Platanias?

ensikertalainenmatkalla

Matkustamme Plataniakseen kesäkuussa. Vinkkejä mitä ostosmahdollisuuksia, nähtävää, tekemistä?
Mistä kannattaa hakea aamupala värkit kun tarkoitus väsätä itse aamupala. Onko jotain supermarketteja tms?

21

7110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syksylläKuukaudeksitulos

      Iltaretki Elafonissille olisi meidän suunnitelmissa mutta, onhan rahastusta, 43-48 euroa pelkkä kyyti/matkustaja. Kysyin hotellista kuljetusta 6 aikuiselle ja maksaa,meno-paluu150 euroa. Retkiin ei sisälly mitään muuta kuin matkat,melkoista rahastusta ja kaikki maksullista! No säästämme melkoisesti kun otamme hotlan kautta kuljetuksen, samaan paikkaan,samaan aikaan ja nopeammin,sopivalla hinnalla....
      Haloo nyt matkatoimistot, tehän ryöstätte asiakkaitanne.
      Zara, jumbo haniassa, plataniassa muutama,kallis vaatekauppa. Inkaa löytyy,lidl, leipomoita...kysy hotellilta suoraan paikkoja, neuvovat mielellään.
      Plataniaksessa varsinaisesti ole mitään nähtävää, no meri tietysti,aurinko...Haniassa kauppahalli, nahkakadulta hyviä ja aitoja sandaaleita, tekemistä on jos haluaa liikkua.

    • Whatever30

      Ei mun mielestä Plataniaksen vaatekaupat kalliita ole. Tosi kivoja kenkiä esim. siinä Halaroa vastapäätä eikä maksa paljon peetäkään.

    • Plataniassa_toinen_koti

      Plataniaksen keskusaukiolta yläkylään lähtee tie melko jyrkästi nousemaan... lähtee siitä aukion Hanian puoleisesta päästä. Sitä kun kävelee ylöspäin niin ettei käänny mistään liittymästä ihan ylös asti. ohi sellaisen kohdan missä puu kasvaa keskellä tietä. Siellä noin 500-600 metrin päässä aukiolta on oikealla kirkko. kirkon piha-alueella on nähtävyys: kaivettu esille saksalaisten kaivaman maanalainen luolasto - tosin vasta osittain auki yleisölle. Kannattaa käydä. Samalla matkalla jatka vielä hiukan ylös samaa tietä , kaartuu voimakkaasti vasemmalla, saavut ASTREA nimiseen tavernaan. Paras paikka ruokailla illallista, huikeat näkymät, hulvattomat tarjoilijat ja hyvä kohtuuhintainen ruoka. Jos olette ennakkoluuloin lampaan suhteen , maistakaa ASTREAssa Lamb Kleftiko!!!
      Ja minijunalla ajelu kannattaa ottaa niin että käytte katsomassa saksalaisten hautausmaan. Täältä näkee kaikki minijunan reitit : http://www.funtrain.gr/

      • keramiikkalyhty

        Itse lähdin ostoksille Haniaan, mutta ihana keramiikkamyymälä päätien varressa vasemmalla keskusaukion jälkeen Geraniin päin.


    • Kreeta-oi-kreeta

      Kysyit myös muita vinkkejä. Tässä hieman ällömpi vinkki. Nimittäin Kreetan saarella vessapaperi pitää heittää roskikseen eikä vessanpönttöön. Syynä lienee helposti tukkeutuvat viemäriputket. Kuinka moni suomalainen tuota sääntöä noudattaa, en tiedä.

      • Vinkkilä

        Mitä ällöä siinä on? Roskishan tyhjennetään joka päivä. Et ole tainnut matkustella Aasiassa?! Siellä hyvin yleistä.


      • Anonyymi

        Siinä on se ällöä, että paperin laittaminen on kielletty koska viemärit ovat suoria putkia mereen. Koska päin naamaa uiskentelevat paperiliaanit biitsillä voisivat karkoittaa turistit, paperin laitto vessanpönttöön on kielletty.


    • 28OOO

      Ruokailemassa kannattaa käydä Sonio Beach hotellin rantaravintolassa, aivan huikeaa ruokaa.Aamiaistarvikkeet saa minimarketeista,useimmat aukeavat klo.9 mutta joitakin on auki jo klo.8 Jos käytätte uimakenkiä ,kannataa ostaa suomesta ,maksoivat Plataniaksessa huhtikuun lopulla 11-14 euroa eli puolta kalliimpia.

    • Travelman2

      Mielestäni Platanias on yksi tylsimpiä kohteita ikinä ja olen kyllä matkustellut..ei mitään, sorry. Suomessakin jopa kivempaa lomailla.

    • Heimuumi

      Niinpä. Linnanmäelle vaan ottaan aurinkoa ja uimaan. Siinä sitä rentoutuu.

    • Jurmaani

      Terve
      Jos haluatte jotain ostettavaa tai jotain nähtävää ei kannata mennä lomalle Plataniakseen koska siellä ei ole mitään muuta kun hotelleja ja tavernoja .Ei todellakaan mikään nähtävyys tai ostosparadiisi.

      • hyvätuuri

        Olen lähes samaa mieltä, siksi valitsimme lomakohteeksi tuurin kyläkaupan.
        Oma vaunu auton perään ja parkkiin sinne ja grilli pihalle .
        On nähtävää ja ostettavaa.
        Plataniakseen sitten ensi kesänä nauttiin hyvästä ruoasta, merestä ja takuu auringosta .
        Kävelyretkiä yläkylään unohtamatta.


    • viikkoVaanjaMenoks

      On aivan mahtavaa lähteä plataniakseen ja iloinen kun valittajat eivät käy siellä. Nauttikaa omista kohteistanne ja me muut ,omistamme.

    • Crete2

      Platanias hyvä tukikohta retkeilylle. Vuokratkaa auto ja ajelkaa. Kiinnostavan pikkutien kohdalla voi poiketa päätieltä. Lyhyet välimatkat, ajaminen todella helppoa. Näette kaikki paljon halvemmalla kuin matkatoimiston retkillä. Käykää Botanic gardensissa, sieltä Gorgen rotkolle. Maisemat kuin Alpeilla! Pysähtykää pikkukyliin syömään. Illalla on ihana palata vilkkaaseen Plataniakseen iltaolusille. Hyvää Matkaa!

    • Kreikkaanvaikoei

      Onko sisäänheittäjiä? suuria turistilaumoja oppaineen? puhutaanko suomea? uimarannat ja altaat täysiä keskikesällä vai ei?? hintataso edullinen vai kalliit turistihinnat turistiravintoloineen?

    • AivanTop5paikkoja

      No ihan rentoa menoa on, hinnat ovat -mitä ovat. Harvoin kuulee suomea ja vielä harvemmin oppaiden puheita...mitäs ne plataniaksessa opastaisivat? Minäkin läski mahduin uimarannalle ja seurueeni...ei tehnyt edes tiukkaa.

    • HyvinRuskettunut

      Plataniaksen rajoilla Geranin suuntaan on LIDL ja Plataniaksessa itsessään S-Ynka -kauppoja, joista kyllä saa kaikkea tarpeellista. Viimemainituissa muuten kysellään aina kassalla bonus-cardia ja sen saa kyseisen kaupan infosta suoraan mukaansa täyttämällä kaavakkeeseen nimensä ja puhelinnumeronsa. Tämä näin vihjeenä, monikaan turisti ei tätä älyä, vaikka sillä irtoaa välillä hyviä alennuksia. Itse asiassa en reissuillani ole itseäni lukuunottamatta muilla tuota edes nähnyt ;-)
      Muuten olen joidenkin kanssa samaa mieltä Plataniaksesta. Paikalla ei ole enää mitään tekemistä kreetalaisuuden kanssa vaan se on nykyisin pelkkä turistighetto, pykälän verran ylempänä tosin kuin Bulgarian aurinkorannikko. Ranta on kyllä hyvä tuossa kohtaa mutta ei ainutlaatuinen. Ei tarvitse montaa kilometriä mennä sivuun kun löytyy viihtyisämpiä kyliä tai rauhallisempia majoituspaikkoja sekä omintakeisempia ruokapaikkoja. Mutta voihan tuolla ajella vaikka turistijunilla muiden skandinaavien kanssa...
      Omatoimiselle kulkijalle Kreeta on aarreaitta, josta löytyy tutkittavaa vaikka kuukausiksi, itse ainakin olen saareen pahasti hurahtanut!

    • erikoinenihminenSlobo

      Vai bulgaarian tasoinen, no kerroppa bulgarian seikkaiuluistasi? Kerro myös missä kreetalla pyörit alennuskupungeillasi?

    • tavisrantakelpaakyllä

      No molemmissa pari kertaa käyneenä, siis Bulgaria ja Kreetalla useamminkin, ei voi etes verrata tasoa toisiinsa. Torakoita ei oo tosiaankaan ikävä ja oli kyllä hintataso noussut vaatteissakin, hotelleissa, vaikka missään ei varsinaisesti laatu näkynytkään, mistä siis ilmeisesti peritään enemmän. Jos siis puhutaan Sunny Beachistä, missä siis käynyt, siellä se vasta on pelkkää biletystä, perhelomakohde ei tosiaankaan ole. Itse viime kesänä Plataniaksessa käyneenä perheen kera, voi olla jonku mielestä ghettokin turistirysänä?, mutta kyllä siellä ihan aitoa kreikkalaista ruokaa saa ja ei se kyllä mun mielestä niin iso kylä etes oo, että se varsinaisesti rysä ois. Se on tietenki mielipide. Nyt ollaan menossa Malemeen ja luultavasti käydään iltaisin syömässä myös muissa kylissä, missä enemmän vilskettä. Toiset tykkää äitistä ja toiset tyttärestä. Meille kelpaa muukin kuin ainutlaatuinen ranta, varsinkin kun täällä kotosuomessa voi olla mutaista, heinäistä, kivipohjaista ym. ym. rantaa, kelpaa ne "huonommatki" rannat. MUTTA hyvä provovastaus, sait mutki kirjottaan, vaikka täähä o joillekki vähä sellanen riidanhaku palsta. Heinäkuun matkaa ootellessa ...

    • outoaaaaaaaaaaaaaa

      Ei kannata mennä Plataniakseen...syyttivät hotellissa pyyhkeen varastamisesta,vaikka siellä ei isoa pyyhettä ollut....lopulta piti soittaa oppaale,sitte oppaan kautta pyysivät anteeksi.....koko loppuloma kytättiin ja käytiin äkkiä katsoo lähtöpäivänä onko pyyhe varastettu.....kuka suomalainen haluaa jotain vanhoja pyyhkeitä,kysyn vaan?Noh ravintoloista sisäänheittäjät huuteli törkeyksiä ja haukkuivat ilkeäksi ihmiseksi? Olin juuri syönnyt toisessa ravintolassa....kyllä jäi huono kuva paikasta,ei sinne enään koskaan......oikea turisti rysä.

    • Anonyymi

      Platanias on hyvä kohde rantalomalle, jos haluaa uida, loikoa rannalla aurinkotuolissa, harrastaa vesiurheilua, syödä hyvin ja ottaa rennosti. Voi tietysti vuokrata auton ja kierrellä saarta, jos vaihtelua haluaa. Eihän rantalomien tarvi sen kummempia ollakaan.
      Me kiersimme viimeksi vuokra-autolla koko Kreetan, hotelli napattiin aina kustakin kaupungista netistä. Oli isoja luksuspaikkoja ja pieniä perhehotelleja, myös ihan omaan taloon majoittavia. Kreikkalaisten kanssa kaikki sujui vaivatta. Parissa viikossa ehtii hyvin.
      Kulttuuria ja ostosmahdollisuuksia kaipaaville on kaupunkilomat parempi vaihtoehto. Rooma on oma lukunsa, Barcelonassa yhdistyy vähän molemmat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe