Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Koivun kaato, Helsinki

koivutpois

Olisiko jollain kokemusta, mitä puun kaataminen maksaa. Kyseessä kaksi samasta kannosta kasvavaa kohtalaista koivua. Kaataa voi suoraan tyvestä sahaamalla.

9

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koivunkaatohesassa

      Hinta on 3000€.

      • koivutpois

        Minä ajattelin, että ainakin 5 000 €.


    • Puistometsuri

      1,50E kilometri. Työlaskutus kaato 600E ALV vakuutus.

      Puun valmistaminen loppuun 100-200E/puu ALV

      Loppusiivous jää työn teettäjälle.

      Jos työ vaatii eritysvarovaisuutta työn hinta voi olla moninkertainen.

      Jos työ vaatii raskaampien koneiden käyttöä työn hinta voi olla moninkertainen.

    • JännääKulloo

      Anna sahan laulaa vaan. Älä kysy keltään. Anna mennä vaan. Äkkiä vain nykäset moottorisahan käymään ja eikun koivut kumoon. Siitä sitten vain karsimaan oksia ja pätkimään pölleiksi. Pöllit kärräät omaan talteen vaikka talon vieren pinolle. Sitten lainaat jostain oksasilppurin ja silppuat ne oksat hakkeeksi, jonka laitat vaikka kompostin kuivikkeeksi, tai kysyt jos joku tarvii, tai käyt kippaamassa peräkärryllä ne johonkin luontoon. Ja tämän kun tekee ennen lehtien puhkeamista, niin ei tuu roskaa paljo mitään. Parin tunnin homma, jos sitäkään.

      • koivutpois

        Taita olla parasta tehdä näin. Saha löytyy ja vähän kokemustakin. Jos hintana on 600 e alv. Sehän vastaisi 10-12 h työtä. Ja laiska ja saamato pitää olla, jos kahden puun kaato kestää näin kauan. Katselin, kun kaupungin metsurit kaatoivat 5 puuta 2 tunnissa.


    • pitopuuta.reilusti

      Muista että puuta ei saa missään tapauksessa sahata poikki ennen kuin se kaatuu. Muuten se menee ihan mihin suuntaan tahansa.

    • NickNailer

      Koivun kaatoon saa yleensä luvan. Havupuiden kanssa on hankalampaa.

      Noin satasen olen maksanut per runko niistä puista, joita en ole itse katsonut voivani kaataa. Nousevat yleensä latvaan, karsivat ja pätkivät tarkasti alas pudottaen.

      Jos pilkot ja siivoat itse, niin kiipeilykaato on kohtuuhintaista. Roskien käsittely maksaa ja paljon.

      Itse olen kaatanut vaikeistakin paikoista kaivinkoneella avittaen. Jos on tilaa, ei sähköjohtoja, niin omatoiminen kaatokin onnistuu.

      Kannot olen käsitellyt kantojyrsijällä. Yleensä jätän juuret maahan. Joskus olen nostanut kannot kaivinkoneella. Se on työlästä ja kantojen vieminan kaatopaikalle maksaa. Jyrsintä on halvempaa.

      • koivutpois

        Kiipeilykaatoa ei mielestäni tarvita. On yksi vapaa suunta, johan ne puut voi kaataa. Minusta on turha tehdä honnasta vaikeaa. Ja tarvitsen pelkän kaadon, itse voin pätkiä kaadetut puut.


    • jacjen

      Satku tai pari riippuen mitä veloitetaan matkakustannuksista ja teetätkö pelkän kaadon vai lisätöitä. Katsele lähistöltä ammattimetsuri tai joku muu kaatoja tekevä, esim. talotalkkari. Ammattimies siksi, että osaavat homman ja on lisäksi vastuuvakuutus. Lisätöinä karsiminen, katkaisu tukeiksi, metrin pätkiksi tai 33 cm pölleiksi. Halkomista tuskin kannattaa teettää muilla. Jos alueella on lämmityspuun käyttäjiä, niin pölleille löytynee tuoreinakin ostajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe