Mitä tänään syötäisiin?

Itse kokkasin porsaan uunilihaa juureksilla ja luonnollisesti perunamuusia kylkeen.

Valmistus

1.Hiero uunilihan pintaan öljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, reilusti suolaa ja mustapippuria sekä hienonnettua timjamia (käytin myös minttua). Nosta uuniliha uunivuokaan.

2. Kuori ja pilko porkkanat ja lohko sipulit. Lisää kasvikset lihan vierelle ja kaada vuokaan tilkka vettä. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia niin, että pinta saa hieman väriä.

3. Peitä vuoka sitten foliolla ja laske lämpö 150-asteeseen. Kypsennä lihaa 3-4 tuntia. Ota vuoka uunista ja jätä vetäytymään hetkeksi.

:).

28

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Evvk_

      Ketä kiinnostaa syvällisenmiehen multinicit joilla huomiota kalastelee ?

      Mene marttojen sivustolle jakaan reseptejäsi

    • hyvältäkuulostaa

      pääsisikös sitä maistamaankin? ;)

      • Puheetsuuret

        Tuskin. Satusedän copypaste toimii hyvin mutta kotona ei kokki osaa käytännössä mitään


      • Alacarte_

        Copypastaa lisää ruokapöytääsi


    • voila.lol

      Slow foodia täälläkin. Possun kasleria mm. korealaisella grillauskastikkeella (hot!) ja Jerkyllä maustettuna padassa (4 tuntia). Porkkanaa ja sipulia seurana. Tarjoillaan voissapaistettujen perunoiden kera :)

      • Hesburger__aterialla

        Puhetta puhetta vaan


      • voila.lol
        Hesburger__aterialla kirjoitti:

        Puhetta puhetta vaan

        Ettäs kehtaat! Olen loistokokki! :)


      • Hahhaaaavh

        Kävitkö hesburgerissa ja sieltä näpyttelet syödessäni gurmee ateriahaaveesi


      • voila.lol
        Hahhaaaavh kirjoitti:

        Kävitkö hesburgerissa ja sieltä näpyttelet syödessäni gurmee ateriahaaveesi

        Minä tod valmistan aikuisten oikeasti itse ruokaa. En ole kädetön keittiössä! :)


      • Taloudellisuus
        voila.lol kirjoitti:

        Minä tod valmistan aikuisten oikeasti itse ruokaa. En ole kädetön keittiössä! :)

        Et säästeliäs. Paljonko menee yhteen ateriaan ? Mikä on hävikki ?


      • voila.lol
        Taloudellisuus kirjoitti:

        Et säästeliäs. Paljonko menee yhteen ateriaan ? Mikä on hävikki ?

        Reilun kilon kaslerpalan sain mummolta (0€), mausteet riittävät viikoiksi (7€), sipulit, porkkanat, perunat (4€). Neljä ihmistä syö gurmetta tänä iltana. Revi siitä! :)


    • tänääntäällä

      minä valmistin ranskalaista kanapataa ja söinkin sen jo. :)

      • siinäsyy

        Koska on varaa en ole työtön luuseri.


      • Juksutin

        Tuo ranskalainen kanapata oli Finduksen valmisruoka elikkä en joutunut kokkaamaan sitä. Maistoin ekaa kertaa eikä kyllä ollut mistään kotoisin, toinen kerta jää tulematta. Kyllä alusta loppuun asti itsetehty ruoka on aina parasta.


      • Päätäsi

        Samaa mieltä itsetehty parempaa.


    • Päätäsi

      Juu on varmasti hyvää. : )

      • Lihan-kilohinta

        Syötkö itsesi vararikkoon vai sepelvaltimotautiin?


      • Ravintolakokkina

        Punainen liha on suolaista ja sisältää vaarallista kovaa rasvaa.

        PihviLiha on myös kallista päivittäin ostettuna. Kilohinnat korkeat ja taloudellisuudesta ei tietoa


        Juhla-ateriaksi loistava. Arkena terveyshaitta ja kukkaron tyhjentäjä


      • Päätäsi

        En minä tänään mitään lihasta ole tehnyt mutta lihaa saa ja pitää syödä. Mene niitä kysymys merkkejäs muualle tyrkyttämään.


      • Ravintolakokkina
        Päätäsi kirjoitti:

        En minä tänään mitään lihasta ole tehnyt mutta lihaa saa ja pitää syödä. Mene niitä kysymys merkkejäs muualle tyrkyttämään.

        Suositus on että punaisen lihan käyttöä vähemmän ja vaalean lihan käyttöä enemmän eli kala ja siipikarja jne

        Punaisessa lihassa on vaarallista rasvaa


    • Päätäsi

      Kyllä niitä liha ruokia voi syödä oli arki tai juhla. Välillä tulee ostettua alennuksesta tai normi hinnalla jos herkku hetken tahtoo pitää.

      • Ravintolakokkina

        Voi tietty. Se vaan näkyy vyötäröllä ja esim. Kolesteroli arvoissa.

        Kovan rasvan vaaroja ovat mm. Diebetes, verenpainetauti, sepelvaltimotauti, keskivartalolihavuus


        Siksi punaisen lihan syömistä kannattaa säännöstellä


      • Päätäsi

        En minä lihaa joka päivä syö meinasin vaan että se on jokaisen oma asia mitä lihaa ja minkä verran viikossa sitä syö.
        Jokainen aikuinen tietää kyllä riskit.


      • Ravintolakokkina

        juhla-ateriana hyvä ruoka. Pihviateriat on ravintolahinnoissa noin 20 eurosta ylöspäin.

        Riippuen minkä eläimen lihaa ja mistä kohtaa eläintä tämä liha on.


    • Surullistaa

      yksi katkera mustis sotki taas koko ketjun ja vastasi jokaiselle.

    • ruokaonparasta

      Jokapäivä lihaa tai kanaa, nam,nam

    • Tänäänsyötiin

      Pastasalaattia(itse tehtyä) : kierrepastaa keitettynä kasvisliemessä, kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattujatomaatteja, punasipulia, jäävuorisalaattia, oliiveja, persiljaa, salaattijuustoa ja tummia viinirypäleitä.

      Rapeaa maissikananrintaa( itse tehtyä): kananrintafileitä, kananmunaa ja corn flaksi muruja ja emmentaljuustoraastetta leivittämiseen. Lisukkeena sitrusmajoneesia.

      Jälkiruoka: Mars suklaata ja kahvi :P

      Iltapalaksi ( itse tehtyjä): Kinkkujuustosarvia ja vihreää jasminteetä.

      Tällaista tänään. Huomisenkin menu valmiina.

    • minulletulinälkä

      nomnomnom..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kalajoen hukkuneet pojat olivat tummaihoisia

      Jälleen kerran, hukkuneet tai heikon uimataidon vuoksi vaaraan joutuneet olivat muita kuin suomalaisia. Turha viisastell
      Maailman menoa
      334
      7232
    2. Kysymys muille miehille

      Onko teille varattu nainen ongelma? Mikään muu naisessa ei töki kun se että hän on varattu. Kamppailen houkutuksen kanss
      Ikävä
      71
      4428
    3. Sinä eräs, pyydän......

      AUTA mua ole kiltti. Ei mun takia vaan.... Miten saan sut kiinni?
      Ikävä
      208
      3185
    4. Kohta katson sun kuvaasi

      ja päästän ajatukseni liitämään. Jo kuvasi näkeminen rauhoittaa, ja pistää hyrräämään vähän muutakin. Ihanan kaunista sa
      Ikävä
      24
      3017
    5. Nimikirjaimet

      Kuka kaipaa ketä 🥰
      Ikävä
      74
      1962
    6. VOI TÄTÄ ILON

      JA ONNEN PÄIVÄÄ 😂
      Tuusniemi
      153
      1846
    7. Ahneus iski Fazeriin, suklaalevy kutistuu 180 grammaan

      Kun mikään ei riitä. Shrinkflaatio. Mitä isot (Marabou) edellä, sitä pienet (Fazer) perässä. Pienikin voi siis olla a
      Maailman menoa
      215
      1784
    8. Jos kaivattusi on perääntynyt lähestyessäsi

      jossain tilanteessa, ymmärrätkö miksi hän saattoi tehdä sen?
      Ikävä
      166
      1587
    9. Minkä asian haluaisit muuttaa kaivatussasi?

      Mikä kaivattusi luonteessa tai ulkonäössä ärsyttää sua?
      Ikävä
      120
      1548
    10. Mies, ajattelemmekohan toisiamme juuri nyt?

      Olet mielessäni, vanhempi mies
      Ikävä
      89
      1448
    Aihe