Alajärven vapaaseurakunta??!!! harhassako?

harhaopitleviävät

VAROITUS EKSYTYKSESTÄ!

Alajärven vapaaseurakunnan pastori ja vanhimmiston puheenjohtja Miika Halonen on näköjään hurahtanut juutalaisuuteen, siihen amerikasta tulleesen lahkoon.

Youtubessa hän julistaa juutalaisen sapatin viettämistä Raamatullisena totuutena!!!

Onko koko Alajärven vapaaseurakunta mennyt pastorinsa mukana harha-oppiin, vai onko kyseessä vain pastorin oma irtiotto!

Eihän tuollaista julistusta juutalaisuuteen liittymiseksi voi hyväksyä Suomen Vapaakirkossa.

Onko Suomen Vapaakirkko selvillä, mikä on tuon Alajärven vapaaseurakunnan tila tällä hetkellä, kun tuo pastorin nimi näkyy edelleen olevan seurakunnan omilla sivuilla?

Hannu Vuorinen ja Suomen Vapaakirkon johto, voisitteko selvittää tuon seurakunnan tilanteen - olkaa niin ystävällisiä.

Ei meistä pakanoista tule juutalaisia uskoon tultuamme, niinkuin hän harhaopissaan julistaa!

Messiaanisilla juutalaisilla ei ole mitään tekemistä tuollaisen harhaopin kanssa. Tuo harhaoppi on tullut amerikasta ja oikeat syntyperäiset juutalaiset, jotka ovat tulleet Kristukseen uskoviksi, eivät hyväksy tuota Alajärven pastorin julistusta, että pakanoiden pitää alkaa viettää juutalaisia juhlia Vanhan Testamentin mukaan.

Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla näkyy leviävän tämä juutalaisuuden harhaoppi, joka lopulta johtaa uskovat pois Jumalan armosta Kristuksessa palvelemaan juutalaisuuden sapatin viettoa, kymmenyksiä, juutalaisia juhlia ja saamaan niistä kelvollisuuden Jumalalle - he siis hylkäävät lopulta Kristuksen ja sen täydellisen sovitustyön, jonka vain Kristus antaa. Omilla teoilla emme voi ansaita mitään!

Ei harhaoppinen julistaja voi olla Vapaaseurakunnan pastorina, se lienee selvä asia!

Missä on tuon seurakunnan vanhimmiston valvonta ja Raamatun totuus Kristuksesta?

66

3862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • evankeliuminvoima

      Room. 10:4
      Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo

      Ef. 2:15
      kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan

      Hepr. 7:12
      Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos

      Mitä Jeesus siis oikeasti tarkoittaa, kun hän puhuu siitä, että hän antaa levon kaikille, jotka hänen tykönsä tulevat?
      Matt. 11:28
      Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.

      Ei Jeesus tässä sapatista puhu! Vaan mistä levosta?
      Hepr. 4:10
      Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa

      Millainen oli tuo Jumalan 'seitsemäs päivä', jolloin Jumala lepäsi kaikesta työstänsä, miten pitkä se oli, ihmisen päivä vai Jumalan päivä?

      Jumala sai valmiiksi luomistyönsä ja kun kaikki oli sangen hyvää, Jumala sai vain katsella sanalla luotua kaikkea kaunista ja täydellistä kaikkialla maassa. Tuon luomistyönsä aikojen pituudet Jumala on pannut varsin näkyväksi kaikkeen luomaansa ja niinpä voimme ajatella, että Jumalan sapatin lepo luomisen jälkeen kesti syntiinlankeemukseen saakka; silloin vasta Jumala jälleen puuttui peliin ja sulki paratiisin portit ja ajoi ihmiset pois paratiisista. Kysymys ei siis ole ihmisen päivästä, vaan Jumalan päivästä.

      Jumalattomat ihmisetkin pyrkivät ainakin joissain asioissa ja monet varsin hyvillä tuloksilla tekemään oikein ja hyvää ansaitakseen kelvollisuuden, vaikka he eivät sitä Jumalan vaatimukseksi tee, he kuitenkin yrittävät kaikin tavoin olla kelvollisia ja hyviä ihmisiä ja ajattelevat, että heidän käy hyvin siksi, että he tekevät hyvää ja elävät oikein. Heidän omatuntonsa siis vaatii heitä elämään kunnollista elämää. He tekevät sen omilla ponnistuksillaan ja yrityksillään ja ovat monesti meitä uskovia parempia ihmisinä ja elämän rehellisyydessä toisia kohtaan.

      Miksi Jeesus tällaisille ihmisille julisti, että hän antaa levon? Jeesus puhuu siitä omasta ristin sovituksestaan käsin, että hän sovittaa ihmisen ja kun ihminen hyväksyy tuon Jumalan lahjan Kristuksessa, hän pääsee todelliseen lepoon omista töistään, joilla hän on ennen uudestisyntymistään yrittänyt tulla kelvolliseksi ihmiseksi. Uskomattomalla ei siis ole lepoa, vaan jatkuva oma yrittäminen. Meillä uudestisyntyneillä on lepo, vaikka emme aina niin tuntisikaan - silti se on totta. Me olemme siis oikeasti päässeet siihen Kristuksen todelliseen 'sapatin' lepoon sisimmässämme, emmekä enää tarvitse sapatin lainsäädöstä muistuttamaan meitä orjuudesta vapautumisesta, koska olemme todellisesti vapaita ja Kristuksen levossa. Emme ole siis vapaita tekemään syntiä ja pahaa, vaan vapaita omista ponnistuksistamme tulla kelvolliseksi Jumalalle ja ihmisille ja olemme saaneet Pyhän Hengen voiman tullaksemme omistamaan elämässämme niitä Hengen hedelmiä, joista Paavali puhuu:
      Gal. 5:22
      Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

      Nuo hedelmät eivät siis synny meidän oman lihamme ponnistuksista, koska oman lihamme ponnistuksista tulee meille valtaisa taakka, joka musertaa meidät lopulta ja saa meidät luovuttamaan. Kun nuo Pyhän Hengen antamat hedelmät syntyvät meissä, ne toimivat meissä olosuhteista riippumatta ja kanssaihmisistä riippumatta, ne ovat kestäviä ja pysyvät ja ovat levossa voimassa ja toiminnassa meissä.

      Me olemme siis päässeet todelliseen Kristuksen antamaan sapatin lepoon, emmekä tarvitse siihen erityistä päivää ollaksemme levossa, vaan kaikki päivät ovat meidän ruumiillemme ja psyykellemme yhtä hyviä lepopäiviä, jotta jaksaisimme. Meillä on syvä rauha ja lepo sisimmässämme alati, mikäli olemme ehtineet katsella Kristuksen kasvoja ja olemusta riittävän kauan ja riittävän läheltä tunteaksemme hänen voimansa meissä, jossa me ymmärrämme, että elämämme on aina Kristuksen kanssa kätkettynä ja turvassa, aina levossa ja iankaikkisen elämän odotuksessa, todellisessa sapatin levon lupullisessa täyttymyksessä, jossa meidän vajavainen syntinen lihan ruumiskin muuttuu täydelliseksi taivaalliseksi ruumiiksi, jossa ei enää ole taisteluja ja kamppailua, niinkuin täällä ajassa vaeltaessamme niin usein on.

      Evankeliumi on paljon, paljon enemmän kuin laki, joka paljastaa vain meidän syntisyytemme ja voimattomuutemme tulla Jumalalle kelpaaviksi.

      Tule siis Kristuksen antamaan todelliseen sapatin lepoon - Kristus itse kutsuu sinua!

    • 1234567---

      1700-luvun Luterilaisissa virsissä on sanoma.
      Virsi 135. 1. Nää KÄSKYSANAA KYMMENEN, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
      136. 1. Ken tahtoo olla kristitty, ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY, saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.

      Adventistien adventtilauluja 80.1. On Herra kaikki käskysi Vakaat ja oikeat. On täydellinen lakisi, sanasi vanhurskaat.

      Kymmenenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa sydämissämme.

      • toisaaltaon

        Adventismi ei ole kristinuskoa eikä teidän laulunlurittelunne totuutta.
        Olette menneet ohi evankeliumin.
        Ettehän te kunniota edes kymmeniä käskyjä!


      • 1234567---
        toisaaltaon kirjoitti:

        Adventismi ei ole kristinuskoa eikä teidän laulunlurittelunne totuutta.
        Olette menneet ohi evankeliumin.
        Ettehän te kunniota edes kymmeniä käskyjä!

        Nämä opettajat ovat laittomuuden opettajia, ja kaukana kristinuskosta, jotka opettavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.


    • "Unohdit" laittaa linkin näkyviin, joten tässä se on näkyvissä:

      https://youtu.be/t4Eik-d2KKc

      Kiitos Herralle, että Jumalan Sana alkaa aueta tältä osin myös armotalouskausiuskovaisille! Helluntaiseurakunnissa on jo vuosia ollut sapatin viettäjiä ja heidän oman todistuksensa mukaan sapatinviettäjiä tulee heidänkin piireihin koko ajan lisää ja jos nyt Vapaaseurakunnassakin uskalletaan "tulla kaapista ulos" tämän asian suhteen, niin suuret kiitokset Jumalalle! On tätä jo odotettukin! Jumalalla on kyllä tälle Miika veljelle töitä Herran elopellolla, jos joutuu "savustetuksi" Vapaakirkosta ulos.

      • pappi88

        tällaisten puheiden seuraava vaihe on että alatte räjäyttelemään toisianne niinkun islaminuskoisetkin, kuka pitää takamuksen missäkin asennossa rukoillessaan. Toisen arvaus on ihan yhtä hyvä kun toisenkin tai sitten kaikki ovat väärässä. Yksin jumala tietää.


      • närhiläinen

        Miika puheessaan siteerasi monesti patrick tiaista ja tiainen tuli kaapista ulos.
        Onko ? tosiaan miikakin tullut kaapista ulos?


      • 1234567---
        pappi88 kirjoitti:

        tällaisten puheiden seuraava vaihe on että alatte räjäyttelemään toisianne niinkun islaminuskoisetkin, kuka pitää takamuksen missäkin asennossa rukoillessaan. Toisen arvaus on ihan yhtä hyvä kun toisenkin tai sitten kaikki ovat väärässä. Yksin jumala tietää.

        Tässä maailmassa enemmistöllä on valta. Pieni vähemmistö on maallisesti nähtynä häviöllä, kun enemmistö jyrää.
        Viimeinen vaino, ennen Jeesuksen toista tulemista tulee pedon ja pedon kumartajien taholta. He eivät ole mikään pieni joukko. Näissä vainoissa tulevat viimeiset marttyyrit ennen Jeesuksen toista tulemista.


    • juutalaistenjuhla

      'Shabat muistuttaa juutalaisia siitä, että he vapautuivat Egyptin orjuudesta – jatkuvasta työnteosta'

      Helsingin juutalaisen seurakunnan sivulta lainattu teksti Shabatista.

      • 1234567---

        Jeesus sanoi: Sapatti on annettu ihmistä varten.


    • Kristusantaakaiken

      Mikä siinä kiehtoo, että me haluamme itse päteä ja tehdä jotain ...

      Itserakkaus ja ylpeyshän ja ahneus siinä on takana, jotta voisimme mennä Herran eteen ja sanoa, enkö ole hyvä, minä noudatan kaikkia sinun säädöksiäsi pilkulleen, etkö sinä nyt siunaa minua aivan erityisesti, enkö minä ansaitse nyt sinulta jotain enemmän, kuin nuo muut, jotka eivät noudata pilkulleen sinun määräyksiäsi ja lakejasi.
      Me siis haluamme saada Jumalalta jotain enemmän ..

      Silloin olemme luisumassa pois siitä Jumalan armosta Jeesuksessa Kristuksessa, jossa meille lahjoitetaan kaikki ..
      Fil. 4:19

      Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa

      Miksi meidän on niin vaikea elää siinä ilossa ja levossa, että kaikki lahjoitetaan meille...Jumala on hyvä.

      • 1234567---

        Ylpeän ihmisen on vaikea nöyrtyä pitämään Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä.


      • Kristusonpelastaja

        Ylpeä ihminen haluaa itse tehdä tekoja ja ansaita edes osan pelastuksesta ja armosta - ylpeälle ihmiselle on kauhistus, että Jumala olisi Kristuksessa kaiken tehnyt.
        Ylpeä ihminen vaatii lain tekoja ja säädösten noudattamista ja tuomitsee ne, jotka pitäytyvät Kristuksen täydelliseen tekoon.
        Eihän Kristus seuraajiansa pahuuteen johda, vaan nimenomaan hyviin tekoihin lähimmäisiä ja itseään kohtaan ja iloitsemaan siitä armosta, jota hän ei ansainnut, mutta sai silti tulla sen armon omistajaksi.

        Mitä lisää sinä ansaitset sapatinviettämilläsi? Eihän sekään vielä sinulle riitä, vaan muitakin lain tekoja haluat noudattaa, jotta olisit parempi ja kelvollisempi ja ajattelet, että nyt varmasti Jumala minut palkitsee. Se tie johtaa pois Kristuksen luota. Kristus kysyy sinulta: 'Olenko minä sinulle rakas.'


      • 1234567---
        Kristusonpelastaja kirjoitti:

        Ylpeä ihminen haluaa itse tehdä tekoja ja ansaita edes osan pelastuksesta ja armosta - ylpeälle ihmiselle on kauhistus, että Jumala olisi Kristuksessa kaiken tehnyt.
        Ylpeä ihminen vaatii lain tekoja ja säädösten noudattamista ja tuomitsee ne, jotka pitäytyvät Kristuksen täydelliseen tekoon.
        Eihän Kristus seuraajiansa pahuuteen johda, vaan nimenomaan hyviin tekoihin lähimmäisiä ja itseään kohtaan ja iloitsemaan siitä armosta, jota hän ei ansainnut, mutta sai silti tulla sen armon omistajaksi.

        Mitä lisää sinä ansaitset sapatinviettämilläsi? Eihän sekään vielä sinulle riitä, vaan muitakin lain tekoja haluat noudattaa, jotta olisit parempi ja kelvollisempi ja ajattelet, että nyt varmasti Jumala minut palkitsee. Se tie johtaa pois Kristuksen luota. Kristus kysyy sinulta: 'Olenko minä sinulle rakas.'

        Laittomuuden palvelijat menevät mieluummin vankilaan kuin noudattavat lain määräyksiä, ja sinne ne joutasivatkin.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.


      • Taivaankansalainen

        Lukekaa Raamattua = Jeesuksen opetuksia. Kukaan ei ole täydellinen. Jeesuksen oppi on täydellistä. Toisia arvostellen ei pääse Taivaaseen vaan pyrkimällä tekemään Jeesuksen tahtoa. Hänen tahtonsa ilmenee Sanassa. Rakastakaa myös lähimmäisiä! Herra kanssanne!


      • 1234567---
        Taivaankansalainen kirjoitti:

        Lukekaa Raamattua = Jeesuksen opetuksia. Kukaan ei ole täydellinen. Jeesuksen oppi on täydellistä. Toisia arvostellen ei pääse Taivaaseen vaan pyrkimällä tekemään Jeesuksen tahtoa. Hänen tahtonsa ilmenee Sanassa. Rakastakaa myös lähimmäisiä! Herra kanssanne!

        Jeesuksen oppi on todellakin täydellistä. Niinpä Jeesus menikin tapansa mukaan sapattisin synägoogaan opettamaan ja samalla paransi sairaita.
        Kuinkas on laita täällä meidän paikkakunnalla. Sapattisin on vapaakirkon ovet tiukasti suljettuina, paisi silloin kun on siivoustalkoita heillä sapattisin. Eräs ilmoitus: lauantaina klo 12 Siivoustalkoot kirkolla.


      • Anonyymi

        Vain jeesuksen ristin kuolema on uskovaisen suurin toivo kun hän ummistaa silmät tälle maailmalle


    • kysynpätätäkin

      Uuden Liiton keskiössä on Kristus ja hänen perustamansa seurakunta, joka on täysin erilainen kuin Vanhan Liiton lakiin perustuva seurakunta.

      Vanhan Liiton lakiin perustuva seurakunta ei ole enää voimassa Uudessa Liitossa.

      Vai haluaako joku oikeasti rakentaa temppelin ja aloittaa Mooseksen lain mukaiset uhritoimitukset ja menot Vanhan Testamentin mukaisesti kaikkine säädöksineen ja leeviläisine pappeineen?

      Vai onko Alajärvellä jo rakennustyöt käynnissä, jos Vanhan Testamentin säädökset ja lait otetaan kokonaisuudessaan käyttöön?

      • 1234567---

        Mitä kumottiin ristillä ? Kaikki ne käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona, esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kuten uhrilait, ne kumoutuivat ristillä. Enää ei tarvitse uhrata karitsoita. Katso Jumalan Karitsa joka pois ottaa maailman synnit.

        Jeesus ei tullut kumoamaan kymmenenkäskyn lakia ja profeettoja.


    • varoitustässä

      helmikuu | 2017 | Ajankohtaista uskosta
      https://ajankohtainen.wordpress

      Kannattaa lukea edellä oleva artikkeli Hebrealaisten juurten lumous
      Pieniä katkelmia alla:
      'Judaismi, uus-judaismi, tooraoppi – termejä, jotka eivät monelle kerro yhtään mitään. Niillä kuvataan liikehdintää, joka on saanut valtaansa valitettavan paljon ihmisiä. Monet kristityt ovat innostuneita palaamaan heprealaisille juurilleen ja alkavat noudattaa erilaisia tooran säädöksiä'

      'Joten jos haluamme olla Jeesuksen kaltaisia, niin merkitseekö se, että meidän täytyy tulla uskoaan harjoittaviksi juutalaisiksi? Pitäisikö pakanauskovien yrittää olla messiaanisia juutalaisia? Voivatko he olla? Pitäisikö pakanoiden pitää kipaa, palvoa synagoogassa, puhaltaa shofaria, käyttää rukousshaalia, käyttää Jeesuksesta nimeä Yeshua, pitää Vanhan Testamentin juhlia ja ruokavaliota koskevat lait ja antaa pastoreilleen rabbin titteli, vaikka Matt. 23:8 kieltää? Ovatko juutalaiset seremoniat ja käytännöt tehokkaita?

      Täytyykö meidän ennallistaa ensimmäisen vuosisadan käytännöt ollaksemme hyviä kristittyjä? Fariseukset harjoittivat kaikkia seremonioita, mutta heidän tarinansa on varoitukseksi, koska Jeesus sanoi heille, että he harjoittivat niitä turhaan (Matt.15:7-9, ks. myös Matt. 23)'

      'Jotkut HRM-liikkeessä ovat pahasti seonneet Kolminaisuuden kieltämisessään ja näyttävät tuntevan Jeesuksen vain lihassa. Kuten tulemme näkemään, niin tämä liike on idea, näkemys, asenne eli filosofia; yhteinen käsitys, että juutalaiset perinteet ja juutalaisuus ovat seurakunnalle paljon korkeampia, vuorenvarma keino syvempään pyhitykseen ja joillekin mahdollisesti jopa pelastukseen.'

      'Juutalainen uskova Stephen Katz ilmaisee huoliaan sanoessaan: ”Suuri osa juutalaisten juurten liikettä perustuu itseasiassa myöhempään juutalaiseen/rabbiiniseen perinteeseen. Vielä tärkeämpää on, että kysymys siitä tarvitsevatko pakanat juutalaisen elämäntavan lisäämistä ja paluuta juutalaisille juurille, ratkaistiin Jerusalemin kokouksessa Apostolien tekojen 15. luvussa. Evankeliumin suuri uutinen on, että Jeshuassa juutalaisilla ja pakanoilla on suora pääsy Jumalan tykö.” (The Jewish Roots Movement: Flowers and Thorns, March 1, 2001).'
      'Käytännössä monet HRM-liikkeen puolestapuhujat vetävät sisältönsä enemmän talmudilaisesta juutalaisuudesta kuin Vanhan tai Uuden Testamentin juutalaisuudesta. Apt. 15 puhuu suoraan pakanauskovien suhteesta juutalaisuuteen. Apostoli Jaakob sanoi juutalaisuskoville, että heidän ei pitäisi häiritä pakanauskovia. Jakeessa 19 Jaakob sanoo käskevästi: ”Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen.” Sitten lähti virallinen kirje pakanoille vahvistamaan päätöksen: ”Koska olemme kuulleet, että muutamat meistä lähteneet, joille emme ole käskyä antaneet, ovat tehneet teidät puheillaan levottomiksi ja saattaneet sielunne hämminkiin (sanoen että tulee ympärileikkauttaa itsensä ja pitää laki)” (jae 24, Suuri Ilosanoma). Toisin sanoen: ”Lakatkaa tekemästä pakanoita juutalaisiksi!”'
      'Messiaaninen juutalaisuskova Stan Telchin näkee juutalaisen lain ja käytännön määräämisen pakanoille yhtenä messiaanisen juutalaisen liikkeen huolestuttavammista puolista: ”Tiedän, että juutalaisuskovien ylivoimainen enemmistö ei käy messiaanisissa synagoogissa. On sanottu, että alle viisi prosenttia USA:n juutalaisuskovista käy niissä. … Monet juutalaiset, jotka olen vienyt sellaisiin synagoogiin, ovat sanoneet minulle, että heistä tuntui, kuin olisivat katselleet pilakuvaa – jäljitelmää eikä todellista asiaa” (Messianic Judaism Is Not Christianity, Chosen Books, Grand Rapids, MI, 2004, p. 83).'
      'Juutalaisen käytännön määrääminen ei-juutalaisille uskoville muodostaa todella vakavan ongelman, joka edistää elitismiä, turhaa hajaannusta, laajaa hämmennystä ja epäraamatullisia käytäntöjä.'
      'Silti niiden määrääminen pakanoille (kuten asia useimmiten on) on suora loukkaus Paavalin sanoille kolossalaisille: ”Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen” (Kol. 2:16-17). Paavali siis sanoo pakanoille Kolossassa, että heidän ei tule antaa kenenkään pakottaa heille juutalaisuutta. Eikö Paavali kertonut efesolaisille, että pelastetut juutalaiset ja pakanat ovat nyt yksi uusi ruumis ja yksi uusi ihminen – seurakunta (Ef. 3:1-8)?'
      'Se, mitä olemme käsittelemässä, on sekä perustavaa että olennaista. Tuleeko sen olla synagooga vai seurakunta? Juutalaisilla oli käytäntö, että jos joku tunnusti Kristuksen, hänet heitettiin ulos synagoogasta (Joh. 9:22)'

      • 1234567---

        Juutalaisilla oli kahdenlaisia sapatteja. VIIKKOSAPATTI PERUSTUI JUMALALLISEEN ESIMERKKIIN JA ANNETTIIN JO LUOMISESSA IHMISELLE. Se kirjoitettiin muuttumattomana siveyslakiin. Sitä tuli viettää seitsemäntenä päivänä (lauantai).

        Israelille annettiin myös vuosisapatteja, joita vietettiin määrättynä päivänä kerran vuodessa. Näitä sapatteja liittyi vuosijuhliin, mutta sen ohella oli itsenäisiä vuosisapatteja, kuten suuri sovintopäivä ja soittamisen sapatti. Lukuunottamatta viikkosapattia heillä oli vuosijuhlia, uudenkuun juhlapäiviä ja vuosisapatteja. Kaikki jälkimmäiset juhlat viittasivat Kristukseen. Kun Kristus saapui, niin ne saivat hänessä täyttymyksensä. Ne olivat tarpeettomia. Mutta seurakuntaan tunkeutui valheveljiä, jotka tahtoivat pakottaa pakanakristittyjä ympärileikkauttamaan itsensä ja pitämään näitä erikoisessa mielessä juutalaisia juhlia. Paavali varoittaa seurakuntaa heistä.
        Tässä ei ole kysymys viikkosapatista, jota niinkuin olemme nähneet Paavali itse pyhitti ja jota kristikunta pitkän aikaa senjälkeen seurasi.

        Wikipedia: SUNNUNTAI: Juutalaisen sapatin vieton merkitys on myöhemmin siirretty sunnuntaihin. Tämä tapahtui Roomalaiskatolisen kirkon toimesta Laodikean kirkolliskokouksessa 400-luvun alkupuolella.
        Tätä ennen, sekä juutalaiset, että kristityt viettivät pyhäpäivänään sapattia lauantaita.
        Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisellä vuosisadalla myös KAIKKI kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua Valtion kirkko, mikä sai loppuhuipennuksensa 500-luvun alussa. Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se, että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja Jumalanpalveluspäivänään sunnuntaita, jonka Keisari Konstantinus oli jo määrännyt Rooman viralliseksi lepopäiväksi.

        Monet tutkijat, myös katolinen kirkko sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364 jKr. jolloin katolisessa Laodikean Konsiilissa Paavi Liperiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita.


      • eikäopettaan
        1234567--- kirjoitti:

        Juutalaisilla oli kahdenlaisia sapatteja. VIIKKOSAPATTI PERUSTUI JUMALALLISEEN ESIMERKKIIN JA ANNETTIIN JO LUOMISESSA IHMISELLE. Se kirjoitettiin muuttumattomana siveyslakiin. Sitä tuli viettää seitsemäntenä päivänä (lauantai).

        Israelille annettiin myös vuosisapatteja, joita vietettiin määrättynä päivänä kerran vuodessa. Näitä sapatteja liittyi vuosijuhliin, mutta sen ohella oli itsenäisiä vuosisapatteja, kuten suuri sovintopäivä ja soittamisen sapatti. Lukuunottamatta viikkosapattia heillä oli vuosijuhlia, uudenkuun juhlapäiviä ja vuosisapatteja. Kaikki jälkimmäiset juhlat viittasivat Kristukseen. Kun Kristus saapui, niin ne saivat hänessä täyttymyksensä. Ne olivat tarpeettomia. Mutta seurakuntaan tunkeutui valheveljiä, jotka tahtoivat pakottaa pakanakristittyjä ympärileikkauttamaan itsensä ja pitämään näitä erikoisessa mielessä juutalaisia juhlia. Paavali varoittaa seurakuntaa heistä.
        Tässä ei ole kysymys viikkosapatista, jota niinkuin olemme nähneet Paavali itse pyhitti ja jota kristikunta pitkän aikaa senjälkeen seurasi.

        Wikipedia: SUNNUNTAI: Juutalaisen sapatin vieton merkitys on myöhemmin siirretty sunnuntaihin. Tämä tapahtui Roomalaiskatolisen kirkon toimesta Laodikean kirkolliskokouksessa 400-luvun alkupuolella.
        Tätä ennen, sekä juutalaiset, että kristityt viettivät pyhäpäivänään sapattia lauantaita.
        Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisellä vuosisadalla myös KAIKKI kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua Valtion kirkko, mikä sai loppuhuipennuksensa 500-luvun alussa. Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se, että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja Jumalanpalveluspäivänään sunnuntaita, jonka Keisari Konstantinus oli jo määrännyt Rooman viralliseksi lepopäiväksi.

        Monet tutkijat, myös katolinen kirkko sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364 jKr. jolloin katolisessa Laodikean Konsiilissa Paavi Liperiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita.

        Ei me tarvita adventisteja tulkitsemaan Raamattua.


      • 1234567---
        eikäopettaan kirjoitti:

        Ei me tarvita adventisteja tulkitsemaan Raamattua.

        On kauhistus Jumalalle tälläinen tulkinta, jota aina silloin tällöin kuulee julistettavan, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Tämä on kauhistuksien kauhistus.

        Raamatut vuosilta 1642 ja 1903 Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi, ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.

        Jesaja: Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.


    • qåaäzm

      Eikö tämä ole katolisen porttokirkon keksintöä viettää sunnuntaita lepopäivänä? Porttokirkon oppejako haluatte noudattaa?

      • porttokirkon.opit

        Tämä on ollut nähtävissä piiitkän piitkän aikaa.


    • Kristusvaisapatti

      jw org sivustolta lainauksia:
      '
      suomi
      Pitäisikö kristittyjen viettää sapattia?

      Raamattu vastaa

      Kristittyjä ei vaadita viettämään viikoittaista sapattipäivää. He ovat ”Kristuksen lain” alaisia, eikä sapatinvietto sisälly tähän lakiin. (Galatalaisille 6:2; Kolossalaisille 2:16, 17.) Miksi voimme olla tästä varmoja? Tarkastellaanpa ensinnäkin sapatin alkuperää.

      Mikä sapatti on?

      Sana ”sapatti” juontuu heprean sanasta, joka merkitsee ’levätä, lakata’. Se esiintyy Raamatussa ensimmäisen kerran käskyissä, jotka Jumala antoi muinaiselle Israelin kansalle (2. Mooseksen kirja 16:23). Esimerkiksi neljäs kymmenestä käskystä sanoo: ”Sapattipäivää muistaen, pitääksesi sen pyhänä, sinun tulee suorittaa palvelusta ja sinun on tehtävä kaikkea työtäsi kuusi päivää. Mutta seitsemäs päivä on sapatti Jehovan, sinun Jumalasi, kunniaksi. Et saa tehdä mitään työtä.” (2. Mooseksen kirja 20:8–10.) Sapattipäivä kesti perjantain auringonlaskusta lauantain auringonlaskuun. Sinä aikana israelilaiset eivät saaneet poistua asuinseudultaan, sytyttää tulta, kerätä puita eivätkä kantaa kuormia (2. Mooseksen kirja 16:29; 35:3; 4. Mooseksen kirja 15:32–36; Jeremia 17:21). Sapatin rikkomisesta seurasi kuolemanrangaistus (2. Mooseksen kirja 31:15).

      Sapatiksi kutsuttiin myös joitakin muita juutalaisen kalenterin päiviä samoin kuin seitsemättä ja 50:ttä vuotta. Sapattivuonna maata ei saanut viljellä eikä israelilaisia saanut painostaa maksamaan velkoja. (3. Mooseksen kirja 16:29–31; 23:6, 7, 32; 25:4, 11–14; 5. Mooseksen kirja 15:1–3.)

      Miksi sapattilaki ei koske kristittyjä?

      Sapattilaki koski vain juutalaisia, jotka olivat Mooseksen välityksellä annetun Lain alaisuudessa (5. Mooseksen kirja 5:2, 3; Hesekiel 20:10–12). Jumala ei koskaan vaatinut muita kansoja noudattamaan sapattia. Lisäksi Jeesuksen Kristuksen lunastusuhri vapautti myös juutalaiset Mooseksen laista, johon kymmenen käskyä sisältyivät (Roomalaisille 7:6, 7; 10:4; Galatalaisille 3:24, 25; Efesolaisille 2:15). Kristityt eivät noudata Mooseksen lakia vaan korkeampaa rakkauden lakia (Roomalaisille 13:9, 10; Heprealaisille 8:13).

      • Kuningaskunta2649

        Meinaatko että kristityt elävät vapaudessa? Nehän ovat itse omassa suorituksissa todellisesti orjuudessa ja vieläpä uskonnollisen järjestelmän alaisuudessa. Kaukana.siita mitä Jumalan Sana sanoo,mutta nyt liikkuu Suomenkin yllä Eliaan henki,jolloin kannattaa antaa Pyhän Hengen koskettaa niin,että uneliaisuuden henkivalta murtuu ja avautuu sydänmesi silmät vastaan ottamaan Totuus,joka on Jumalan Sana niinkuin on kirjoitettu. Sana on Laki ja Jeshua on itse Elävä Laki elävä Laki. Lakia ei ole kumottu miltään osin. Ja kuuluu myöskin niin juutalaisille kuin kristityille. Perinnäissäädokset,muotomenot, ne voi jättää pois. Muut kannattaa pitää niinkuin Pyhä Henki kehoittaa elämään. Shalom!


      • 1234567---

        Ne ketkä hylkäävät sapatin vihaavat Jumalaa.


      • närhiläinen

        Vai jw.org
        SE ON JEHOVANTODISTAJIEN SIVUSTO SIELTÄKÖ OPPISI AMMANNAT


    • Kristusvaisapatti

      Vääriä käsityksiä sapatista

      Väärä käsitys: Jumala pani alulle sapatinvieton, kun hän ryhtyi lepäämään seitsemäntenä päivänä.

      Tosiasia: Raamattu sanoo: ”Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstään.” (1. Mooseksen kirja 2:3, Kirkkoraamattu 1992.) Tässä jakeessa ei anneta lakia ihmisille, vaan siinä ainoastaan todetaan, mitä Jumala teki seitsemäntenä luomispäivänä. Raamattu ei kerro kenenkään viettäneen sapattia ennen Mooseksen aikaa

      Väärä käsitys: Israelilaisten piti noudattaa sapattilakia jo ennen kuin he saivat Mooseksen lain.

      Tosiasia: Mooses sanoi israelilaisille: ”Jehova, meidän Jumalamme, teki kanssamme liiton Horebissa”, Siinainvuorta ympäröivällä alueella. Sapattilaki sisältyi tähän liittoon. (5. Mooseksen kirja 5:2, 12.) Eräät seikat osoittavat, että sapatin viettäminen oli israelilaisille uutta. Jos israelilaiset olisivat olleet jonkinlaisen sapattilain alaisuudessa jo aiemmin – ollessaan vielä Egyptissä – miten sapatti olisi Jumalan sanojen mukaisesti voinut muistuttaa heitä Egyptistä vapautumisesta? (5. Mooseksen kirja 5:15.) Miksi heitä piti kieltää keräämästä mannaa seitsemäntenä päivänä? (2. Mooseksen kirja 16:25–30.) Entä miksi he eivät tienneet, mitä tehdä miehelle, joka oli muistiinmerkintöjen mukaan ensimmäinen sapattia rikkonut ihminen? (4. Mooseksen kirja 15:32–36.)

      Väärä käsitys: Kristittyjen täytyy viettää sapattia, koska Jeesuskin vietti sitä.

      Tosiasia: Jeesus noudatti sapattia, koska hän oli juutalainen ja syntymästään saakka Mooseksen lain alaisuudessa (Galatalaisille 4:4). Lakiliitto, johon myös sapatti kuului, poistettiin Jeesuksen kuoleman jälkeen (Kolossalaisille 2:13, 14).

      Väärä käsitys: Apostoli Paavali vietti sapattia, vaikka hän oli kristitty.

      Tosiasia: Paavali kävi synagogissa sapattina, mutta ei osallistuakseen sen viettoon juutalaisten kanssa (Apostolien teot 13:14; 17:1–3; 18:4). Sen sijaan hän saarnasi synagogissa hyvää uutista, sillä siihen aikaan oli tapana, että vierailijoita pyydettiin puhumaan yleisölle (Apostolien teot 13:15, 32). Paavali saarnasi ”joka päivä”, ei ainoastaan sapattina (Apostolien teot 17:17)

      Väärä käsitys: On väärin varata yksi päivä viikossa lepoa ja palvontaa varten.

      Tosiasia: Raamattu antaa jokaisen kristityn tehdä oman valintansa tässä asiassa (Roomalaisille 14:5)

      • 1234567---

        Oletteko Vapaakirkkoset samaa mieltä kirjoittajan kanssa "Kristus vai sapatti" ?

        Adventisteilla on Kristus ja sapatti. Adventtilauluja 180. 1. Ei kullalla maksettu lunastustani, ei maailman aarteet riittäneet, oi ! Vaan Jeesuksen risti on kalliopohjain, ja kuolonsa mullekin autuuden toi.

        373. 1. Mun sydämeni riemuitsee nyt Herran sapatista, ja rinnassani tulvailee Onnea, siunausta.


    • AdamjaEva

      Minkä käskyn Jumala antoi ensimmäiselle ihmisparille, kun heidät siirrettiin Edenin paratiisiin?

      Vain nämä kaksi
      - varjelkaa ja viljelkää paratiisia
      - hyvän ja pahan tiedon puusta älä syö

      Ei mitään muuta.

    • 1234567---

      Kaikkien vapaiden suuntien tulisi ymmärtää myös se, että naisille ei pappeus kuulu. Joten naiset pois pastorin viroistaan koska se on Raamatun vastaista.

      • Kerberos69

        Itse näen, että vapaiden suuntien tulisi ymmärtää lopettaa kokemukseen ja Pyhän Hengen manipulointiin perustuva pinnallinen uskonnollisuus. Sen sijaan raamatun ymmärtämiseen - ei sen jakeiden loputtomaan siteeraamiseen ja hokemiseen - kannattaa panostaa. Opillisesti vahva liike ei lähde leijumaan helppojen ja myyvien ratkaisujen perään.

        Usko tulee kuulemisesta ja lukemisesta, ei kokemuksista. Pyhän Hengen puoskarointi temppumaakariksi ei ole kristillistä.


    • vapaanaoonrakkauteen

      Suoritanko uskontoa tutkimalla kaikkea, mitä pitää tehdä ja mitä ei saa tehdä...
      - minä teen, minä noudatan, minä olen paras uskovainen, minä ,minä.. yhä uusia käskyjä, muotoja etsin ja löydän ja toteutan, minä, minä ...

      Olenko löytänyt Jeesuksen rakkauden sydämeeni ja elän siitä rakkaudesta ja koko elämäni keskipisteessä on Jeesus ..

      • pölyttyneet.Raamatut

        Meinaatko että Raamattu pitää pitää vain kirjahyllyssä pölyttymässä. Näinhän suurin osa tekeekin.


      • Kuningaskunta2649

        Jos sinun elämäsi keskipisteessä on Jeesus niin eikö siellä sitten pidä olla myös Laki toisinsanoen ohjeet, opetukset, määräykset, kehoitukset, säädökset,oikeudet ja kaikki Sapatit ja muut JHVH' Pyhät Juhlat. Näissä sinä kuten minäkin elän täyttä elämää Messiaassa. Messias on Sapatista ja kaikissa Mooseksen kirjojen sisällöissä ja kokonaan Jumalan Sanassa. Onhan Mooses kirjoittanut siitä vanhurskaudesta,mikä laista tulee,että ihminen,joka sen täyttää ,on siitä ELÄVÄ! JA KIRJOITETTU ON, ETTÄ Messias on lain PÄÄMÄÄRÄ, vanhurskaudeksi jokaiselle joka uskoo! ( ei loppu,joka on virheellinen käännös Kreikasta.)
        Tässä sitä on armoa armon päälle! Oman lihan on vain kuoltava ja alettava maistaa kuinka hyvä Abba Isä meillä onkaan. Hän antoi meille pelastuksen, uskon, elämän , Pojastaan Jeshuassa Messiaassa. Koko Raamattu kertoo suuresta Rakkaudesta meitä kohtaan ja kaikkia ihmisiä kohtaan. Se mitä meistä jokainen oli ennen ( vanhan ihmisen) uskoontuloaan on kuoltava ja on alistuttava Jumalan Sanan tutkittavaksi sielumme,ruumiimme,ajatukset,mielemme. Oman lihamme on kuoltava ja ei ole helppoa sanoa, muuta minut Herra, jos ymmärtää mitä se todellisuudessa edes tarkoittaa!!Mutta se kannattaa. Sapatti meni ja nyt onkin viikon ensimmäinen päivä joten iloa viikkoon.


    • Jeesuksenrakkauteen

      Raamattu on kirja pelastuksesta, siitä Jumalan armosta Kristuksessa. Lue siis Raamattua sitä, varten että tulisit tuntemaan Kristuksen paremmin ja täyttymään hänen rakkaudellaan, jolla voit kohdata lähimmäisiä, joita tapaat, osoittamalle käytännön teoin, että olet täynnä Kristuksen rakkautta ja sinun lähimmäisesi näkee sinussa jotain siitä Jumalan rakkaudesta, joka koskettaa ja saa heidät kysymään, miten minä voisin päästä tuolle tielle, jota sinä kuljet.

    • etiraitistavettä

      Kunpa silpoisivat itsensä nuo adventistit.

      • silppuritko

        Mitähän sinunkin päässäsi liikkuu, kuka lienetkin ?


      • Anonyymi
        silppuritko kirjoitti:

        Mitähän sinunkin päässäsi liikkuu, kuka lienetkin ?

        Hänen päässään liikkuu viha !


    • onkomillainenopetus

      Mitähän Alajärvelle tänään kuuluu?

    • KristuseiMooses

      Fariseuksilla oli käsky käskyn päälle ja läksy läksyn päälle. Muita ihmisiä he halveksivat ja noudattivat tarkoin kaikkia Mooseksen lain säädöksiä ja kaikkia muitakin niitä oppeja, joita oli kirjoitettu Jumalan seuraajien noudatettaviksi!

      Miksi Jeesus sanoi heistä:
      Matt. 23:33
      Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?
      Luuk. 11:52
      Voi teitä, te lainoppineet, kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse te ette ole menneet sisälle, ja sisälle meneviä te olette estäneet."

      Laki ei pelasta ketään, se tekee ylpeäksi ja kovaksi, se ajaa ihmisen omavanhurskauteen ja tuomitsemaan muita.

      Mikä oli kaiken lain tarkoitus?
      Tuoda eksyneet Kristuksen luokse, että ihminen tajuaisi, ettei hän voi itse itseään Jumalalle kelvolliseksi tehdä.
      Matt. 9:13
      Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria'. Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."

      Kristusta meidän pitää julistaa, eikä lakia!
      Gal. 3:1
      Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna?

      • 1234567---

        Voittajat pääsevät lasimerelle veisaamaan Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä, ja Karitsan virttä Ilmestyskirjan mukaan Ilm.15: 2-3.


    • mitenpalveletKristusta

      Mooses ja Vanha Testamentti julisti Kristusta, joka oli tulossa!

      Joh. 5:39

      Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;

      Jos sinun katseesi ja sydämesi kääntyy pois Kristuksesta lakiin, silloin olet vaarassa! Lakiuskovaiset käyttävät Raamattua toisten alistamiseen, toisten halveksimiseen ja toisten tuomitsemiseeen.
      Mitä he sanovat vaimolleen: 'mies on perheen pää, sinun pitää olla minun orjani ja totella minua kaikessa'
      Mitä he sanovat lapsilleen:' jos sanot sanankin minua vastaan, etkä tottele, sinä olet paha ja kuriton ja saat Jumalan tuomion'
      Mitä he sanovat toisista uskovista: 'he eivät ole oikeita uskovaisia, vaan ovat harhateologian hengen vallassa'
      Mitä he sanovat jumalattomista: 'heidän kanssaan minä en halua olla missään tekemisissä, he ovat perkeleen palvelijoita'

      Onneksi sinä et ole tuollainen!

    • eksytykseterotettava

      Ellei Alajärven Vapaaseurakunta ole tehnyt parannusta uusjudaismista ja Tooraopista, sen on tehtävä parannus tuosta eksytyksestä.

      Ellei Alajärven Vapaaseurakunta tee parannusta, koko seurakunta on erotettava Vapaakirkosta ja Alajärven Vapaaseurakunta voi liittyä esim. Adventtikirkkoon sapatteineen ja Uuden Kuun juhlineen ja muine Israelin kansan juhlineen..

      • 1234567---

        Kautta aikojen on löytynyt ymmärtäväisiä, kuten tämä Alajärven pastori. Hän on ymmärtänyt että Jumalan antama sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.

        Myöskin edesmenneen Presidentin Mauno Koiviston isä Johannes ( Juho ) Koivisto oli merillä ja siellä kokenut uskonnollisen herätyksen, joka heijastui perheen elämään. Hän myöskin piti Jumalan antaman sapatin lauantain pyhänäpäivänä.

        Mauno oli myöskin ahkera Raamatun tutkija, uskon asiat kiinnostivat häntä. Hän piti myöskin hengellisistä lauluista. Oli oikein siunaava virsi hänen hautajaisissaan "Sua kohti Herrani, sua kohti ain".
        Lapsena kotona opitut uskon asiat pysyvät mielessä koko elämän ajan.


      • eisimona

        Kirkkokunnan johtajaan ne katseet kääntäkää.
        Koko vapaakirkko torontolaisuuteen menossa ja jostain Alajärvestä ollaan vaan huolissaan.
        Kattokaa ja selvittäkää minkälaisia puhujia on kesäjuhlilla 2018
        Kirkkokunnan johtaja toronttolaanen ja Johannes Saranpää ja ylistystä jakaa myös houmin porukka.
        Ei mitenkään voi taaskaan mennä kesäjuhlille eksymään ja kuuntelemaan voideltuja.


      • Sakkeus
        eisimona kirjoitti:

        Kirkkokunnan johtajaan ne katseet kääntäkää.
        Koko vapaakirkko torontolaisuuteen menossa ja jostain Alajärvestä ollaan vaan huolissaan.
        Kattokaa ja selvittäkää minkälaisia puhujia on kesäjuhlilla 2018
        Kirkkokunnan johtaja toronttolaanen ja Johannes Saranpää ja ylistystä jakaa myös houmin porukka.
        Ei mitenkään voi taaskaan mennä kesäjuhlille eksymään ja kuuntelemaan voideltuja.

        Kyllä se näin on, komppaan täysin edellistä. Pienestä srk:n ahdingosta puhutaan ja kuitenkin koko kirkkokunta on syvällä torontolaisuuden allikossa. Parit viimeiset kesäjuhlat ovat jääneet väliin. Kun tämän vuoden kesäjuhlien ohjelmatarjontaa katselee, niin ei tarvitse eikä kiinnosta lähteä Poriin. Aivan sama vaikka samantien pitäisivät juhlansa kirjuriluodolla jazzien kanssa peräjulkkkaa tai rinnan. Nämä vapiksen kesäjuhlat tulee tällä menolla kuivumaan pikkuhiljaa maakunnallisiksi pippaloiksi. Vanhempi vapaakirkollinen uhraava väki ei enää lähde näihin värivalo savujameihin mukaan. Uhritulot kuivuu samassa suhteessa, joten tiukkaa tulee tekemään, että saadaan kulut peittoon. Mutta onneksi on näitä paikallisia pienempiä telttajuhlia vielä tarjolla, joihin eivät pahimmat lusteenkylväjät vaivaudu mukaan. Nykyinen ja pari edellistä kirkkokunnan johtajaa ovat saaneet tämän ahdingon ja sopan aikaan.


    • ihmettelijäihmettelee

      Kylläpä täällä on riitaista sakkia!!!

      • 1234567---

        Ei tulisi mitään ristiriitoja jos kaikki uskoisivat totuuteen. Tällä hetkellä tulee väistämättä ristiriitoja, ei voi mitään.


    • ArmoaAlajärvelleJaMuille

      Rakkaat huolestuneet! Mitä jos keskityttäis pitämään pääasia pääasiana! Sapatit, ylistystanssit, hurmokset sun muut on sivuseikkoja, Herra Jeesus on pääasia! Valvotaan omaa sydäntämme, me jokainen tehdään tili vain itsestämme! Rukoillaan toistemme puolesta! Siunataan toisiamme! Ei tuomita, vaan armahdetaan! Jokainen meistä tulee tarvitsemaan kaiken mahdollisen armon päästäkseen perille.

      • 1234567---

        SAPATTI EI OLE SIVUSEIKKA, vaan Jumalan antama pyhäpäivä ihmiskunnalle. Sapatti on Jumalan merkki.


      • ihmevouhkaamista
        1234567--- kirjoitti:

        SAPATTI EI OLE SIVUSEIKKA, vaan Jumalan antama pyhäpäivä ihmiskunnalle. Sapatti on Jumalan merkki.

        Ei pidä paikkansa.
        Moosekseen asti ei ollut sapatista ihmisille mitään määräystä. Sapatti annettiin juutalaisille merkiksi erottautumisesta muista kansoista.
        Ihmisille ei annettu esim. Eedenissä sapatinvietto määräystä.
        Miksi?
        Siksi että työ oli kevyttä. Se ei ollut raatamista. raataminen alkoi vasta syntiinlankeemuksen jälkeen.
        Juutalaisilla on edelleen sapatti.
        Jumalalla ei ole sapattia vaan kerrotaan että seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi. Ei Raamattu sano, että seitsemäntenä päivänä Jumala piti sapatin.
        Lepopäivä on ihmistä varten eikä ihminen lepopäivää varten.


      • 1234567---
        ihmevouhkaamista kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa.
        Moosekseen asti ei ollut sapatista ihmisille mitään määräystä. Sapatti annettiin juutalaisille merkiksi erottautumisesta muista kansoista.
        Ihmisille ei annettu esim. Eedenissä sapatinvietto määräystä.
        Miksi?
        Siksi että työ oli kevyttä. Se ei ollut raatamista. raataminen alkoi vasta syntiinlankeemuksen jälkeen.
        Juutalaisilla on edelleen sapatti.
        Jumalalla ei ole sapattia vaan kerrotaan että seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi. Ei Raamattu sano, että seitsemäntenä päivänä Jumala piti sapatin.
        Lepopäivä on ihmistä varten eikä ihminen lepopäivää varten.

        Ilm.14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.
        Sapatti kuuluu itsestään selvyytenä kymmenenkäskyn lakiin. Kymmenenkäskyn laki kuuluu kaikille.
        Suurella osalla on vielä paksu peite silmillä.


      • eisimona

        KYLLÄ MEIDÄN ON TUOMITTAVA OPETUS JOKA EI OLE RAAMATUNMUKAINEN JA VAROITETTAVA VÄÄRISTÄ OPETTAJISTA JOTKA TEKEVÄT TYÖTÄÄN ANTIKRISTUKSEN RINNALLA.
        JEESUS ARMAHTAA! MEIDÄN IHMISTEN ARMAHTAMINEN EKSYNEITÄ EI TUOTA HEDELMÄÄ VAAN MEIDÄN TÄYTYY VAROITTAA JA OHJATA EKSYNEITÄ OIKEALLE TIELLE ETTÄ HE PELASTUISIVAT.
        Me ihmiset ei tarvita muuta kuin Jeesuksen armatamista ei ihmisten.
        Ei tietenkään kadotustuomioita julisteta vaan tuomitaan ainoastaan väärä raamatunvastainen opetus.


      • eisimona
        eisimona kirjoitti:

        KYLLÄ MEIDÄN ON TUOMITTAVA OPETUS JOKA EI OLE RAAMATUNMUKAINEN JA VAROITETTAVA VÄÄRISTÄ OPETTAJISTA JOTKA TEKEVÄT TYÖTÄÄN ANTIKRISTUKSEN RINNALLA.
        JEESUS ARMAHTAA! MEIDÄN IHMISTEN ARMAHTAMINEN EKSYNEITÄ EI TUOTA HEDELMÄÄ VAAN MEIDÄN TÄYTYY VAROITTAA JA OHJATA EKSYNEITÄ OIKEALLE TIELLE ETTÄ HE PELASTUISIVAT.
        Me ihmiset ei tarvita muuta kuin Jeesuksen armatamista ei ihmisten.
        Ei tietenkään kadotustuomioita julisteta vaan tuomitaan ainoastaan väärä raamatunvastainen opetus.

        Ja tietenkin pitää tuoda julki kuka opettaa raamatun sanan vastaisesti.


    • No Joo
      Missä mennään
      En ole nyt llu mukana kymmeneen vuoteen enkä tsidattullakaan menee Kylhommat yli
      Pidetään kii vaa oikeasta uskosta ja omasta elämästä Mulla on nyt menny hyvin kun Lähdin pois

    • Anonyymi

      Tiedämme kyllä, että Miika halonen on mennyt harhaan. Judaismin henkivaikutus on päässyt sekoittamaan hänet.
      Mistä löydämme avun?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Todelliset adventistit eivät enää usko amerikasta tulleen adventistien hapatuksen mukaan, he Suomessa lukevat itse Raamattua ja ojentautuvat Kristuksen opetuksen mukaisesti.

      Oikea adventisti otta Paavalin ohjeen todesta; he tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin, kuin oli julistettu.

      Oikea adventisti hylkää kaiken, mikä ei täytä Kristuksen opetuksen sisältöä ja apostolien opetuksen sisältöä.

      Väärät adventistit tutkivat lakia ja hylkäävät Jumalan armon, jota Jumala tarjosi langenneelle ihmiselle Golgatan ristillä Kristuksen uhrin kautta.

      Väärä adventisti täyttää koko lain ja näin pelastaa itsensä omilla teoillaan ja mihin hän joutuu tuomiolla?

      Väärä adventisti tuli viimeisellä tuomiolla Jeesuksen tuomioistuimen eteen ja sanoi: minä täytin kaiken lain, enkö olekin täydellinen uskova? Jeesus vastasi hänelle: Sinä et silloin tarvitse minua pelastajaksi, lähde pois minun luotani.

      • Anonyymi

        Oikea adventisti pitää kymmenenkäskyn lakia kasvattajana Kristukseen, eikä kumoa, eikä muuttele yhtäkään käskyä kymmenestä käskystä.

        Oikea adventisti ei omilla teoillaan pelasta itseänsä. Armosta olemme pelastetut uskon kautta, emmme tekojen kautta että kukaan ei kerskaisi. Sapatti on voimakkain todiste siitä, että panemme omat työt syrjään ja lepäämme sapattisin Jeesuksen täytetyssä työssä.

        1234567---


    • Anonyymi

      Paljon asiaa, niin nostetaan.

    • Anonyymi

      Kuinka Vapaakirkolliset suhtautuvat tähän uutiseen ? Uutinen COP27 - ilmastokonferenssista, jossa maailman johtavat tahot pyrkivät löytömään ratkaisuja ilmaston lämpenemisen estämiseen. Paavi Franciscus lähetti terveisensä kokoukseen ja muistutti osallistujia ajatuksestaan sunnuntain asettamisesta koko maailman lepopäiväksi maailman pelastamiseksi, kuten hän esitti jo vuonna 2015.

      • Anonyymi

        Riittäneekö ymmärrys !


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe