Kannataako modeemia välillä sammuttaa?

LöytyyköTietoa

Modeemi on yleensä aina päällä. Mutta jos sen sammuttaa, niin päälle pantaessa yhteys tulee muutamassa minuutissa päälle.

Kannattaako modeemi siis sammuttaa esim. yöksi. Vai onko se turhaa tai jopa vahingollista modeemille?

28

9829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linuxuser

      jos on ukonilma kannattaa sammuttaa...
      jos on häiriöitä operaattorilla niin sammutus/uudelleenkäynnistys voi auttaa jos yhteys ei pelaa...
      jne...

      • Anonyymi

        Haavoittuvuus kantaa luokitusta tärkeä. Tätä ylempänä ovat Microsoftin luokituksessa kriittiset haavoittuvuudet, joita korjattiin neljä kappaletta. Kriittinen luokitus tarkoittaa, että haavoittuvuudella on mahdollista ajaa koodia uhrin tietokoneessa ilman että käyttäjää harhautetaan tekemään jotakin.


    • ddddddffff

      Ei mitään syytä sammutella. Ei kuluta sähköä eikä itsekään kulu.

    • LöytyyköTietoa

      Kiitos vastauksista. Tosin ne ovat hieman ristiriidassa toistensa kanssa?

      Löytyisikö aiheesta nettilinkkiä?

    • eräpäivät
    • kewadq

      Hyvää (hyvän firmiksen sisältävää) modeemia ei tarvitse välillä sammuttaa. Joillekin huonoille laitteille / firmiksille se on ainut tapa saada ne toimimaan edes joten kuten.

      Päällä oleva modeemi tietysti kuluttaa hitusen sähköä, ja lisäksi siinä on samanlainen oikosulku/paloriski kuin kaikissa muissakin sähkölaitteissa, mutta mitään muuta syytä sammuttamiseen ei ole, ellei laitteen toiminta(häiriöt) sitä vaadi.

    • sammutus-yöksi

      Itse ainakin sammutan yöksi turhaa päällä. Näin tehnyt jo usean vuoden ajan, laitetta ei ole tarvinnut resetoida koskaan. Toimii todella hyvin. Käyttöjärjestelmä Windows 10.

    • Yksi tapa on jatkojohto katkaisimella. Saa kerralla kaikki virrattomiksi. Jos paljon laitteita niin säästää. Itsellä reititin aina päällä. Joskus pitää käynnistää uudestaan ja silloin eri koneet voivat saada eri ip:n sisäverkkoon. Jos portinohjauksia tai muita säätöjä niin siitä on haittaa. Pitäisi käyttää verkkokortin osoitetta niin tuosta pääsisi eroon.

      • kiinteä.osoite

        Eipä DHCP:tä ole mikään pakko käyttää.


      • lukitukseen

        Onneksi on aika helppoa valita ja lukita laitteille MAC-osoitteen perusteella haluamansa IP-osoitteet ja silloin eivät portinohjaukset mene pieleen.

        Minulla on lista näistä MAC- ja IP-osoitepareista myös erillisessä tekstitiedostossa, josta ne on helppo mahdollisen ohjelmistopäivityksen jälkeen kopioida takaisin modeemiin ja ottaa käyttöön. Tiedostossa myös tekemäni portinohjaukset, joten nekin helppo sitten laittaa oikein.


    • minä_en_sammuta

      En sammuta, koska päällä ollessaan modeemi on aina valmis eikä joka kerta kotiin tullessa kenenkään tarvitse käydä käynnistämässä ja lähtiessä sammuttamassa. Asumme kaksikerroksessa asunnossa ja olisi työlästä käydä välillä käynnistämässä sammuksiin unohtunutta modeemia.

      En sammuta myöskään siksi, sillä kun se on pois päältä pidempään, on modeemillani jostain syystä netin löytäminen ja oikeiden IP-osoitteiden jakaminen joskus epävarmaa (vika softassa tai virtalähteessä?) ja saatan joutua boottaamaan modeemini useammankin kerran ennen kuin se alkaa toimia kunnolla. Kun toimii, niin ei ongelmia ole tullut päällä ollessaan itsestään. Tarkistin modeemini lokista, että se on nyt ollut päällä lähes 75 vuorokautta yhteen putkeen (viimeisimmän boottauksen syy oli johdon ottaminen seinästä vahingossa ja muutoin olisi ollut noin 150 päivää, sillä asensin edellisen päivityksen syksyllä).

      Sammutan ja boottaan tarkoituksella vain, kun asennan ohjelmistopäivityksen. Asennan päivityksen vasta sitten kun se on ollut saatavilla useamman viikon, josta tiedän, että se on kunnollinen.

      • kaukopistorasia

        Meillä on kaapelimodeemi ja wlan-reititin kauko-ohjatun pistorasian perässä. Kätevä käynnistää ja sammuttaa kaukosäätimellä. Nettiyhteys nousee ylös noin minuutissa, joten hitaus ei häiritse ainakaan meillä. Käytännössä laitteet tulee sammutettua vain yöksi ja tietysti silloin kun ei olla kotona.


      • Anonyymi

        Poista nyt hyvä ihminen se windows, ennekö tulee kamalat tappiot!


    • Anonyymi

      toimiiko kaikki netit,tv,ja tabletti avatessa ilman uudelleen asentanista?

    • Anonyymi

      Useimmat ihmiset eivät osaa tehdä modeemin asetuksille mitään joten
      en koskaan jätä modeemia yöksi päälle varsinkaan joku Huawei tai muu kiinalainen. Sehän on sama kuin kutsuisi lauman paviaaneja häärimään asetuksia mieleisekseen. Samalla katkeaa myös kone netistä. Mutta se on paljon pienempi riesa kun käyttää Ubuntua tms.

      • Anonyymi

        Asiantuntijat ovat samaa mieltä:
        https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/heittakaa-kiinalaiset-puhelimet-pois-niin-pian-kuin-voitte-alkaaka-ostako-uusia-sisaanrakennettu-sensuuri-voidaan-kytkea-paalle-kiinasta-koska-tahansa-esimerkkeja/066521be-ea4a-4ad4-abf0-cb19b53b7cef


    • Anonyymi

      Aina kannattaa sammuttaa. Säästyy monelta harmilta. Mitään laitetta ei kannata jättää lepotilaankaan, jos tietää, ettei käytä useaan tuntiin. Esim monet pesukoneet käyttävät lepotilassa (pitkä) enemmän sähköä, kuin käytön aika (lyhyt). Poikkeuksia on tietysti lapsiperheissä ja pitää tietysti osata hiukan laskea.

      • Anonyymi

        Mitään muuta harmia kuin pari euroa ylimääräistä per kuukausi ei näin nopeasti tule mieleen. Mistä "monesta harmista" olit puhumassa?


    • Anonyymi

      Komponentit vaan kuluu jatkuvalla sammuttamisella ja käynnistämisellä puoleen verrattuna siihen että kaikki on aina päällä, jolloin ne eivät kulu käytännössä ollenkaan.

      • Anonyymi

        Miksi sammutasin modemoini? ainakin15 minkiittyä verkkoon!


      • Anonyymi

        Ja höpöhöpö, ei ne komponentit sammuttamisella ja käynnistämisellä mihinkään kulu!


    • Anonyymi

      Ehdottomasti kannattaa sammuttaa. Tukes suosittelee tätä, etenkin jos perheessä on lapsia. Öisin ei kannata pitää modeemia päällä, ja lasten säteilykuormaa kannattaa varjella myös sijoittelulla. Ei puhelimiakaan suositella pidettäväksi tiloissa, joissa nukutaan. Lasten makuuhuoneista puhumattakaan.

      • Anonyymi

        Tämä ei ole mikään salaliittopalsta.


    • Anonyymi

      EI KANNATA!

    • Anonyymi

      Sammutan mobiilaajakaista modeemin ainoastaan ukkosenilmalla ja jos olen poissa pitempään, näin tein edelliselle modeemille ja on kunnossa vieläkin, 5v käyttöä, uudelle myös.

    • Anonyymi

      Ei mutta avaajan voisi välillä sammuttaa!

      • Anonyymi

        Ei nuoret saa kännäysaineita laillisesti.


    • Anonyymi

      Ei ole vahingollista, meillä kellokytkin katkaisee reitittimen yöksi ja jos jokin bitti on päivän aikana reitittimessä mennyt poikittain niin eipähän ole enää yön jälkeen vaan aamulla se taas toimii kuin rasvattu. Sähkönsäästön kannalta en ota kantaa mutta toimivuuden kannalta kyllä kannattaa sammuttaa yöksi. Ei se modeemi tai reititin siitä miksikään mene. Saati että hajoaisi.

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      54
      2946
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2798
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1947
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1912
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1717
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1422
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1186
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1132
    Aihe