Tyhjän vatsan kuvotus

bbb1

Minulla on kuvotusta vatsan tyhjentyessä. Olisiko ideoita mistä tällainen tyhjän vatsan kuvotus voisi johtua? Kyse ei siis ole nälästä, pahimpina aikoina herään monta kertaa yössä pahoinvointiin, ja siihen auttaa vain syöminen.

9

475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirpputoriakka

      Jonkunlainen mahakatarri tai vatsahaava, tulehduksellisuutta mahalaukussa, on aika yleinen syy. Mulla on tulehduksellisuutta. Heti kun mahalaukku tyhjenee alkaa eräänlainen kuvotus. Se tunne häipyy vain syömällä vähän jotain, vatsaystävällistä mieluiten. Pari dl kaurapuuroa riittää, se suojaa vatsakalvoakin. Mikä vain käy. Banaani. Jogurtti. Kiisseli. Pari dl kasvisosekeittoa. Proteeinijuomaa. Voileipä. Ym.
      Ei voi koko ajan syödä ruoka-annoksia, mutta niitten välillä voi syödä mitä vaan vatsa kestää, mutta vähän, ettei tule paino-ongelmia.
      Olen pienentänyt jonkun verran varsinaisia ruoka-annoksia, että voin niitten välillä syödä vähän välipalaa, ettei kuvotus tule. Illalla viimeksi syön kaurapaahtarin tai pari ja vähän maitoa päälle.
      Voi olla joku muukin syy, mene tiedä.
      Jos laihduttaa rajusti, tulee myös näitä kuvotuksia.

    • bbb1

      Oletko saanut tietää tämän tähystyksessä? Oletko saanut vaivaan mitään lääkettä? Auttaako? Onko lääkärit selittänyt, että mihin tämä homma perustuu? Perustuuko se johonkin vatsahappoihin? Auttaako mikään muu kuin tiheä syöminen, esim. närästyslääke?

      • kirpputoriakka

        Hei ! Olin gastroskopiassa eli mahalaukun tähystyksessä. Siinä todettiin se todettiin.
        Ja tuli mieleen, että mulla on ollut vuosia sitten helicobakteeri, joka voi olla aiheuttanut vaivani - ja pitkäänjatkunut stressi. Helico-bakteeri aiheutti järkyttäviä vatsavaivoja. Se häädettiin kolmen lääkkeen yhdistelmällä. Tilanne parani heti paljon, mutta ei siis kokonaan.
        Miksi mahalaukku tulehtuu ? Siihen ei voi antaa täsmällistä vastausta, syitä voi olla niin paljon. Ihan liika särkylääkkeittein (tai joittenkin muitten) syöminenkin voi tehdä sen. Mulla siis sen teki helico ja stressi ilmeisesti. Monet asiat voi ärsyttää mahalaukkua.
        Olen nyt syönyt Somac 20mg, se vähentää mahahappoja, jotka korventaa tulehduksellista mahaa. Auttaa se jonkun verran korvennukseen.
        Muuta lääkettä en saanut. Aluksi söin vahvempaa, Somac 40mg.
        Ensin söin sitä 2 vuotta yhtämittaa, nyt kuuriluontoisesti 20mg, jos mahaa alkaa poltella.
        Ruokia, jotka erikoisesti ärsyttävät, vältän tietysti. Niitä on paljon erilaisia ja juomista kaikki hiilihappopitoiset. Kahvia voin juoda hyvin onneksi ja ihmeekseni.

        Kuitenkin tulee joka päivä se kuvotus, jos mahalaukkuni on tyhjä. Siitä en ole päässyt eroon. Ulkona liikkeellä ollessanikin pitää olla jotain mukana varmuudeksi, yleensä mulla on Valion Profeel proteiinijuomaa (2,5dl), siitä pari kulausta silloin tällöin, niin kestän reissuni. Ja samoin kuin sinä, joskus jos herään, on syötävä yölläkin jotain nopea ja äkkiä takaisin nukkumaan, että saa unen päästä kiinni vielä.

        Mulla on myös laktoosi-intoleranssi. Voin juoda ja syödä vain laktoosittomia ruokia ja juomia. Onko sulla tutkittu se ? Sekin aiheuttaa hankalia vaivoja jo mahalaukussa ja suolistossa.
        Meillä on samantapaiset vaivat, mutta se ei tarkoita, että sinun mahalaukussasi on välttämättä jotain vikaa. Mahavaivat on niin moninaiset ja niitten syyt.
        Kauanko vaivasi on kestänyt ?
        Oletko harkinnut mennä tutkimuksiin ?
        Onko mitään tutkittu sulla vielä ?


    • bbb1

      Kiitos kirjoituksestasi, uskon että minulla on saman tyylinen ongelma. Onko sinulla helikobakteeria?

    • kirpputoriakka

      Hei ! Helico-bakteeri saatiin lääkkeillä pois jo vuosia sitten. Ei ole enää.

    • bbb1

      Kiitos paljon kirjoituksistasi. Vaivasi kuulostaa niin tutulta, että uskon että meillä on samantyyliset ongelmat. Sain Somac reseptin, ja tuntuu että se auttoi heti kuvotukseen. Jos vaivasi on lääkitty, niin ei kai sinulla enää mitään tulehduksia ole? Kuitenkin sinulla on vielä kuvotusta. Onko lääkäri sanonut tyhjän mahan kuvotukseen syytä? Oletko ollut raskaana? Tämä tyhjän mahan kuvotus on ihan samalaista, mutta raskaana se oli vaan järkyttävästi kamalampaa. Siinä mielestä kuulostaa kurjalta, että jos vaivasi on siis hoidettu, niin miksi oireilet vieläkin sillä kuvotuksella? Sanoiko lääkäri, että kuvotus johtuu tulehduksesta? Pääsen tähystykseen toukokuussa. Olisin halunnut helikobakteeri tutkimukseen lähetteen, mutta en saanut. Täytyy odottaa kuulemma tähystykseen. Tsemppiä!

    • kirppariakka

      Heippa ! Mulla on edelleen tulehduksellisuutta mahalaukussa, se ei parannu vaikka minkä tekis, mutta ei onneksi ole pahentunutkaan. Ymmärtääkseni se voi joskus johtaa mahahaavaan, joka yleensä alkaa tihkua verta.

      En ole varma mikä kaikki aiheutti sen tulehduksellisuuden. Vaivoja oli vuosikausia. Ainakin helicolla ja stressillä on osuutta asiaan.
      Yritän syödä mahdollisimman "oikein", ruokia, jotka ärsyttäisi mahalaukkua mahdollisimman vähän, mutta ei se mahalaukku parane. Ja ne ruokalajit, joita voin syödä, alkaa uhkaavasti huveta.

      Joku lääkäri joskus (ei tämä minua tässä asiassa hoitanut) kertoi, että vatsakatarrille ominaista on kuvotuksen tunne. Se helpottaa, kun mahassa on jotain sopivaa ruokaa.
      Kuulemma kaurapuuro hellii oikein hyvin vatsaa, sehän on vanha tuttu juttu :)
      Onneksi tykkään siitä "puolivellinä", jolloin sen vaikutus on paras.
      Aamulla keitän pikapuuron, josta jää pari dl illaksikin. Mikroon vaan.
      Pakko oppia tykkämään :)

      Somac on hyvä, se auttaa, mutta on tavallaan huonokin. Se lamaa aikaa myöten jonkun verran vatsahappoja, entsyymejä joiden kuuluu sulattaa ruoka. Kun ruoka ei oikein kunnolla sula, ainakin minusta tuntuu niin, tulee vatsa- ja suolistovaivoja.
      Mahalaukku tuntuu usein ähkyn täydeltä, vaikka syön pieniä annoksia.
      Lisäksi Somac ja vastaavat estävät joidenkin aineiden kunnolla imeytymisen.

      Syy ei ole oikein selvinnyt minulle, miksi en voi syödä enää lihaakaan, tai miksi vatsani ei sulata/prosessoi sitä ja liha on ainoa, josta saa tärkeää B12 vitamiinia, eli sitä otan purkista.
      Joka toinen aamu menee sentään ohuen ohut siivu kalkkunaa aamiaisleivän päällä.
      Sen pitää olla kaurapaahtoa, se ärsyttää vähiten. Keliakiaa ei ole mulla kuitenkaan.
      Kovia juustoja en voi syödä, vatsa ei kestä niitäkään, paitsi joskus mozzarellaa ja jotain tuorejuustoja vähän, laktoosittomina. Alkaa tulla ongelmaksi kohta, mitä syö ja mistä saa tarpeelliset ravintoaineet, on jo niin monta lajia, jotka ei sovi. Etikkasäilykkeet on yksi kielletty laji, kurkkuviipaleet, punajuuriviipaleet, pikkelsit on kuin bensiiniä mahalle ! Hapahkot omenat saa irvistämään

      Helicon saa nykyään kai verikokeestakin tai hengityskokeesta selville, mutta tähystyksen näytepaloista selviää se ja moni muu juttu. Tulokset tulee perässä, jonkun viikon päästä.

      Yksi elämän nautinto on mennyt, kun ruoan kanssa on niin hankalaa.
      Käytiin joskus ulkona syömässä ja herkuttelemassa, nyt en voi herkutella enää kotonakaan. Viinikin polttaa mahaa kuin bensa. Hiilihappoiset vedet, vichy ja virvoitusjuomat ei sovi, jos on tämänkaltaisia vatsavaivoja.

      Nyt tuli pitkä juttu ! Sorry ! Mutta jatketaankin ehkä ?
      Ainakin haluaisin tietää, mitä tutkimus kertoi sulle, mutta sitä joutuu odottaa.

    • bbb1

      Kiitos kun kirjoittelit, kirjoittelen lisää kun selviää asioita lisää. Aika lohdutonta, että sinulta löytyy yhä tulehduksellisuutta, vaikka olet käyttänyt lääkkeitä. Minä ainakin haluan päästä eroon tästä ongelmasta. Haaveilen vielä neljännestä lapsesta (täytän pian jo 43 vuotta), mutta sitä ei kannata yrittää ennen kuin olen kunnossa, koska raskausaikoina tämä kuvotus on ollut 100 kertainen. Minusta tuntuu, että mitään apua ei saa ennen kuin itse kertoo lääkärille diagnoosin ja hoidon. Niin paljon on ollut tilanteita, jolloin ei ole itse tiennyt mikä on ongelmana, eikä silloin ole kyllä lääkäristäkään ollut apua. On vaan sanottu ja kirjoitettu epigriiseihin, että vaiva on psyykkistä...

    • kirpputoriakka

      Niin se tuntuu olevan, että terveyskeskuslääkäri haluaa helposti eroon potilaasta ja sanoo: "Se on varmaan psyykkistä…!" Ei haluta uskoa, että potilaalla on todellisia fyysisiä oireita. Lääkärillä juokseminen on joskus turhauttavaa, kun etukäteen jo melkein tietää, ettei apua saa.
      Toivon, että saat apua oireisiisi että pystyt toteuttamaan suunnitelmasi ja unelmasi !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe