näitä kunia tulokaita paateroidaan yli kaiken omat unohtaen, nämä vievät leivän suomen vähäosaisten suista....


      • niin.surkeaa.ettääää
        kehtaatkin kirjoitti:

        Suomen köyhistä et satunut mainetsemaan mitään, justaan TV-stä puhutaa jotta 20,000käypi jatkuvasti leipäjonossa, mutta silti näitä kunia tulokaita paateroidaan yli kaiken omat unohtaen, nämä vievät leivän suomen vähäosaisten suista....

        Voit palata kotimaahasi takaisin kun et ole oppinut vielä suomen kieltä kirjoitamaan.


    • Erkki_Wilhelmi

      Tuo puhe yhteistyöstä oli kyllä ihan naulan kantaan. Sitä tarvitaan Lieksassa. Porukalla saamme Lieksan asiat kyllä hoidettua, vaikka väki vanheneekin.

      Noille ikuisesti riitaa kylväville rassuille pitää vaan kylmästi lyödä jauhot suuhun. Ja uunipankkopojat on saatava töihin. Vastikkeeton työmarkkinatuki on lopetettava. Jos yhteiskunta kerran maksaa, sitä rahaa vastaan on myös tehtävä jotakin. Taluttavat sitten vaikka lapsia kouluun ja koiria kuselle päiväsaikaan, kun oikeat ihmiset ovat työssä.

      • vhivujolp

        Katos enste jotta lopetaan tuet lomailu-ulkolaisilta, sieltä sitä säästöä pukkaa ja rutkasti tuotamattomasta hömpötyksestä.


    • rassetkuriin

      rasset äidin vellilautasen äärestä leipää tienaamaan

      • Työtätyötätehdään

        Joutenoloon ei pidä kannustaa ja nykyinen systeemi nimenomaan suosii laiskottelua. Yhteiskunnalla on oikeus vaatia rahoilleen vastinetta joten olen Erkki Wilhelmin kanssa täysin samaa mieltä. Tekemätöntä työtä piisaa eikä millekään työlle pidä nenää nyrpistellä. "Luoja ei laiskoja elätä" sanottiin vielä minun nuoruudessani, mutta nykyisin kai voidaan sanoa, että jos ei Luoja niin kyllä sitten sossu.


      • jotkautmaksaa

        Nämä kunia lomailijat vasta maksaa uhteiskunnalle se 3000e/kk päältä -jotta tämä hulua on


    • Lieksan tilanne taitaa olla sellainen, että nousu on kiven takana, mutta mielestäni ei mahdoton.

    • tarkkaillii

      Taitaa olla nuorempien ihmisten mieli sellainen, ettei suurinta osaa kiinnosta asua peräkylillä vaikka se olisi mahdollistakin. Eikä se poismuuttaminen ole vanhemmiltakaan kiellettyä. Lähemmäksi lapsia on jo muutamat muuttaneet eläkkeelle päästyään. Voihan se joskus kääntyä taas muuttoliike kaupungeista poispäin. Etätyöt mahdollistaisi jo nyt monille asumisen syrjemmässäkin, mutta ihmisluonto taitaa olla laumaeläimen. Pelkkä raha ei näköjään ratkaise. Halpa asuminen ei korvaa samanhenkisiä ihmisiä ja monimuotoisia mahdollisuuksia harrastaa asioita.

    • eikannatakyhätä

      Suomessa on ollut viimeiset 40 vuotta ajattelutapa, ettei elämää voi olla kuin kehäkolmosen sisällä, ja teollisuutta muualla kuin lappeenranta-uusikaupunki rajalla, tai siitä etelämpänä! Muualla ei kannata mitään kyhätä, tulee kalliiksi palkat ja kuljetukset, vaikka raaka-aineet olisi samassa läänissä!
      Suomessa pitäisi olla sellainen presidentti kuin Trump, joka ajattelisi Suomen presidenttinä Suomalaisiakin!

    • Yst.terv.lieksalainen

      Ei tulisi mieleenkään muuttaa lieksasta, jos ei tule äärimmäinen pakko!
      Eläkkeellä on mukava pällistellä kun on työsarkansa tehnyt, ja katsella miten toiset mennä viuhtoo! En viihtyisi missään kaupunkihulinassa ja ruuhkissa, missä ihmiset töytäilee metrinen mulkku otsassa ja mulkoilevat kuin olisi jatkuva närästys päällä! Ei ei, ei ole minun paikka siellä ruuhkasuomessa, vaan pielisen rannalla, ja varsinkin kesäisin mökillä kalaverkkohommissa! Talvi on välttämätön paha, vaikka voishan sitä käydä etelänmatkalla, mutta ei minua sekään oikein kiinnosta, joten lepäillään talvi ja kerätään voimia kesän puutarha ja kalastushommiin!

      • sen.toisen.valinnut

        Hienoa, että voit toteuttaa omaa unelmaasi.
        Minä vietän "elake" päiviä täällä piäkaapungissa. Eikä minulla ole tuota mulkkukokemusta. Ihmisiä on toki välillä ruuhkiksi asti, mutta minusta se tuntuu elämän sykkeeltä. Tämä ei estä olemasta mökillä kesällä eikä talavella, jos semmonen piähännousema tapovvaa. Kevät talvella hiihtelen Lieksassa. Nyt kolme päivää kotiladulla, kun lunta nyt tuli vähäksi aikaa.

        Olemme siis sikäli onnekkaita, että voimme asua missä haluamme. Kaikilla se ei ole mahdollista.


      • yxlysti

        No onnea sinulle!Piätit sitten jättää kotikontusi oman onnen nojaan?
        Ja nyt sitten vittuilet?


      • ei.vittuilija

        En vittuile! Useammalla verolla ja palveluja ostamalla tuen Lieksaa edelleen. Kotikontuni ovat tosin nyt mielestäni täällä.


    • SkodallaMeneeHuonosti

      HS kirjoitti totuuden Lieksasta! Laakkonen Oy sen ymmärtää.
      Joutuvat itsekkin vähentämään pohjoiskarjalalaisia.

    • Skodalla.menee.hyvin

      Laakkonen konserni vähentää muualtakin kuin lieksasta, joten ei kannata paskaa kirjoitella, vaikka kuinka katkera lienet!
      Kyse lienee lähinnä siitä, jos ihmisillä ei ole varaa uusiin autoihin, kiitos EU:n vientipakotteiden, joka lisäsi työttömyyttä, ja lamaa Suomessa!
      Skodallahan menee paremmin kuin monella muulla merkillä, että se siitä!

    • sitäsaamitä

      Se on teille vitun liekalaisille ihan oikein!

    • WV-eiToimi
    • shythrytjusyjiuy

      Mee runkkupelle itse saippuaksi keitettäväksi!

    • karusellipäässäkö

      Mitä lie Lieksan Lapun päätoimittaja nauttinut kun kirjoitti huomisen päivän lappuun juttunsa?!?? Pää niin pilvissä ja vieraantunut tavallisen lieksalaisen arjesta että suorastaan myötähäpeää lukija tuntee.

      • katajanvaara

        Ootpa ennustaja shamaani. Tai nettinörttinä laittele pisaran päreen ees linkkis tänne. Mikkään karuselli piässäs pyörrii ku noin oot fiksulla pääs piällä?

        En en marjoja tässä, ajatuksenkaan puoltele. Typeryys on laajemminkin jo nähtävissä. Syytön on aina sota ollut. Voittaja oikeassa usein.


    • intiaani.nro.1

      Tosinopeasti päätöksiä. Järkeviä. Lieksa on kohta soluttautuvien vallassa. Tiedän.
      Äärirajat ovat pahoja jos ei tilanne oikeutettujen ja väärintulkittujen lakien myötä toteudu. Typeryyttä suurta on katalia ryöväreitä hyväksyä.

      Lieksalainen intiaani.

      Alkuperäisasukas en ole. Mutta ajatelen vääryyden tapahtuvan. Ja se on suuri jos suvakkien kannattamat saavat vallan. Se on koko Suomen tuho. kansantappajia ovat turvikset.

    • intiaani.nro.1

      Eihän maailma ole koskaan valmis. Tehkää. Ahnehtikaa. Katsokaa oikeutettua omaa etuanne. Nojatkaten arkenanne täysymmärrykseen, joilla ei todellisesti pelasteta henkiä. Miksi hehkiä, tai mielipiteitä pitäisi peilaten typeryyden kanssa pelastaa? Miksi? Kunnianhimostako? Ymmärryksen täydellinen juttu on täysin keskusteltavissa. Ilman tulkintavirheitä. Kanssani. Olen niin riippumaton. Mistään.

      • intiaani.nro.1

        Eli, hyvät Lieksan seurakunnan jäsenet. Kavahtakaa liian suvaisevaista väärämielisyyttä.

        PS. Hesari saa kirjoitella, mitä tahansa. Minä kirjoitan näin, kun tohdin.

        Ei edes pahinkaan pahasta mitään muuta tee kuin luo mahdollisuuden typeryydestä kasvattaa uutta.

        Haluaisin joskus toitottavia toimittajia opettaa.


    • Sanojensataakse

      Millä ilveellä moisia tulkintoja jutusta voi vääntää. Siinä ei ole suvaitsevaisuus teemaa. Taisi jälleen kerran käydä niin, ettei juttua edes luettu. Hesaria voi kritisoida, mutta pitäisi perustella MIKÄ jutussa oli pielessä.

    • Seruifa

      Elinvoimasta pitäisi elinvoimajohtajan toimittajille puhua ei viedä skodalla katsomaan järvenjäätä. Ettekö ymmärrä artikkelin pointtia?

      Toisella paikkakunnalla vietiin tehtaaseen, jossa töitä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7264
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2204
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1449
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      113
      1162
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1026
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      885
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      873
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe