Läheisriippuvuus...

Löytyykö ketään, jolla on todettu läheisriippuvuus? Miten on lähtenyt hoitumaan? Ja mitä ongelmia ilmennyt? Entäs parisuhde? Miten toinen on pärjännyt vieressä?
Ilmoita


Minulla oli.

Oli joku kirja, nimeltään "läheisriippuvuus". Luin sen läpi ja auttoi aika paljon, tajusin itse mistä oli kyse.

Nyt tää henkilö on kuollut, oli helpotus.

Googlaa sen kirjan nimi ja hanki se, opit paljon kun luet sen läpi.
1 VASTAUS:
Olen lukenut aiheeseenliittyviä kirjoja paljon ja äyn terapiassa. Ymmärrän aikapaljon jo omaa ajatuksenjuoksua, mutta päivä kerrallaan....
+Lisää kommentti
Aihetta on käsitelty Tommy Hellstenin kirjassa "Virtahepo olohuoneessa".
Luepa se!
1 VASTAUS:
Juu. Ja Ben Malisen taakkana läheisriippuvuus.. on lueskeltu. 😊
+Lisää kommentti
Läheisriippuvuus on outo käsite. Sen voi kirjoista ymmärtää monella tavalla, riippuen kirjoittajan lähestymistavasta asiaan. Mihin ihmisen läheisriippuvuus perustuu ? Mikä tekee ihmisestä läheisriippuvaisen ? Missä sen asian juuret ovat ? Jos olet kovasti kiintynyt toiseen ihmiseen, onko se läheisriippuvaisuutta ? Onko kiintymys toiseen sairaus ?
1 VASTAUS:
Niin. Minä luulen, että joitain helpottaa jonkinsortin lokeroiminen. Minua ainakin... mutta minä en siitä sinäänsä välitä... minulle se antaa selityksen. Onko tämä jotain mitä joku tohtori sanois varmaks? Mitä väliä. Minä itse tiedän mikä on oikein itseäni kohtaan mikä ei. En saa tehdä itseni elämää mitättömäksi edes toisesta välittämisen vuoksi. Määrittelin jo terveen itsekkyyden. Huomoida toinen unohtamatta itseään ja huomioida itsensä unohtamatta sitä toista...minun elämässä aikaisemmin unohdin itseni tuplasti...mutta satuttaa se myös toista...eikä sellainen kaava mitä noudatin anna mahdollisuutta huomioidakaan minua niin kuin haluaisi...
+Lisää kommentti
Onko läheisriippuvaisuus hyväksymisen tai rakkauden hakemista ?
Kokeeko esimerkiksi lapsena laiminlyödyt ihmiset jonkun valtavan tarpeen läheisyyteen ?
Sekö on läheisriipuvaisuutta? Vai se ettei saa vastakaikua ja jää "riippumaan" johonkin ihmiseen, tarrautuu toiseen.
1 VASTAUS:
Läheisriippuvuus on hyväksynnän, arvostuksen ja rakkauden, siis hyvien asioiden hakemista jonkin teon ja suorituksen kautta. Lapsena kaiketi se on ollut ainoa tapa millä on sellaisia asioita saatu, tai siihen on malli saatu sitä kautta.

Läheisriippuvuutta tietysti on monenlaista, niinkuin ihmisiäkin.😊

Varsinaisesti läheisriippuvainen ei riipu ja roiku kenessäkään ihmisessä, mutta saattaa silti toisaalta toisen eläessä arkea tuskastua ja luulla, että toinen ei välitä, jos huomionosoituksia ei tule. Sehän on myös läheisriippuvaiselle merkki välittämisestä...suoritus...hali, pusu tai vaikka viesti.

Lisäksi läheisrippuvaisella on "tuntosarvet" millä hän aistii, mitä toinen haluaa.. no eihän kukaan oikeasti niin tarkkaan tunne, mutta läheisriippuvainen luulee tietävänsä. Yleensä läheisriippuvainen hieroo hartioita ennenkuin toinen edes kerkeää pyytää sitä. Mutta toisaalta ihmettelee miksi toinen ei tee vastaavassa tilanteessa samoin...
+Lisää kommentti
Siiskö läheisriippuvainen vähän niinkuin "tyrkyttää palveluksiaan", aina valmiina kuin partiolainen ja jo ennalta ? Eikö sellainen aina päällä oleva palveluasenne ala ärsyttää vastapuolta ?
Jos ongelman nimi on läheisriippuvainen, m i k ä se ongelma on ?
1 VASTAUS:
Juurikin näin. Lapsuudesta opittu koodi päänupissa. Aikuisten maailmassa sit joutuu vaikeuksiin. Parisuhteet ei toimi. Työpaikoilla ylirasittuu. Kanssaihmiset ärsyttää, "kun kaikki pitää ite tehdä"....

Parisuhteessa joko hyväksikäytetty tai sitten "terveen" kanssa ei voi itse hyvin...eroaa. Ja taatusti ahdistaa "tervettä" kumppania. Koittaa kontrolloida jollaintasolla.

Viimeistä kysymystä en ymmärrä. Jos tuossa edellämainitut ei tuota parisuhteeseen ongelmia, niin mitkä sitten? Ja kun kyse on siitä, että tätä on paljon eritasoisena, eikä tätä tunnista itsestään ja kukapa myöntäis toisellekaan sitä tuostavaan.
+Lisää kommentti
Minulla on tuo vika että oon aina auttamassa.

Olen nyt ihan tietoisesti yrittänyt päästä pois siitä.
Ei kukaan oo minuakaan aina auttamassa ja kannustamassa.
Siihen olen kyllä keksinyt oman keinon: kehun itseäni ääneen. Auttaa vähän.

Tällä hetkellä on ontto olo, ei tekis mieli tehdä mitään.
Pidän aina välillä pienen paussin ja sitten teen jotain pientä, ja sitten taas paussi.

No tämä tieto ei kuulunut varsinaisesti aiheeseen.

Juu, on minulla tuota läheisriippuvuutta, mutta yritän päästä siitä irti.
Ilmoita
Löytyisikö täältä aikuista ihmistä jakamaan ajatuksia omasta läheisriippuvuudesta? Oma diagnoosini on ollut pitkään olemassa vailla hoitoa, eikä mitään vertaistukiryhmiä ainakaan omalla asuinpaikkakunnallani ole tarjolla. Jos jotakuta kiinnostaisi lähteä "kirjeenvaihtoon" sähköisesti, niin voin laittaa sähköpostiosoitteeni jota kautta sitten ottaa yhteyttä.

Omat ongelmani ilmenee elämän elämisellä toisten kautta ja liikaa roikkuminen tärkeissä ihmissuhteissa sen sijaan että luottaisi niiden pysyvyyteen omalla painollaan. Murehdin myös tavattoman paljon läheisteni elämästä, miten heillä menee nyt ja onko kaikki varmasti kunnossa.. Olen läheisriippuvaisuudestani johtuen kova miellyttämään muita, ja tarvitsen myös erityisen paljon huomiota ja hellimistä aviomieheltäni kokeakseni oloni turvalliseksi ja varmaksi. Näistä asioista laajemmin, jos joku innostuu lähtemään kanssani vertaistuki-kirjoitteluun. Voimia jokatapauksessa kaikille tästä ikävästä riippuvuudesta kärsiville!
1 VASTAUS:
Tänään tajusin että olen läheisriippuvainen olen 14 vuotiaasta asti ollut aina parisuhteessa, en kertaakaan yksin.. en osaa enää seistä omilla jaloillani..Aloin käyttämään huumeita kun luulin että olisin vain masentunut kun ystävät ja perhe jäivät taka-alalla. Olen myös huomannut ihmisten käyttäytymisen kun olen paikalla. he käyttävät minua hyväksi.. tiedän olevani liian kiltti ja avulias ja annan apuani vaikka sitä ei tarvitsekaan. Lapsuuteni ei ollut mikään päivänselvä asia. oli alkoholismia, perheväkivaltaa, kännissä ajamista autolla. niistä pahat asiat ovaat jääneet mieleen. En tiedä miten tässä tulisi toimia, kai joku terapia tmv. Mutta en jaksa enään olla kynnysmattona. kaipaan todella paljon nyt vertaistukea ja apua. Eikä tämä huumeriippuuvuus auta asiaa yhtään. siihen onneksi saan jo apua.
ja NIITU olisin valmis sinun kanssasi kirjoittelemaan.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Läheisriippuvuus...

Löytyykö ketään, jolla on todettu läheisriippuvuus? Miten on lähtenyt hoitumaan? Ja mitä ongelmia ilmennyt? Entäs parisuhde? Miten toinen on pärjännyt vieressä?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta