Ilmottaminen hakemistaan työpaikoista

tiuuuhhh

Onko kellään kokemusta kun tutulla oli tullut semmonen, että pitää ilmoittaa työkkärille hakemansa työpaikat. Kellään tästä tietoo/kokemusta?

19

1569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liikkuvuus

      Mikään laki ei velvoita tiedottamaan millekään viranomaiselle työpaikan hausta. Työpaikan saamisen ja mahdollisen muuton jälkeen sitten tiedotetaan eri viranomaisille (kela, väestörekisteri, verottaja jne.) tarpeelliset tiedot. Jos työnhakuun liittyy jotakin kelan etuuksia esimerkiksi liikkuvuusavustus, niin se on eri juttu. Silloin kelaan on oltava yhteydessä jo ennen sovittua työhaastattelua, jotta saa liikkuvuusavustukset. http://www.kela.fi/liikkuvuusavustus

    • pthyi

      Mulla on sellainen tehtävä "Hakee töitä", siinä on päivämäärä 15.6.2017. Siinä ei kyllä sanota että pitää ilmoittaa minne on hakenut. Kuittaan tehtävän tehdyksi joskus kesäkuun alkupäivinä, se saa kelvata.

      • mitemmenee

        Entä onko joku saanut karenssia kun ei ole kuitannut tehtävää.


    • Hhhhmmmmm

      Minulla oli joskus vuosia sitten työllistymissuunnitelmassa maininta että ilmoitan 5 hakemaank paikkaa joka kuukausi työkkäriin

      • mitäsläksitniih

        Ei olis kannattanut suostua moiseen. Työttömyysturvalaki ei ainakaan tämmöistä lakia ja asetusta käsitä. Toki voivat "ehdottaa" allekirjoittamaan mitä vain, joka on sinänsä pelottavaa, koska aina on mahdollisuus saada karenssi. Lähtökohtaisesti työvoimavirkailija on aina oikeassa asettaessaan karenssin, ja asiakas saa sitten koittaa todistaa vääräksi tätä karenssin perustetta, jonka ajalta tukea ei makseta. Hieno systeemi!


    • tiuuuhhh

      Jep sepä se on, että vaikka laki ei velvoita tuommoseen niin minkäs teet jos työkkärin pakottaa. Se on karenssia jos et tee miten sanotaan. Tää virkailija ois kuulemma sanonu et tulis pakolliselle tulossa kaikille joskus, en vaan ymmärrä miks nyt jo tuommosen laittanu.. Miten teillä joilla on tuommonen ollu, että pitää ilmoittaa paikat mihin on hakenu. Onko riittäny et ilmottaa vaan paikkojen nimet vai onko pitäny liittää jotain todisteita et on varmasti hakenu?

    • CalleIY

      Jos työllistymissuunnitelmassa on sovittu että työtön ilmoittaa haetuista työpaikoista, niin kyllä karenssi napsahtaa jos ei tee sovitusti. Asiaa käsitellään sopimuksen rikkomisena. Mutta eihän tuollaista pitäisi kenenkään työllistymissuunnitelmassa olla.

      Ja jos hakee itse työpaikkaa ilman työhön osoitusta, hakeminen ja hakemus kuuluu kirjesalaisuuden piiriin. Joten työkkärille ei kuulu himpun vertaa mihin osoitteisiin lähettää minkin sisältöistä asiaa.

      • nauhottaakopitää

        Sanamuoto on että hakee työpaikkoja tiettyyn päivämäärään mennessä. Tällainen teksti tuli suunnitelmaan kun eka soitto tuli TE-keskuksesta. Ei kai niitä luetella täydy ja millä todistat soitot.


      • Kaikkilaskettu

        Sanamuoto on:Hakija etsii aktiivisesti kokemustaan vastaavia tehtäviä ja ilmoittaa työnhakutilanteen muutoksista. Missään ei sanota, että pitää todistaa mitään. Jos ei ole tarjolla paikkoja jotka sopii itselle laittaa rastin ruutuun ei


    • tiuuuhhh

      Näin oli tutulla ollu et pitää ilmoittaa hakemistaan paikoista. Kyllähän se yleensä hakemus ja cv laitetaan mitä hakee. Nii jospa nuo pitää sit todisteeksi laittaa. Vai riittääkö ilmottus ja työkkäri tarkistaa jos haluu..

    • ewfwgs

      Ei niitä paikkoja saa vaikka kuinka hakisi.

    • voevoep

      hae jostakin henkilöstö firmasta töitä isolla palkka pyynöllä sieltä tulee sähköposti takaisin kiitos mielenkiinosta tai jotain vastaavaa säilytä sähköposti ja lähetä siitä osa työkkäriin siinä näkee että olet hakenut duunia omaehtoisesti

    • ihanasipilä

      Kattele netistä jotain firmojen nimiä ja ilmoita hakeneesi niihin. Milläs ne TE keskuksessa todistaa että et ole hakenut kyseisiin yrityksiin? Jos siis pakko on jotain raporttia laittaa.

      • hhjjjjfg

        Ei käytännössä millään. Asia ei kiinnosta yrityksissä, vaikka työkkäri soittaisikin. Useimmiten tietoa kaikista hakijoista ei ole edes tallennettu mihinkään, vaan loput hakemukset menevät suoraan roskakoriin sen jälkeen, kun on valittu henkilöt haastatteluun.

        Yrityksillä on velvollisuus ilmoittaa työkkärille vain niistä työnhakijoista, joille työkkäri on ko. paikkaa tarjonnut, jos työkkäri tiedustelee asiaa.


    • työtön_luuseri

      Hakemistaan paikoista (muista kuin työkkärin tarjoamat) pitää ilmoittaa vain silloin, jos asiasta on erikseen sovittu työllistymissuunnitelmassa.

      Jos suunnitelmassa lukee esim. vain "haen työpaikkoja", niin riittää, että kuittaa suoritetuksi omilla sivuilla määräpäivään mennessä. Ei tarvitse kertoa, mihin on hakenut. Ellei muista kuitata, tulee selvityspyyntö.

    • kokemustaonjuu

      Minulla on kokemusta tästä. Minulla luki aikoinaan työllistymissuunnitelmassa, että hakee työpaikkoja ja hakee työvoimakoulutuksena järjestettäviin koulutuksiin. Siis ei oltu sovittu mitään, että pitää ilmoittaa työkkärille mihin on hakenut, paitsi tietenkin työkkärin määräämien työtarjousten kohdalla. Vaikkei siis mitään oltu sovittu, sain silti yllättäin työkkäristä kyselyn, missä pyydettiin mainitsemaan viisi työpaikkaa, joihin olen hakenut, ja kolme koulua, joihin olen hakenut. Se kysely piti sitten palauttaa tiettyyn ajankohtaan mennessä, tai tulee karenssi. Noh...Minä olin vuosien varrella hakenut satoja työpaikkoja, joten se, että pyydettiin mainitsemaan ne viisi, lähinnä vain nauratti. Kirjoitin siihen sitten viisi viimeisintä. Kouluihinkin oli tullut haettua useita kertoja. Siinä kysyttiin vielä sen lisäksi, että mihin olet hakenut, että miten kävi. Se huvitti hieman, sillä eihän työttömällä ole tietenkään kuin yksi vastaus tuohon, eli en tullut valituksi. Tuskimpa koskaan on sellaista vastausta nähty, että tulin valituksi, mutta empäs viitsinyt kertoa teille, että olen jo töissä. Kyseisen kyselyn tarkoitus on saattaa kuseen sellainen työnhakija, joka ei ole hakenut mihinkään paikkaan, mihin on sovittu. Mutta harvemmin kai sellaisia on. Yleisesti ottaen työttömät kuitenkin hakevat vähintään niitä paikkoja, jotka ovat itselle mieluisia.

      • fghfghjghkg

        Kun viimeksi mollin sivuilta vilkaisin, työssäkäyntialueellani oli yksi työpaikka, jonka olisin ehkä osannut tehdä, mutten sitäkään hyvin. Että eipä noista paljon voi mieluisiaan valita. Jos minua vaadittaisiin listaamaan hakemiani paikkoja, joutuisin valitsemaan 'lähikaupungeista' (yli 80 km päässä) isoja firmoja, jotka oletettavasti eivät pidä kirjaa sadoista hakijoista. Oman kunnan pikkufirmoja ei kannata listata, koska siellä kyllä muistetaan, onko haettu ja montako kertaa. Entisenä yrittäjänä voin sanoa, että se raivostutti, kun tuli noita pakkohakijoita aikaani tuhlaamaan. Eihän se heidän vikansa ollut, mutta närästi se niin, että jos joskus olisin jonkun halunnut työllistää, en olisi valinnut niistä, jotka omin päin tuhlailivat aikaani ennen kuin edes olin ilmoittanut avoimesta paikasta. Ja se lienee tarkoituskin. Luoda orjaluokka, joka pian kattanee suurimman osan kansaa.


    • tätsitpois

      Suomessa on perustuslaki joka oikeuttaa suomen kansalaisen työttömyyteen.

      Jos viranomainen jotakin teettää työttömällä ja asettaa sille rangaistukseksi karenssin, on se tätä lakia vastaan.

      Jokaisella kansalaisella on oikeus olla työttömänä, tätsitpoiss

      • Jabadabaduuu

        Tottakai voi olla työttömänä ihan vapaasti. Kuitenkin jos on mukana TE-kyykytyksessä se sitoo monin tavoin. Se on kuitenkin valintakysymys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe