98 E5 häviää pian käytöstä

KäyttäisinMielummin98E5

9

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hallitusnurin

      Miksi käyttäisin sakkautuvaa tehotonta litkua!?

    • kommunismiä

      Ysivitosen voipi hävittää ei sillä biili kulje pihinkään!

    • Eikähäviä
    • sporttivehe

      Mä laita ite lisäine tnkkiin!

    • 34t32y4y

      Itse käytän 98 kaikissa perheen autoissa vaikka kaikkiin kävisi E10. 98 edut: pienempi kulutus samoilla tehoilla (lähes kaikki 2000 luvun autot osaavat säätää sytytystä oktaanin mukaan), ei kerää niin paljon vettä kuin E10 eikä siten syövytä polttoainejärjestelmää pitkällä aikavälillä, käynnistyy paremmin pakkasessa mitä vähemmän etanolia on, etanoli karstoittaa enemmän joten vähempi parempi mooottorin puhtauden kannalta.

      • DGC

        En olisi kyllä ihan samaa mieltä tuosta etanolista. Minun mielestäni modenin 4-tahtimoottorin ongelmana ei ole 95E10:n etanoli vaan säälittävän alhainen oktaaniluku.

        Kulutuseroa selittää etanolipitoisuuden lisäksi myös tuo oktaaniluku. Etanolillakin on jonkinlainen vaikutus, mutta 98:a kuluisi vähemmän, vaikka molemmissa olisi saman verran etanolia.
        Kylmäkäynnistyksen ero noilla prosenteilla on vielä kovin marginaalinen, se alkaa korostua sitten kun siirrytään miedoista väkeviin prosentteihin. Karstoittamisestakaan en ole samaa mieltä.
        Minä olen ajanut vuosikaudet E85:llä ja olen sitä mieltä, että sen vähäisen karstan on aiheuttanut siihen etanolin joukkoon sekoitettu bensa. Ja koska olen leikkinyt etanolilla mielestän tarpeeksi kauan, uskallan arvioida, että vaikka oletkin ehkä oikeassa polttoainejärjestelmän syöpymisestä, tarvittaisiin huomattavasti auton käyttöikää pidempi aika, ennen kuin todelliset ongelmat alkavat realisoitua.

        Siitä olen kyllä samaa mieltä, että 95E10 ei ole mikään häävi polttoaine.


      • ennen95litkua

        Aikoinaan, kun lyijy kiellettiin? Bensaputket ruostu puhki! Etanoli vie pumputkin! Jääneston käyttö oli kielletty moottoreissa jo kauan!


    • Muokkausta

      Valtion kannattaisi muuttaa asetuksia siten että 98E5 ja 95E10 etanoli pitoisuudet olisivat jatkossa alarajoja. Tämä edellyttää että kotimainen saatavuus on riittävää. Kun tämä on saavutettu voisi siirtyä 98E10 ja esim. 95E20 jos mahdollista vai meneekö jo 92E20.

      • DGC

        Etanoli nostaa oktaanilukua, ei laske. Etanoli on helppo menetelmä nostaa oktaanilukua, mutta en osaa sanoa onko se halpa menetelmä. Jos tavoitteena olisi vaikka 98, niin vaikkapa 20% etanoliseoksella sen bensaosan valmistaminen olisi halvempaa. 98E20 voisi olla hyvä valinta moneen vehkeeseen, jos sitä saisi.
        Valtion pakko-ohjeistusta tärkeämpiä taitavat kuitenkin olla EU-alueella käytetyt bensiinien laatustandardit, jotka eivät tunne noin korkeita etanolipitoisuuksia. Sopivaa sotkua voi tietenkin tehdä sekoittamalla näppituntumalla bensaa ja E85:ttä. Hyvinhän se toimii, useimmiten.
        Vaikka valikoima laajenisikin, niin pakolla en alarajaa en nostaisi. Käytössä on kuitenkin aika paljon kalustoa, jolle tuo viisikin prosenttia on sietokyvyn ylärajoissa, kuten jotkut viime vuosituhannen autot ja kaksitahtiset moottorit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      420
      2916
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      98
      2237
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      336
      1874
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1873
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1707
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    7. 157
      1196
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1032
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe