Näytönsuojalasi vai suojakuori

kummatkinko_

vai kummatkin? Riittääkö pelkkä suojakuori varjelemaan näyttöä? Tarkoitus ei ole heitellä puhelinta tietenkään eikä tiputella, mutta jos näissä älypuhelimissa kerran niin halvatun heikko näyttö on, niin...

32

6078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MarjikselleBanaania

      No se on vähän hankalampi juttu.

      Hyvä suojakuori suojaa kyllä puhelimen näyttöä pudotessakin. Itse valitsen suojakuoret aina niin, että ne kohoavat etupuolelta hieman lasin ylitse. Niin, että kun puhelimen asettaa näyttö alaspäin pöydälle, näyttölasi ei osu pöydän pintaan. Näin tasaiselle pinnalle pudotessaan lasi ei pääse osumaan lattialle, putosipa puhelin missä asennossa tahansa. Tämä YLEENSÄ riittää ja suojaa puhelinta jo useimmilta putoamisilta.

      Tässä esimerkiksi suojakuoret, joissa ei ainakaan kuvan mukaan ole tuota lasin yli tulevaa reunaa ja näin ollen suoraan näyttö alaspäin putoava puhelin osuu maahan näyttö edellä:

      http://i.ebayimg.com/images/g/fQsAAOSw5dNWle~N/s-l500.jpg

      Toisin kuin taas tässä, jossa suojakuorten reunat tulee näytön yli:

      http://i.ebayimg.com/images/g/5vwAAOSw5dNWiQ8f/s-l500.jpg

      Ne flip-flop kuoret on aika turhat. Monesti ne aukeavat puhelimen pudotessa ja melkein ohjaa puhelinta putoamaan näyttö edellä, joten niitä en suosittele, ellei sellaisia välttämättä halua. Ja tekee valokuvaamisesta hankalampaa.

      Näytönsuoja on sitten varmistusta niitä tilanteita varten, joissa putoaminen tapahtuu näyttö edellä jotain epätasaista pintaa kohti, esim. kiveä. Ja siis nimenomaan lasinen näyttösuoja. Nuo kalvot nyt suojaa vain naarmuilta, ei iskuilta. Ongelma niiden kanssa on, että monet suojakuoret ei mahdu näytönsuojalasin kanssa. Esimerkiksi kovat suojakuoret on mitoitettu niin tarkasti, että joko ne ei istu tai nostaa suojalasia jostain kulmasta. Silloin pitäisi osata löytää oikeanlaiset pehmeät suojakuoret.

      Itse olen suojannut puhelimen vain suojakuorilla tällä hetkellä, on kyllä aikaisemmin ollut noita suojalasejakin puhelimissa. Mutta suojakuoret on jo ainakin yhden kerran säästänyt puhelimen näytön halkeamisen, kun se putosi kovalle betonilattialle kulma edellä. Itse pidän kyllä suojakuoria halpana vakuutuksena puhelimelle.

      Joten tässä jotain pohjaa harkinnan pohjaksi.

    • Mitä vastaan suojaudut? Minua ärsyttää eniten naarmut. Jos lasi hajoaa, niin ostan uuden puhelimen. Naarmut sen sijaan potuttavat koko ajan. Minä käytän nykyään flipflop-suojia. Ennen ostin kalvoja ja niihin meni enemmän rahaa kuin puhelimeen, kun niittä sai aina vaihtaa ja vain joka toinen asennus oli tyydyttävä. Osa noista suojista on tajuttoman paksuja tosin. En ymmärrä miksi sinne pitää tunkea jotain korttitaskuja.

    • Ilmankalvoja

      Puhelinta pidetään n 2v on aika sama onko naarmuja vai ei ..antiikkia ne on kuitenkin 2 vuodessa

    • casanova-
    • Jeesus_taskussa

      Minulla riittää rukoukset suojelemaan näyttöä.

    • huyhygrdds

      Molemmat!
      Silloin saa parhaan edun.
      Suojakuori suojaa naarmuuntista vastaan puhelinta ja näytönsuojalasi suojaa puhelimen tehtaan asentamaa näytön pintaa.
      Ehdottomasti paras yhdistelmä, ja suojalasi ei ole kalliskaan, noin 3-4€ netiltä.

    • Mitä-järkeä

      Hieman huvittuneena seurannut miten ihmiset käärii puhelimensa erilaisten koteloiden ja panssareiden sisään. Sen jälkeen kaikki painikkeet esim kamera on järkyttävän työn takana ottaa esille, lisäksi puhelin moninkertaistaa kokonsa ja painonsa. Käytettävyys sen jälkeen pyöreä nolla.
      Parhaita on nämä jotka paketoi 150e puhelimen useilla eri suojilla, jotka nekin maksaa kymmeniä euroja.

      • MarjikselleBanaania

        Höpöti löpöti löö. Hyvissä suojakuorissa on otettu huomioon käytettävyys. Painikkeet ja portit huomioidaan kuorten työstöissä. Riippuen kuorten suojauksesta, ne on joko esillä tai tehty erilliset työstöt kuoreen.

        "esim kamera on järkyttävän työn takana ottaa esille"

        Miten kamera on järkyttävän työn takana ottaa esille? Kameran saa esille omalla kuvakkeella näytöstä.

        "lisäksi puhelin moninkertaistaa kokonsa ja painonsa."

        Oman puhelimen paino on 152 grammaa ja kuorten paino 16 grammaa. Millä laskuopilla saat painon moninkertaistumaan? Kuoret tuo leveyttä ja korkeutta lisää ehkä n. 3 mm. Millä laskuopilla saat koon moninkertaistumaan?

        "Käytettävyys sen jälkeen pyöreä nolla."

        Jos 16 gramman painonlisäys tai 3mm:n lisäys dimensioihin pudottaa käytettävyyden nollaan niin kannattaa kaivaa itsellee maakuoppa ja muuttaa sinne asumaan. Silloin pitää jo häiritä elämää aika moni muukin asia.

        "Parhaita on nämä jotka paketoi 150e puhelimen useilla eri suojilla"

        Miten sun mielestä oman omaisuuden suojaaminen on typerää, oli se sitten 50, 150, 500 tai 50k euron arvoinen? Onko olemassa joku euroraja, jonka alle olevaa omaisuutta ei pitäisi suojata vai ja minkä mukaan sinä olet itsesi nostanut siihen asemaan, että sulla on varaa jollekin muulle tällainen raja määritellä?

        Sitä paitsi jotkut ostaa myös suojakuoria ihan koristelutarkoituksessa. Ja huomautan tässä vaiheessa, että sinä et todellakaan ole siinä asemassa, että alat määrittelemään, mikä on tyylikästä tai mikä tyylitöntä. Jos joku haluaa ostaa Hello Kitty, Superman tai kultaiset bling bling kuoret puhelimeen, niin sinä et ole mitenkään siinä asemassa, että voit jonkun makuvalintoja tuomaroida.

        Sulla ei taida olla kaikki tölkit sixpackissä.


    • sinappitaivas

      Kattokaa trumpin ja merkelin lehdistötilaisuus,siinä lehdistön kännykät noin 5" kellään ei ollu mitään suojia,lompakkokoteloita jne.. turhakkeita ovat, puhelimet oli suurilta osin high end mallia

      • eroa_

        No jaa, trumpin ja merkelin tuloilla ei niin taida olla väliäkään vaikka joutuisi ostamaan kerran kuussa uuden puhelimen.


    • Molemmat-halvalla

      Ota molemmat, kun aika halvalla saa esim täältä: https://diilihiiri.fi/fi/
      Alle kympillä toimituskuluineen molemmat.. Oli hyvälaatusia mitä ite oon tilaillu.

    • iphonese

      -suojakotelo Exclusive Flip Case iphonessa suojaklvoa en käytä, hyväksi todennu, kestävä,kätevä

    • 0654321

      Suojaus riippuu ihan käytöstä (vähän vanha ketju mutta vastataan silti).

      Vaimolla flip kuoret käytössä kun puhelin on laukussa esim avainten kanssa. Mielestäni flip kuoret on hyvät myös siksi ettei puhuessa naaman rasvat tartu näyttöön. Puhelimen automaattisesti aukaisevat flip kuoret on mielestäni hyvät käytössä (ei varmaan saa kaikkiin puhelinmalleihin).

      Suojalasi tuntuu käytössä mukavammalta kuin muoviset suojakalvot (sormet liukuu näytöllä paremmin). Nykypuhelimissa vaan on usein kaarevat näytöt reunoista ja suojalasi jää reunoista vajaaksi. Silloin lasin reunat saattaa tuntua "korkeilta" verrattuna kalvoon. On olemassa myös kaarevia suojalaseja mutta ainakin itsellä ne on olleet ihan kamalia. Olen kokeillut alkuperäisiä ja kiinankopoiota. Liimaantuvat vaan reinoista ja jää keskeltä vähän ilmaan. Suojalasit on kyllä pelastaneet meidän perheen puhelimet useilta näyttörikoilta vaikka on ollutkin suojakuoretkin käytössä.

      Jonkilaisia suojakuoria ( suojalasia/kalvoa) käytetään meidän perheen kaikissa puhelimissa. Monissa puhelimissa on myös lasinen takakansi joka hajoaa helposti kun puhelin tippuu. Meillä puhelimet on pysyneet niin hyvässä kunnossa että on pystytty myymään ne ihan hyvään hintaan, kun on hankittu uusia puhelia. Huonolla tuurilla mitkään lasit/suojat ei auta, mutta pienemmissä kolhuissa/tiputuksissa niistä on apua.

    • PlussaaaPlussaaaPlussaaa

      Ite oon aina käyttäny yhdistelmää suojakuori panssarilasi. Miksikö?! Tässäpä plussia:
      Puhelin pysyy ohuena (toisin, kuin kannellisen kotelon kanssa)
      Ei tarvii pelätä näytön rikkoontumista (puhelin on pudonnut monta monta kertaa ja olen selvinnyt pelkällä säikähdyksellä sekä parilla uudella panssarilasilla, ei ole tarvinnut ostaa uutta puhelinta)
      Panssarilasin asentaminen noin 100 kertaa helpompaa kuin suojakalvon (ei jää vmäisiä ilmakuplia)
      Itekkin oon tarkka puhelimeni kanssa, mutta joskus sattuu silti vahinkoja ja pieniä pudotuksia, joten varmistus on hyvä olla
      Kuorella on mahdollista tehdä puhelimesta "persoonallisempi" (mulla tällainen: https://mobiilitukku.fi/puhelimet/apple/iphone-xs-max-kuoret/apple-iphone-xs-max-inkit-suojakuori-blue-flannel)
      Kallis puhelin, niin miksei voisi investoida samalla kertaa myös muutamaa kymppiä sen ehjänä pysymiseen
      Puhelin pysyy suojien alla uudenveroisena, joten joskus voi myydä naarmuttoman puhelimen

    • turhamuutalaittaa

      Pelkkä flip cover suojakotelo

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei näytä pelkkä suojakuori kaikilla riittävän, mutta niin kauan pysyi näyttö ehjänä kun oli molemmat, tosin se suojalasi oli vähän väliä rikki ja piti uusia. Sitten kun ei viitsinyt enää sitä uusia, niin kohta oli itse näyttö säröllä. Siis tyttärellä.

      Itse en ole käyttänyt mitään suojuksia eikä ole koskaan mennyt puhelin mitenkään rikki, ei tuokaan vuosia vanha muovihuawei, vaikka on joskus tippunutkin esim. parvekkeen lattialle ja asfaltille. En oikein ymmärrä miten jotkut saa puhelimen yhtenään rikottua.

      • Anonyymi

        Suojakuori on hyödyllinen mutta suojalasi on humpuukkia!


    • Anonyymi

      Screenor Smart -suojakuori saa kaikille" merkeille 19,00 hyväksi todettu

      panssarilasi historian suurin vitsi

    • Anonyymi

      Lasista on hyötyä, koska suojaa näyttöä. Kuoret ei suojaa ja tekee vain puhelimesta älytttömän tiiliskiven ja hankalan käyttää. Jos nyt puhelimen kuoriin tuleekin halkeamia ja naarmuja, mitä v...n väliä sillä on, kunhan näyttö pysyy ehjänä?

      • Anonyymi

        Ei niistä ole hyötyä...


      • Anonyymi

        Onhan sillä kuorella paljonkin väliä, varsinkin in jos puhelin on IP68 suojattu. Vesi ja lika tekee elektroniikasta selvää hyvinkin nopsaan, jos pääsevät laitteen sisään. Puhelimet ovat kuin saippuapala kuivissa käsissä. Jonkun halpaluuri n voi jättää suojatta, mutta kyllä johonkin puolentoista tonnin Samsungin Galaxy S23 Ultraan kannattaa suojus laittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan sillä kuorella paljonkin väliä, varsinkin in jos puhelin on IP68 suojattu. Vesi ja lika tekee elektroniikasta selvää hyvinkin nopsaan, jos pääsevät laitteen sisään. Puhelimet ovat kuin saippuapala kuivissa käsissä. Jonkun halpaluuri n voi jättää suojatta, mutta kyllä johonkin puolentoista tonnin Samsungin Galaxy S23 Ultraan kannattaa suojus laittaa.

        Eipä sillä käytännössä ole väliä. Puhelin kun harvoin putoaa järveen tai lammikkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä sillä käytännössä ole väliä. Puhelin kun harvoin putoaa järveen tai lammikkoon.

        Päästitpä taas kunnon aivopierun. Kommenttisi on samaa luokkaa kuin entisellä pomolla, joka ei tarvinnut turvakenkää, koska osasi kertomansa
        mukaan ottaa jalan pois alta, ennen kuin tavara putosi varpaille. Mistä helvetistä sinä tiedät mihin se puhelin putoilee, tai missä se voi joutua kosteuden kanssa tekemisiin? Päätätkö sen etukäteen? Et varmaan ota sitten vakuutuksia tai käytä turvavyötä. Voit joutua vaikka kaatosateeseen, ja puhelin on märän takin taskussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päästitpä taas kunnon aivopierun. Kommenttisi on samaa luokkaa kuin entisellä pomolla, joka ei tarvinnut turvakenkää, koska osasi kertomansa
        mukaan ottaa jalan pois alta, ennen kuin tavara putosi varpaille. Mistä helvetistä sinä tiedät mihin se puhelin putoilee, tai missä se voi joutua kosteuden kanssa tekemisiin? Päätätkö sen etukäteen? Et varmaan ota sitten vakuutuksia tai käytä turvavyötä. Voit joutua vaikka kaatosateeseen, ja puhelin on märän takin taskussa.

        Tiedänpä hyvinkin kokemuksesta:) Ei putoa ja sateet kestää mikä tahansa puhelin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedänpä hyvinkin kokemuksesta:) Ei putoa ja sateet kestää mikä tahansa puhelin

        Tässä on kuitenkin puhelimia omistettu 20-vuoden ajan ja niitä käytetty vaihtelevissa olosuhteissa. Niin maastoissa kuin sateessa. Yksikään ei ole minulla eikä läheisillä hajonnut vaikka minkäänlaista IP luokitusta ei ole koskaan ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on kuitenkin puhelimia omistettu 20-vuoden ajan ja niitä käytetty vaihtelevissa olosuhteissa. Niin maastoissa kuin sateessa. Yksikään ei ole minulla eikä läheisillä hajonnut vaikka minkäänlaista IP luokitusta ei ole koskaan ollut.

        En minäkään ole yhtään puhelinta koskaan rikkonut, mutta käytän silti suojakuorta, koska olen nähnyt melkoisen läjän niitä, jotka ovat tuhoutuneet milloin minkäkin syyn takia. En ole myöskään ajanut yhtään kolaria yli 30 vuotisen ajohistoriani aikana, mutta käytän silti turvavyötä ja otan vakuutukset. Olet ilmeisesti sitä lajia , joka kuvittelee, että kaikki onnettomuudet ja vahingot tapahtuvat aina "niille muille". Onnea loppuelämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minäkään ole yhtään puhelinta koskaan rikkonut, mutta käytän silti suojakuorta, koska olen nähnyt melkoisen läjän niitä, jotka ovat tuhoutuneet milloin minkäkin syyn takia. En ole myöskään ajanut yhtään kolaria yli 30 vuotisen ajohistoriani aikana, mutta käytän silti turvavyötä ja otan vakuutukset. Olet ilmeisesti sitä lajia , joka kuvittelee, että kaikki onnettomuudet ja vahingot tapahtuvat aina "niille muille". Onnea loppuelämään.

        En vaan reaaliteetti:) Ei suojausluokituksia tarvitse ellei sitten vietä suurinta osaa elämää veden äärellä esimerkiksi kalastushommissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En vaan reaaliteetti:) Ei suojausluokituksia tarvitse ellei sitten vietä suurinta osaa elämää veden äärellä esimerkiksi kalastushommissa.

        Omapahan on laitteesi. Pidä mielessä, että se "realiteetti* voi potkaista naamaan, kun sitä vähiten odotat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omapahan on laitteesi. Pidä mielessä, että se "realiteetti* voi potkaista naamaan, kun sitä vähiten odotat.

        Eipä potkaise koskaan:) Ohut suojalasi ei paljon auta jos asfalttiin putoaa. Pelkkää markkinamiesten hömpötyksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä potkaise koskaan:) Ohut suojalasi ei paljon auta jos asfalttiin putoaa. Pelkkää markkinamiesten hömpötyksiä.

        Miten tuollaisella hömpötyksellä on edes puhelin?

        Mulla putosi luuri lattialle näyttö alaspäin ja siitä suojakalvosta meni 2mm pitkä 0,5mm paksu kuparijohtimen pala läpi, se meni suojakalvosta läpi mutta ei puhelimen näytöstä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe