Itä-Hämeen opistolle tulossa kirjoittajalinja

heinoy

Tunnetko paloa luovaan kirjoittamiseen? Kaipaatko opastusta, jotta voisit kehittää kirjallista ilmaisuasi? Lähde Sanat soljumaan -kirjoittajalinjalle, jolla voit opiskella kirjoittamista monipuolisesti.

Kirjoittajalinjalla tutustutaan eri tekstilajeihin. Koulutusta annetaan runojen, novellien, esseiden, romaanin, fantasian ja draaman kirjoittamiseen. Myös elämäntarinan kirjoittamiseen paneudutaan.

Opiskelu sisältää runsaasti kirjoittamista, palautekeskustelua ja erilaisten näytetekstien analysointia ja tulkintaa oman kirjoittamisen tueksi. Linja tarjoaa monipuolisia työkaluja ilmaisuvoimaisen ja merkityksillä ladatun tekstin tuottamiseen. Koulutuksen aikana tehdään myös muutama tutustumiskäynti kirjoittamisen kannalta virikkeellisiin kulttuurikohteisiin.

Kirjoittajalinja sopii sekä tavoitteellisille harrastajakirjoittajille että kirjallista julkaisua suunnitteleville. Se antaa myös valmiuksia kirjoittamisen yliopisto-opintoihin sekä muihin alan ammattiopintoihin. Linja soveltuu kaikenikäisille kirjoittamisesta kiinnostuneille, myös vasta-alkajille. Se ei edellytä aikaisempia kirjoittamisopintoja. Ei erityisiä pohjakoulutusvaatimuksia.

Opiskeluaika: 4.9.2017–31.5.2018, 34 työviikkoa.

Jos ei ole mahdollisuutta osallistua koko lukuvuoden opiskeluun, voi valita linjan tarjonnasta moduuleja eli itsenäisiä opintokokonaisuuksia.

Moduulit ja niiden kestot:

Lyhytproosa
Paneudutaan eri novellityyppeihin ja myös pakinoiden ja kolumnien kirjoittamiseen, 4.9.–3.11.2017, 8 vkoa.

Elämäntarinat
Opastusta menneisyydestä kirjoittamiseen: henkilöiden, sukujen, pienyhteisöjen jne. elämäntarinoiden laatimiseen, 6.11.2017–19.1.2018, 8 vkoa.

Lyriikka
Perehdytään runojen kirjoittamiseen ja laululyriikkaan, 22.1.–16.2.2018, 4 vkoa.

Draama
Teatterille, radiolle ja televisiolle kirjoittaminen, 19.2.- 20.4.2018, 8 vkoa.

Fantasia ja Science fiction
Keskitytään niin lyhyen kuin pitkänkin fantasian ja scifin kirjoittamiseen, 23.4.–18.5.2018, 4 vkoa.

Hinta: 93 €/viikko, sisältää opetuksen. Opetus, majoitus ja ruokailu alkaen 220 €/vko.

Hakuaika: 3.4.–31.7.2017.

Hakulomake: http://www.ihop.fi/fi/OPISKELU/Kirjoittajalinja/Hakulomake kirjoittajalinja.html

Liitteet hakemukseen: viimeisin koulutodistus, hakijan lyhyt esittely itsestään, aiemmasta kirjoittamisestaan ja tavoitteistaan kirjoittajana sekä näytetekstit: runoja ja kertovaa tekstiä (yhteensä n. 3 liuskaa).

Linjan opettajat: Linjan vastaavana opettajana toimii vapaa kirjoittaja ja kirjoittamisen opettaja, FM Heino Ylikoski. Lisäksi linjalla vierailee kirjailijoita ja muita alan asiantuntijoita. Lisätietoja voi kysyä Heino Ylikoskelta [email protected] p. 050 3583249, tavoitettavissa parhaiten to-pe klo 9.00-12.00.

Muutokset mahdollisia.

2

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgsdfhfgsdj

      Mitenkähän monta tuntia opetusta on päivässä? Jos se on osa-aikakurssi, niille, jotka tulevat kotoaan käsin, olisi kätevämpi, jos opetus olisi jaettu parille, kolmelle kokonaiselle päivälle. Asumaan tuleville ehkä päivittäinen opiskelu sopisi paremmin. Tuo on muuten ihana opisto. Vanha, tunnelmallinen rakennus kauniine ympäristöineen. Voisikohan kurssille löytää sponsoreita, jotta kurssin hinnan saisi pudotettua?

      Onko se sellaista, että hutaistaan joku tekstinpätkä, luetaan se porukalle ja 'analysoidaan'? Ei kovasti kiinnosta. Mieluummin kuuntelisi asiaa opettajalta ja sitten kirjoittaisi, ja palauttaisi kirjoittamansa ja saisi palautetta opettajalta / opettajilta.

      Sitä kaipaan todella, että joku Suomessa opettelisi Tom Birdin tekniikan ja tarjoaisi kurssia: Kirjoita romaanisi kolmessa päivässä. Niin, voihan sen tehdä kotonakin, mutta johdetussa ryhmässä se voisi onnistua paremmin.

      Ja yksi asia: Minne on Suomesta kadonnut meidän maailmankuulu ilmainen koulutuksemme? Jos on työtön, eli tienaa 130 euroa viikossa, nuo kurssihinnat ovat kohtuuttomia. Ellei sitten työkkäri suostu rahoittamaan kurssia. Ja sitä epäilen. Ainakin, jos käyttää kirjoitustaitojaan yhteiskunnan arvosteluun, kuten minä. Mutta toivon kurssille menestystä, kaikin puolin. Ihan hyvä opettaja.

    • tosissanne

      Hinta on kyllä hirmuinen este ainakin itselleni. 3162 e ilman asuntoa ja asunnon kanssa ALKAEN hinta (eli ryhmähuone??) 7480 e. Lisäksi matkakulut päälle. Minä kun luulin että psykoterapiaopinnot ovat kalliit! "Valmiuksia antavana" mutta ei ammatilliseen tutkintoon tai pätevyyteen johtavana käsittämätön kustannus.

      Ihmetyttää, kenelle kurssi on suunnattu? Varakkaille eläkeläisille? Työikäisillä ei ole aikaa, nuorilla ja työttömillä ei ole rahaa.

      Erillisen moduulin hinnaksikin jää halvimmillaan 372 e. Saisi jo nimiä dropata kovasti tuohon hintaan, että ketä vierailijoita on luvassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe