Tukirahojen käytöstä

Pannukakkuko

En ollut uskoa korviani,kun kuulin että ellivuori hakee markkinointitukea 360 000 euroa ja sastamalan johto nyökyttelee ajatukselle päätään.

Millähän eväillä, ja miten?
Todella pieni ryhmä hakemassa, saman kaverin nimi useamman yhteishankkeen yrityksen takana,esim antrom,ellivuori resort jne.

Millä perusteella tuommoinen tuki myönnettäisiin?
Vanha korpihotelli,johon tehty kosmeettisin muutoksin köyhän miehen ravintolasali "lapin henkeen".
Ulkoisesti edelleen kuitenkin sama vanha DDR-betonibunkkeri.

Ilmeisesti minkälainen hanke tahansa kelpaa tuettavaksi,ja taas veronmaksajaa viedään.Matkailualan yrittäjät voisivat "yrittää" omilla rahoillaan,jos niitä olisi.

70

8419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näyttöjä-ensin

      Siis viime loppukesästä puhuttiin 10 miljoonan euron yksityisen rahan satsauksesta Ellivuoreen.

      Onko se kymppimilli nyt jo syöty loppuun? Jos on, niin ei se yksi 360.000 euroa mihinkään enää avuksi riitä. Pitäis ihan oikeasti katsoa noiden rahoittajien todelliset omat rahavarat, ennen kuin tätä rahaa Kaupungilta Ellikselle annetaan.

      Kymmenellä millillähän saa jo kokonaisen Uimahallin kokoisen kohennuksen tehtyä Elliksen faciliteetteihin. Sastamala itte arvioinut että 8.5 miljoonalla eurolal saa aika komian uimahallin meille tehtyä. Näkyvää pitää syntyä, eikä pelkkiä puheita, ja jotain pintamaalauksia muutamiin huoneisiin.

      Pitäis nähdä se valmis 10 miltsin hintainen korjausremontti taikka uusrakentaminen valmiiksi tehtynö Ellivuoreen ensiksi. Jos semmoinen investointi oikeasti tehdään, niin ei se 360.000 € silloin mahdottoman suuri raha ole antaa pois, jos sillä vaikka 5..10 vakituyista uutta työpaikkaa syntyy.

      Yleensä nää vaan menee niin että kunta antaa rahat "etupainotteisesti", eli ennen kuin oikeastaan mitään on saatu valmiiksi. Sitten rahat loppuu, ja 10 millin kehuskeltu homma jää täysin tekemättä. Täytyis nyt edellyttää että ensin se 10 millin arvoinen kohennus oikeesti näkyy, ja sitten vasta sitä kunnan rahaa päälle.

    • kateellista-ketuttaa

      Ajatelkaa ! Jos tuki myönnetään , niin se tarkoittaa että sen summan saa joka vuosi 10 vuoden ajan !! Se pykälä on luettavissa netti asiakirjasta.

      • Missä-puhutaan

        No laita se nettiasiakirjan linkki näkyville. En minä tiedä mihin asiakirjoihin viittailet, jossa noista rahoista noin tarkkaan puhutaan.


      • OsaavaKaikenTietää

        Virheellistä tietoa kateellista-ketuttaa nimimerkiltä? Joko tahallaan, tai ihan tietämättömyyttään tahi tyhmyyttään? Hän ei mainitse asiakirjaa, jossa asiasta mainitaan, mutta tässä se tulee. Lukekaa Sastamalan kaupunginhallituksen pöytäkirja 20.2.2017 pykälä 48. Siellä asiasta lukee faktat. Kyse on 3. vuoden projektista, ei kymmenen vuoden?? Kaupunki ei ole mikään maksaja myöskään, vaan hallinnoi asiaa ja tukea haetaan kyllä ihan muilta tahoilta, mm. Elykeskus ja euroopan joku muun muassa. Että semmosta skeidaa edellisessä ja tässä sitten sitä faktaa.


    • Investoinnin-aikataulu

      Tässä ne yhteiskunnallisen tukirahan haaskuun numerotiedot:

      KAUPUNGINHALLITUKSEN PÖYTÄKIRJA 20.2.2017
      ”-Sastamalan elinkeinopalveluiden toimesta on valmisteltu
      Ellivuori tutuksi -yritysryhmähanketta.
      -Ellivuoren vetovoimaisuus. Hankkeen tavoitteena on tehdä tunnetuksi
      Ellivuorta uudistettuna matkailukohteena kehittämällä yritysten
      yhteismarkkinointia ja tekemällä suunnitelmallisia ja
      monikanavaisia markkinointitoimenpiteitä.
      -Hanke on kolmivuotinen ja ajoittuu aikajaksolle 1.3.2017-28.2.2020.
      Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 360 000 euroa, johon haetaan
      75 %:n rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.
      Rahoituksen loppuosasta, 25 %, vastaavat hankkee seen osallistuvat
      yritykset: Antrom Oy, Aqua Plus Oy, Rautaveden Kivilinnat Oy,
      Ellivuori Ski Center Oy ja Hill Invest Group Oy."
      http://sastamala.tjhosting.com/kokous/20175618-10.HTM


      ELLIVUORI KUSTANNUSARVIO 3 VUODELLE 350.000 €
      http://sastamala.tjhosting.com/kokous/20175618-10-1.PDF

      TYRVÄÄN SANOMAT 2016, 10 MILJOONAN INVESTOINNIT ELLIVUOREEN
      ”- Tahtotilana on luoda ei enempää eikä vähempää kuin Suomen
      monipuolisin ympärivuotinen ravintola- ja vapaa-ajan palveluita
      tarjoava keskittymä, mies toteaa.
      - Uusi kehitysyhtiö jatkaa alueella jo pitkällä olevia yli 10 miljoonan
      euron investointeja. ”
      http://tinyurl.com/n8bznyr

      __
      Sitä vaan ihan veroja makselevana kansalaisena tiedustelen, että mitenkä suuri osuus tuosta 10 miljoonan investoinnista on tähän mennessä nyt jo tehtynä. Ja mitä kaikkea sillä on saatu aikaiseksi? Ja millä aikataululla se loppuraha on tarkoitus investoida Ellivuoden matkailukeskittymään?

      Niin kuin joku edellä mainitsikin, ulkoisesti päältäpäin tai hotellin sisäänmenoaulassa sitä 10 millin investointia on mahdoton huomata tehdyksi. Onko sitä tehty, tai edes aloitettukaan?

    • rahaakuroskaa

      hankalaa investoida, kun ei muuta ole kuin tuulen huuhtoma takamus.
      Velkaa ei lisää saa, ja miljoonainvestoijat, joita tyrvis kovin mainostaa eivät latiakaan tuohon luolaan laita.

      Mielenkiintoista myös, että tyrviksen jutun, jonka julkaisusta aikaa vasta nelisen kk. jälkeen, taas vaihtunut koko projektiporukka.Missä järvinen joka oli hallituksen PJ, samoin ravintolamaailman kehittäjät kadonneet jne.

      Tälläseenkö soopaan rahaa voidaan upottaa, pitäisiköhän ensin vähän taustoja ja taseita tutkiskella....

    • Hyvät-puheet-on

      Onhan tuossa ihan oikeesti tekemistä, että tällaiseen lopputulokseen päästään:

      ”- Tahtotilana on luoda ei enempää eikä vähempää kuin Suomen
      monipuolisin ympärivuotinen ravintola- ja vapaa-ajan palveluita
      tarjoava keskittymä."

      Lähtötilanne Hotellin puolella on tämän sivun mukainen
      http://tinyurl.com/l8ndq6e
      ja ravintolan puolella tarjolla oleva palvelunäkymä on tämän sivun mukainen:
      https://www.ellivuoriresort.fi/ravintola

      Tuossa on siis pläninä palkata 1 markkinointihenkilö, jolle maksetaan noin 40.000 €/v suuruista palkkaa. Hänen rautaisella johdollaan kököt webbisivut uudistetaan, saadaan yksi TV-mainoskampanja aikaiseksi, ja osallistutaan 5 matkailualan messutapahtumaan, 53.000 € messumaksut maksamalla.

      Pelkkä markkinointi ei tietenkään riitä, jos vaikka alkajaisiksi Elliksen on tarkoitus selättää naapurissa oleva Nokian Edenin hotelli ravintola kylpylä kompleksi. Pitäs olla Ellin hotellikompleksi itsensäkin hitonmoisessa kuosissa silloin.

      Se puheiden tasolla liikkuva 10 milj € pitää osata käyttää TODELLA, TODELLA erikoisen terävästi ja älykkäästi, että vaikkapa Eden sillä rahalla ylitetään.

      Seuraavaksi meidän Ellillä on tehtävänä Tampereen hotelli- ja ravintolakeskittyien nuijiminen kehässä alimmaiseksi, ja kaapata niiden asiakaskunta Ellivuoren suuntaan.

      • Komeat-paperit

        Jollekin konsultille on maksettu maltaita siitä että se on kirjoittanut toimintaplänin näin messevästi:
        "Tahtotilana on luoda ei enempää eikä vähempää... "

        Täysin korni koko paperi. Syrjäinen korpihotelli joka ei pärjää asiakaskisassa edes lähimmälle naapurikunnallensa.

        Niin se olisikin muka 5...7 vuoden sisään, ja jollain 10 miljoonan nappiluokan investoinnilla koko Suomen paras ravintolakeskittymä,


    • Porinkarhu68

      Mitään 10 miljoonan investointeja ikinä ollut,eikä tule olemaan.Rahat loppu.
      Pienen kiipeilypuiston rakentajat ukraina/puola akselilta,se siitä työllistävästä vaikutuksesta.
      Heillekin ollut kuulema suuria maksuvaikeuksia,vaikka isoista rahoista ei todellakaan puhuta.Hiihtoloma-aikaan käytiin syömässä siellä.Halvimmista halvinta lappikopiota siellä nikkaroitu.Tyhjätaskujen näpertelyä tuo on.

      • Tarvitaanko-enää

        Olisko paras ratkaisu purkaa koko hotelli pois.


    • Raha-ratkaisee

      Köyhät ja tyhmät kyykkyyn . Kateelliset tyhjätaskut uhoo ja valittaa. Meitä rikkaita naurattaa. Hienoa seurata kun köyhällistö kituu.

      • Markon-murheenkryyni

        Marko Mikkola osti Ellivuoren pari vuotta sitten, v. 2015. Tämän perusteella Marko on rikas mies, kun pystyy tällaisen kuolleen hotellinkin ostamaan tuosta vaan.

        Silti en usko että edes Markoa tämän hotelliostoksensa kanssa enää kepeästi naurattaa. Kyllä siinä alkaa rikkaaltakin suupielet painua. Omasta lompakosta pitää lohkoa joka vuosi lisärahaa, että saa tuon Elliksen punatiilikomplexin pidettyä edes jollain lailla toiminnassa.


    • Oikearahaontiukassa

      Takavuosina moni Elliksen kaltainen, samaa tasoa ja ikäkautta edustava hotelli/kongerssikeskus koki vielä yhden huippusesongin: monipuoliset viihdytyspalvelut, tuntihuoneet ja usein ulkomaalaiset naikkoset viihtyivät näissä ilo eikunsiis majatalon omaisissa keitaissa ja olivat olennainen differentioitumistekijä suomalaiseeen muutoin perin tasapaksuun hotellitarjontaan.

      Kukaan asiakkaista ei valittanut enintään välttävän tasoisesta ruokatarjonnasta, kulahtaneista hotellihuoneista tai surkeasta saunasta. Kunhan liinavaatteet olivat puhtaita ja seuralaistarjonta ei liian kulahtanutta niin autoja ja miehiä pyöri paikoitellen ruuhkaksi asti.
      Seuralaispalvelujen webbisivut olivat ajantasaiset tai ainakin tyttöjen kuvat vaihtuivat rivakkaan tahtiin, niistä hotellien webbisivuista kukaan ei ollut kiinnostunut.

      Mutta tämäkin sesonki on jo takanapäin, vaikka ei Ellis tainnut aivan osattomaksi tästä ryntäyksestä jäädä.

      Milläs peijjakkaalla Ellis voisi oikeasti erottua edukseen? Edes Eedeniiin verrattuna, puhumattakaan Tampereen tarjonnasta. Mikä saisi manselaisen ajamaan Sastamalaan saakka? Eedenilläkin tekee tiukkaa houkutella tamperelaisia ja siellä on sentään oikea kylpylä ja matka puolet lyhyempi.

      Jos asiakaskunta pitää haravoida Sastamalasta, Huittisista ja Vesilahdelta, niin on vaikea uskoa Elliksen miljoonainvestoinnin lentoonlähtöön.

      • SiitäPuuteMistäPuhutaan

        Tuo edellä oleva on sentään selvää pohdintaa, vaikkakin pienoisella huumorilla ryyditettyä, nimimerkin raha-ratkaisee kommentit edellä kertonevat enemmänkin asianomaisen vajaasta pään kapasiteetista kuin että olis jotain kauroja takataskussan. Olis koskaan ollutkaan?


    • TULIJAMENI

      Tietääkö kukaan kuinka tarkoin nuo ELY-tukirahat ovat seurannassa?Voiko niitä käyttää muuhun kuin markkinointiin?Entä voiko tukirahoilla palkata vaikka kaverinsa tai sukulaisensa markkinointia hoitamaan?Täytyypä ehdottomasti hakea itsekin, jos näin helposti saa yhteiskunnan hoitamaan firman mainontaa.

      • Mainosrahat-fickaan

        Osta ensin joku rapakunnossa oleva syrjäinen korpihotelli itsellesi. Sen jälkeen on helppoa alkaa kupata ELY-keskusta ja sijaintikuntaa.
        Ne tukirahat voi vapaasti hivuttaa omaan fickaansa. Sanoo vaan raporteissa että mä ja mun sukulaiset ollaan talkoilla tehty jo koko se markkinointihommakin.


    • Työ.pahasti.kesken

      Ellivuoren yksi menestystekijä on sen edullinen hankintahinta. Jos vastaavan kiinteistön pistää pystyyn tyhjästä, niin jo maa-alueen hinta on useita miljoonia euroja. Eli lainapääomaa kiinteistön ostoon tuskin on tarvittu.

      Edullinen hankintahinta ei yksin auta. Nyt pitää olla varaa ja kykyä sijoittaa kiinteistön korjauksiin ja uudistamiseen jokunen miljoona. Muutoin homma ryssii pahasti.

    • raskas.kivi

      Mistä olet nähnyt hinnan?Paljonko se oli?

      • Investoitavaa-on

        Vähän epäilen että läheskään kaikkia Ellivuoren hotellisiipien laajennuksia ei pidetä aktiivisena. Myydyksi saatuihin yöpymisiin riittää hotellikapasiteetti rajatummaltain alueelta.

        Nykyisellään Ellivuori ei kerro tarjolla olevien huoneiden määrää. Joku vanha muistikuva sanoo että hotellihuoneita Elliksessä olisi ollut 130 kpl parhaimmillaan.

        Helsingin ysinkeskustassa myytiin syksyllä hotelli jossa oli 50 huonetta, hintaan 1.2 miljoonaa euroa.
        http://tinyurl.com/n4xrkbq

        Kun tamperelainen M. Mikkola tällaisen konkurssiin menneen 1970-luvun korpihotelli Elliksen osti, niin hintalappu on varmasti alle 1 miljoona euroa. Riippuu siitä paljonko ranta-aluetta ja maapohjaa kauppaan sisältyi, niin siltikin alle 2 milliä.

        Pelkkänä "huitsin nevadassa sijaitsevana kongressihotellina" on vaikea nähdä valoisaa tulevaisuutta Ellikselle.

        Saa nähdä miten nopealla aikataululla tähän upotetaan se lehdissä mainittu 10 miljoonaa euroa. Kuulemma hotellin ja ravintolatilojen remontteihin. Joku uusi ideahan tuolle pitäisi kaikkineen keksiä, syy miksi perheet ja yritykset alkaisi väkeään tuonne kursseille ja rentoutumaan lähetellä.


    • Hotlen-hinta

      Täällä on Outokummussa myyty 1.591 m2 kokoinen hotellikiinteistö hintaan 2.0 miljoonaa euroa.

      > Hintapyyntö: 2.000.000 EUR
      > Myydän Outokummun perinteikäs hotelli-ravintola Malmikumpu.
      > Kauppahintaan kuuluu kaupungin keskustassa omalla 2581 neliön
      > tontilla oleva 1591 neliön kiinteistö, jossa hotelli, lounasravintola
      > sekä yökerho.
      https://www.yrityskaupat.net/yrityslista_ks.php?id=1346

      Toisissa hotellikaupoissa myydään pelkkä hotellitoiminta joka toimii vuokratiloissa, ja toisissa myydään hotellikiinteistöjä. Ellivuoren kiinteistön maa-alue lienee selvästi suurempi kuin yllä oleva Outokummun 1/4-hehtaarin kokoinen pläntti.

    • tietopossu

      Kymmenesosan siitå maksoi.Jättipotti ostajalle.Konkurssipesä suorastaan lahjoitti hotellin ja valtavan tontin pois.
      Ei edes käynyt julkisessa myynnissä.

      Nyt vain pitäisi investoida.Rahaa ei ole.Siksi kaikki mitä tehdään perustuu ilmaisiin kierrätysmateriaaleihin.Valitettavasti jälki sen näköistä, jopa kornia.Aivan liian matalin tiloihin ja elementtirakenteisiin kun ei vaan linnasaleja tyylikkäästi saa.Ei ala tuottamaan näillä eväillä, ja kulut on jo minimoitu äärimmilleen.Ravintola ei ole auki juuri koskaan.Ilta-aukiolot pois kokonaan.Surkea yritelmä kuten oheinen puistokin.Ei mopolla moottoritielle.

      • Osti-itelleen-velat

        Kukahan mahtoi olla 2014 Ellivuoren konkurssipesän päävelkojana? Eivät ne isot pankit, verottaja ym. velkojat anna polkuhintaan myydä. Tai ainakaan siis jos jostakin korkeampi hinta saadaan, niin sinne pyritään myymään.

        Toki jos konkurssipesän hoitajana on sopiva, tuttu mies, niin hän voi kyllä myydä kaverille ihan sopuhinnalla. Tekee sopivan mustat tulevaisuuslaskelmat, puhuu vastaväitteet nurin, eikä hintoja muualta kysellä.

        Mutta ei tuo Ellivuori tosiaan julkisessa myynnissa ollut. Ja todella yllättävänkin nopeasti konkurssin jälkeen, heti alkuvuonna 2015 ilmoitettiin kauppojen Mikkolan kanssa syntyneen.


    • Tyrvääntykki

      Koko hotellikiinteistö kakkine rakennuksineen ja rantoineen maksoi 230 000 e.

      • Onkipaikaksi-ostaisin

        No sitten se kauppahinta oli aika sopivan kiinnostava. Ittekin olisin saanut tuollaisen rahasumman kasaan. Parilta eri tililtä keräillyt ja pikkasen osakemyyntejää päälle.

        Mutta sitä en tiedä että mitä sillä ostoksella, eli Ellivuorella olis sen jälkeen tehnyt. No ehkä kalastamista lukuun ottamatta.

        Vuolteen sillan alta sai aikanaan pohjaongella komeita ahvenia, kesäistä savustamista varten. Mutta tuskin ne Ellishotellin maakaupat sinne tanssipaviljongin vieressä olevalle vuolteen virralle saakka kantaa?


    • 04499joiku

      Kuka päättää tälläisen tuen myöntämisestä???Eihän noin voi tälläistä saada !

      • MistäPuutePuhutaanSiitä

        Kannattaisi lukea tämän kirjoitusketjun kaikki kirjoitukset! Kannattaisi lukea mistä sitä haetaan ja mikä on Sastamalan kaupungin osuus asiassa. Sen verran raotetaan epäilevälle kyselijälle verhoa, että kaupunki toimii hallinnollisena välikätenä tässä hakemuksessa. Ei siis maksajana, jolta tukirahaa haettaisiin. Kannattaa lukea Sastamalan kaupungin kaupunginhallituksen pöytäkirja jossa asiasta kerrotaan. Se löytyy täällä netistä, Sastamalan kaupunki, päätöksenteko, pöytäkirjat. Kannattaa, ennenkuin epäilee, että eihän noin voi tällaista saada!


    • xallunna

      Miksi yhteiskunnan pitäisi rahoittaa yksityisen matkailuyrityksen toimintaa?

      • Pikkasen-palkkatukee

        Onhan siellä 4 henkee keittiöllä ja hotellilla nyt siivoomassa ja muissa töissä, ja 1 nokkamies lisäksi. Pitää niillekin palkka jostakin saada. Ei yksityisellä ole varaa sellaisia palkkoja maksaa, mitä siivoojatkin nykyään pyytää. Pakko kunnan tulla tässä kohtaa yrittäjää puolväliin vastaan.


      • PikkasenEriAsiallaOllaan

        Alkuperäiseen aiheeseen viitaten, ja jo aiemminkin selvitettynä, ei Ellivuori Resort ole mitään tukiaisia kunnalta eli Sastamalan kaupungilta ole pyytämässä? Markkinointituen myöntäjä on kyllä ihan muu taho. Kannattaa tutustua tosiasioihin, esim. kaupungihallituksen pöytäkirjoja lukemalla, ennen kuin alkaa täällä huutelemaan että pakko kunnan tulla tässä kohtaa yrittäjää puoliväliin vastaan. Tietämättömänä tekee vain itsensä tyhmänlaiseksi, ellei ole sitä muuten, ja kansa nauraa kommentoijaa, jos sattuu vielä jopa naamavärkin tuntemaan!


      • Anonyymi

        ketähän Mikkola lyö jollei saa rahaa?


    • epäileväeetu

      Tuonne Ellivuorelle on kuulemma tulossa SATOJA mökkejä.

      Näin kirjoitettiin hotellilla jaossa olevassa markkinointilehdessä.

      Voiko pitää paikkansa?

      • Mäkkihöperöt

        Kyllä se isojen puheiden mukainen mökkien rakentamisvimma siitä laantuu, kunhan nyt saisivat vaikka ensimmäiset 10 mökkiä valmiiksi.

        Tuollaisten mökkien vuokraamishomma on aivan kuollutta touhua. Sesongit ovat lyhyitä, eikä massoittain suomalaisia ihmisiä kiinnosta kykkiä pienessä mökissä. Lomaosakekauppiaat tietävät tämän kertoa, että mitenkä auvoisaa hommaa se viikkoperusteinen mökkivuokrahomma oikein on.

        Mökkien myynti tuossa kohtaa Suomea on ainakin yhtä vaikeata.


    • Jumankautajuu

      Ei näköjään saaneet rahaa toi Antrom ja Hill Invest Group Oy, juuri ne joista aloittaja mainitsi "saman kaverin firmoina"-oikeassa oli

    • Saara14

      uskomattoman tyhmää porukkaa

    • kyrsiintynyt

      Niin, totuus on se ettei rehellisen pitäisi maksaa veroja kuin murto osa nykyisistä.

      Enään ei ole kysymys suurista tuloista vaan siitä kuka saa verohelpotuksia, vähennyksiä ja tukia, oli ne sitten henkilökohtaisia, urheilijan, yrityspuolen jne. tukia. Eikä tämä kohdistu paikalliseen yrittäjyyteen vaan koko suomen politiikkaan.

      Jos aiot pärjätä edes jotenkin kierrättämällä veroja takaisin itsellesi, pitää sinun repiä kaikki mahdolliset tuet ja vähennykset kaikin keinoin. Siltikin jäät tappiolle.

      Paljonkohan ihmisille jäisi rahaa käteen jos kaikki tuet poistettaisiin, lukuunottamatta koulutusta, sairaanhoitoa ja vanhustenhoitoa? -tuntuu että sitä rahaa olisi tuon jälkeen tavallisella tallaajallakin tuhlattavaksi asti ja niin että itse voi päättää mihin sen tuhlaa.

      Ainakin itsellä naksahti päässä koko nykyinen järjestelmä niin pahoin ettei paljon kiinnosta sulle mulle politiikka mitä puolueet ja edustajat äänestäjilleen latovat verorahoin.

      Koko nykyinen järjestelmä on täysi fiasko.

    • Valvojavalvoo

      Matkailun tuet on niin pieniä Ellivuoren yrittäjille, joten ei kadehtia kantsi niitä.
      Elinkeinotoimi niitä vissiin hakee ja hoitaa rahojen käytön.

    • Anonyymi

      jos ellivuori pärjää omilaan niin menkööt konkaan. ei muutkaan yritääjät saa rahaa paitti maatallousyrittäjät. kepun jäsenkirja vaan kouraan ja kauraa kasvattaa ellin rinteille, sillä saa tukia.

      sen verta kallitt lipunhinnat jotta pysyy edes rinteet auki. kyllä laskittelua harrastavilla on rahaa maksaa jos laskea haluavat. ei siellä köyhät perheet ole ennenkään ellillä käyneet. emmammäki on keskustassa siellä saa köyhän lapsi laskea liukuri persien alla. riittää iskän autossa pensat.

      • Anonyymi

        Liittyykö tämä ellivuoreen
        Antrom Oy Sai 50000 koronatukea


    • Anonyymi

      Kaupparekisterissä Antromin toimialaksi ilmoitetaan "Muiden kiinteistöjen vuokraus ja hallinta". Ellivuoren kuntosalifirmalta tuo taas kuvissa kuitenkin vaikuttaa.
      https://ellivuoriresort.fi/kuntosali/

      Kiinteistöjen hallintaan ei ehkä tukirahaa olisi saanut, mutta Hyvinvioinnin Ylläpitoon lohkesi 50k valtionrahaa.

      • Anonyymi

        Ja vähän pakkasella ollut nettotulos.....

        Tilikaudet - Antrom Oy

        Tilinpäätöstiedot saadaan kaupparekisteristä. Velvollisia tilinpäätöstietojen toimittajia ovat osakeyhtiöt (oy), julkiset osakeyhtiöt (oyj) ja osuuskunnat.

        Tilikausi 10/2019 ()

        Nimike Määrä Selite
        Liikevaihto 320 000,00 EUR 0,0 %:n muutos edelliseen tilikauteen verrattuna
        Liikevoitto 63 000,00 EUR Liikevoitto on 15,6 % liikevaihdosta
        Nettotulos -24 000,00 EUR


    • Anonyymi

      Kuka ellivuoren nykyään omistaa? Mistä sinne kesällä tulee rahaa kun ei ole laskijoita? Myytiinkö isot kerrostalohuoneistot joita rakennettiin/piti rakentaa? Miten paikkaa voisi kehittää? Kuka tuolla käy? Rikkaiden lapset laski 80 ja 90 luvuilla. Enää ei käy hekään kun rikkaita ei ole tai niiden lapsia kiinnostaa youtube. Mitä tähän kaikkeen sanoo Marko mikkola?

      • Anonyymi

        Pitäisikö seksiturismi sallia Elliksellä, vaikka heikompia hirvittäisi? Onko Elliksen vesillä hyvät kala-apajat? Veisitkö naisesi rentoutumaan elliksen hotelliin ja syömään hyvin elliksen lappilaiseen ravintolamiljööhön? Mikset veisi? Entä vituttaako Mikkolaa tällaiset kysymykset?


      • Anonyymi

        Hill invest group Oy, kattokaa sillä Googlesta. Todella hyvin näyttää menevän ja ihan lapista osaajia mukana 😂😂😂


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hill invest group Oy, kattokaa sillä Googlesta. Todella hyvin näyttää menevän ja ihan lapista osaajia mukana 😂😂😂

        Tuonhan Mikkola kuoppasi aikoja sitten, kun tilalle tuli Mustaparta Hotels. Nythän hekin ovat poistuneet ja jälleen uusi osakeyhtiö ravintolatoiminnassa, jossa häärii sama liikemies Mikkola. Asemakaavakin taas tehdään uusiksi, kun on rakennettu tiet ja rakennukset minne sattuu. Sastamalan päättäjille kaikki vaan käy ja lisää rahaa syydetään kohteeseen...


      • Anonyymi
        mitäkuraa kirjoitti:

        Tuonhan Mikkola kuoppasi aikoja sitten, kun tilalle tuli Mustaparta Hotels. Nythän hekin ovat poistuneet ja jälleen uusi osakeyhtiö ravintolatoiminnassa, jossa häärii sama liikemies Mikkola. Asemakaavakin taas tehdään uusiksi, kun on rakennettu tiet ja rakennukset minne sattuu. Sastamalan päättäjille kaikki vaan käy ja lisää rahaa syydetään kohteeseen...

        Ainakin tukia elliin syötetään kovaa vauhtia....


    • Anonyymi

      Mikähän tuon Ellivuori-kompleksin koko alueen liikevaihto mahtanee nykyään olla? Tuntuu niin kuin sitä kohdeltaisiin monen kymmenen miljoonan tärkeänä työpaikkojen antajana ja kuntamagneettina.

      Laskettelupuolen liikevaihto ainakin on laskenut 4 vuoden takaisesta 1,2 miljoonasta eurosta toissavuoden 700.000€ tasolle saakka.
      https://www.finder.fi/Hiihtokeskus laskettelukeskus/Ellivuori Ski Center/Helsinki/yhteystiedot/131387

      Hotellit ja kiipeilypuistot, kai ne jonkun kolmen neljän millin liikevaihtoa vois tehdä, vai tekeekö edes sitä?

    • Anonyymi

      luontomatkailu ja kulttuuri matkailu sopii nykypäivään. kävelyreitti ja kivilinnan näyttelyis käy väkeä..laskettelu taitaa olla pois muodista eikä nykynuoret juo tai tanssi. muistaakseni idea oli tehdä jotain siirtolapuutarha aluetta sinnepäin ,mikä oliskin ihan hyvä idea niistä pulaa tampereella.jos hinta olis matala ja pieniä tontteja vesipisteel tms, voisi houkutella väkee kesäsin.
      itse alue ja luonto on kiva mut esim. se aula ja ruokailutila on aika huono esim kahvitteluun tai viihtymiseen.
      toivoisin et ainakin muutama työpaikka ellivuores säilyis.iso ongelma on vammalan kaupunki se ei houkuttele kävijöitä.

    • Anonyymi

      " muistaakseni idea oli tehdä jotain siirtolapuutarha aluetta sinnepäin ,mikä oliskin ihan hyvä idea niistä pulaa tampereella.jos hinta olis matala ja pieniä tontteja vesipisteel tms, voisi houkutella väkee kesäsin. "

      Minusta tuota kuolleempaa (matkailu)ideaa saa haeskella aika pitkään. Etäisyys Tampereen rautatieasemalta Ellivuoreen 47 km. Alkaa tulla porkkanoille ja retiiseille kilohintaa, kun noita käy pari kertaa viikossa kastelemassa ja kitkemässä.

      Siirtolapalstan on oltava alle 15 km etäisyydellä max. Silloin vuokraaja voi koettaa uskotella, ainakin itselleen, että alkaa kuntoilla palstalleen pyöräilemällä.

    • Anonyymi

      ellivuoren tukemiseen on menny suastamalan cityltä vähintää pari miljoonaa viimeise kolmen vuoren aikana.tuas on perseellen menevää rahareikää edelleen kituva kaupunki päättäny avittaa.reilu miljoona löyty tienpätkään metän keskelle, pyärätiä joka ei viä mihnekään,siinä sivussa vesijohrokki paaskaks ku hosumalla amatöörit mykertää.minne katosivat lapin yrittäjät ja paikalliset voimat? sentäs kymmeniemiljoonie investointeinee.rotat hylkää laivan ennenku kokonaa uppeluksisa.ei tullu ravintolamaailmaa eikä ranta bunkalooveja. tuli kotipitsa joka ei sekkää oo juur koskan auki.tarttiskoha se tukkee jo?oiskoos kaupunkin tarvetta tuonne vaikka nuin koroona henkesä laittaa taase miljoona pari .jätettää vaa ne tiän pirot mualla vähemälle kute parina viime vuonna ku rahhaa ei vam ole.uuren kusetettavan yrittelijän löytämine alkaa olemaa tyälästä.viimmoset neljä-viis kokelasta kun ei varmaan ellistä suasittele kovin lämpimästi.jonniinlaista tukirahhaa voes ottaa leateriltakkii taas.siäkun on ny uusin hanke loppumasa.varmaan oli kehityshankkeella loistavat tulokset.ei oo vaa näkyny eikä kuulunu muta silti.mut jos vaik lasi-iklui järvel.siä vois site vaik vahrata sitä pyärätiätä.HÄVEKKÄ ERES !

      • Anonyymi

        Kyllä Tyrvään murretta puhuvatkin on ennen aikaankin jo osannut käyttää isoja alkukirjaimia,. Ja kappalejakoa ja muutenkin kirjoittaa asiansa ymmärrettävästi, vaikka murteella sen asiansa sanookin.


    • Anonyymi

      moi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joko nää rahat ellivuoressa on jo käytetty

      • Anonyymi

        Ne on mennyt jo……..


    • Anonyymi

      Mitä toimintaa Ellivuoressa on?

      • Anonyymi

        Siellä oli joskus kaksikin hiihtohissiä. Toinen vanhan Ellivuoren tanssihallin puolella ja toinen hotellin puolella. En tiedä onko enää käytössä hissit taikka rinteet. on tainnut lepikoitua ja kasvaa umpeen.


    • Anonyymi

      Ellivuoren Facebook-sivuilla oli joku henkilökuntakuva, taitaa aivan hyvin mennä kun niin paljon työntekijöitä.

    • Anonyymi

      Näköjäään 19 henkeä saatu mukaan ryhmäkuvaan. ”Terveiset Ellivuori Resortin henkilökunnan kehityspäiviltä!”

      Tuollakin Elliksessä on noita erilaisia Resortteja kaikenlaiseen lähtöön:
      Ellivuori Ski Center/Ski Resort
      Ellivuori Resort/Hotel resort

      Lisäksi on joitakin kiipeilypyisto-resortteja, uinti-resortteja, vaellus-resortteja ja muuta resorttia.
      Onkohan tuossa ryhmäkuvassa koko Ellivuoren henkilökunta, vai löytyykö noista sekalaisista resorteista vielä lisää väkeä? -

      • Anonyymi

        Varmasti löytyy, mutta ehkä noudattavat nyt kokoontumisrajoituksia. :)


    • Anonyymi

      Hyvä veli verkosto toimii. Katsokaa vähän ketä äänestätte valtuustoihin

      • Anonyymi

        Miks? Eikö ole hyvä jos yrityksellä menee tänä päivänä hyvin kun joka puolella korona jyllää?


    • Anonyymi

      En ole koskaan käynyt Ellivuoressa, mutta nettisivujen ruokakuvat ovat kyllä taivaallisia! Täytyypä käydä testaamassa. Ei ole perinteistä pizza-/burger-linjaa.

      • Anonyymi

        No ei tonne Ellikseen minkäänlaisessa fine-dining meiningeissä kuitenkaan kannata lähteä. Kyseessä on sentään korpimotelli, ja keittiön ja keittiömestarien fasiliteetit ja kyvyt ovat sen mukaisia.

        Mutta varmaan ihan hyvää hotellin perusruokaa siellä on tarjolla.


    • Anonyymi

      Erikoista toimintaa kylläkin vuosien aikana ollut. Lieneekö kaikki ihan mennyt lainmukaisesti. No tietäjät tietää.

    • Anonyymi

      Ei niitä kukaan tarkista mihin tukirahat on käytetty.

    • Anonyymi

      Kaupunki vois taas antaa ellivuoreen miljoonan, että saatais ruokapaikka siellä auki.

    • Anonyymi

      Onko se kiinni vai

    • Anonyymi

      Uskomatonta

    • Anonyymi

      Joko tuet käytetty

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe