Onko Asperger-ihminen helpommin manipuloitavissa?

ottaa_päähän

Minulla on Asperger ja sisareni sanoo, että eräs tuttavani on manipuloinut minua enkä tajua sitä ja että olen tyhmä ja vajaa, kun luotan henkilöön, johon ei ole luottamista. Sisareni sanoo, ettei minulla ole mitään omia mielipiteitä missään asiassa, vaan puhun tuttavani suulla asioita. Menin viime viikolla käymään oikeusaputoimistossa, koska halusin tietää, miten minun on meneteltävä, jos ottaisin oman osuuteni pois isäni kuolinpesästä, ja tästä sisareni, joka on ollut minulle jo kolme ja puoli vuotta vihainen siitä, että suutuksissani sanoin tappavani hänet, rupesi pilkkaamaan minua tästä, että tuttavasi on taas saanut manipuloitua sinua kun menet oikeusaputoimistoon. Sisareni myös väittää että tuttavani kärkkyy perintörahojamme, ja vielä käy niin, että hän saa minut antamaan kuolinpesän rahoja itselleen, koska on tähänkin mennessä onnistunut joka ikisessä manipuloinnissaan. Sisareni pitää minua vajaaälyisenä. Minulla on kyllä ihan normaali älykkyysosamäärä. Jos olisin vajaaälyinen, niin enkö olisi silloin kehitysvammainen. Eihän Asperger mikään kehitysvamma ole. Mutta onko Aspergeria helpompi manipuloida? Sisareni myös sanoi, että älykkyys on sitä, että ymmärtää sen, keneen voi luottaa ja keneen ei, ja minulle on sanottu alusta lähtien, että tähän henkilöön ei voi luottaa, mutta minä vain en usko sitä.

4

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SiskoonLuota

      Ei kukaan saisi uhata toisen henkeä, suututti miten paljon tahansa.

      • ottaa_päähän

        No ei saisikaan, ja arvaa vain huviksesi, tekisinkö mitä tahansa, että saisin tapahtuneen tapahtumattomaksi.


    • Manipuloitu

      Itse kysymykseen.
      Olen vähintäänkin keskivertoälyinen, mutta siitä huolimatta minulla on ollut hyvin rehellisenä ihmisenä taipumusta Aspergereille usein tyypilliseen "naiiviuteen".
      Nyt yli 40 vuotiaana minulle on paljastunut, että olen koko elämäni ajan ollut vakavasti usamman ihmisen manipuloima siitä huolimatta, että minulla on eräänlaista muunlaista ymmärryskykyä ehkä keskivertoa enemmänkin.
      Kun sain tietää Aspergerista, olin niin naiivi että selitin ihmisille miten Aspergeraivot toimivat. En olisi ikinä voinut uskoa, että ihmiset tekevät mitä tekevät: Käyttivät tuota tietoa manipuloidakseen minut paremmin !!!! Onnistuivat !!! Mutta eivät ihan sittenkään, koska tilanteestani tuli niin katastrofaalinen, että heräsin !!!
      Ihmisillä vaan on taipumusta luulla muita itsensä kaltaisiksi, Aspergereillakin, eikä se edellytä erityistä tyyhmyyttä, koska muilla on periaatteessa sama ominaisuus.

      Mutta eihän vammaisia sovi hyväksikäyttää, niin jos Asperger nähdään vammana, Aspergerominaisuuksien käyttäminen manipulointiin pitäisi mielestäni olla yhtä sopimatonta kuin mikä tahansa vammaisten hyväksikäyttö.

      • Manipuloitu

        Aspergerihmisen voi olla vaikea uskoa toista niin kieroksi kuin hän on, koska Asperger ei itse ikimaailmassa haluaisi olla niin kiero, niin voi olla niin vaikea tajuta mitä mieltä joku voisi nähdä niin kierona olemisessa. En minä ainakaan haluaisi edes jos vaikka osaisin, koska se nyt vaan on aivojeni kaikkia loogisia periaatteita vastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe