Ilmottaminen hakemistaan työpaikoista

Onko kellään kokemusta kun tutulla oli tullut semmonen, että pitää ilmoittaa työkkärille hakemansa työpaikat. Kellään tästä tietoo/kokemusta?
Ilmianna
Jaa

19 Vastausta


Mikään laki ei velvoita tiedottamaan millekään viranomaiselle työpaikan hausta. Työpaikan saamisen ja mahdollisen muuton jälkeen sitten tiedotetaan eri viranomaisille (kela, väestörekisteri, verottaja jne.) tarpeelliset tiedot. Jos työnhakuun liittyy jotakin kelan etuuksia esimerkiksi liikkuvuusavustus, niin se on eri juttu. Silloin kelaan on oltava yhteydessä jo ennen sovittua työhaastattelua, jotta saa liikkuvuusavustukset. http://www.kela.fi/liikkuvuusavustus
Ilmianna
Jaa
Mulla on sellainen tehtävä "Hakee töitä", siinä on päivämäärä 15.6.2017. Siinä ei kyllä sanota että pitää ilmoittaa minne on hakenut. Kuittaan tehtävän tehdyksi joskus kesäkuun alkupäivinä, se saa kelvata.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Entä onko joku saanut karenssia kun ei ole kuitannut tehtävää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minulla oli joskus vuosia sitten työllistymissuunnitelmassa maininta että ilmoitan 5 hakemaank paikkaa joka kuukausi työkkäriin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei olis kannattanut suostua moiseen. Työttömyysturvalaki ei ainakaan tämmöistä lakia ja asetusta käsitä. Toki voivat "ehdottaa" allekirjoittamaan mitä vain, joka on sinänsä pelottavaa, koska aina on mahdollisuus saada karenssi. Lähtökohtaisesti työvoimavirkailija on aina oikeassa asettaessaan karenssin, ja asiakas saa sitten koittaa todistaa vääräksi tätä karenssin perustetta, jonka ajalta tukea ei makseta. Hieno systeemi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jep sepä se on, että vaikka laki ei velvoita tuommoseen niin minkäs teet jos työkkärin pakottaa. Se on karenssia jos et tee miten sanotaan. Tää virkailija ois kuulemma sanonu et tulis pakolliselle tulossa kaikille joskus, en vaan ymmärrä miks nyt jo tuommosen laittanu.. Miten teillä joilla on tuommonen ollu, että pitää ilmoittaa paikat mihin on hakenu. Onko riittäny et ilmottaa vaan paikkojen nimet vai onko pitäny liittää jotain todisteita et on varmasti hakenu?
Ilmianna
Jaa
Jos työllistymissuunnitelmassa on sovittu että työtön ilmoittaa haetuista työpaikoista, niin kyllä karenssi napsahtaa jos ei tee sovitusti. Asiaa käsitellään sopimuksen rikkomisena. Mutta eihän tuollaista pitäisi kenenkään työllistymissuunnitelmassa olla.

Ja jos hakee itse työpaikkaa ilman työhön osoitusta, hakeminen ja hakemus kuuluu kirjesalaisuuden piiriin. Joten työkkärille ei kuulu himpun vertaa mihin osoitteisiin lähettää minkin sisältöistä asiaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Sanamuoto on että hakee työpaikkoja tiettyyn päivämäärään mennessä. Tällainen teksti tuli suunnitelmaan kun eka soitto tuli TE-keskuksesta. Ei kai niitä luetella täydy ja millä todistat soitot.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sanamuoto on:Hakija etsii aktiivisesti kokemustaan vastaavia tehtäviä ja ilmoittaa työnhakutilanteen muutoksista. Missään ei sanota, että pitää todistaa mitään. Jos ei ole tarjolla paikkoja jotka sopii itselle laittaa rastin ruutuun ei
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Näin oli tutulla ollu et pitää ilmoittaa hakemistaan paikoista. Kyllähän se yleensä hakemus ja cv laitetaan mitä hakee. Nii jospa nuo pitää sit todisteeksi laittaa. Vai riittääkö ilmottus ja työkkäri tarkistaa jos haluu..
Ilmianna
Jaa
Ei niitä paikkoja saa vaikka kuinka hakisi.
Ilmianna
Jaa
hae jostakin henkilöstö firmasta töitä isolla palkka pyynöllä sieltä tulee sähköposti takaisin kiitos mielenkiinosta tai jotain vastaavaa säilytä sähköposti ja lähetä siitä osa työkkäriin siinä näkee että olet hakenut duunia omaehtoisesti
Ilmianna
Jaa
Kattele netistä jotain firmojen nimiä ja ilmoita hakeneesi niihin. Milläs ne TE keskuksessa todistaa että et ole hakenut kyseisiin yrityksiin? Jos siis pakko on jotain raporttia laittaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei käytännössä millään. Asia ei kiinnosta yrityksissä, vaikka työkkäri soittaisikin. Useimmiten tietoa kaikista hakijoista ei ole edes tallennettu mihinkään, vaan loput hakemukset menevät suoraan roskakoriin sen jälkeen, kun on valittu henkilöt haastatteluun.

Yrityksillä on velvollisuus ilmoittaa työkkärille vain niistä työnhakijoista, joille työkkäri on ko. paikkaa tarjonnut, jos työkkäri tiedustelee asiaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hakemistaan paikoista (muista kuin työkkärin tarjoamat) pitää ilmoittaa vain silloin, jos asiasta on erikseen sovittu työllistymissuunnitelmassa.

Jos suunnitelmassa lukee esim. vain "haen työpaikkoja", niin riittää, että kuittaa suoritetuksi omilla sivuilla määräpäivään mennessä. Ei tarvitse kertoa, mihin on hakenut. Ellei muista kuitata, tulee selvityspyyntö.
Ilmianna
Jaa
Minulla on kokemusta tästä. Minulla luki aikoinaan työllistymissuunnitelmassa, että hakee työpaikkoja ja hakee työvoimakoulutuksena järjestettäviin koulutuksiin. Siis ei oltu sovittu mitään, että pitää ilmoittaa työkkärille mihin on hakenut, paitsi tietenkin työkkärin määräämien työtarjousten kohdalla. Vaikkei siis mitään oltu sovittu, sain silti yllättäin työkkäristä kyselyn, missä pyydettiin mainitsemaan viisi työpaikkaa, joihin olen hakenut, ja kolme koulua, joihin olen hakenut. Se kysely piti sitten palauttaa tiettyyn ajankohtaan mennessä, tai tulee karenssi. Noh...Minä olin vuosien varrella hakenut satoja työpaikkoja, joten se, että pyydettiin mainitsemaan ne viisi, lähinnä vain nauratti. Kirjoitin siihen sitten viisi viimeisintä. Kouluihinkin oli tullut haettua useita kertoja. Siinä kysyttiin vielä sen lisäksi, että mihin olet hakenut, että miten kävi. Se huvitti hieman, sillä eihän työttömällä ole tietenkään kuin yksi vastaus tuohon, eli en tullut valituksi. Tuskimpa koskaan on sellaista vastausta nähty, että tulin valituksi, mutta empäs viitsinyt kertoa teille, että olen jo töissä. Kyseisen kyselyn tarkoitus on saattaa kuseen sellainen työnhakija, joka ei ole hakenut mihinkään paikkaan, mihin on sovittu. Mutta harvemmin kai sellaisia on. Yleisesti ottaen työttömät kuitenkin hakevat vähintään niitä paikkoja, jotka ovat itselle mieluisia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kun viimeksi mollin sivuilta vilkaisin, työssäkäyntialueellani oli yksi työpaikka, jonka olisin ehkä osannut tehdä, mutten sitäkään hyvin. Että eipä noista paljon voi mieluisiaan valita. Jos minua vaadittaisiin listaamaan hakemiani paikkoja, joutuisin valitsemaan 'lähikaupungeista' (yli 80 km päässä) isoja firmoja, jotka oletettavasti eivät pidä kirjaa sadoista hakijoista. Oman kunnan pikkufirmoja ei kannata listata, koska siellä kyllä muistetaan, onko haettu ja montako kertaa. Entisenä yrittäjänä voin sanoa, että se raivostutti, kun tuli noita pakkohakijoita aikaani tuhlaamaan. Eihän se heidän vikansa ollut, mutta närästi se niin, että jos joskus olisin jonkun halunnut työllistää, en olisi valinnut niistä, jotka omin päin tuhlailivat aikaani ennen kuin edes olin ilmoittanut avoimesta paikasta. Ja se lienee tarkoituskin. Luoda orjaluokka, joka pian kattanee suurimman osan kansaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suomessa on perustuslaki joka oikeuttaa suomen kansalaisen työttömyyteen.

Jos viranomainen jotakin teettää työttömällä ja asettaa sille rangaistukseksi karenssin, on se tätä lakia vastaan.

Jokaisella kansalaisella on oikeus olla työttömänä, tätsitpoiss
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tottakai voi olla työttömänä ihan vapaasti. Kuitenkin jos on mukana TE-kyykytyksessä se sitoo monin tavoin. Se on kuitenkin valintakysymys.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ilmottaminen hakemistaan työpaikoista

Onko kellään kokemusta kun tutulla oli tullut semmonen, että pitää ilmoittaa työkkärille hakemansa työpaikat. Kellään tästä tietoo/kokemusta?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta