HUIJAUSSOITTO ENGLANNISTA +44

PUHELUENGLANNISTA

Huijari nauhoittaa puhelimessa myöntävän vastauksen – liittää sen tilaussopimukseen
Yrittäjät -
Liikkeellä on uusi kansainvälinen huijaus, joka liittää puhelimessa annetun myöntävän vastauksen ostosopimukseen, kertoo yrittäjä Juha Jousi Yrittäjäsanomille.
Jousen mukaan ulkomailta tuleva soittaja kysyy puhelimessa englanniksi, ”can you hear me?”, kuuletko minua. Vastaus on luonnollisesti ”yes”, kyllä.
Seuraavaksi soittaja esittää tilausehdotuksen, johon vastaaja todennäköisesti sanoo ei.
– Tämän äänitteen ”yes” leikataan irti ja miksataan tilausäänitteen nauhalle, jolloin asiakas ei voisi väittää, ettei olisi tilannut tuotetta, Jousi kuvailee.
– Taustalla on ohjelma, joka tekee kaiken supernopeasti.
Lasku tulee Jousen mukaan sähköpostiin välittömästi, eikä yhteystietoja sen perumiseksi löydy. Sähköpostiin ei joko voi vastata tai kukaan ei vastaa palautteeseen.
Äänitteen lisäksi kirjallinen tilausvahvistus
– Jos saa tällaisen puhelun, suosittelen sanomaan ensimmäiseen kysymykseen, että ”maybe”, ehkä. Älkääkä antako sähköpostiosoitetta, Jousi neuvoo.
Jousi toivoo lainsäätäjiltä reagointia asiaan.
– Äänite riittää tänä päivänä todisteeksi siitä, että on suostunut tilaukseen. Pitäisi vaatia myös kirjallista tilausvahvistusta, jossa on oikea osoite ja vastauksensaantivelvoite myyjälle.
Oululainen Juha Jousi on tehnyt aiemminkin työtä huijauksiin liittyvissä asioissa [linkki Yrittäjäsanomiin]. Hänen vaikutuksestaan syntyi lakialoite, jonka eduskunta hyväksyi vuonna 2013.

31

5095

  Vastaukset

  • Tuollaisissa tapauksissa voi auttaa se, että taltioi kaikki puhelut. Älykännyköihin on tällaisia sovelluksia saatavilla maksuttakin. Puhelusta muodostuu tiedosto, jonka voi lähettää vaikka sähköpostiin. Se on kuunneltavissa jälkeen päin. Sovellus taltioi soittavan numeron, kellonajan jne. Rikosilmoituksen tekoon on tällöin selvää faktaa. Muutenkin puheluiden taltiointi on hyödyllistä. Voi olla paljon sellaista asiaa, joita ei puhelun aikana tule kaikkea kirjoitettua ylös.

   • rahat menee siltikin


  • Oikaisen aloittajan väittämää seuraavasti: ÄÄNITE EI RIITÄ TODISTEEKSI TILAUKSEN SYNTYMISESTÄ. Mikäli kyseinen "palveluntuottaja" veisi asian oikeuteen asti (ei ole koskaan tapahtunut), huijatun ei tarvitse tehdä muuta kuin kiistää olevansa äänitteellä puhuva henkilö. Sen enempää todistustaakkaa ei huijatulla ole, eikä myöskään velvoitetta antaa selvitystä siitä, kuka nauhalla puhuu.
   Rahat menevät ainoastaan siinä tapauksessa, jossa huijattu maksaa laskun vapaaehtoisesti.

  • Kannattaa kylläkin lopettaa se puhelu kun he soittaa :)

  • Paras tapa yhteiskunnan kannalta on vastata joka kerta ja pitkittää puhelua mahdollisimman pitkäksi. Ja jos tulee asiattomia laskuja tai perintäkirjeitä, niin anta tulla vaan. Älkää maksako mitään. Kyllä ne aikanaan loppuvat. Eihän noilla huijareilla ole pienintäkään mahdollisuutta menestyä Suomen oikeudessa.

   Sama juttu pankkitunnushuijauksissa. Syöttäkää vain joku satunnainen tunnusluku ja varmistuskoodi yms.. Jos kaikki tekisivät näin eivätkä kuuntelisi tyhmiä viranomaisia, niin huijaukset loppuisivat kokonaan.

   Tehdään yhdessä avuttomien ihmisten huijaukset täysin kannattamattomiksi joukkovoimalla.

   • mulle jo tänä päivänä tullut 6 puhelua kaikki estoon laittanna alku jokaisessa ollut et +44 20 3868 loput 4 numeroa vain muuttunna :-D


   • make-73 kirjoitti:

    mulle jo tänä päivänä tullut 6 puhelua kaikki estoon laittanna alku jokaisessa ollut et +44 20 3868 loput 4 numeroa vain muuttunna :-D

    Juu, ja mulle on tullu nuita soittoja jo varmaan 100 kpl, en oo vastanna. Lystiä on, että tulevat joka kerta eri numerosta, vain tuo suunta +44 on sama


  • Tänään poliisi ja viestintävirasto vakuuttavat, ettei kyseessä ole mikään huijaus vaan tavanomainen puhelinmarkkinointi tai korkeintaan puhelinhäiriköinti.

   Eli ei ole rikollista yrittää löytää hyväuskoisia helposti johdateltavia lähivuosina dementoituvia varakkaita "hölmöjä". Jos ja kun näiltä saadaan tulevaisuudessa lypsettyä rahaa eri konstein, kyse ei tietystikään ole huijauksesta vaan hölmöydestä. Tätä mieltä siis täysin pihalla olevat viranomaiset. Kerättyjä nimi- ja puhelinnumerolistoja voidaan tietysti myydä muillekin huijareille kovaan hntaan. Laillisesti.

   Samaahan tekevät avoimesti kaikki pankit, sijoitusyhtiöt ja pankkiriliikeet yhteiskunnan suojeluksessa ja luvalla ilman mitään seuraamuksia selvissäkään asiakkaiden varojen kavalluksissa.

  • Vastaamatta jättäminen on tässä tapauksessa rikollisen toiminnan tukemista ja viranomaiset yllyttävät täysipäisiä asian ymmärtäviä kansalaisia olemaan häiritsemästä ammattimaisten rikollisten huijausyriksien toteuttamista. Jos kulut ylittävät tuotot, niin huijaukset loppuvat. Jos ja kun vastaatte ja haukutte soittajaa rikolliseksi huijariksi mahdollisimman pitkään, ette varmasti saa uusia soittoyrityksiä. Miettikääpä hetki!

  • Nyt kaikissa lehdissä vuorotellen kerrotaan (mainostetaan), ettei kyse ole huijauksesta, vaan ihan normaalista puhelinmarkkinoinnista. Lain mukaanhan Suomessa ei ole rikollista tarjota sijoitustuotteita ja sähkösopimuksia tai mitään muutakaan, koska vain muutama prosentti ansaan tarttuneita höppänöistä joutuu huijatuksi ja varsinainen huijausvaihe alkaa vasta parin vuoden päästä. Kaikki tietävät mistä on kysymys, mutta koska rikosta ei ole vielä tehty, niin selvääkään huijausta ei voi estää.

  • Nyt Aamulehdessä on joku lukenut Suomi24 palstaa ja on "selvittänyt" tämän kaikille muille paitsi viranomaisille ja "asiantuntijoille" tuntemattoman tavan huijata höppänöitä. Uutta ja ihmeellistä eikä ole esiintynyt maailmalla kuin n. 60 vuotta ja vain muutamia kymmeniä miljoonia onnistuneitakin huijauksia ja useita kirjoja ja elokuvia. Eli vain ehkä promille onnistuu, joten viranomaisten mukaan asiaan ei tarvitse puuttua ja antaa höppänöiden kärsiä ja on ihan hyvä, että heidän vatansa saadaan parempaan käyttöön tukemaan kehitysmaita (intia yms).

   https://www.aamulehti.fi/kotimaa/nain-ovelasti-44-soittaja-huijaa-henri-haho-nauhoitti-puhelun-ja-selvitti-miten-rahasi-yritetaan-vieda-200263773/

   Eli ei aina välttämättä kannatakaan haukkua niitä alimman tason intilaisia puhelinrobotteja ja kuluttaa vain heidän aikaansa, vaan kannattaa antaa mahdollisimman hyvä kuva varallisuudestaan ja saada ne isompipalkkaiset "britit" soittelemaan ja tekemään tarjouksiaan. Jos saatte heidät lähettämään ihan paperisia sopimuskaavakkeita yms. aina parempi. Vedättäkää niin pitkälle kuin siitä on teille huvia ja heille pelkkiä kustannuksia.

  • Yksittäiset poliisikoulun käyneet poliisit kertovat lehdille, etteivät he ole koskaan kuulleetkaan (tai muista) kenenkään joutuneen huijatuksi tässä tapauksessa (tai missään muussakaan tapauksessa). Joten kyse on ihan rehellisestä toiminnasta. Eli eivät edes tajua, että se rikos tullaan tekemään vasta vuoden parin päästä. Ja vähitellen näille "asiantuntijoille" ja kesäharjoittelijatoimittajille alkaa selvitä, että vastavaa toimintaa on harjoitettu kymmeniä vuosia ja soitettu miljoonia puheluita Suomessakin.

   Ovatko toimittajat kanssarikollisia? Ymmärtämättömiä yksittäisiä poliisihenkilöitäjän ei voi tietystikään syyllistää.

  • Ainoa huijaus on se, ettei vastaamisessa ole mitään hyötyä, eli aivan turha soitto.

   • Vastaamalla vähennetään todennäköisyyttä löytää niitä oikeita uhreja. Eli paljon hyötyä joillekin. Jos ei välitä lähimmäisistään, voi tietysti olla vastaamattakin.


  • Lisää ajanvietettä huijareille saa kun ottaa huijauspuhelinnumeron talteen ja syöttää sen netin pop up ikkunan johdattamalle huijaussivustolle yhteystiedoksi. Saavat kaverit keskenään mitellä kumpi on parempi huijari

  • Hah, ei kukaan ole ikinä edes kuullut kenekään joutuneen maksumieheksi vastattuaan mihin hyvänsä kuuluvuuskysymykseen jees. Tuollainen manipulaatio ei mene läpi missään.
   Jos noin hirveästi pelottaa niin käyttäkää prepaidiä ja voitte huutaa aina kaikkiin puheluihin mielinmäärin jees jees jeesjees ja jees. Saman voi tehdä normaaliliittymälläkin ja lankapuhelimella ilman seuraamuksia.

   • Aivan turha virusviritelmä tuollainen. Jos joku numero alkaa häiriköimään senhän voi panna estoon. Niinkuin joku tuolla sanoi jo, niin ei kukaan ole joutunut maksamaan senttiäkään mistään puheluista.


   • callgirlie kirjoitti:

    Aivan turha virusviritelmä tuollainen. Jos joku numero alkaa häiriköimään senhän voi panna estoon. Niinkuin joku tuolla sanoi jo, niin ei kukaan ole joutunut maksamaan senttiäkään mistään puheluista.

    Kyse ei häirinnästä vaan kaupallisesta huijausmarkkinoinnista taloudellisen edun tavoittelemiseksi. Eivät he soita tahallaan turhia puheluita. Vastaamalla aina huijauspuheluihin ja kertomalla selvin sanoin olevansa selvillä huijauksesta, soitot loppuvat kuin seinään. Joudut selväjärkisten mustalle listalle. Et kuulu höynäytettävien pieneen joukkoon. Vain lehtiä uskovat höppänät, jotka jättävät vastaamatta, saavat noita soittoja loputtomasti yöt ja päivät eri numeroista.


   • HiukanYmmärrystä kirjoitti:

    Kyse ei häirinnästä vaan kaupallisesta huijausmarkkinoinnista taloudellisen edun tavoittelemiseksi. Eivät he soita tahallaan turhia puheluita. Vastaamalla aina huijauspuheluihin ja kertomalla selvin sanoin olevansa selvillä huijauksesta, soitot loppuvat kuin seinään. Joudut selväjärkisten mustalle listalle. Et kuulu höynäytettävien pieneen joukkoon. Vain lehtiä uskovat höppänät, jotka jättävät vastaamatta, saavat noita soittoja loputtomasti yöt ja päivät eri numeroista.

    Tai sit vaan lataa ton sovelluksen. Ei tartte vastailla ja selvitellä. Itse ainakin arvostan omaa aikaa sen verran, etten jaksaisi selitellä kaikille höpöhöpö juttuja.

    Mulla toi autto kanssa. Puhelin ei edes soi mulla, vaan taitaa olla soittajalle varattuna? Siinähän soittelevat.


   • Onnellinenpossu kirjoitti:

    Tai sit vaan lataa ton sovelluksen. Ei tartte vastailla ja selvitellä. Itse ainakin arvostan omaa aikaa sen verran, etten jaksaisi selitellä kaikille höpöhöpö juttuja.

    Mulla toi autto kanssa. Puhelin ei edes soi mulla, vaan taitaa olla soittajalle varattuna? Siinähän soittelevat.

    Toimiihan se noinkin. Kuluttaa matalapalkkaisten intialaisten soittajien aikaa soittoyrityksiin. Ei tule puhelinkuluja. Pysyt mukana kaikissa huijauskampanjoissa.

    Jos ei halua tai osaa jutella englanniksi, sanoo vain "wait a moment" ja laittaa luurin jonnekin syrjään. Siinähän odottelevat ja kuuntelevat tarkkaavaisina taustaääniä. Kuluu aikaa ja tulee puhelinkuluja. Pääset ehkä mustalle listalle.


   • HiukanYmmärrystä kirjoitti:

    Toimiihan se noinkin. Kuluttaa matalapalkkaisten intialaisten soittajien aikaa soittoyrityksiin. Ei tule puhelinkuluja. Pysyt mukana kaikissa huijauskampanjoissa.

    Jos ei halua tai osaa jutella englanniksi, sanoo vain "wait a moment" ja laittaa luurin jonnekin syrjään. Siinähän odottelevat ja kuuntelevat tarkkaavaisina taustaääniä. Kuluu aikaa ja tulee puhelinkuluja. Pääset ehkä mustalle listalle.

    Mitenkä sanotaan enkuksi tuo? tarkoittaa kai vaiti tovi?


  • Kylläpä olikin viksu ohje. Ite latasin upuntu17- viruseston ja eipä ole enää tullut soittoja eikä viruksia. Ei niitä kyllä koskaan aikaisemminkaan ole tullut.

  • Mulle tulee näitä lähes päivittäin. London, liverpool, stockholm, helsinki, uusimaa. Oon estänyt joka numeron mutta aina tulee soitto uudestaan. Saattaa koputtaa 10 kertaa tai jos lätkii luuria korvaan, soittaa sitkeesti uudestaan. Yleensä illalla soittavat useasta numerosta. Millä noista pääsee eroon?

   • Ensinnäkin olet vastaillut varmaan kaikenlaisiin kilpailuihin netissä ja jakanut puhelinnumeroasi, sekä sähköpostiasi voittojen toivossa. Olet itse antanut luvan niihin soittoihin, kun pienellä kirjoitetuissa ehdoissa on mainittu, että yhteystieojasi voidaan käyttää yhteistyökumppaneiden markkinointiin. Kilpailuilla vain kerätään tietoja ja ne myydään! Saat näiden ansiosta puhelinsoittoja ja mahdollisesti roskapostia sähköpostiin. Miten muuten tietäisivät soittaa sinulle?
    Vaihda puhelinumeroa ja älä jaa sitä missään kilpailuissa tai tutkimuksissa, joissa vain yhteystietoja kalastellaan.
    Puheluihin voi vastata, se ei ole vielä vaarallista, kuuntele asiallisesti, mitä soittajalla on sanottavaa, lopeta puhelu asiallisesti. Puhelu voi toki olla sinulle tärkeäkin. Älä soita takaisin, se voi olla todella kallista.
    Vastaan itse puheluihin, vielä ei ole tullut mitään maksettavaa yllätyksenä, mutta rahaa sen sijaan olen saannut tuhdin summan montakin kertaa (suurin summa riitti uuteen Mersuun!!), kun ole vastannut tuntemattomaan numeroon. Kaikki vieraista numeroista tai ulkomailta tulevat soitot eivät ole huijausta, on niissä oikeita asioitakin. Jotkut lottovoitot ja perinnöt ulkomailta on tietty huijausta, ne voi jättää omaan arvoonsa, sekä pankkitunnuksia on turha alkaa jakamaan puhelimessa tai sähköpostissa.

    Eli kannattaa miettiä, että mihin jakaa puhelinnumeronsa!


   • Olen osallistunut muutamaan peliin ja sieltähän ne soittajat varmaan numeron saivat. Kai ne joskus loppuu. Sitkeitä ovat soittamaan.


  • Tänään se puhelu sitten tuli Oxfordista. Suljin heti ja laitoin eston.
   Minulla ei ole Oxfordissa tuttavia, joten epämääräinen soittelija. Luin vähän aiemmin huojarisoittajista +44- alkuisista nuneroista. Numerot vaan taitavat vaihtua tiuhaan tahtiin.
   Kai nämä ovat niitä ikäihmisille tarjoitettuja tarjouksia....
   VAROKAA!

   • Jos et osaa arvostella soittajan henkisiä kykyjä ja surkeaa intian murretta suullisesti, niin pyydä häntä odottamaan ihan hetkinen useamman kerran. veit a minuut pliis, veit a minuut, aim shitting ja anna paukkua ihan vapaasti suomeksi.

    Näin et tue rikollisuutta.


  • Höpön höpöt. Olen aina sanonut noille soittajille useaankin kertaan jees jees jees, koska en osaa englantia sen enempää. Ikinä ei ole tullut ensimmäistäkään tilausta minköäänsorttista. Ei tuollaisen perusteella kukaan muukaan.Nopeimmin niistä pääsee eroon näköjään tuolla tavalla.

  • Se on vaan urbaania lekendaa että nauhottavat puheluista tiettyjä sanoja.

  • Kuinka niistä pääsee eroon minulle tulee kymmeniä puheluita viikossa +447 ja +094 alkusista vaikka en ole jakanut numeroa missään joka kerta on eri numero toi 44 alkunen kertaakaan ei ole sama. Tuntuu jo häiriköinniltä

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   120
   6361
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   180
   4420
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   211
   1605
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   91
   1255