OMA PONI JO ENSI JOULUKSI?

Haluanvaankysyä

Hei! Olen 16.v. tyttö pirkanmaalta ja olen koko elämäni ollut hevosten ja muiden maatalouseläimien kanssa(asuin ihan pienenä äitini vanhempien maatilalla kun meidän omaa taloa rakennettiin). Siitä omasta olen haaveillut lähes koko elämäni. Tietenkin pienempänä haaveleilu oli aika pientä, koska tiesin itsekkin etten vielä silloin pärjäisi oman ponin kanssa.

Nyt viime vuosien aikana olen alkanut miettimään, että ponin ostaminen olisi ehkä mahdollista! Vihdoin. Olen lähdössä opiskelemaan osaran maaseutuyksikköön ensi syksynä joten tallipaikka järjestyisi luultavasti oppilaitoksen puitteista:) Äidilläni oli nuoruudessaan suokki ja pitää muutenkin paljon hevosista, mutta on kuitenkin allergisoitunut viime vuosina aika pahasti hevoselle.. Ilman äitin allergiaa asuisin luultavasti tällä hetkellä isolla hevostallilla.

Vanhemmillani ei ole koskaan ollut mitään hevosia vastaan ja tietävät kyllä miten tärkeitä ne minulle ovat. Viimeksi kun tivasin omaa ponia sain vastaukseksi: "Me ei voida olla sua joka ilta viemässä tallille, et katotaan sitten kun sulla on ajokortti." Nooh nyt ei kyydit olisi mikään ongelma paitsi ehkä kesäksi mutta sitä voidaan miettiä sitten myös sitä vaihtoehtoa, että vaihdetaan kesäksi tallia joka olisi lähempänä jonne itse pääsisin. Koska halutaan talveksi ihan maneesitallille ettei tarvi olla kelien armoilla talvella. Ja meidän lähellä ei ole maneesitallia, jonne ei olisi turhan kallista majoittaa hevosta. Kesällä tallipaikan saa aika halvalla kun ei tarvitse maneesia olla ja yötkin voi olla pihatossa.

JA olen miettinyt jos ostaisimmekin "kimppahevosen". Kulut menisivät puoliksi ja olisi 2x enemmän hevostietotaitoa kun jos yksin ottaisi hevosen:)

Kiitos jos jaksoit lukea ja toivon saavani rakentavia kommentteja enkä mitään p***a myrsykä!

3

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • z--

      Ei kimppahevosta. Se ei todellakaan ole tuplasti enemmän hevostaitoa, vaan pikemminkin puolet vähemmän.
      Ellet sitten satu onnistumaan hankkimaan hevosta oikeasti todella kokekeneen hevosihmisen kanssa (ei siis saman ikäinen kaveri, vaan henkilö, jolla on jo pitkän linjan kokemus hevosen omistamisesta).

      Kimppahevonen on aivan liian riskialtis juttu. Helposti käy niin, että joko kumpikaan ei osaa riittävästi ja niin sanotusti joukossa tyhmyys alkaa tiivistyä tai sitten osaatte kyllä, mutta teillä on liian eriävät käsitteet hevosen hoidosta. Tai sitten toinen osaa, toinen ei ja tästä tulee riitaa kun toinen ei usko kokeneempaa.

      Lisäksi kimppahevoenn on tosi haastava, kun oikeasti kaikki pitäisi sopia yhdessä. MItä jos toinen haluaa vaihtaa tallipaikkaa, haluaa ostaa kalliimpia varusteita, haluaa valmentautua enemmän, kumpikin haluaakin alkaa valmentautumaan enemmän, kumpikin haluaa kisata...

      Ei ei ei. En vaan usko että kannattaa. Joko hanki oma hevonen, jos sellaiseen on varaa tai sitten aloita vaikka sillä että vuokraat jotain hevosta. Kenties saatat jopa löytää jonkinlaisen puoliylläpitodiilin tms.

    • Kasiro

      Olen samaa mieltä kuin z--. Ei kimppaheppaa, ylläolevista syistä. Sinäkö veisit hevosen osaraan? Hyväksyisikö kimppakumppani sen? Tai jos ottaisit kimppakumppanin sieltä: Mitä hän sanoisi kun haluatkin tuoda hevosen kotiin?
      Ei,ei, ei. Ei kimppaa.

    • omaparempi

      Myös minä kannatan ihan omaa hevosta, itse otin kaverin kanssa kimppaan hevosen ja siinä meni ihan pieleen kaikki ja riitoja tuli milloin mistäkin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe