Syypäät hyvinvoinnin ja koulutuksen alasajoon

Vihreät eivät ehkä ole vielä ehtineet ykkössijalle hyvinvointimme ja koulutuksemme tuhoamisessa, mutta ainakin kakkossijalle he ovat jo päässeet.
Perussyy on näiden todellista maailmaa näkemättömien maailmanparannushinku, vaikka tietopohja on pääosin vain se mitä kukin untuvikko on saanut lukion penkkiä hinkkaamalla.

Tilanne ei parannu jollei liikkeen jäsenten tieto ja ymmärrys syvenny ja monipuolistu. Edelleen jollei liikkeen johdosta karsita sen populisti- (kuten V.Niinistö), utopisti- (kuten Sinnemäki) ja anarkisti- (kuten Hassi) enemmistöstä.

Etenkin suhtautumisessa kaivannaisteollisuuteen on liike hysteerisen joukkopsykoosin vallassa.
Kuitenkin esimerkiksi ilman Outokumpu Oy:tä ja Oy Vuoksenniskaa ei Suomea nyt olisi.
Siis itsenäistä, demokraattista ja hyvinvoivaa Suomea, jossa koulutetuillekin on vaativia tehtäviä. Yksistään näiden kahden yrityksen puuttuessa Suomi ei olisi selvinnyt sodista ja sotakorvauksista. Monenmonta muuta vastaavaa esimerkkiä löytyisi.

Kun teollisuutta perustetaan on alkuvaiheen ongelmina maamme syrjäisyys suurmarkkinoilta, investointipääomien riittämättömyys ja yleensä myös asiantuntijoiden vaje .
Lisäksi aikaisemmin teollistuneet maat (Ruotsi lähimpänä kotoisine kätyreineen) yrittävät vaikeuttaa kaikilla tavoilla kilpailijoiden syntymistä heille itselleen.

Virheitä tehdään aina alussa ja edellä mainituista syistä johtuen niitä tehdään lisää. Sopiva esimerkki tästä on Talvivaarakin, joka vasta vuosien hellittämättömän työn ja rahankulun jälkeen on pystynyt vakiinnuttamaan paikkansa valuutan tuojana ja nälkämään työllistäjänä.
Mutta hetkinen, Talvivaaran aloitustarina on lähes 1:1 yhtenevä Outokummun aloitustarinaan nähden. Sopii katsoa vaikka Annalan Outokummun historia -kirjasta (1960) tai pelkistetymmin Kuisman Outokumpu 1910-1985 -kirjasta (1985).
Alussa siis tehdään virheitä ja väistämättä myös aiheutetaan paikallisia ympäristöongelmia. Lisääntyvällä kokemuksella ja tulorahoituksella ja kovalla työllä ongelmat poistetaan.

Viitaten maailmanparantajien Talvivaara/Terrafame -suunsoittoon, josta ehti tulla lähinnä vahinkoa, MÄÄRÄISIN vihreät populistit, V.Niinistön erityisesti, lukemaan huolella esimerkiksi kirjan Puoli vuosisataa kuparia ja nikkeliä - Outokummun Harjavallan tehtaat 1944-1994 .
Ilman kyseistä suurhyökkäyksen alta pelastettua, puolessa vuodessa pystytettyä tehdasta ei
Suomi olisi ehkä pystynyt selviytymään sotakorvauksista.

Kirja kertoo sivulta toiseen prosessin vuosikymmeniä jatkuneista parannuksista, jatkuvista suurista investoinneista ja jatkuvasta hellittämättömästä työstä, työväen ja johdon toimesta, jotta tuottavuus saavutettiin ja ympäristöongelmat poistettiin.
Todettakoon että olen täysin sivullinen Outokumpu Oy:öön nähden.

Hyvinvoinnistamme me voimme paljolta kiittää myös Presidentti Kekkosta. Tämän eräs ansio oli, että Pohjois-Suomeen vielä jäi väkeä, eivätkä kaikki muuttaneet Göteborgiin tai Boråsiin.
Eräitä Kekkosen kruununjalokivistä ovat Rautaruukki Oy, Outokumpu Oy:n Tornion tehtaat ja Valmet Automotive (Saab-Valmet).

Edesmennyt vuorineuvos Helge Haavisto varoitti valtiota suurimpana uhkana koskaan päästämästä Rautaruukkia pahimpien ruotsalaisten kilpailijoidensa määräysvaltaan.
Täsmälleen samoin varoitti toistuvasti edesmennyt vuorineuvos Eero Mäkinen koskien Outokumpua. Molemmat tiesivät tarkkaan, että ruotsalaisten tapa on hyväksikäyttää suomalaista teollisuutta oman teollisuuten vahvistamiseksi ja sen omistajien hyödyksi.

Eero Mäkistä uskottiin, Helge Haavistoa kuoltuaan ei. Ei päivääkään teollisessa elämässä toiminut Pekka Haavisto myi lukion penkillä hinkatulla tietämyksellään ja edellisen typeryshallituksen siunauksella Rautaruukin pahimmalle ruotsalaiselle kilpailijalle SS:lle.

Rautaruukin ja SS:n prosessit ja tuotteet ovat kumpikin maailman huippua ja taloudet tyydyttävät kiinalaisdumppauksesta huolimatta. Sattuu vain niin, että tuotteet kilpailevat keskenään. Molemmilla on paksulevy- ja ohutlevytehdas, joiden palveluksessa on tuhansia.
Itsenäinen markkinointi tuotenimineen menetetään tietysti. Tuote/prosessikehityksestä ja tutkimuksesta menetetään ainakin itsenäisyys, ehkä enemmän. Menetetäänkö tehtaita aikaa myöten (Raahe tai Hämeenlinna)?
Voi Teitä syylliset, Vihreät. Voi Pekka, tekisitkö itsemurhan, vielä ehtisi?

1

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjois-Suomen vihreät ovat nöyriä alistujia, niinkuin pohjanperän lapsukaisten pitääkin olla.
      Eivät huolestu edes presidenttiehdokkaastaan, jolla ei ole päivääkään kokemusta työelämästä.
      Joka silti myydä hutkaisi puolet pohjanperän tärkeimmistä työpaikoista ruotsalaiskilpailijalle.

      Vaan riittäähän vielä sesonkihommia juomanlaskijoille suihkukoneella kaukaa tulleille turisteille.
      Tekniikan ja talouden huipputehtäviin pohjanperiltä haluavat voivat mainiosti mennä etelään tai Ruotsiin. On oikein että vihertyneestä päästä kärsii koko ruumis, ja pohjanperän ympäristökin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6765
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4027
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2045
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe