Mikäköhän hemmetti mua vaivaa?

Tervassatarpoja

Oon kohta kolmikymppinen miäs. Aika paljon on tultu elämässä käytyä läpi kaikkea mitä ei tarttis kokea, oon aina saanu kuullua suoraa huutoa jos joku ei onnistu, mua ei oo skidinä tuettu muuten ku taloudellisesti ja mulla ollut myös pahoja käytöshäiriöitä ja tunteidenhallinta ongelmia. Aika monta vuotta meni teinarina siihen että pohdin, mikä mua vaivaa, miksi aina ketuttaa ja mikää ei tunnu miltään. Viimiset vuodet oon ollut lähinnä tosi ujo,ahdistunu ja surullinen, mikää ei oikein tunnu miltään. Välillä itkettää.
Oon saanu kasvatuksen missä pitää aina onnistua kaikessa, toinen vanhemmista ollut tosi tärkeilevä ja kasvoin pienenä siihen muottiin, aina piti olla se kova tyyppi ja jos en saanu huomiota niin tulistuin. Edelleen koen aika usein tosi pahaa hylätyksitulemisen pelkoa ja että oon kaikille täysin yhdentekevä. Oon sitten elelly omissa mielikuvamaailmoissani joita joskus jo skidinä aloin kehittelemään. Mulla on diagnosoitu add/keskittymishäiriö mikä selittää jumituksen, muttei sitä, miksei oikein mikään jaksa kiinnostaa, en jotenkin onnistu petraamaan edes niissä asioissa joissa oon aika hyvä. Kaikki opittu tuntuu soljuvan pois enkä saa minkäänlaista "kontaktia" ulkomaailmaan.

Oon epäilly myös jotain lievää narsismia kun osaan olla tosi äkkipikanen ellei asiat mee mun pillin mukaan, sekä hyväksynnän ja ihailunhalunen ajoittain. Mutta oon puhunu noista mun läheisten ihmisten kanssa, tiedostan noi itsekkin(haluaisin päästä piirteistä eroon niin oma ja muiden elämä helpottuis)ja kaikki sanoo ettei mulla voi mitää narsismia voi olla ku oon rehellinen ja moraali pohjimmiltaan kunnossa,ym... Voiko asia olla sitten vaan niin että olen vielä aikuisenakin täysin ulalla, kuka olen, miksi oon täällä, mitä haluan elämältä...

Selviydyn sosiaalisista tilanteista lähinnä kyselemällä niin paljon kuulumisia ja jatkokyssäreitä kun vaa mieleen tulee, mutta se "virtaus" niiden kyssäreiden välissä on olematonta, en saa motivaatiota tai intoa oikein mihinkään asiaan. Mulle joku joskus sanoikin että multa puuttuu se "HEI, nyt tehdään,hyvä pöhinä"-asenne, oon aina enemmän sivustaseuraaja tai sitten oon tehny autopilotti päällä aina kaiken. Oon nyt viimeaikoina koittanu skarpata, hommata duunipaikkoja, menny puhumaan enemmän ihmisten kanssa ja saanutkin kavereita enemmän... jotenkin tuntuu vaa että oon vaa tyhjät kuoret jotka matkii, en saa sitä kipinää tekemiseen,sosiaalisiin tilanteisiin, oikeen mihinkään. Pelkään sitten vaan epäonnistumista, että ne vähätkin hyvät jutut menee perseelleen... Oon oppinu siihen että oon just niin hyvä kun mun suoritukset, vaikken tätä muilta vaadi... Motivaatio, ulkomaailman pilkahdukset on kun kärpäsiä joita en saa kiinni, elän jossain kuplassa tai kuopassa. Oon nyt aloittanut terapiat mutta tosi hitaasti tuntuu asiat etenevän :/

3

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Särkkä699

      Mieti asioita joista oikeasti pidät ja mitkä tekisivät sinut onnelliseksi. Tee lista. Mieti sitten että miten pääset niihin asioihin käsiksi. Älä aseta itsellesi ajatellessasi liikaa rajoja vaan tee tämä vähän niinkuin aivoriihi-tyyliin. Mieti kaikkia vaihtoehtoja ihan tosissasi ja yritä keksiä niihin ratkaisu. Muista että ihan täydellistä ratkaisua ei tarvitse heti keksiä vaan edes sen verran että pääset alkuun. Ihmisen viehätysvoimaa lisää ainakin 2 asiaa: Teet niitä asioita mistä oikeasti pidät ja joihin sinulta löytyy intohimoa, näin olet kiinnostava jonkun muunkin mielestä. Toinen on se että olet aidosti kiinnostunut toisista vaikka et olisikaan samaa mieltä. Pidä mieli avoimena.

    • näinseonedelleen

      uskonvapaus on Suomen Perustuslain mukaan kaikille oma oikeus. Toisen puolesta uskominen on Laittomuutta.
      Se tarkoittaa myös sitä, että lapsikaste on rikos, josta kirkko oppeineen ja papistoineen EI OTA VASTUUTA RIKOKSENA, VAAN ASETTAVAT SEN, LASTEN VANHEMPIA EKSYTTÄEN HEIDÄN PERISYNTI RIKOKSIKSI. SE TOTUUS TULEE ESIIN KIISTATTOMASTA MM TÄSTÄ PAPIN TEKSTISSÄ JOSSA ON NELJÄ TÖRKEÄÄ VALETTA "taivaan isän" NIMEEN VALEHTELUNA:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11977916
      #Hei Mirka,
      Kaste ilman kirkkoonliittämistä ei ole mahdollista.
      Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoonkuuluvien vanhempien on kastatettava lapsensa.
      Sallikaa lasten tulla Jeesuksen opetuslapsiksi ja Taivaan Isän lapsiksi kasteen kautta!
      t. Maarit-pappi #

      JOS joku ei löytä neljää valetta tuosta niin ei ole häpeällistä kysyä niin kerron sen jos kerrot mitkä löysit niin minun ei tarvii kaikkia erikseen osoittaa.

      USKONVAPAUDEN OIKEUDESTA SUOMEN PERUSTUSLAIN MUKAAN:
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
      Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing
      2 luku
      Perusoikeudet
      6 §
      Yhdenvertaisuus
      Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
      Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
      Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
      Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.

      Perustuslain 11 §:n mukaan "Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."

      LAPSENA, SYLIVAUVANA KASTETTU EI OLE USKOA JA KASTETTA SAANUT VALITA VAIKKA LAKI SEN OIKEUDEN HÄNELLE ANTAA.
      SIIS:
      SUOMEN VALTION KIRKKO ON RIKOLLINEN INSTITUUTIO JOKA SIIRTÄÄ USKOVAISILLEEN RIKOKSENSA EÄMÄNSÄ AIKAISIKSI AHDISTUKSEKSI JA PERISYNNIKSI /PERISYKSI RIKOKSEKSI:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      NÄIN OLLEN, olitpa uskovainen tai et, niin
      jos olet uskontunnustuksen antanut niin et ole syyllinen omaan mielenterveyteesi.
      TOSIN
      on rippikoulun käytämättömiäkin mielelstään sairaita mutta mielestäni vähemmässä määrin ja usein rippikoulu koulutuksen saaneiden kavereiden tartuttamina.
      TIETYSTI
      ahdistuneisuus voi johtua perinnöllisistä syistäkin mutta useimmiten perussyy on silloinkin sama, usko!

      Siis, suomessa koulutetaan (lue: aivopestään) kansalaisia mieleltään sairaiksi TYÖLLISTÄMÄÄN SAIRAIKSI KOULUTETTUJA!!!
      "piiri pieni pyörii" ja veronmaksajat, elättää suuren joukon järjettöminä kituvia valtion kirkon uhreja JA KAIKKIIN KORKEASTI KOULUTETTUJEN AMMATTILAISTEN SUURET PALKKA KUSTANNUKSET OVAT TARPEETTOMASTI HANKITTUJA SUURIMMALTA OSALTAAN!

      Koska saadaan edes suomessa "järjettömiksi" ja "rikollisiksi" kouluttaminen loppumaan jotta SUOMESSA OLISI VÄHEMMÄN MIELELTÄÄN SAIRAITA AHDISTUNEITA IHMISYYDESTÄÄN LUOPUMAAN EKSYTETTYJÄ ????

      Saa arvostella kantaani. Minulla ei ole tietolähteenä muuta kuin oma elämän kokemus ja ennen kaikkea Suomen Perustuslaki ja väärännetystä raamatusta Jeesuksen evankeliumista löytämien todellisten totuuksien faktat.

      kaste on yksi ahdistuksen lähde...:
      Huomaa raamatun väärentäjien sairaan jakomielisyys:
      Johanneksen evankeliumi:
      3:22 "Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi."
      4:2 "Vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa."

      Joten edelleen kasteesta väärennökset oikeisten totuudeksi on Jeesuksen antamassa opissa ja esimerkillisissä TEOISSA:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaste#Luopuminen_paholaisesta
      "Kreikkalaisessa Uudessa testamentissa käytetään kastamisesta verbiä baptizo, "upottaa", "painaa veden sisään", "pestä", "kastaa", ja kasteesta substantiivia baptisma."
      HUOMATKAA SANA "PESTÄ" JOKA KÄYTÄNNÖSSÄ TARKOITTAA MYÖS "PESEYTYMISTÄ."

      Tämä pelastaa "kaste pelastaa" päivittäin tuhansia mm sairaaloissa...
      Johanneksen evankeliumi:
      13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
      13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
      13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt."

      TULKINTANI:
      JEESUS EI OLE KÄSKENYT KASTAA KETÄÄ, LAPSIAKAAN, lapsikin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi, uskovaisiksi, mieleltään sairaaksi aivopestäväksi jne..

      JEESUS SIUNASI LAPSIA ja toisin lapsia kohteleville antoi myllynkivien käyttö ohjeet, samassa tilaisuudessa...

      JEESUS TODISTI, ettei usko ja kaste pelasta, mm ottamalla ei uskossa olleen kastamattoman ryövärin Paratiisiin.

      Oletko ahdistuneena syyttömästi?

    • HenkkaM

      Niin sanottu "kasvatus" on joskus kamalinta, mikä ihmisenlasta kohtaa !
      Juttusi kuulostaa tutunoloiselta. Sitä voi menettää itsetuntonsa, ihmisarvonsa ja identiteettinsä ja ihmetellä nuoruusiässä ja sen jälkeenkin kuka oikein olen ja miksi olen tässä maailmassa, kun en oikein sovi mihinkään.
      Voi tuntea itsensä ulkopuoliseksi ennenkuin pääsee rakentamaan omannäköistä elämää. Se vaatii aika paljon myös "prosessointia" omassa päässä, että pääsee irti
      vanhoista kuvioista ja näkee itsensä kivana ihmisenä, samanarvoisena yksilönä kuin
      kaikki muutkin. Kirjoituksesi perusteella olet fiksu, et esimerkiksi kuulosta yhtään narsistilta vaan pohdiskelet viisaasti asioitasi. Luota itseesi, kyllä se siitä lähtee !
      Inhimilliset kehittymiskoukerot ja elämänsä kuntoon saaminen on hidas prosessi,
      ota se ihan rauhallisesti sellaisena. Se vie aikaa. Ei ole kellään muullakaan mitään oikotietä. Hitaasti hyvä tulee, pätee oikein hyvin tähän.
      Ajalla on taipumus hoitaa asiat :)
      Olet jo hyvällä alulla !
      Tsemppiä kovasti sulle !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      451
      2229
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      225
      1991
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1562
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1301
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      148
      1267
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      49
      1170
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      65
      1060
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1044
    Aihe