Varma ääni

Paniikissa

Onko Maaningalla enää yhtään turvallista paikkaa lapsille ja koirille?
Lehti-, ja kaikkien muidenkin mediatietojen mukaan täällä kun riehuu se borrelooosi. Ja onpa susiakin, tai ainakin niiden jälkiä nähty runsain mitoin usein jopa ihmisen kotipihassa.
Eikö nyt joku maaninkalainen puolue-ehdokas voisi ottaa ihan sydämenasiakseen punkkien ja susien eliminoimisen, ja luvata tehdä jotakin tämän vakavan meitä entisen Maaningan kunnan asukkaita alati askarruttavan asian eteen?

9

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ksksk

      Muuta pois elää jos ei kelpaa

    • Aaaa11

      Oma taas vakava asia

    • Älä_neurotisoi_suotta

      Borrelioosia on ollut olemassa maapallolla jo kivikaudelta asti.
      Mm. kuuluisalla Jäämies Ötzillä oli lääketieteellisten tutkimusten jälkeen todettu tämä tauti.

      Eiköhän tässäkin asiassa tepsi ne tiedetyt niksit,, että jos liikkuu pitkässä heinikossa, tai metsässä pukeutuu pitkälahkeisiin ja hihaisiin vaatteisiin, käyttää pitkävartisia saappaita, laittaa itseensä puutiaisen torjuntaan tarkoitettuja hyönteiskarkotetteita ja ottaa varmuudelta puutiaisaivokuumerokotteen. Vaatteet kannattaa pudistella ja ravistella luonnossa käymisen jälkeen. Ja vaikka käydä heti suihkussa. Se irrottaa ainakin ne nymfit, jotka ovat vielä nuoria ja väriltään valkoisia. Borrelioosiin ei taida valitettavasti vielä olla rokotetta. Sitä saadaan odotella vielä ainakin pari vuotta.

      • Tieto_hälventää_pelkoja

        Miksi Sinä susia pelkäät? Ihan turhaan. Susi on viimeksi tappanut ihmisen joskus 1800-luvulla. Sekään tieto ei ole takuuvarma. Koska ei voida olla varmoja, mikä eläin oli kyseessä. Villikoirien tiedetään tekevän hyökkäävän. Nehän eivät luonnostaan, ihmisiin aemmin jo tottuneina pelkää lainkaan ihmistä.
        Kuule nyt, se susi taitaa pelätä enemmän sinua. Sehän yleensä väistää ihmistä. Paitsi jos sillä on rabies. Silloinhan mikä tahansa rabiesta kantava eläin tulee päälle ja puree. Ellet nyt ala sitäkin neuroottisesti pelätä, että niin käy.

        Toki sudet ovat ehkä hieman muuttuneet rohkeammiksi, niiden tullessa enemmän ihmisten asutusten lähettyville. Ihmiset kun ovat rakentaneet asumuksiaan sinne sun tänne, ettei väistäminen aina ole mahdollista. Tiedossa kuitenkin on, että vain ns. eraussudet, jollakin tavalla sairautta kantavat, tai laumastaan erotetut ja erilleen jääneet hakeutuvat ihmisten pihapiireihin ravinnonsaannin toivossa.

        Olisi kuitenkin parempi, että ihmiset ottaisivat tietoa ja selvää enemmän. Etenkin luontoon liittyvissä asioissa. Tieto auttaa hälventämään pelkoja ja turhia ennakkoluuloja ja korjaamaan yleisenä pidettyjä vääriä tietoja.

        Kun tiedät miten toimia ja mitä tehdä, kun kohtaat luonnossa, tai missä tahansa karhun, suden, ahman, ilveksen, tai minkä tahansa eläimen, silloin Sinulla ei ole mitään syytä pelätä. Pelkääminen on täysin turhaa.


      • nopeitaVuosiako

      • Reminded

        OK. Olet ihan oikeassa. Paitsi että kyseessä oli ihmisiin jo tottunut eläin.
        Eikä villinä luonnossa elävä susi.
        Yleensä susi väistää ihmisiä.


    • ossi6162

      Olen suuntaamassa matkani k.o.paikkakunnalle.Onko siellä Suihin ottajia,ja missä.Entä kumisaapas runkkareita.Keltaset Kumisaappaat olis plussaa ,kun kimpassa runkataan.Ehdottomasti kiiltävät pitkävartiset,keltaset kumisaappaat.Kortongin kanssa tietenkin!

      • Höperöitä_riittää

        Kuuluiko tuo tähän heittämäsi kommentti tähän keskusteluosioon asiaan sitten millään tavalla. Hommaa huvisi ihan omin päin!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe