Fasististen järjestöjen haitallisuus Suomelle

Kiitos.Stalin.1939-46

Lotta Svärd-järjestö kiellettiin Pariisin rauhansopimuksessa militaristisena ja fasistisena järjestönä. Militaristiset ja fasistiset järjestöt, kuten oikeistolaisuus ja nationalismi yleisemminkin, ovat aina olleet erittäin vahingollisia kaikille kansoille. Näin myös Suomelle. Rauhanvastaiseksi luokitellun Lotta Svärd-järjestön toiminnan aikana Suomi menetti toistakymmentä prosenttia pinta-alastaan, merkittävimmän kaivosalueensa, yli 80 000 miestä kuolleina ja lisäksi huomattavan määrän myös naisia. Kymmeniä tuhansia raajarikkoja tai muuten ruhjottuja saimme myös.

Tilanne muuttui heti, kun Lotta Svärd-järjestö lakkautettiin. Suomi alkoi saada takaisin alueitaan, kuten Porkkalan ja sodassa vammautuneet alkoivat saada koko ajan paranevaa hoitoa.

Sopii vain kysyä, miksei tätä vahingollista järjestöä lakkautettu jo aiemmin. Kuinka paljon paremmin asiat olisivatkaan kehittyneet ilman sotaa ihannoivaa valkoisten tappajien alkuunpanemaa järjestöä.

8

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos.Stalin.1939-46: Lotta Svärt-järjestö kiellettiin Pariisin rauhansopimuksessa militaristisena ja fasistisena järjestönä."

      Tosiasiassa Moskovan välirauahansopimus v.1944 määräsi Suomen lakkauttamaan "hitleriläiset ja fasisti-luontoiset järjestöt". Ja tuon sopimuksen mukaisesti Mannerheim lakkautti kyseisen järjestön ennen kuin Valvontakomisio puutuisi siihen.

      " Tilanne muuttui heti, kun Lotta Svärt-järjestö lakkautettiin. Suomi alkoi saada takaisin alueittaan, kuten Porkkalan..."

      Porkkala on ainoa alue, joka palautettiin Suomelle v.1956, 12 vuotta Lotta Svärt-järjestön lakkautamisen jälkeen.

      "... ja sodassa vammauttuneet alkoivat saada koko ajan paranevaa hoitoa."

      Lotat toimivat rintamilla mm. haavoituneitten hoitajina, joten rintamalla vammautuneet olisivat myös sitä kauta saaneet "parannevaa hoitoa", jos olisi sallittu.

      Vihjaako nimimerkki että NL ei olisi antanut Suomen järjestää vammautuneille hoitoa, jos Lotta-järjestöä ei olisi lakkautettu? Sellaisen käsityksen kirjoituksesta saa, kun se yhdistää Porkkalan palautukseen.

      Sodan syttymisellä 1939 ei ollut mitään syy-yhteyttä Lotta Svärt-järjestön toimintaan tai olemassaoloon. Joten siinä mielessä aloitus on turha. Turhaa on myös ylistää Stalinia, koska Porkkala (ainoa Suomelle kuuluva alue) palautettiin vasta Isä Aurinkoisen kuoleman jälkeen. Stalin ei olisi suostunut luopumaan pääkaupungin kupeella olevasta tukikohdasta.

    • PunafasistinHyökkäys

      Taas näitä tuttuja Tarkkispojan törkyavauksia! Lottajärjestö ei ollut millään tavalla "fasistinen" vaan isänmaallinen järjestö! Toiminnallaan järjestö vapautti kymmeniä tuhansia miehiä huollosta sotilaiksi rintamalle ja tämä osaltaan pelasti Suomen joutumasta miehitetyksi tai vihollisen muna-armeijan raiskaamaksi ja ryöstämäksi!

      Viron ja Baltian maiden ankea kohtalo todistaa selkeästi miltä vältyttiin ja saa isänmaallisen suomalaisen olemaan syvästi kiitollinen urheiden lottien panoksesta Suomen puolustuksessa!

    • täääh

      Pariisin rauhan ainut hyvä puoli oli se, että sillä estettiin sikaniskaa ja Marskia solmimasta puolustusliittoa. Marski ehdotti Zdanoville Suomen vshvaa rannikkopuolustusta perustaksi Suomen ja tunkion yhteiselle puolustusliitolle, Molotov ilmoitti ettei suomalaisten kanssa solmita mitään liittoa ennen rauhansopimusta. Pariisin rauhansopimus pelasti myös Itävallan kohtalolta, Itävalta oli jaettu ja miehitetty maa vuoteen 1955 asti. Kusimutteri luuli sotakorvausten ja porkkalan tukikohdan riittävän Suomen kaatamiseksi, laski väärin.

    • kiitos_veteraanit_39-44

      Avaaja on mainio varoittava esimerkki, kuinka kommunismi tuhoaa aivot. Mahtava idiootin oksennus. Ajatelkaa, jos avaajan kaltainen paskasakki olisi vyörynyt tänne 39-44.

      • läägäri

        Maassamme on selvästi geneettisesti vieroksutavaa ainesta.


    • aliluti1998

      Avaaja voisi aluksi kertoa sen Pariisin rauhansopimuksen artiklan numeron, jossa kielletään Lotta Svärd -järjestö.

    • NKPOhjausta

      " Militaristiset ja fasistiset järjestöt, kuten oikeistolaisuus ja nationalismi yleisemminkin, ovat aina olleet erittäin vahingollisia kaikille kansoille."

      Vastaavasti sallittiin SKP:n ja muun äärivasemmiston toiminta, joka oli Suomen perustuslainvastaista ja vahingollista maallemme. Esim. kaikki SKP:n jäsenet eivät olleet edes liittymishetkellä Suomen kansalaisia vaikka kaikenlainen yhdistystoiminta on lain mukaan sallittu vain Suomen kansalaisille.
      SKP tavoitteena oli muuttaa Suomi kansandemokratiaksi ja sen toiminta oli NKP:n ohjeiden mukainen ja ajoittain erittäin agressiivista ja vahingollista.

      Eli äärivasemmisto toimi vieraan vallan ohjauksessa.

    • Avaus-on-pötyä

      Lotta Svärd oli naisten vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö.

      Sillä oli isänmaallinen ja kristillis-siveellinen arvopohja.
      Tunnuslause oli "Ora et labora" eli rukoile ja tee työtä.

      Järjestö oli erittäin tehokas. Sillä oli yli 200 000 jäsentä.

      Lotilla oli suuri ansio Suomen selviytymisestä sodissa itsenäisenä.

      Järjestö oli oikeistolainen, mutta fasismin ja natsismin kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä. Vastaavat järjestöt toimivat muissa Pohjoismaissa edelleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      97
      2247
    2. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1935
    3. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      43
      1905
    4. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      34
      1806
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      177
      1362
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1359
    7. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      50
      1178
    8. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      94
      1069
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      7
      954
    10. Hyvää rakkaushuomenta

      Tässä tulee rakkautta päivääsi. ❤️🤍💙💚💛💜💝💞💕💓💖💗💘💟🩷🩵🫶🏼❤️‍🔥😘😍😻💌🏩
      Ikävä
      179
      928
    Aihe