Velallisten tuki Ry: Jätä maksamatta

Termonen

Facebookissa toimuva velaloisten tuki ry neuvoo kaikkia jättämään velat maksamatta ja pyytämäön alkuperäisen laskun. Jos laskua ei saa niin velka aiheeton. Pyysin alkuperäisen laskun sähkölaskusta. En saanut. Nut on sähköt poikki.

Mitenköhän nyt kävi näin?

22

5061

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shjsfgjsfj

      Niin että ihan tuoreesta laskusta pyysit alkuperäistä laskua? Jos olisi ollut vanha ja perinnässä, olis tainnu sähköt katketa jo vuosia sitten......... Voi elämä.

    • Termonen

      Vaihdoin sähkö yhtiön ja tämä sen vanhan. Mutta kulemma pitää maksaa jatkossa molempii. Joku siirto maksu ja käyttönaksu. En ymmärrä.

      • Kyllä vain! Siirrosta pitää aina maksaa omalle paikalliselle sähköyhtiölle siitä, että he pitävät paikallisen verkon kunnossa, käyvät korjaamassa linjalta kaatuneet puut...ym.


      • toropaiska

        Verkon ylläpidosta maksetaan erikseen oman alueen verkon ylläpitäjälle ja sähköstä uudelle sopimuskumppanille. Vaikka kahdelle maksaminen saattaa tuntua oudolta, on tällä tavoin mahdollista säästää sähkön kulutuslaskussa useita kymppejä - jopa satasia.


    • Termonen

      Ei maininnut tästä velallis ry.

      • termoskannu

        Eivät mainitse monesta muustakaan asiasta, tai ainakaan omaa faktatietoa juuri mistään. Mutuilu ja hurmos jyllää :)


      • Maitokannu4

        Ei kai kannata alkaa kiukuttelemaan, kun maassa on vain yhdet ja samat sähkönjakajat. Maksa pois, hoida kaikki kuntoon. Ei kenenkään kannata tällaisista alkaa reglamoimaan.


    • hyviäneuvojakiitän

      Mää kans jätin vuokrat maksamatta kun luin ton neuvon sieltä. Ei lähettäneet mulle alkuperäistä laskua vuokrasta. Häädöllä rupesivat uhkailemaan mutta vaihdoin oveen lukon johon vaan mulla on avain niin eipä pääse kukaan kantamaan kamoja pihalle. Tuli halvemmaksi jopa paljon halvemmaksi kuin rästien maksaminen.

    • vääräätietoa

      Vain muutama jäsen siellä kehoittaa olla maksamatta velkojaan. Siellä kritisoidaan perintätoimistojen ja ulosoton suuria maksuja.

      Suomessa ei käytännössä tunneta "hyvää perintätapaa" ja siksi perintätoimistot ovat tähän asti saaneet tehdä melkein mitä vain. Mutta nyt siihen tulee loppu. Ja tämäkös joitakin harmittaa.

      Muutamia perintätoimistoja on jo lakkautettu ja yks pikalainafirma on joutunut suurennuslasin alle ylisuurista koroista ja harhauttavista mainoksista.

      Myös maksuhäriömerkintöjen ketjuttamista kritisoidaan.
      Suomen lainsäädännössä on tämän asian tiimoilta paljon korjattavaa, koska myös velallisella on oikeus kohtuulliseen elämiseen.

      Joku nyt sitten sanoo: "olet lainannut, joten maksa velkasi heti". Voidaan myös sanoa: "mitäs lainasit? Pakottiko joku lainaamaan?"
      Ja onhan velalliselle annettu maksuaikaa 15-20 vuotta, joten miksi turhaan kiirehtiä? Itehän olette lakinne säätäneet.

      • gjp5ohjp56o4ypmoyh

        Ylivelkaantunut on aina oikeutettu velkajärjestelyyn. PAITSI: jos on kyse tahallisesta ylivelkaantumisesta tai esim. on valehdellut lainaa hakiessaan tulonsa ja velkamääränsä.


      • vääräätietoa
        gjp5ohjp56o4ypmoyh kirjoitti:

        Ylivelkaantunut on aina oikeutettu velkajärjestelyyn. PAITSI: jos on kyse tahallisesta ylivelkaantumisesta tai esim. on valehdellut lainaa hakiessaan tulonsa ja velkamääränsä.

        Velkajärjestely on vielä enemmän kituuttamista. Sillä ei elä viittä vuotta. Tulee kuolema ennen aikojaan. UO:ssa sentään saa elää vielä 15-20 vuotta.


    • kummallistaneuvontaa

      Onko siellä ihmetelty velkaneuvojien intoa kehottaa ihmisille, että älä maksa mitään, anna mennä ulosottoon? Tietäen, että ulosottoon menemisestä tulee satojen eurojen lisäkulut per laina ja ulosotto vetää oman taulukkomaksunsa ensimmäisenä jokaikisestä lyhennyksestä. Kenen leipää ne velkaneuvojat muuten syövätkään?

    • hilkkalaikko

      Tällaista neuvoa ei ole annettu Velallisten Tuki ry:n toimesta. On neuvottu pyytämään velkojalta alkuperäinen lasku, jos sitä ei ole ennen saanut. Postin yksityistämisen ja kilpailun vapauttamisen jälkeen osa jakelutoimijoista ei toimi enää, kuten posti aiemmin, joten on jopa yleistä, että laskua ei tule - vaan tulee lasku perintätoimistolta useiden kymmenien - jopa satojen eurojen lisätyillä kuluilla. Jos sähkölasku on maksamatta, kannattaa maksaa se suoraan sähköyhtiöön. Sähkömarkkinalaki nimittäin on tiukka liitännäisten perintäkulujen suhteen. Toinen vastaava asia on julkiset tk- ja hammaslääkärilaskut, niissäkään perintätoimisto ei ole neuvotteluosapuoli laskujen kohtuullistamisessa - vaan se on kunta tai kaupunki, jolla on velvollisuus sopia maksuvaikeuksissa olevan kanssa laskujen kohtuullistamisesta tai niiden poistamisesta kokonaan. Emme ole milloinkaan kehoittaneet ihmisiä laittomuuksiin, mutta kylläkin vaatimaan perintätoimistoilta tilityksen suorituksista ja miten ne on kohdistettu, koska on käynyt jo tuhansissa tapauksissa selville, että vanhentuneita ja jo ajat sitten maksettuja laskuja peritään uudelleen ja uudelleen. Tämä siis faktaa. Toimimme tällä hetkellä tiiviisti yhteistyössä useiden eri ministeriöiden kanssa sekä useiden kansanedustajien ja eduskuntaryhmien kanssa - puoluekannasta riippumatta. Velkavankeudessa ja velkavaikeuksissa elävien tilanteeseen on herätty ja hitaasti, mutta varmasti tilanne on muuttumassa. Terveisin Hilkka Laikko Velallisten Tuki ry, tiedottaja, vpj

      • Vippi-Reiska

        Hyvä Hilkka!
        Mites muuten olisi jos tasa-arvolakiin vedoten saataisiin kaikille nyt ihan ensi alkuun SAMA suojaosuus ulosotossa.
        Nyt takuueläkeläinen saa noin 770 euroa ilman että uo on kimpussa mutta muut palkan ja eläkkeensaajat kärsivät eriarvoisuutta kun heillä suojaosuuden määrä on noin 100 euroa pienempi!
        Ei tämä ole oikein eikä asiaa voida ohittaa tuosta vaan!


      • yllytähullujavaanniin

        "vaan tulee lasku perintätoimistolta useiden kymmenien - jopa satojen eurojen lisätyillä kuluilla."
        Vai että ihan satojen eurojen lisäkuluilla. Niin kai, jos velallsena on yritys, lasku on todella vanha ja perintäkulut vanhan lain mukaiset (jotka ovat ihan pätevät oikeudessa tänäkin päivänä) tai lasku on ollut jo käräjäoikeudessa ja ulosotossa, jolloin siinä on myös oikeudellisen perinnän kulut mukana perintäkulusummassa.
        Tiedottaja on hyvä ja ottaa vähän faktoja myös haltuun, eikä koita tahallaan vääristellä asioita tietenkään, eihän :)


      • faktantarkastajat
        yllytähullujavaanniin kirjoitti:

        "vaan tulee lasku perintätoimistolta useiden kymmenien - jopa satojen eurojen lisätyillä kuluilla."
        Vai että ihan satojen eurojen lisäkuluilla. Niin kai, jos velallsena on yritys, lasku on todella vanha ja perintäkulut vanhan lain mukaiset (jotka ovat ihan pätevät oikeudessa tänäkin päivänä) tai lasku on ollut jo käräjäoikeudessa ja ulosotossa, jolloin siinä on myös oikeudellisen perinnän kulut mukana perintäkulusummassa.
        Tiedottaja on hyvä ja ottaa vähän faktoja myös haltuun, eikä koita tahallaan vääristellä asioita tietenkään, eihän :)

        Velkapuljun puheenjohtaja Mariaporin tekstintuotantoa ovat jopa faktantarkistajat analysoineet. Uutinen löytyy Ylen sivustolta otsikolla "Näin somehuhusta tulee "totta" – tarkastelussa kolme vastamedian uutista." Tarkastuksen loppupäätelmä kuuluu tiivistetysti: "Väitteet ovat monen väärinymmärryksen summa. Sekaisin ovat menneet puheet, lehtitiedot ja sisäministeriön vanhat evakuointisuunnitelmat."
        Taitaa mennä samalla meiningillä tämä yhdistyksen toiminta. Otetaan kasa väitteitä, mitä raflaavampia sen parempi. Kun väitteet on heitetty ilmaan, ne muuttuvat yhtäkkiä faktoiksi. Sitten voikin ratsastaa julkisuuteen toisten ihmisten hätää hyväksikäyttäen.


    • kummallistaon

      Neuvot ovat monesti puuta heinää, minkä lisäksi porukka edustaa poliittista sitoutumattomuutta, kunhan Laurasta tulee vaan presidentti ja matut saa mut me ei ja rajat kiinni ja hallitus paska ja poliitikot valtakunnanoikeuteen. Jos joku kehtaa olla eri mieltä, henkilö vaiennetaan poistamalla ryhmästä.

      • Fogartti

        En saa selvää. Enkä kauhean paljon halukaan. Mutta en voi nyt vastata, viittaukset epäselvät.


    • janipeii

      no kyllä mulle neuvoja on sieltä tullut ihan aiheellisia. kuka pöljä kaikkea uskoo??? olen saanut ihan hyviä neuvoja ja osa on mennyt myös läpikin. ihan vain lain mukaan. kukaan ei halua ruveta maksamaan kumminkaan laittomista laskuista että ihan hyvä että taistellaan jokaisen elämäntilanne kun on eri .

    • äläuskoihankaikkea

      Moni velallinen on epätoivoisessa tilanteessaan niin hyväuskoinen, että tarttuu jokaiseen oljenkorteen. "Musta tuntuu että ei tää voi näin olla" ei ole lakifaktaa. Kun fakta onkin sitten juuri päinvastoin, kuin mitä henkilö toivoo, alkaa älyvapaa mölinä. Kyllä me taistellaan, riitauta kaikki velat, ollaan niin sun puolellas! Ja kun henkilö riitauttaa, niin pääsee sitten maksamaan velkansa lisäksi vastapuolen tuhansien eurojen oikeuskulut. Silloin neuvojat ovat hiljaa kuin erite sukassa, vaikka virheellisillä neuvoilla on menty aiheuttamaan valtava taloudellinen vahinko. Muutama myötätuntohymiö ei ihan paikkaa tätä. Mutta sinänsä hyvä, että pääsevät tuulettamaan tunteitaan keskenään.

    • Anonyymi

      On intrumilla velkoja 2014 vieläkin perii kuluja taitaa olla ulosotossa suurin osa kuluja tällä hetkellä jotakn 2000 yli en maksa kun pääomaa toisista olen pääoman maksanut kokonaan millon laskut on vanhoja ? sais takkuamasta intrum pois ettei kerjäisi

    • Anonyymi

      Tää on semmone ryhmä mistä kannattaa pysyä kaukana. Ihme meuhkaamista ja surkeiden neuvojen jakamista. Jos ite otat esim pikavipin ja jätät sen maksamatta ni totta hemmetis siitä tulee kuluja, korkoja ym. Kuluja. Tyhmähän se on kuka sen sopimuksen hyväksyy ymmärtämättä, mitä on allekirjoittamassa. Sit itketää alkuperäisten laskujen perää ja koitetaa kaikin tavoin välttää velvollisuus, eli ite tekemän velan maksaminen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe