Ajatuksia junnujen kisoista

ueueiuthbum

Poikapainikisat olisi ollut monen sarjan kohdalla oikea nimitys Juniorien SM-kisassa,sen verran nuorta,pääsääntöisesti kadetti-ikäistä painijaa oli kisassa.Paljon spekuloitu 66 oli Ojalalle jonkin sortin harjoitus,84 Metsomäki ei saanut kunnon vastusta Pahikaisen hätäillessä itsensä mattoon nuoruuden innolla,98 ainoastaan Savolaisella taitaa koko riittää,74 Peltokangas ja Lipasti hyvin harjoitelleita oikeita Juniori painijoita,pienemmät sarjat olikin enemmän ja vähemmän eskari kisat.Ilmajoki oli selkeä ykkönen,muttei muualla paljon sitten painijoita olekkaan.Tässä on tulos siitä,ettei muualle Suomeen palkata valmentajia,päästetään hyvät valmentajat lähtemään Tanskaan ja Norjaan.Pääkaupunkiseudun paini enää muutaman harrastajan varassa,Oulun alue taitaa olla melko hiljaista,Itä-Suomessa ei mitään,Tampereella ei yhtään palkattua valmentajaa,mutta Pohjanmaalle yhteen seuraan palkataan kaksi valmentajaa.Lisäksi pohjanmaan lähes kaikki entiset painijat hakeutuvat valmennustehtäviin Ilmajoelle,kenelläkään ei näytä olevan luonnetta aloittaa omaa valmennustoimintaa muualla pohjanmaalla,mennään vaan valmiiseen pöytään syömään ,ei ihme,että laji on lähes kuollut ja lähes kaikkin Ilmajoen ulkopuoliset painijat lopettaa iimeistään Juniori-iässä.Nyt Painiliitto lusikka kauniiseen käteen ja toimeksi,pitää uskaltaa tehdä koviakin ratkaisuja valmennuksenkin suhteen.

14

1020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rahaaontiedänsen

      Ei paljon auta vaikka olisi 10 valmentajaa kun parhaat painijat lopettavat 14-16v korvilla.

      Ymmärtääkseni muissamaissa painijoille maksetaan ja siten saadaan poijjaat jatkamaan, Miksei suomessa voitaisi maksaa tulosten mukaan vaikka sm mitalista 10 tuhatta aluemestaruudesta 5 tuhatta piirimestaruudesta 2,5 tuhatta jne.

    • Seppo1292

      Eikös painilitto palkannut jonkun tämän Norjaan lähteneen valmentajan tilalle? Käsitin että vapaapainiin palkattiin uusi valmentaja Helsinkiin näillä rahoilla.

    • arvokisamitalisti1988

      Nyt pitäisi nimenomaan laittaa pääpainopiste kinttupainiin, Siellä on suomen tulevaisuus arvokisoissa.

      Krekoon on enää turhaa tuhlata latiakaan. Kävin katsomassa junnujen krekon sm-painit ja valitettava tosiasia on sieltä ei ole valitettavasti tulossa ainuttakaan mitalliehdokasta toisin kuin vapaassa on kymmeniä junnuja jotka voivat 5-10 vuoden päästä napata mm mitallin nyt päättäjät kreko sivuun ja kaikki rahat/panostus kinttupainiin.

      • sdgfhfasdf

        Painipiirien ulkopuolisena kamppailuharrastajana olisin samaa mieltä jo siksi, että kreko ei kiinnosta kuin toisia painijoita ja niit urheiluhulluja joille kelpaa laji kuin laji kunhan Suomeen tulee mitali. Vapaapaini puolestaan on oikeasti hieno kamppailulaji!


      • Maksut

        Ilmajoella ei vapaata paini kuin tytöt niin ei vapaaseen saa rahoja maksakaa itse niin kuin olette tähänkin asti tehneet


      • koita.nyt.olla

        Vapaa on painitumpi painimuoto maailmalla, tarkoittaa että taso on kova ja painijoita enemmän, kääpiövaltio nimeltä suomi, jossa joukkuelajit jyllää on auttamattomasti ulkona mitalitaistoista aikuisten miesten vapaapainissa.

        Laita tänne vaikka 10 nimeä niistä kymmenistä junnuista jotka voisivat napata MM-mitalin miehissä 5-10 v päästä :) vapaapainissa.


    • oik

      Kuka hyvä valmentaja on lähtenyt Tanskaan? Härkönen meni Norjaan!

      • painiunelmia

        Eikö tuo pasanen josta tehtiin dokkarikin ja joka käy näissä vetskujen mm-kisoissa lähtenyt tanskan paini maajoukkueen valmentajaksi ?

        Kaverilta kuulin ettei ottanut suomen maajoukkuevalmentajan pestiä kun ei ole kunnollisia painijoita suomessa.


    • He-ta

      Mikael Lindgren lähti Tanskaan ,Riossa Tanskan Madsen otti hopeaa.Toki Mikke lähti Rion jälkeen valmentajaksi on huippuvalmentaja!

      • Jossu8888

        Mikke valmentaa Bk Throttissa. Madsen painii Bk Thorissa. Vissi ero.


    • Kallafakta

      Vapaapainijoiden kannattaa siirtyä judoon, vaikka suomessa lopetettaisiin kaikki muu urheilu ja kaikki pakotettaisiin painimaan vapaata, suomi ei silti pärjäisi edes entisten itäblokin maiden painijoille..IKINÄ, KOSKAAN.

      • 23Ihanpihalla

        Täh? Nykyjudossa ei saa edes tehdä mitään kunnon jalkatemppuja. Muutos tehtiin juuri vapureiden takia, kun kisat menivät oikeiden judokoiden kannalta metsään.


    • He-ta

      Vapaa voidaan miesten osalta lopettaa,krekossa löytyy junnuja joista voi jotakin tulls!

    • oivoiuliuli

      Muuta Pohojanmaaaallle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe