Helsingin kirjat julkaistu!

r248tyh48howrht30o85uy

Ville Pönkä: Osakeyhtiöoikeuden oppikirja. ISBN 978-951-51-2532-3. Forum Iuris 2017. 236 sivua.

Urpo Kangas: Suomalaisen siviilioikeuden juuret - Esimerkkinä perhe- ja perintöoikeus. ISBN 978-951-51-2534-7. Forum Iuris 2017. 238 sivua.

Juha Raito: Euroopan unionin periaatteet ja perusvapaudet. ISBN 978-951-51-2533-0. Forum Iuris 2017. 198 sivua.

Ensikommentti: HUH HUH!!! Kyllä on raskasta luettavaa! Ja PALJON!

22

2195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tokayritys4

      Apua sivumäärä sen kun kasvaa :D

      • paa_ei_ehka_kesta

        Pitäiskö sittenkin vaan hakea Turkuun... Sivumäärä ois alle puolet tosta. Vielä ehtii huomenna muuttamaan yhteishakulomaketta. =/


      • Kahenvaiheilla

        Alan miettiä samaa...


      • Oikkarinvinkki

        Sivumäärä on kaikille sama.. Turussa todennäköisesti pisteraja taivaissa tänä vuonna kun on noin vähän sivuja ja helpohkot aiheet, eli vaatii todella tarkkaa pikkutarkkuutta että saa pisteitä tehtävistä. Mielestäni vähän vaikeammat aiheet ja korkeat sivumäärät karsivat porukkaa jonkun verran ja sisäänpääsy saattaa olla ihan inhimillinen niille, jotka tosissaan hakevat. Tsemppiä teille!


    • Oivoitoivotaannyt

      Tuntuu hyvältä noi aiheet varsinkin toi Urpo Knagaksen kirja! Paljon luettavaa verrattuna Turun 300sivuuseen, mut innolla haasteita kohti!

    • 162534

      Tosi mielenkiintoset aiheet mun mielestä! Innolla odotan :D

    • hmmhmmhhmmmmm

      N. 200 sivua enemmän kuin viime vuonna. Turussa ja noissa parissa muussa ois tosiaan n. 300 sivua vähemmän luettavaa. Pistää kyl miettiin...

    • oikiksenkäynyt

      No ei ne proffat osaa kirjoittaa yhtään sen tiiviimmin, tulette huomaamaan tämän jos pääsette opiskelemaan :)

    • Jyrnysti

      Alle tuhat sivua kuitenkin. Päämääränä opiskelupaikka ja motivaatio sen mukaan plus, että kiinnostavammat aiheet kuin Turun, Lapin ja Itä-Suomen kokeessa. Sole poka mikhän!

    • Niukuli

      Miksköhän tänä vuonna näin paljon sivuja ? Viime vuonna oli myös mielenkiintosemmat aiheet...

    • yesyesyese

      Loistavat aiheet!

      Kangas on ihan kingi ja ketäpä ei kiinnostaisi yhtiöiden toiminnot!

    • pädkiss

      Moi, mistä kirjat kannattaa ostaa?

    • Phuksi2012

      Sivumäärä kasvaa? :D Minä hain ja pääsin oikikseen vuonna 2012, silloin oli luettavana Urpo Kankaan "Perhe- ja jäämistöoikeuden perusteet" (560 sivua), Ari Hirvosen "Oikeuden ja lainkäytön teoria" (200 sivua) ja Tuomas Huplin "Siviiliprosessin laillisuustakeita" (160 sivua). Siihen nähden tuo nykymäärä on aika pientä. Varsinkin Urpon perheoikeusraamattu vaikutti tooooodella rankalta.

      Tuolloin valintakokeessakin oli vielä 7 tehtävää, nyt 5.

      Siitä huolimatta luin keskinkertaisesti, kävin kokeessa ja sain 4 pistettä yli rajan. Ja valmistuin viime vuonna ja työskentelin syyttäjänä.

      Hyviä ja selkeitä aiheita nuo ovat kaikki. Kankaan teos ilmeisesti on nyt sitten enemmän oikeushistoriallinen kuin aineellista oikeutta sisältävä - en ole siihen toki tutustunut. Mutta pois Suomi 24:ltä ja lukemaan, täällä käytetty aika on pois siltä lukemiselta, mikä on ainoa ratkaiseva tekijä opiskelijoita valittaessa.

      Tsemppiä lukemiseen.

      • supistuvalukuaika

        Millainen lukuaika teillä oli vuonna 2012?


      • ToivottavastiPhuksi2017

        Vuonna 2012 kirjat julkaisiin 3.4. ja koe oli 13.6. Silloin lukuaikaa oli kymmenisen viikkoa, nyt noin seitsemän.
        Vuoden 2012 kirjoissa oli yhteensä (215 170 456) 841 sivua, muistit perhe- ja perintöoikeuden aapisen sivumäärän vähän hutiin. Tänä vuonna sivuja on (236 198 238) 672.
        Vuonna 2012 pääsykoe kesti viisi tuntia ja sisälsi 7 kysymystä (n. 43min/tehtävä), tänä vuonna koe on nelituntinen ja sisältää viisi kysymystä (48 min/tehtävä). Tänä vuonna on siis viitisen minuuttia kauemmin aikaa per tehtävä. En osaa sanoa kuinka paljon viisi minuuttia per tehtävä vaikuttaa kokeen vaikeuteen koska en ole molemmilla tavoille koetta tehnyt. Vaikeita kokeet ovat ymmärtääkseni olleet millä tahansa kysymysmäärällä ja aikarajalla tahansa.

        Vuonna 2012 on siis ollut kolme viikkoa enemmän aikaa lukea 169 sivua enemmän, keskimäärin (841/10) 84 sivua per viikko. Tänä vuonna (672/7) pitää sisäistää keskimäärin 96 sivua viikossa. Viime vuoteen verrattuna koealue on noin 80 sivua laajempi, edellämainittuihin seikkoihin vedoten voidaan sanoa sivumäärän olevan kasvussa.

        Sivumäärä on kyllä määrällisesti pienempi tänä vuonna kuin omana hakuvuotenasi, mutta suhteutettuna lyhyempään lukuaikaan, luettavaa on kuitenkin enemmän. Aiheiden helppouteen/vaikeuteen en osaa sanoa lukematta molempia kirjapaketteja juuri mitään, mutta yhtäläisyytenä on ainakin Urpo Kankaan siviilioikeus.

        Helppohan sinun on valmistuneena todeta kaikkien aiheiden olevan "hyviä ja selkeitä". Luultavasti sinullekaan ne eivät olleet ennen opiskelujasi ihan niin hyviä ja selkeitä kuin miltä ne näin jälkikäteen vaikuttavat.

        Toivottavasti syyttäjän työssäsi otat vähän paremmin selvää asioista ennen kuin vertaan banaania omenaan. Ja juu, itselleni kirjat eivät ole vielä tulleet, tässä postia odottelen. Niiden saapumisen jälkeen sitten 100% keskittyminen lukemiseen.


      • Phuksi2012

        Niin, helppohan minun on todeta. Minä nimittäin olen nämä aiheet myös oikiksessa tenttinyt ja aikanaan nuo mainitut kirjat valintakokeeseen lukenut. Ja se on totta, että perheoikeuden kirjassa oli sivumäärälipsahdus, piti kirjoittaa 460, ei 560.

        Noilla jakolaskuilla jollekin on merkitystä, mutta en ole missään vaiheessa sanonut että luettavaa ei olisi. Itse luin keskinkertaisesti valintakokeeseen enkä suosittele sitä kenellekään.

        Siviilioikeus on laajempi yläkäsite kuin perheoikeus, Kankaan tuolloinen valintakoekirja on nykyisin perhe- ja jäämistöoikeuden aineopintotenttikirjana. En ole tämänvuotista kirjas nähnyt, mutta tuskinpa teidän tarvitsee kokeessa ratkoa ositus- tai perinnönjakotehtäviä. Jos olen väärässä, korjatkoon joku.

        Ja syyttäjän työssä toimin kuten syyttäjänä tulee toimia. Ei banaaneja ja omenoita vertaillen vaan todennäköisiä syitä arvioiden. Kiitos kuitenkin huomiostasi ja tsemiä lukuihin. Se on kuitenkin päätavoitteesi.


    • öklö

      Hyi vittu, onneksi ei tarvi enää hakea.

    • Phuksi2014

      Pääsykokeissa oli reilut 700 sivua, jotka luin kerran huonosti läpi. Sisään pääsin kymmenen pisteen marginaalilla.

      Viime vuonna valmistuin ja työskentelen nyt tuomarina hovioikeudessa banaaneja ja appelsiineja vertaillen.

      Älkää tehkö niin kuin minä tein vaan opiskelkaa reilusti lukien.

      (Kaikki ei ole totta mitä luette.)

      Yksi vihje: Kun saatte sen kysymyksen eteenne pääsykokeessa, kertokaa sanasta sanaan se, mitä kirjassa siitä kerrottiin. Sillä pärjää.

      • Oikkari2012

        Haloooo - vielä 2012 Hgin oikiksen valintakoekirjoen yhteenlaskettu sivumäärä oli liki 900, tämä on kevyttä!
        Joka tenttiin on kuitenkin luettavana 500-100 sivua, joten jos valintakoelukeminen tuntuu raskaalta niin kannattaa harkita opiskelutavoitteet uudelleen...:)


    • fiftyshadesoflaw

      Lue niitä kirjoja niinkuin lukisit riettainta ja eroottisinta pornolehteä. Hartaasti jokaista yksityiskohtaa tutkien ja ihaillen ja kaiken oleellisen mieleen painaen ja yksityiskohdista unelmoiden. Kiihotu ja innostu lukemastasi kiimainen ori kevätlaitumelle päästessä.

      Sitten valintakoepäivänä annat patojen murtua ja tykität kaiken patoutuneen energian voimalla paperille täydellisesti vapautuneena, voittajana, riemulla ja varmana itsestäsi. 4h jälkeen olo on voipunut ja tyytyväinen. Olet antanut kaiken irti itsestäsi ja voit voihkaista nautinnosta saavutettuasi tavoitteesi. Valintakoekirjojen sivutkin saattavat olla liimautuneet yhteen intensiivisen lukurupeaman jälkeen.

      • Ori95

        Ihana vinkki! Tätä noudatan! <3
        8===D~ ~~


    • lakirobotti

      Unigrafiasta tilasin 27.3. kirjapaketin. Niiden piti ilmoittaa, kun postittavat, mutta eipä ole toistaiseksi kuulunut. Chatissa asiaa kyselin ja kuulemma postittaneet 4.4. Saapa nähdä, milloin tulevat, jos lainkaan tulevat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe