Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suomi-Salaman pesänjako

SuomiSalaman.muistoksi

Suomi-Salaman vanhoilla säästöhenkivakuutuksilla on edelleen hyvä tuotto. Op-henkivakuutus yrittää nyt erittäin agressiivisella puhelinmyynnillä tarjota näiden vakuutusten tilalle uutta sijoitusvakuutusta, jonka tuotto on sidottu asiakkaan valitsemien rahastojen tms. arvon kehitykseen. Näiden tuotto on sidottu täysin valittujen arvopaperien hintakehitykseen eli korkotuottoa ei kerry enää. Rahastoyhtiö ja vakuutusyhtiö tietenkin perii palkkion, meni kurssi sitten ylös-tai alaspäin.

Painostuksesta huolimatta ei ole pakko tehdä mitään muutosta, jolloin korkotuotto kertyy entiseen malliin. Edelleen vaihtoehtona on takaisinosto. Takaisinostoarvon näkee vuosittain annettavasta Turvaselvityksestä.

Ennenkuin teette mitään sitovia sopimuksia, vaatikaa kirjallinen tarjousselvitys sekä ottakaa selvää arvopaperisijoituksen periaatteista. Vaatikaa myös selvitys, mistä mahdollisesti tullaan verottamaan nyt tai myöhemmin sekä miten vaikuttaa esim. Kelan tukiin jne.

Oman kokemuksen mukaan ensin tuntui hienolta, mutta näkökulma muuttui aivan toiseksi pienen selvittelyn jälkeen.

1

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerkokokkooko

      Edellisessä laskelmassa vuosituotto oli 6.3%, vaikka mielestäni joskus jossakin lapussa luki 7%... No jokatapauksessa, onhan tuo 6,3 kohtuullinen tänä aikana kun inflaatio on alhaalla. Korkeamman inflaation aikaan voi tulla erilaisia mielipiteitä.

      Itse olin ajatellut pitää tuon vakuutuksen loppuun asti, mutta kun ne on nyt siirretty osuuspankille, on selvää että vakuutuksessa olevaa pääomaapottia ei tulla jakamaan vakuutusten ottajille. Tuo summahan oli sangen merkittävä. Eli nuo ylimääräiset korotukset on varmaankin lopullisesti ohi.

      Parin vuoden sisällä tulen lunastamaan tuon rahan ulos ja sijoitan itse osakkeisiin. Ei käy edes mielessä että pitäisi antaa osuuspankille mahdollisuus tuhota tuo pääoma sijoitusrahastossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe