Puoli miljoonaa eläkeläistä kituuttaa köyhyysrajan alapuolella
Lähes kolmasosa eläkkeensaajista – yhteensä 430 000 ihmistä – on tipahtanut alle virallisen köyhyysrajan Suomessa. Tämä käy ilmi Eläketurvakeskuksen (ETK) tilastoista.
Eläkeläisköyhälistön määrä lisääntyy edelleen, sillä lähes kaikkia sosiaaliturvaetuuksia mm. kansaneläkkeitä leikataan toista vuotta peräkkäin: tämän vuoden alussa 0,4 prosenttia ja ensi vuonna 0,85 prosenttia. Juha Sipilän (kesk.) hallitus aikoo ensi vuoden leikkauksilla säästää 70 miljoonaa.
Suomen sosiaali- ja terveys ry:n (Soste) laskelmien mukaan 5 000 uutta henkilöä putoaa säästöpäätösten seurauksena köyhyysrajan alapuolelle – ja samalla suuri joukko tipahtaa köyhyysrajan tuntumaan.
Kansaneläkkeet pienenevät ensi vuonna ensimmäistä kertaa Suomen eläkejärjestelmän historiassa. Kansaneläkettä saa vajaa puolet Suomen 1,5 miljoonasta eläkkeensaajasta. Sen suuruus on yksin asuvalle 634 euroa kuussa. Kansaneläke on eläkeläisten perusturva.
MOT kertoo kolmen vähävaraisen eläkeläisen tarinan.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/11/03/puoli-miljoonaa-elakelaista-kituuttaa-koyhyysrajan-alapuolella
miljoonaa eläkeläistä kituuttaa köyhyysrajan alapu
63
1512
Vastaukset
- sdfsdfsfdsfsdfsdfsfdsdfs
eläkeläiset saatana töihin!!!
toimittomina istuvat- Järkihoi
Se tässä on surkuhupsisaa, että valtaosa samoista köyhistä eläkeläsistä on äänestämässä ylen-gallup propaganda-uutisten käskystä öky-kokoomuksen Sauli Niinistöä eli kurjistamaan heitä itseään lisää uudella kaudella ...vastoin kaikkea järkeä!?
- ByroB
Järkihoi kirjoitti:
Se tässä on surkuhupsisaa, että valtaosa samoista köyhistä eläkeläsistä on äänestämässä ylen-gallup propaganda-uutisten käskystä öky-kokoomuksen Sauli Niinistöä eli kurjistamaan heitä itseään lisää uudella kaudella ...vastoin kaikkea järkeä!?
Missä mielessä on tärkeää, kuka t. mistä puolueesta pressa on?
Eläkeasiat ja asumistuet yms. päättää eduskunta eikä pressa. Siksi ei ole suurta merkitystä kuka pressa on t. mitä suuntaa edustaa. Pressan pitäis olla päivänpolitiikan yläpuolella. - Anonyymi
Nuoret ensiksi töihin.
Monilla eläkeläisillä on 40-vuoden työputki takana pienellä palkalla.
Eiköhän se ole riittävästi.
Eläke on silti nettona alle keskitason.
Eläkettä karttui vasta 23-ikävuoden jälkeen.
Nuorille työvelvollisuus, niille, jotka terveyden puolesta voivat tehdä työtä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nuoret ensiksi töihin.
Monilla eläkeläisillä on 40-vuoden työputki takana pienellä palkalla.
Eiköhän se ole riittävästi.
Eläke on silti nettona alle keskitason.
Eläkettä karttui vasta 23-ikävuoden jälkeen.
Nuorille työvelvollisuus, niille, jotka terveyden puolesta voivat tehdä työtä.Ihan hirveää! Puolet eläkeläisistä saa eläkettä alle keskiarvon.
Nykyeläkeläiset ovat maksaneet eläkkeistään melko pienen osan, ja nyt ovat nuorten säästöpossuilla - Suomen varakkain kansanosa.
Mutta totta. Merkittävä osa eläkkeestä pitäisi perustua siihen mitä omat jälkeläiset eläkemaksuja maksavat. Näin saataisiin jatkuvuutta ja tasa-arvoa verrattuna nykyiseen itsekkääseen systeemiin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihan hirveää! Puolet eläkeläisistä saa eläkettä alle keskiarvon.
Nykyeläkeläiset ovat maksaneet eläkkeistään melko pienen osan, ja nyt ovat nuorten säästöpossuilla - Suomen varakkain kansanosa.
Mutta totta. Merkittävä osa eläkkeestä pitäisi perustua siihen mitä omat jälkeläiset eläkemaksuja maksavat. Näin saataisiin jatkuvuutta ja tasa-arvoa verrattuna nykyiseen itsekkääseen systeemiin.Sanoitte, että nykyeläkeläiset ovat maksaneet eläkkeistään melko pienen osan:
Systeemi perustuukin näiden eläkevarojen sijoitustuottoon. Vastuussa ovat ne, jotka niitä hoitavat.
Eläkkeen riittävyydestä alle keskitason eläkkeissä.
Se on yksilöllistä ja riippuu menoista.
Asumismenot, kun maksetaan itse omasta pussista.
Verotus on myös suurempi, kuin palkoista.
Joten tällä tavalla maksetaan eläkettä vielä näistä pikkutuloista.
- 20Miljardia
Ei saa laittaa vastakkain Aseita ja Etuuksia sanoo Päämini
- EiköEKTtiedäKöyhyysrajaa
Euroopan unionin asettaman kriteerin mukaan köyhyysraja Suomessa on 1190 e/kk, mutta Eläketurvakeskus käytti "eläkeläisillä menee hyvin"- selvityksessä köyhyysrajana 1090 e/kk.
Kätevää. Näin köyhyys lopetetaan.
Tosiasiassa jo keskituloiset työeläkeläiset elävät köyhyysrajan tuntumassa ankaran eläkeverotuksen takia.
Eläketurvakeskus, kokonaiseläkkeet 31.12.2014, ennen veroja:
-Naisista 49% saa alle 1250 e/kk, miehistä 34%, veron jälkeen n. 1080 e/kk ylärajalla
-Naisista 65% saa alle 1500 e/kk, miehistä 46%, veron jälkeen n. 1245 e/kk ylärajalla. - tulevapieneläkeläinen
Mitä sitten! Moni eläkeläinen voi siitäkin huolimatta ihan hyvin, vaikka pelaa pienen eläkkeensä marketin aulassa peliautomaattiin.
Sitä paisti, eläke on itse tienattu. Jokainen voi tehdä pienen eläkkeensä eteen ihan itse jotain, joko maksaa vapaaehtoista eläkettä itselleen tai säästää muuten pahan päivän varalle. Eläkemaksua voi myös korottaa esim. yrittäjäeläkkeissä. Vaihtoehtoja on, että varautuu tulevaan.
Lisäksi eläkevuodet eivät tule kenellekään yllätyksenä!
ps. ettei taas joku ala syyttämään, etten tiedä mitään asiasta. Oma työeläkkeeni tulee olemaan nykyisen tason mukaan 708€/kk, kun muutaman vuoden päästä pääsen eläkkeelle. Olen tämä tiedostanut jo aikaa sitten ja järjestänyt itselleni eläkkeellä ollessani muuta kautta toimeentulooni varmistusta mm. omalla asunnolla, jonka asuinkustannukset ovat kohtuullisen pienet. Hankkinut sijoitusasunnon, jonka vuokralainen maksaa minulle siihen mennessä velattomaksi ja jatkossa vuokratulot jäävät minulle eläkkeen lisäksi. - hyvin_menee_mutta
Mitä pienempi palkka sitä pienemmät eläkemaksut ja sitä pienempi eläke.
Kun maksaa paljon eläkemaksuja saa ison eläkkeen, reilu peli.
Jos eläke on pieni niin ei ole tehnyt työtä kuin pari vuotta tai sitten palkka on ollut pieni.
Molemmissa tapauksissa pieneläkeläinen on loisinut valtion rahoilla vuosikymmeniä ja verojenmaksu on ollut mitätöntä. Tämä vastakkainasettelu eläkeläisten ja työikäisten välillä on hyvin kansaan upotettu poliittinen juoni.
Nyt syyttely on jokapäiväistä ja syyttelijät unohtaat, että näiden eläkeläisten aikanaa työiässä maksamilla veroilla heidänkin koulutuksensa ja kotihoidon tukensa on makseltu eikä muisteta sitäkään, että se nuoruus on katoava luonnonvara ja eläkeikä tulee eteen jokaisellle halusipa sitä tai ei.
Siinä voi itsekukin miettiä sitä, kuinka aikoo sillä toimeen tulla olettaen tietenkin, ettei onnistu hankkimaan hoitoja ja lääkityksiä vaativia sairauksia, joista nyky-yhteiskunta tuntuu mielellään antavan vielä lisäraippoja.
Täällä näkyy hyvin, kuinka maasta on sivistys liuennut taivaan tuuliin sitä mukaa kun poliittisen ideologian mukaista minä, minä-mentaliteettia on ajettu tyhmiin kalloihin.
Mutta siksipä juuri maa on jamassa, jossa jotkut ovat juhlivinaan 100-vuotis-itsenäisyyttä samalla kun kansalta kerjätään taas kerran panostusta veteraanien hyväksi.
Maa, jossa verot alunperin on tullut käyttää kansan ja sen perusasoiden turvaamiseen on nyt jamassa, että kaikki toimii kerjuupohjalla, vain eliitti voi päivä päivältä paremmin, eikä tätä ymmärretä edes hävetä.- OksanSahausTalkoot
Leikatkoot vaan eläkkeitä. Jossain vaiheessa elämä muuttuu mahdottomaksi ja sitten mitataan lasten kyky huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan.
Siinä on monella nuorella parilla varmasti ilo katossa, kun isovanhemmat muuttavat saman katon alle. Mummo siellä ohjastaa nuorta miniää kuin entisaikaan maalaistalossa ;)
Saksassa muuten on lainsäädäntö sellainen, että lapset maksavat vanhempiensa hoitokustannukset, vaikka sitten ulosoton kautta. Sama juttu Italiassa ja Espanjassa. Suomalainen systeemi on aika harvinainen. Moni perhe hoitaakin ikääntyvät vanhemmat itse. Ei ole paljoa vanhainkoteja.
Kun valtio ei huolehdi, eikä voi oikein ketään heittelekään jättää, niin se on sitten oma perhe, joka saa huolehtia jäsenistään. Keskimääräisen kaduntallaajan tuntien tämäkin lainpäätös tulee sitten aikanaan yllätyksenä.
No, onneksi on sentään eläkepommi saatu purettua. Harva ymmärtää, että eläke on samanlainen sosiaalietuus kuin palvelut, ja kun jokainen maksaa erikseen, niin hyvätuloisethan tuosta lopulta hyötyvät. Eläkkeet ovat terveydenhuollon ohella eräänlainen tulonjakoautomaatti. Ihan turha pienituloisen nuoren ja eläkeläisen kiistellä, jos eivät sitten lopulta halua sen ylimmän 10% tuloja kasvatella.
Ei tätä menoa ei voi Suomessa katella muuta kuin hymyssä suin, porukka sahaa oikein onnella ja innolla sitä samaa oksaa, jolla itse istuvat :D Nämä eläkkeiden leikkaukaukset ovat jo osa liittovaltiokehitystä.
Meillä eläkevarat ovat n. 200 miljardia ja prosentuaalisesti vuonna 2015 87 % kansantaloudesta.
Muualla euroalueella vastaavat osuudet, siellä missä niitä yleensäkään on, ovat huomattavsti pienemmät.
Nämä Suomen 200 miljardia makaavat sijoitettuina, suurimmalta osiltaan vielä euroalueen ulkopuolella, eikä niihin kajota, vaan sitä vastoin maksetaan eläkkeet ajantasaisesti kertyvistä eläkemaksuista.
Eli nämä 200 miljardia on jätetty hyödyntämään aivan muita tarkoituksia, niistä ei eläkkeitä edes haluta maksaa niille, jotka ovat ne aikanaan työllään ansainneet.
Kun lopulta on siihen ihanaan liittovaltioon päästy, tulevat nämäkin sijoitetut eläkevarat koko eu-alueen yhteiseen pottiin, josta eläkkeet maksetaan samansuuruisina koko eu-alueella.
Tällä hetkellä joissain maissa ei ole minkäänlaista eläkesysteemiä ja toisissa taas huomattavasti heikompi kuin meillä, joten on itsestään selvää, ettei meilläkään ole pelkoa eläkkeiden noususta, vaan täysin päinvastaisesta kehityksestä, jossa subventoidaan eläkevarat ympäri eurooppaa.
Esim Saksassa on keskimääräinen työeläke vain alle 800 euroa, siitä voi hyvin vetää johtopäätöksiä siitä, mihin meitä ollaan viemässä.- Pitkäaikatyötön
however kirjoitti:
Nämä eläkkeiden leikkaukaukset ovat jo osa liittovaltiokehitystä.
Meillä eläkevarat ovat n. 200 miljardia ja prosentuaalisesti vuonna 2015 87 % kansantaloudesta.
Muualla euroalueella vastaavat osuudet, siellä missä niitä yleensäkään on, ovat huomattavsti pienemmät.
Nämä Suomen 200 miljardia makaavat sijoitettuina, suurimmalta osiltaan vielä euroalueen ulkopuolella, eikä niihin kajota, vaan sitä vastoin maksetaan eläkkeet ajantasaisesti kertyvistä eläkemaksuista.
Eli nämä 200 miljardia on jätetty hyödyntämään aivan muita tarkoituksia, niistä ei eläkkeitä edes haluta maksaa niille, jotka ovat ne aikanaan työllään ansainneet.
Kun lopulta on siihen ihanaan liittovaltioon päästy, tulevat nämäkin sijoitetut eläkevarat koko eu-alueen yhteiseen pottiin, josta eläkkeet maksetaan samansuuruisina koko eu-alueella.
Tällä hetkellä joissain maissa ei ole minkäänlaista eläkesysteemiä ja toisissa taas huomattavasti heikompi kuin meillä, joten on itsestään selvää, ettei meilläkään ole pelkoa eläkkeiden noususta, vaan täysin päinvastaisesta kehityksestä, jossa subventoidaan eläkevarat ympäri eurooppaa.
Esim Saksassa on keskimääräinen työeläke vain alle 800 euroa, siitä voi hyvin vetää johtopäätöksiä siitä, mihin meitä ollaan viemässä."Nämä Suomen 200 miljardia makaavat sijoitettuina, suurimmalta osiltaan vielä euroalueen ulkopuolella, eikä niihin kajota, vaan sitä vastoin maksetaan eläkkeet ajantasaisesti kertyvistä eläkemaksuista."
Suomessa on osittain rahastoiva eläkejärjestelmä. Ne 200 miljardia ovat eläkeyhtiöillä työeläkkeitä varten, ja niiden sijoitustuotoilla maksetaan neljäosa eläkkeistä, joten pääoma ei pienene, pikemminkin kasvaa. Pääosa eläkkeistä maksetaan työeläkemaksuilla, mutta ei siis kaikkea. http://www.iltalehti.fi/talous/201706022200180820_ta.shtml
- enaioikituuttaa
Ei varmaan tule yllätyksenä kenellekään eläkevuodet!! Itselleni ei ainakaan tule yllätyksenä, että joskus jään eläkkeelle. Eläkkeeni ei tule olemaan suuri, koska olen maksanut pieniä eläkemaksuja, mutta olen muuten varmistanut eläketurvaani. On oma asunto ja muutama sijoitusasunto, joten vuokratuloa tulee eläkkeen lisäksi. Olen lisäksi ostanut muutamia osakkeita, joiden osinkotuottoja maksetaan kerran vuodessa, joskus enempi, joskus vähempi, mutta aina tulee jotain tilille. Jos aikanaan suhteutan tuloni menoihin, ei elämäni välttämättä ole kituutusta. Työelämässä ajattelin olla 68 vuotiaaksi, ellen joudu sitä ennen työkyvyttömyyseläkkeelle. Jos en taas elä enään eläkeikään, perivät lapseni sijoitusasuntoni ja jso kuolen matkoillani, ovat he edunsaajia matkavakuutukseni suhteen. Lisäksi olen erilaisilla ryhmävakuutuksilla varmistanut lasteni tulevaisuuden. Jos olisi maksanut isoja eläkemaksuja, eivät lapseni perisi niitä.
- hyvin_vähän_köyhyyttä
Suomi on yksi EU:n rikkaimpia maita.
http://www.stat.fi/til/tjt/2015/04/tjt_2015_04_2017-05-26_tie_001_fi.html
Suomessa köyhyysrajan alapuolella on vain 16,8% kotitalouksista, kun EU:n keskiarvo on 23,7%.
Vielä enemmän köyhiä on mm. Sveitsissä, Ranskassa, Luxemburissa, Belgiassa, Saksassa, UK:ssa jne. Lähes kaikissa muissa EU-maissa.- liian_vähän_köyhiä
Suomessa köyhälistön pienuus vaikuttaa myös poliittiseen päätöksentekoon ja kunnallisiin palveluihin. Esim. bussiliput ovat kalliita, mutta bussien pitää myös kulkea aikataulun mukaisesti eikä lähteä 2 tuntia myöhässä kuten Lissabonissa.
Myös täällä ei kovin hyvin menesty superhalvat vaatemerkit ja palvelut joita on sellaisissa eu-maissa joissa köyhien osuus yli 40%. Kuluttajat vaativat enemmän laatua ja ovat valmiita maksamaan enemmän. Köyhyysrajan alapuolella olevat ovat aivan liian pieni ja marginaalinen vähemmistö. - Pitkäaikatyötön
Nimimerkin 'hyvin_vähän_köyhyyttä' tarjoama linkki perustuu vuoden 2014 tietoihin. Sen jälkeen on Suomessa siis käyty eduskuntavaalit v. 2015, jonka jälkeen muodostettu porvarihallitus on määrätietoisesti heikentänyt pienituloisten asemaa vuodesta 2016 alkaen mm. pienentämällä työttömyyspäivärahaa ja jäädyttämällä kansaneläkeindeksin.
Nykytilannetta heikentää vielä se, että talouden lähdettyä kasvu-uralle tuloerot alkavat kasvaa entisestään. Nyky-Suomi on tuossa tilastossa todennäköisesti menettänyt sijalukuaan.
Samaisen vuoden 2014 toinen tilasto pienituloisuudesta ja sen jakautumisesta väestössä antaa tarkempaa tietoa suomalaisten tilanteesta. Suomi oli nimittäin Euroopan paras, kun mitattiin lasten tai työssäkäyvien pienituloisuutta. Sen sijaan eläkeläisten tilanne jäi EU:n keskiarvon tuntumaan, eikä työttömistä asemasta mainita mitään.
http://www.stat.fi/til/tjt/2015/04/tjt_2015_04_2017-05-26_kat_002_fi.html - vähiten_köyhiä
Lokakuun 2017 työttömyysaste 7,3% on pienentynyt tuntuvasti kun vertaa vuoden tai parin takaisiin. Köyhien määrä laskee kuin lehmän häntä. Tämän vuoden sijoituksessa suomi on varmastikin kärjessä.
- parashallitus
Pitkäaikatyötön kirjoitti:
Nimimerkin 'hyvin_vähän_köyhyyttä' tarjoama linkki perustuu vuoden 2014 tietoihin. Sen jälkeen on Suomessa siis käyty eduskuntavaalit v. 2015, jonka jälkeen muodostettu porvarihallitus on määrätietoisesti heikentänyt pienituloisten asemaa vuodesta 2016 alkaen mm. pienentämällä työttömyyspäivärahaa ja jäädyttämällä kansaneläkeindeksin.
Nykytilannetta heikentää vielä se, että talouden lähdettyä kasvu-uralle tuloerot alkavat kasvaa entisestään. Nyky-Suomi on tuossa tilastossa todennäköisesti menettänyt sijalukuaan.
Samaisen vuoden 2014 toinen tilasto pienituloisuudesta ja sen jakautumisesta väestössä antaa tarkempaa tietoa suomalaisten tilanteesta. Suomi oli nimittäin Euroopan paras, kun mitattiin lasten tai työssäkäyvien pienituloisuutta. Sen sijaan eläkeläisten tilanne jäi EU:n keskiarvon tuntumaan, eikä työttömistä asemasta mainita mitään.
http://www.stat.fi/til/tjt/2015/04/tjt_2015_04_2017-05-26_kat_002_fi.htmlJa höpö höpö, täyttä fulaa taas! Koko ajan talous on kasvanut ja työttömyys vähentynyt. Suomi keikkuu tilastojen kärjessä hyvinvoinnin suhteen.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/oecdn-arvio-suomella-ja-pohjolalla-menee-hyvin/8nQxPqBv
http://toimistot.te-palvelut.fi/-/lokakuun-tyollisyyskatsaus-tyottomyys-vahentynyt-ja-uusien-avoimien-tyopaikkojen-maara-kasvanut?redirect=http://toimistot.te-palvelut.fi/ajankohtaista;jsessionid=2F5242579AD099B72E7A9C749A86CB21?p_p_id=101_INSTANCE_a3dCVRIfvVG4&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-4&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=4 - talous_huonontunut
"Koko ajan talous on kasvanut ja työttömyys vähentynyt. "
Työttömyys on kyllä vähentynyt, mutta talous sen sijaan ei ole kasvanut vaan on entisestään vähentyntyt ja tällä hetkellä 107,5 miljardia miinuksella. Viime vuoteen verrattuna taas joitakin miljardeja on otettu lisää pikavippiä. Se ei ole talouskasvua. - Pitkäaikatyötön
parashallitus kirjoitti:
Ja höpö höpö, täyttä fulaa taas! Koko ajan talous on kasvanut ja työttömyys vähentynyt. Suomi keikkuu tilastojen kärjessä hyvinvoinnin suhteen.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/oecdn-arvio-suomella-ja-pohjolalla-menee-hyvin/8nQxPqBv
http://toimistot.te-palvelut.fi/-/lokakuun-tyollisyyskatsaus-tyottomyys-vahentynyt-ja-uusien-avoimien-tyopaikkojen-maara-kasvanut?redirect=http://toimistot.te-palvelut.fi/ajankohtaista;jsessionid=2F5242579AD099B72E7A9C749A86CB21?p_p_id=101_INSTANCE_a3dCVRIfvVG4&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-4&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=4Kauppalehden linkkisi ei auennut, kun en ole tilaaja.
Työttömyyden vähentyminen ei paranna työttöminä olevien tilannetta, kun heidän etuuksiaan leikataan. Sama pätee eläkeläisiin, kun indeksi on jäädytetty. Tulohaitari venyy, kun heikoimpien asemaa kurjistetaan.
Työllistyneillä menee paremmin, mutta osa-aika-, pätkä- ja silpputyöllistynyt jää usein edelleen köyhäksi. - valinta_on_tehty
"Työttömyyden vähentyminen ei paranna työttöminä olevien tilannetta,"
Työttömät halusivat todella hyvät tuet vuosina 2008-2016, josta johtuen valtionbudjettiin on tullut suuri menoerä valtionvelan korot. Jos työttömät olisivat hiukan vähempään tyytyneet muutama vuosi sitten, voitaisiin nyt jakaa monta miljardia enemmän työttömyystukia ja sosiaalietuuksia.
Työttömät itse kuitenkin halusivat jo vuosia sitten ne etuudet etukäteen ja tiesivät ihan hyvin mitä siitä seuraa, nyt myöhemmin ei auta muu kuin kiristää vyötä todella tiukalle. - töitä_paljon_tarjolla
Voi myös ryhdistäytyä ja mennä töihin, eikä kenenkään ole pakko kituuttaa huonon toimentulotuen varassa.
Suomessa on tänä vuonna monilla aloilla suurempi työvoimapula kuin koskaan aikaisemmin. Työpaikan löytäminen on muuttunut jo todella helpoksi, eikä kenenkään tarvitse työttömänä olla jos ei halua.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217446-tyovoimapula-laajenee-suomessa-tassa-top-15-ammatit-juuri-nyt - Pitkäaikatyötön
valinta_on_tehty kirjoitti:
"Työttömyyden vähentyminen ei paranna työttöminä olevien tilannetta,"
Työttömät halusivat todella hyvät tuet vuosina 2008-2016, josta johtuen valtionbudjettiin on tullut suuri menoerä valtionvelan korot. Jos työttömät olisivat hiukan vähempään tyytyneet muutama vuosi sitten, voitaisiin nyt jakaa monta miljardia enemmän työttömyystukia ja sosiaalietuuksia.
Työttömät itse kuitenkin halusivat jo vuosia sitten ne etuudet etukäteen ja tiesivät ihan hyvin mitä siitä seuraa, nyt myöhemmin ei auta muu kuin kiristää vyötä todella tiukalle."Työttömät itse kuitenkin halusivat jo vuosia sitten ne etuudet etukäteen ja tiesivät ihan hyvin mitä siitä seuraa, nyt myöhemmin ei auta muu kuin kiristää vyötä todella tiukalle."
Kaikki haluavat tilanteeseensa liittyvät asialliset tuet, eivätkä 'tiedä mitä siitä seuraa'. Jos veroparatiisiyhtiöt eivät olisi piilottaneet omaisuuksiaan ja olisivat maksaneet veronsa Suomeen, olisi valtio saanut tuloja velanoton sijaan. Jos julkiselle sektorille ei olisi tehty palkankorotuksia, julkiset menot olisivat olleet pienemmät ja velanottoa tarvittu vähemmän. Jos talous olisi kehittynyt ennakoidusti jne. jne. Tätä jossitteluahan voidaan tehdä vaikka kuinka paljon, eikä jotain tiettyä ryhmää ole perusteltua syyttää valtiontalouden tilasta. - tietoinen_valinta
Kyllä velanotto on ollut täysin tietoista ja myös jokainen vasemmistolainen on siihen osallistunut, seuraamukset ymmärtäen. Valtiovarainministeriö laatii aina tammikuussa seuraavan vuoden budjetin, jonka hallitus hyväksyy. Lähes 20 vuoden ajan on joka vuosi päätetty maksaa sosiaalietuuksia paljon enemmän mihin olisi varaa, ja rahoittaa se lainarahoituksella. Tämänkin vuoden budjetissa on 3mrd lisää velkaa valtion tuloissa, ja etuuksia maksetaan enemmän mihin verorahat riittävät.
Jos työttömät yhtään ajattelisivat omaa etuaan, he vaatisivat että tukia leikataan vielä enemmän ja velkaa ei oteta euroakaan lisää. Näin he voisivat säilyttää edes kohtuullisen hyvän elintason ja sentään korkeamman toimeentulotuen mitä opiskelijoille maksetaan opintotukea.
Jos velanottoa ei lopeteta vaan jatketaan nykyiseen malliin vielä 10 vuotta, joudutaan pian tilanteeseen jossa työttymyystuet joudutaan lopettamaan kokonaan ja sossusta ei saa enää senttiäkään. Työttömät voivat muuttaa sukulaistensa elätettäväksi kuten 50-luvulla. Verorahat riittävät kohta pelkkiin valtionvelan korkoihin ja lisäksi poliisilaitoksen ja armeijan toimintakyvyn ylläpitämiseen. - Pitkäaikatyötön
tietoinen_valinta kirjoitti:
Kyllä velanotto on ollut täysin tietoista ja myös jokainen vasemmistolainen on siihen osallistunut, seuraamukset ymmärtäen. Valtiovarainministeriö laatii aina tammikuussa seuraavan vuoden budjetin, jonka hallitus hyväksyy. Lähes 20 vuoden ajan on joka vuosi päätetty maksaa sosiaalietuuksia paljon enemmän mihin olisi varaa, ja rahoittaa se lainarahoituksella. Tämänkin vuoden budjetissa on 3mrd lisää velkaa valtion tuloissa, ja etuuksia maksetaan enemmän mihin verorahat riittävät.
Jos työttömät yhtään ajattelisivat omaa etuaan, he vaatisivat että tukia leikataan vielä enemmän ja velkaa ei oteta euroakaan lisää. Näin he voisivat säilyttää edes kohtuullisen hyvän elintason ja sentään korkeamman toimeentulotuen mitä opiskelijoille maksetaan opintotukea.
Jos velanottoa ei lopeteta vaan jatketaan nykyiseen malliin vielä 10 vuotta, joudutaan pian tilanteeseen jossa työttymyystuet joudutaan lopettamaan kokonaan ja sossusta ei saa enää senttiäkään. Työttömät voivat muuttaa sukulaistensa elätettäväksi kuten 50-luvulla. Verorahat riittävät kohta pelkkiin valtionvelan korkoihin ja lisäksi poliisilaitoksen ja armeijan toimintakyvyn ylläpitämiseen."Valtiovarainministeriö laatii aina tammikuussa seuraavan vuoden budjetin, jonka hallitus hyväksyy."
Ja montakos työtöntä on valtiovarainministeriössä ja hallituksessa?
"Jos työttömät yhtään ajattelisivat omaa etuaan, he vaatisivat että tukia leikataan vielä enemmän ja velkaa ei oteta euroakaan lisää."
Ansiosidonnaista on leikattu rajoittamalla sen pituutta, mikä on hyväksyttävä teko, kun anssin taso on joissakin tapauksissa niin korkea, etteivät kaikki työnteosta kiinnostu. Velan ottaminen ei ole ongelma, kun varallisuusarvot kasvavat koko ajan sitä enemmän, eli nettovelkaantuminen pienenee: http://ketoharju.info/saatavakello/
"Jos velanottoa ei lopeteta vaan jatketaan nykyiseen malliin vielä 10 vuotta, joudutaan pian tilanteeseen jossa työttymyystuet joudutaan lopettamaan kokonaan ja sossusta ei saa enää senttiäkään."
Ei suinkaan, kun kerran talous on lähtenyt kasvuun, jolloin julkisen sektorin verotulot kasvavat.
"Verorahat riittävät kohta pelkkiin valtionvelan korkoihin ja lisäksi poliisilaitoksen ja armeijan toimintakyvyn ylläpitämiseen."
Väitteesi valtion taloudesta on pahasti harhaanjohtava. Hallituksen esitys valtion ensi vuoden budjetiksi on 55,7 miljardia euroa. Poimintoja menoista:
- Sosiaali- ja terveysministeriön alaan kuuluva työttömyysturva on 2,65 mrd. ja perustoimeentulotuki 0,82 mrd €. Nämä yhteensä ovat 6,2 prosenttia kaikesta.
- Koko puolustusministeriön osuus on 2,9 mrd. euroa, ja sisäministeriön poliisitoimi saa 0,76 mrd. euroa. Valtionvelan korot ovat 1,2 mrd. euroa. Nämä yhteensä ovat 8,7 prosenttia kaikesta.
- Kaikki edelliset yhteensä ovat vain 14,9 prosenttia kokonaisuudesta.
http://tutkibudjettia.fi/talousarvio/menot - tuetvoihyvinpuolittaa
Pitkäaikatyötön kirjoitti:
"Valtiovarainministeriö laatii aina tammikuussa seuraavan vuoden budjetin, jonka hallitus hyväksyy."
Ja montakos työtöntä on valtiovarainministeriössä ja hallituksessa?
"Jos työttömät yhtään ajattelisivat omaa etuaan, he vaatisivat että tukia leikataan vielä enemmän ja velkaa ei oteta euroakaan lisää."
Ansiosidonnaista on leikattu rajoittamalla sen pituutta, mikä on hyväksyttävä teko, kun anssin taso on joissakin tapauksissa niin korkea, etteivät kaikki työnteosta kiinnostu. Velan ottaminen ei ole ongelma, kun varallisuusarvot kasvavat koko ajan sitä enemmän, eli nettovelkaantuminen pienenee: http://ketoharju.info/saatavakello/
"Jos velanottoa ei lopeteta vaan jatketaan nykyiseen malliin vielä 10 vuotta, joudutaan pian tilanteeseen jossa työttymyystuet joudutaan lopettamaan kokonaan ja sossusta ei saa enää senttiäkään."
Ei suinkaan, kun kerran talous on lähtenyt kasvuun, jolloin julkisen sektorin verotulot kasvavat.
"Verorahat riittävät kohta pelkkiin valtionvelan korkoihin ja lisäksi poliisilaitoksen ja armeijan toimintakyvyn ylläpitämiseen."
Väitteesi valtion taloudesta on pahasti harhaanjohtava. Hallituksen esitys valtion ensi vuoden budjetiksi on 55,7 miljardia euroa. Poimintoja menoista:
- Sosiaali- ja terveysministeriön alaan kuuluva työttömyysturva on 2,65 mrd. ja perustoimeentulotuki 0,82 mrd €. Nämä yhteensä ovat 6,2 prosenttia kaikesta.
- Koko puolustusministeriön osuus on 2,9 mrd. euroa, ja sisäministeriön poliisitoimi saa 0,76 mrd. euroa. Valtionvelan korot ovat 1,2 mrd. euroa. Nämä yhteensä ovat 8,7 prosenttia kaikesta.
- Kaikki edelliset yhteensä ovat vain 14,9 prosenttia kokonaisuudesta.
http://tutkibudjettia.fi/talousarvio/menotKyllä sitä valtion velkaa pitäsi lyhentääkin, eikä vain heti talouskasvun myötä alkaa ulosmittaamaan etuuksilla. Nytkin vassarit esittivät omaa varjobudjettiaan eduskunnassa, jossa olisi velkaa otettu liki 2 miljardia lisää hallituksen esittämään budjettiin verraten. Täysin edesvastuutonta!!
Jos työtätekevät joutuvat kiristämään vyötään, kyllä sitä pitää vyönkiritystä löytyä muiltakin! Helppo on parkua lisää rahaa taikka mennä lupailemaan, kun ei juodu itse sitä maksamaan! - Pitkäaikatyötön
tuetvoihyvinpuolittaa kirjoitti:
Kyllä sitä valtion velkaa pitäsi lyhentääkin, eikä vain heti talouskasvun myötä alkaa ulosmittaamaan etuuksilla. Nytkin vassarit esittivät omaa varjobudjettiaan eduskunnassa, jossa olisi velkaa otettu liki 2 miljardia lisää hallituksen esittämään budjettiin verraten. Täysin edesvastuutonta!!
Jos työtätekevät joutuvat kiristämään vyötään, kyllä sitä pitää vyönkiritystä löytyä muiltakin! Helppo on parkua lisää rahaa taikka mennä lupailemaan, kun ei juodu itse sitä maksamaan!"Kyllä sitä valtion velkaa pitäsi lyhentääkin, eikä vain heti talouskasvun myötä alkaa ulosmittaamaan etuuksilla."
Hallitus budjetoi valtion saavan korkotuloja, osakkeiden myyntituloja ja voittojen tuloutuksia 2,8 mrd. euroa. Siis yli tuplasti korkomenojen verran.
Valtionvelkaa pitää kyllä lyhentää nousukaudella, mutta esimerkiksi tiestön ja rakennusten korjausvelka alentaminen on minusta tärkeämpää.
"Jos työtätekevät joutuvat kiristämään vyötään, kyllä sitä pitää vyönkiritystä löytyä muiltakin!"
Mitäs vyönkiristystä työtätekevillä on? Lomarahoja on leikattu, mutta toisaalta verotusta alennettu. Lapsiperheiltä on leikattu lapsilisiä, opiskelijoilta opintotukea, työttömiltä päivärahaa ja eläkeläisiltä korotukset. - 43_vuoden_kurjuus
Samaa toitotettiin jo 10 vuotta sitten, että kyllä talous lähtee kasvuun ja velat maksetaan kohta takaisin. Epärealisen optimistiset talousennusteet vain eivät ole toteutuneet ja budjetti on ollut jo 10 vuoden ajan yhtäjaksoisesti alijäämäinen. Ei olisi kannattanut päättäjien korvaansa lotkauttaa kaikenlaisille yltiöoptimistisille ruusuisille tulevaisuudenmaalareille, jotka itse asiassa taitavat olla ulkomaisten suurten sijoitusyhtiöiden lobbareita.
Sen parempi, mitä nopeammin velanotto lopetetaan ja toteutetaan budjettiin ne leikkaukset jotka tällä hetkellä ovat välttämättömiä. Velan takaisinmaksu on nyt jo todella työlästä, takaisinmaksussa menee 43 vuotta jos sitä lyhennetään vuosittain saman verran kuin 2000-luvun alkupuolella velkaa lyhennettiin. Tämän päivän työttömät ovat kyllä jo haudassa siinä vaiheessa kun vyötä voi taas höllentää ja talous alkaa olla paremmassa tilassa, ja miljardit eurot käyttää taas normaalien etuuksien maksuun. - Pitkäaikatyötön
43_vuoden_kurjuus kirjoitti:
Samaa toitotettiin jo 10 vuotta sitten, että kyllä talous lähtee kasvuun ja velat maksetaan kohta takaisin. Epärealisen optimistiset talousennusteet vain eivät ole toteutuneet ja budjetti on ollut jo 10 vuoden ajan yhtäjaksoisesti alijäämäinen. Ei olisi kannattanut päättäjien korvaansa lotkauttaa kaikenlaisille yltiöoptimistisille ruusuisille tulevaisuudenmaalareille, jotka itse asiassa taitavat olla ulkomaisten suurten sijoitusyhtiöiden lobbareita.
Sen parempi, mitä nopeammin velanotto lopetetaan ja toteutetaan budjettiin ne leikkaukset jotka tällä hetkellä ovat välttämättömiä. Velan takaisinmaksu on nyt jo todella työlästä, takaisinmaksussa menee 43 vuotta jos sitä lyhennetään vuosittain saman verran kuin 2000-luvun alkupuolella velkaa lyhennettiin. Tämän päivän työttömät ovat kyllä jo haudassa siinä vaiheessa kun vyötä voi taas höllentää ja talous alkaa olla paremmassa tilassa, ja miljardit eurot käyttää taas normaalien etuuksien maksuun.Varmaankin virheellisesti rinnastat valtion ja kotitalouden velanhoidon toisiinsa.
Toisin kuin kotitalous, valtio (tai kunnat) ei elä hetken aikaa kuollakseen sitten pois, ja julkisella sektorilla on myös verotusoikeus kansalaisiin. Tämän vuoksi sen kykyyn maksella velkojaan luotetaan, ja niinpä se voi ottaa aina uutta velkaa, jolla maksetaan erääntyvää velkaa. Silti sen maksama korko velasta on hyvin pieni.
Taloustieteen vuoden 2008 Nobel-voittaja ja Princetonin yliopiston professori Paul Krugman ymmärtää näitä asioita huomattavasti meitä paremmin:
"Krugmanin mukaan on olennaista ymmärtää, että valtion ei tarvitse maksaa lainojaan pois kuten yksityisten ihmisten. Hänen mukaansa valtion tulee ainoastaan pitää huoli siitä, että velkataakka kasvaa hitaammin kuin valtion verokertymä."
https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/suomella-on-lahes-100-miljardia-velkaa-jota-ei-tarvitse-maksaa-pois/6022610#gs.v7USWfU - huuhaa-professori
Krugman on amerikkalainen hörhöprofessori, samaa kastia kuin ilmastonmuutoskriitikot ja kreationistit joita Amerikasta aina tulee.
EU-maista erityisesti Kreikka on noudattanut Krugmanin oppeja, ja onnistui ottamaan 360mrd velkaa jota todellakaan ei tarvinnut maksaa pois kun muut EU-maat maksoivat siitä velasta valtaosan pois.
Myös yksikään kreikkalainen ei siitä velanotosta ja rahoituksesta hyötynyt. Rahat tulivat ja samantien menivät ilmeisesti jonnekin yhdysvaltalaisiin sijoitustoimistoihin joita Krugman edustaa. Sosiaalietuudet olemattomia ja työttömyys euroopan korkein, eli velanotolla ja ei ollut edes työllisyyttä lisäävää vaikutusta veronalennusten kautta. - Pitkäaikatyötön
huuhaa-professori kirjoitti:
Krugman on amerikkalainen hörhöprofessori, samaa kastia kuin ilmastonmuutoskriitikot ja kreationistit joita Amerikasta aina tulee.
EU-maista erityisesti Kreikka on noudattanut Krugmanin oppeja, ja onnistui ottamaan 360mrd velkaa jota todellakaan ei tarvinnut maksaa pois kun muut EU-maat maksoivat siitä velasta valtaosan pois.
Myös yksikään kreikkalainen ei siitä velanotosta ja rahoituksesta hyötynyt. Rahat tulivat ja samantien menivät ilmeisesti jonnekin yhdysvaltalaisiin sijoitustoimistoihin joita Krugman edustaa. Sosiaalietuudet olemattomia ja työttömyys euroopan korkein, eli velanotolla ja ei ollut edes työllisyyttä lisäävää vaikutusta veronalennusten kautta.Kreikkahan nimenomaan ei noudattanut Krugmanin oppeja, vaan jätti huolehtimatta verokertymistään. Veroja on jäänyt vuosittain keräämättä kymmeniä miljardeja euroja.
Maa ei olisi ehkä vieläkään euromaa, jos parikymmentä vuotta sitten olisi toimittanut EU:lle totuudenmukaisen selvityksen taloustilanteestaan. Sen sijaan maan johto valehteli järjestelmällisesti, ja ihan tieten tahtoen. Ei tällaista toimintaa kukaan talousprofessori suosittele. - maltillinen_velanotto
Krugmanin mukaan kyllä velkataakka ei saisi kasvaa nopeammin kuin valtion verotulot.
Suomessahan 2008 verotulot yhteensä olivat 37,2 mrd, 2013 38,7 mrd, 2017 41,7 mrd.
Eli 2013 olisi voinut velkataakkaa nostaa varovaisesti 1 miljardilla ja tänä vuonna taas miljardilla. Yhteensä 2 miljardilla ja nyt velkataakkaa olisi 55 mrd.
Krugman nimenomaan varoittaa että velkaa ei saisi rohmuta liian nopeasti satoja miljardeja kuten Kreikka ja nyt Suomi perässä rohmuaa aivan liian nopeaan tahtiin lisää velkaa.
- Kanssakulkija1
Puoli miljoonaa on 500 000 viisisataatuhatta. Ihmistä. Yksilöä. Henkilötunnusta. Minää.
- ei_nälässä
Kaikilla on kuitenkin oikeus viimesijaiseen tukeen eli perustoimeentulotukeen.
- Tyytyväinensuomalainen
Aatelkaa miyen pienet eläkkeet ovat. esim. Kreikassa, Italiassa, Turkissa ja sosiaaliturva olematon.. Ollaan vaan tyytyväisiä suomen hyvinvointiyhteiskuntaan.. Ja sehän nyt on selvää että KAIKILLA ON OIKEUS perustoimeentulotukeenkin, ettei vaan nyt unohdu mainita'
- Suomessahyvinasiat
Joidenkin pitää vaan aina marista, kun ei tiedetä huonommasta. Se on tämä palstan vaki vassari vajakkivalittaja, kun näitä aloituksia tänne provoilee.
Ei tarvii mennä, kuin tuonne etelän suuntaan Viroon, niin on eläkeläisen elämä melkoista kituuttamista. Eläkkeet on tosi pienet ja ruoka maksaa saman mitä täällä Suomessa.
- Ymmärretään
Aloitus on pienistä eläkkeistä ei mistään työttömyydestä ja muista pienistä tukituloista!
Eläkeläiset ovat eläkkeensä ansainneet omalla työllään ja töihin ei kaikista pieneläkeläisistä enää ole!
Monet heistä ovat ikänsä pienillä palkoilla töitä tehneet ja näistä eläkkeistä on Lipposen aikainen hallitus vienyt indeksikorotukset ja lisäksi näistä on viety ensimmäiset viisi vuotta tienattua eläkettä. MIKSI tämä ei mene perille?
Nämä samaiset herrat eduskunnassa nostaa itselleen suurta sopeutumiseläkettä jos jatkokautta ei ole herunut politiikassa. Heille on maksettu sopeutumiseläkettä vaikka tekevät töitä samaan aikaan, tämä on häpeällistä Suomen politiikkaa! Useamman kauden kansanedustajat saa myöhemmin suuria eläkkeitä, ei he pieneläkeläisistä välitä puolueidensa edustajina ollessaan vaikka ennen vaaleja on valhelupauksia lähes jokaisen puheissa.
Työpalkat nousee mutta miten on pienet eläkkeet??? Missä on indeksikorotukset???
Ei eläkeläisten menot useinkaan pienene eläkkeellä ollessa, mutta nousta ne voi lääkäri- ja lääkekustannusten takia koska ei täältä maailmasta monikaan terveenä lähde.
Tätä kysymystä Orpokin pelkää, juuri tätä häneltä on kysytty jo useamman kerran eduskunnan kyselyssä, mutta ei koskaan ole tullut muuta vastausta kuin työ. Tämän kysymyksen hän aina vaikenee niin kuin ei ymmärtäisi mitä tässä kysytään. Mihin ymmärrys katoaa tämän kysymyksen kohdalla pieneläkeläisten toimeentulosta???
Orvolla niin kuin ei muillakaan politiikoilla ole ollut kyselyistä huolimatta tähän tosiasiaan vielä minkäänlaista vastausta ja se jos mikä osoittaa mitä oikeistopolitiikot ja hallitus ajaa takaa. Asiaa kiertämällä annetaan kuva kuin ei ymmärrettäisi mistä tässä on kysymys, syystä että pieneläkeläiset halutaan unohtaa vai onko hajuakaan siitä mistä tässä on kysymys. Kukaan ei äänestä tyhmää ihmistä joka ei kysymyksiä ymmärrä tai saa kysymykseensä vastausta.
Nyt pieneläkeläiset seuraamaan kuka tarttuu tähän asiaan ja hoitaa homman kuntoon. Tässä on pieneläkeläisten vaalivaltti.- kansanedustajankaveri
Tuo ex-kansanedustajien sopeutumisraha on mielestäni oikeutettu, sillä se varmistaa demokratiaa. Oikein ihmettelen, että monet köyhät jaksavat siitä valittaa, vaikka se on juuri heidän etunsa!!!
Olen itse omin silmin nähnyt, että miten voi käydän köyhälle (Vas.) entiselle kansanedustajalle, joka putoaa eduskunnasta ja hän ei saannut tuota sopeutumisrahaa, kun istuntokausien määrä jäi vajaaksi. Tämä tuttu jäi täysin normaalin työttömyysturvan varaan, koska mitään työtä ei löytynyt "eduskunnassa rikastuneelle" (kukaan työnantaja ei ottanut riskiä palkata häntä) ja kaverilla ei ollut mitään pakastevirkaa odottamassa eduskuntatyön jälkeen. Sen sijaan vaalimainonnasta odottivat laskut maksamistaan! Edes oma kotikunta ei auttanut mitenkään, vaikka kaveri oli lobannut kotikuntaansa koko ajan mitä oli eduskunnassa. Paluuta entiseen työhön ei ollut, koska kaverit olisivat istuneet hänet ulos työpaikalta.
Toinen kaverini oli sentään lääkäri, joka tipahti eduskunnasta samoin ilman sopeutumisrahaa, koska nousi eduskuntaan toiselle kaudelle varasijalta kesken kauden ja vuosi jäi puuttumaan soputumisrahaan edellyttävästä ajasta. Onneksi hänellä oli lääkärinvirka odottamassa. Kaikilla vain ei niin ole!
Jos tuo sopeutumisraha poistetaan, se koskee kaikkein pienituloisimpiin kansanedustajiin ja nostaa siten kynnystä lähteä edes yrittämään pyrkimään eduskuntaan. Mielestäni sopeutumisraha kuuluu ehdottomasti säilyttää, että köyhäkin voi lähteä eduskuntaan edes yrittämään.
Ja eläkkeet on pitkälti itse päätettävissä, on täysin ammatinvalintakysymys, että millaiseen työhön lähtee ja millaisen eläkkeen itselleen hankkii. Muitakin vaihtoehtoja on turvata eläkevuodet. - Pitkäaikatyötön
kansanedustajankaveri kirjoitti:
Tuo ex-kansanedustajien sopeutumisraha on mielestäni oikeutettu, sillä se varmistaa demokratiaa. Oikein ihmettelen, että monet köyhät jaksavat siitä valittaa, vaikka se on juuri heidän etunsa!!!
Olen itse omin silmin nähnyt, että miten voi käydän köyhälle (Vas.) entiselle kansanedustajalle, joka putoaa eduskunnasta ja hän ei saannut tuota sopeutumisrahaa, kun istuntokausien määrä jäi vajaaksi. Tämä tuttu jäi täysin normaalin työttömyysturvan varaan, koska mitään työtä ei löytynyt "eduskunnassa rikastuneelle" (kukaan työnantaja ei ottanut riskiä palkata häntä) ja kaverilla ei ollut mitään pakastevirkaa odottamassa eduskuntatyön jälkeen. Sen sijaan vaalimainonnasta odottivat laskut maksamistaan! Edes oma kotikunta ei auttanut mitenkään, vaikka kaveri oli lobannut kotikuntaansa koko ajan mitä oli eduskunnassa. Paluuta entiseen työhön ei ollut, koska kaverit olisivat istuneet hänet ulos työpaikalta.
Toinen kaverini oli sentään lääkäri, joka tipahti eduskunnasta samoin ilman sopeutumisrahaa, koska nousi eduskuntaan toiselle kaudelle varasijalta kesken kauden ja vuosi jäi puuttumaan soputumisrahaan edellyttävästä ajasta. Onneksi hänellä oli lääkärinvirka odottamassa. Kaikilla vain ei niin ole!
Jos tuo sopeutumisraha poistetaan, se koskee kaikkein pienituloisimpiin kansanedustajiin ja nostaa siten kynnystä lähteä edes yrittämään pyrkimään eduskuntaan. Mielestäni sopeutumisraha kuuluu ehdottomasti säilyttää, että köyhäkin voi lähteä eduskuntaan edes yrittämään.
Ja eläkkeet on pitkälti itse päätettävissä, on täysin ammatinvalintakysymys, että millaiseen työhön lähtee ja millaisen eläkkeen itselleen hankkii. Muitakin vaihtoehtoja on turvata eläkevuodet."Edes oma kotikunta ei auttanut mitenkään, vaikka kaveri oli lobannut kotikuntaansa koko ajan mitä oli eduskunnassa."
Kansanedustaja pääsee aina halutessaan kunnallisvaaleissa vähintään valtuustoon, mikäli ei hallituspaikkaa aukene. Kokouspalkkioilla valtuustosta ja lautakunnista saa mukavasti ns. särvintä työttömyysturvan ja asumistuen päälle.
Jos ei ole pakastevirkaa odottamassa, on syytä olla ehdolla kuntavaaleissa jo eduskuntakauden aikana. Kohta tulee mahdollisuudeksi vielä maakuntavaalitkin! - kansanedustajankaveri
Pitkäaikatyötön kirjoitti:
"Edes oma kotikunta ei auttanut mitenkään, vaikka kaveri oli lobannut kotikuntaansa koko ajan mitä oli eduskunnassa."
Kansanedustaja pääsee aina halutessaan kunnallisvaaleissa vähintään valtuustoon, mikäli ei hallituspaikkaa aukene. Kokouspalkkioilla valtuustosta ja lautakunnista saa mukavasti ns. särvintä työttömyysturvan ja asumistuen päälle.
Jos ei ole pakastevirkaa odottamassa, on syytä olla ehdolla kuntavaaleissa jo eduskuntakauden aikana. Kohta tulee mahdollisuudeksi vielä maakuntavaalitkin!Heheeeeee... kunnan kokouspalkkiot! Tämä (Vas.) tuttavani on kyllä ollut kunnanvaltuutettuna, mutta...
Olin itse 8 vuotta mukana kunnan luottamustehtävissä, niin niillä kokouspalkkioilla ei todellakaan rikastu. Kokoukset usein iltaisin, jolloin millään julkisilla kulkuneuvoilla ei pääse ja omalla autolla tai kimppakyydillä kuljettiin kokouksiin. Joskus kokousmatkaa illan aikana yli 200km, kun luottamustehtävään kuului osallistuminen johonkin kuntayhtymän kokoukseen. Eläke maksettiin kertakorvauksena, kun lopetin.
Ei ole ollut nimim. Pitkäaikatyötön näköjään luottamustehtävien kokouspalkkioilla! - Pitkäaikatyötön
kansanedustajankaveri kirjoitti:
Heheeeeee... kunnan kokouspalkkiot! Tämä (Vas.) tuttavani on kyllä ollut kunnanvaltuutettuna, mutta...
Olin itse 8 vuotta mukana kunnan luottamustehtävissä, niin niillä kokouspalkkioilla ei todellakaan rikastu. Kokoukset usein iltaisin, jolloin millään julkisilla kulkuneuvoilla ei pääse ja omalla autolla tai kimppakyydillä kuljettiin kokouksiin. Joskus kokousmatkaa illan aikana yli 200km, kun luottamustehtävään kuului osallistuminen johonkin kuntayhtymän kokoukseen. Eläke maksettiin kertakorvauksena, kun lopetin.
Ei ole ollut nimim. Pitkäaikatyötön näköjään luottamustehtävien kokouspalkkioilla!En ole ollut kunnallisissa luottamustehtävissä.
Kokouspalkkiolla ei ole tarkoituskaan rikastua, mutta kyllä niistä hyvän lisän saa. Kuten suurin osa suomalaisista, asun kaupungissa, jossa julkinen liikenne toimii iltaisinkin. Itse voisin kyllä helposti kävelläkin keskustasta kotiin. - kansanedustajankaveri
Pitkäaikatyötön kirjoitti:
En ole ollut kunnallisissa luottamustehtävissä.
Kokouspalkkiolla ei ole tarkoituskaan rikastua, mutta kyllä niistä hyvän lisän saa. Kuten suurin osa suomalaisista, asun kaupungissa, jossa julkinen liikenne toimii iltaisinkin. Itse voisin kyllä helposti kävelläkin keskustasta kotiin.Mitäs sitten väität, että niillä kokouspalkkioilla pärjää. Ne on käytännössä vaatimaton kulukorvaus, joka kattaa jotenkin matkat. Ei niillä mitään lisää saa toimeentuloon!!!!
Juuri yksi kaverini jäi pois luottamustehtävistä juuri sen vuoksi, että palkkiot niin pienet, että matkoihin kului enempi. Matkaa kaverilla oli edestakaisin 180km ja siitä sai 40€ korvauksen , aikaa meni kokonainen päivä, kun alkoi aamusta ja päättyi klo 16:00, paljonko tuollaisella saa lisää!!!!!
Ei näihin luottamustehtäviin kukaan rahan vuoksi lähde, on kuten Suomessa pääministerillä olematon korvaus tehdystä työstä, muualta saa paljon enemmän rahaa!
Ja luuletko, että ne kaikki kokoukset on luottamushenkilöillä bussi- taikka ratikkamatkan päässä! Vaikka asuisikin hyvien kulkuyhteyksien paikassa, niin nykyisellään luottamustehtävissä joutuu olemaan hyvinkin laajalla alueella, joudut helposti ajamaan autolla 100km. Minäkin kuljin juuri kansanedustajakaverini kanssa kimpassa, kun olimme valittuina yhdessä valtuustoon, että saatiin edes vähän kuluja karsittua, matkaa oli yli 100km kokouksiin ja sama takaisin. Kaverilla vielä siitä ajamista melkoinen määrä seuraavana päivänä eduskuntaan täysintuntoon ja myöhemmin valiokuntaan, kun tultiin illalla myöhän kotosalle. - Pitkäaikatyötön
kansanedustajankaveri kirjoitti:
Mitäs sitten väität, että niillä kokouspalkkioilla pärjää. Ne on käytännössä vaatimaton kulukorvaus, joka kattaa jotenkin matkat. Ei niillä mitään lisää saa toimeentuloon!!!!
Juuri yksi kaverini jäi pois luottamustehtävistä juuri sen vuoksi, että palkkiot niin pienet, että matkoihin kului enempi. Matkaa kaverilla oli edestakaisin 180km ja siitä sai 40€ korvauksen , aikaa meni kokonainen päivä, kun alkoi aamusta ja päättyi klo 16:00, paljonko tuollaisella saa lisää!!!!!
Ei näihin luottamustehtäviin kukaan rahan vuoksi lähde, on kuten Suomessa pääministerillä olematon korvaus tehdystä työstä, muualta saa paljon enemmän rahaa!
Ja luuletko, että ne kaikki kokoukset on luottamushenkilöillä bussi- taikka ratikkamatkan päässä! Vaikka asuisikin hyvien kulkuyhteyksien paikassa, niin nykyisellään luottamustehtävissä joutuu olemaan hyvinkin laajalla alueella, joudut helposti ajamaan autolla 100km. Minäkin kuljin juuri kansanedustajakaverini kanssa kimpassa, kun olimme valittuina yhdessä valtuustoon, että saatiin edes vähän kuluja karsittua, matkaa oli yli 100km kokouksiin ja sama takaisin. Kaverilla vielä siitä ajamista melkoinen määrä seuraavana päivänä eduskuntaan täysintuntoon ja myöhemmin valiokuntaan, kun tultiin illalla myöhän kotosalle."Mitäs sitten väität, että niillä kokouspalkkioilla pärjää."
En väittänyt, että niillä pärjää, vaan että ovat hyvä lisä. Ja varsinkin jos on valmiiksi kokousrutiinia, eikä muuta työtä ole. Työtön ovat oikeutettu työttömyysturvaan, asumistukeen ym. tukiin, joilla se eläminen pitää hoitua. Palkkiot tulevat siihen päälle.
Kokouspalkkiot tai vastaavat korvaukset eivät ole salaista tietoa, joten ei tarvitse itse olla valtuutettuna niistä tietäkseen. Esimerkiksi Lahdessa kaupunginhallituksen puheenjohtajisto saa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa, valtuuston pj 7.200 euroa vuodessa, ja valtuuston vara-pj, hallituksen jäsenet sekä lautakuntien pj:t 3.600 euron vuosipalkkion. Kokouspalkkiot ovat 150 € per kokous, paitsi lautakunnissa 120 €.
http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2359380
Näitä voi sitten verrata kokonaan työttömän n. 8.400 euron bruttovuosituloon, että paljonko on prosentuaalinen lisäys tuloihin.
"Minäkin kuljin juuri kansanedustajakaverini kanssa kimpassa, kun olimme valittuina yhdessä valtuustoon, että saatiin edes vähän kuluja karsittua, matkaa oli yli 100km kokouksiin ja sama takaisin."
100 kilometrin matka kokouspaikkaan on poikkeuksellisen pitkä. Suurin osa kokouksista pidetään tietenkin oman kunnan keskustaajamassa.
Jos joitakin kokouksia pidetään niin kaukana, ettei niissä käymisestä jää mitään käteen, voi homman nakittaa varaedustajalleen. - ByroB
kansanedustajankaveri kirjoitti:
Tuo ex-kansanedustajien sopeutumisraha on mielestäni oikeutettu, sillä se varmistaa demokratiaa. Oikein ihmettelen, että monet köyhät jaksavat siitä valittaa, vaikka se on juuri heidän etunsa!!!
Olen itse omin silmin nähnyt, että miten voi käydän köyhälle (Vas.) entiselle kansanedustajalle, joka putoaa eduskunnasta ja hän ei saannut tuota sopeutumisrahaa, kun istuntokausien määrä jäi vajaaksi. Tämä tuttu jäi täysin normaalin työttömyysturvan varaan, koska mitään työtä ei löytynyt "eduskunnassa rikastuneelle" (kukaan työnantaja ei ottanut riskiä palkata häntä) ja kaverilla ei ollut mitään pakastevirkaa odottamassa eduskuntatyön jälkeen. Sen sijaan vaalimainonnasta odottivat laskut maksamistaan! Edes oma kotikunta ei auttanut mitenkään, vaikka kaveri oli lobannut kotikuntaansa koko ajan mitä oli eduskunnassa. Paluuta entiseen työhön ei ollut, koska kaverit olisivat istuneet hänet ulos työpaikalta.
Toinen kaverini oli sentään lääkäri, joka tipahti eduskunnasta samoin ilman sopeutumisrahaa, koska nousi eduskuntaan toiselle kaudelle varasijalta kesken kauden ja vuosi jäi puuttumaan soputumisrahaan edellyttävästä ajasta. Onneksi hänellä oli lääkärinvirka odottamassa. Kaikilla vain ei niin ole!
Jos tuo sopeutumisraha poistetaan, se koskee kaikkein pienituloisimpiin kansanedustajiin ja nostaa siten kynnystä lähteä edes yrittämään pyrkimään eduskuntaan. Mielestäni sopeutumisraha kuuluu ehdottomasti säilyttää, että köyhäkin voi lähteä eduskuntaan edes yrittämään.
Ja eläkkeet on pitkälti itse päätettävissä, on täysin ammatinvalintakysymys, että millaiseen työhön lähtee ja millaisen eläkkeen itselleen hankkii. Muitakin vaihtoehtoja on turvata eläkevuodet.Vai köyhän etu? Minä taas kuvittelin, että vaatimattomat tulot ennen eduskuntaa omannut edustaja osaa elää siten, että säästöön jää jotain elämään edustajuuden jälkeen. Voi maksaa vaikka asuntolainan pois ja sitten on pienemmät asumiskulut. Tai säästää ihan tilille pankkiin.
Mutta nähtävästi palkkionsa oppii vaan kuluttamaan. Ostaa muutaman laadukkaan puvun t. jakkupuvun enempi? Auto pitää olla vähintään viime vuoden Mersu? Ja kenkiä kuin Imelda Marcosilla? Lomilla ties missä? Jostain syystä en jaksa olla kiinnostunut edustajien rahavaikeuksista eduskunnan jälkeen.
Viime vuosituhannella joku SMPn naispuolinen edustaja meni myös työkkäriin, kun ei päässyt seuraavalle kaudelle. En tunne myöhempiä vaiheitaan.
- fghjk8uy7trew
Miksi se jengi ei tehnyt duunia aikoinaan ansaitakseen eläkkeensä. Nyt sitten itketään.
- hjuytrt
90 luvun alusta lähtien on ollut massatyöttömyys, ohessa ylen areenan sivulta oleva juttu öljykriisin aikoina vaikkakin asukkaita suomessa oli silloin 4,7 miljoonaa. No silloin jos ei saanut suomesta töitä niin Kanadaan ja Austraaliaan pääsi ja tietysti Ruotsiin muuttamaan.
-------------öljykriisi ja kansantalouden kasvun hidastuminen nostivat työttömyyttä jyrkästi 1970-luvun puolivälissä. Vuonna 1975 maassa oli ennätykselliset 60 000 työtöntä.
Kun puolueiden muodostamaa hallitusta ei muuten saatu syntymään, presidentti Urho Kekkonen ilmoitti ”runnaavansa kokoon” enemmistöhallituksen maaherra Martti Miettusen johdolla.
Hän nimitti sitä ”kansallisen hätätilan hallitukseksi”, jonka etummainen tehtävä olisi työllisyyden turvaaminen.
Puolueilla olisi aikaa neljä päivää päättää osallistumisestaan siihen.
Hallitus todella syntyikin, mutta se ei poistanut työttömyyttä, joka seuraavien kahden vuoden aikana kaksinkertaistui.----------
- äitykkä
Kansaneläke nostettava 1000 euroon,olisivat köyhimmät suomalaiset edes lähes mamujen tasolla.
- pula-ajan_suomi
60 vuotta sitten Suomessa oli pula-aika, ja eläkeläiset muistavat pula-ajan hyvin eivätkä ymmärrä nykyistä höpinää köyhyysrajoista. Eläkeläisten mielestä täällä eletään runsaassa yltäkylläisyydessä, ei pitäisi olla kenelläkään valittamista.
- äitykkä
Toiset elävät ,jopa osingoilla,toiset eivät saa edes lääkkeitä apteekista kun eläke menee asuntoon ja ruokaan.
- ihanomavalinta
äitykkä kirjoitti:
Toiset elävät ,jopa osingoilla,toiset eivät saa edes lääkkeitä apteekista kun eläke menee asuntoon ja ruokaan.
Se on ihan oma valinta, osakkeita myydään ihan vapaasti kaikille, joten eläkkeellä voi nauttia osingoista. Asunnon voi hankkia omaksi ennen eläkkeelle jääntiä, jolloin kulut asunnosta pienet.
Kummasti monet saavat pienistä tuloistaan säästettyä itselleen oman asunnon ja vielä vähän vanhuuden turvaakin, toiset ei saa jäämään suuremmistakaan tuloista mitään ja valittavat köyhyyttään.
Jos nuorena aloittaa suunnitelmallisesti säästämään ja varmistamaan eläkevuosiaan, ei taatusti pienilläkään tuloilla joudu kitkuttelemaan sitten eläkeläisenä! - vuokrat_matalia
äitykkä kirjoitti:
Toiset elävät ,jopa osingoilla,toiset eivät saa edes lääkkeitä apteekista kun eläke menee asuntoon ja ruokaan.
"eläke menee asuntoon ja ruokaan. "
Vuokra-asunnot eivät kovin kalliita ole, Vaasassa, Oulussa, Rovaniemellä tyypillisesti 190-250€ kuussa johon eläkeläispariskunnalla on hyvin varaa. Valtaosa kansaneläkkeestäkin jää elämiseen ja lääkkeisiin ym. Vuokraan menee vain pieni murto-osa.
Helsingissä asuvilla eläkeläisillä puolestaan on yleensä omistusasunto.
- Iloinenleskir
1250 euroa jää kuukaudessa käteen. On työeläke. En valita vaikka on köyhyysrajan alla. Hyvin pärjää kun on oma asunto. Vaikka asunto on vähän turhan iso ja asumiskulut on melkein 400 e/kk vesimaksuineen ja sähköineen, niin silti pärjää hyvin. Ruokaan menee noin 200 e/kk. Loput yli 600 e jää joka kuukausi kulutukseen, Käyn 2 kertaa vuodessa ulkomailla ja lisäksi risteilyllä muutamia kertoja vuodessa.
Minä olen kotoisin niin köyhästä mökistä, että siihen verrattuna asiat ovat nyt uskomattoman hyvin! - mummorullavierahat
Eiköhän ne kitkuttele eläkkeellä, jotka on pelanneet rahansa mummorullaan tai muuten tuhlanneet rahansa. Ja ainahan on niitä "talousneroja", jotka saa sössittyä asiansa jo nuorena, niin ei kait raha eläkkeelläkään pysy käsissä.
- Lorellanainen
1240€ kuukaudessa käteen. Vastike 340€ sis. vesi ja sähkö. Omistusasunto. Työeläke. Loput menee ruokaan ja lääkkeisiin. Kelan maksukatto meni alkukesästä täyteen... Välillä ostan jotain merkkiliikkeen vaatteita..
- kikypotkut
Moni ei saa edes töistä tuota 1200 euroa kk joten miksi tehdä enää töitäkään?
Nollatyösoppareilla ei työnteko kannata, eikä siitä eläkettä kerry paskaakaan.
Edes 2000 bruttoa ei maksa monikaan vuokrafirma nykyään palkkaa joten kriminaaleilla ja huijareillakin menee paremmin kuin tavis työttömillä.
Näin se yhteiskunta murenee ihan itse aiheutettuna kun palkanmaksuhalut ovat nollatasolla.
Ei muuten riitä eläkekertymä nykyisellä tasolla kauaa... - Hyi_paska
Missään muussa työssä ei palkka ole niin huono kuin mainos- ja ilmaislehtien jaossa. Työtä viikossa voi olla jopa 20 tuntia ja palkka kuukaudessa korkeintaan 400 euroa. On olemassa suomalaisia hulluja jotka sitä tekevät. Yksikään maahanmuuttaja ei sitä työtä tekisi, koska jokin viranomainen puuttuisi heti asiaan. SSM eli Suomen Suoramainonta on sellaisen vääryyden laittanut alulle ja sama hulluus jatkuu. Mainosjakokin kuuluu postialan TES:siin ja näin SSM on tehnyt rikollista toimintaa jo hyvin pitkään. Mainosjakajien palkkausriitoja on mennyt oikeuteen ja jotkin jakajat ovat voittaneet oikeudessa.
- eioletyötäkummempaa
Eikös noissa mainosten jakeluissa makseta jaettujen kappaleiden mukaan? Muutamat tuttavat ovat jakaneet mainoksia monta vuotta. Logistiikka pitää olla hallussa siinä hommassa, jos mielii hankkia ja pitää oikeuksistaan kiinni, eli huonoon sopimukseen ei kannata laittaa nimeään. Sopii hyvin perheille, joissa useampi henkilö voi osallistua tarvittaessa. Saa täyden työhuonevähennyksen verotuksessa ja kilometrikorvaukset verovapaita, eli vanhalla autolla jopa tienaa! Eräs kaveri ajaa uudella Mersulla (C-malli) ja jakaa mainoksia lisähommana, se Mersu tulee sillä maksettua! Tosin siihen mainosten jakoon kuuluu vielä muutamien mainostaulujen vaihtaminen. Ei minun mielestäni työtä kummempaa!
http://www.lisaduuni.fi/jakelutyo.html
http://suoramainonta.fi/fi/tyo-ja-palkkaus
http://jakelusuora.fi/fi/tyopaikat/kotipiirijakajan-tyo
https://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/243045-mainosten-jakaja-perasi-oikeuksiaan---muhkea-palkka-jalkikateen
- Anonyymi
Ei ole Marinin hallitus tehnyt mitään eläkeläisten hyväksi. Pääsi valtaan valehtelemalla lupaamalla satasen korotuksen eläkkeisiin. Muistissa on petos vaaliuurnalla huhtikuussa.
- Anonyymi
Samaa mieltä. Demarintorjuntaan ! Banzai !
- Anonyymi
käytännössä pienet eläkkeet saajat, tarvitsevat yhteiskunnan avustuksia elämiseen, joka on sitten pois jostain toiminnasta yhteiskunnassa,
- Anonyymi
Pienet eläkkeet kokonaan verovapaiksi, niin ei tarvitsisi maksaa tukiaisia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Immu otti pataan
Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!1452525Näetkö feminismin uhkana
Vai mahdollisuutena kun deittailet naisia? Mitä miehet mieltä feminismistä?2031190Tykkäätkö halaamisesta?
Minä en. Tänään tuttava, jolle olen maininnut että en pidä halaamisesta, yritti halata minua ja olen vieläkin ihan raivo1131091Hinduilu on suurta eksytystä
tekosyvällinen tarina uppoaa moneen. Harhautusta todellisen Jumalan yhteydestä. Kuka haluaisi nähdä sielunvaelluksessa389940Malmin tapaus on järkyttävä
Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi299923- 100896
- 66878
- 53851
- 46839
- 60832