Platanias?

ensikertalainenmatkalla

Matkustamme Plataniakseen kesäkuussa. Vinkkejä mitä ostosmahdollisuuksia, nähtävää, tekemistä?
Mistä kannattaa hakea aamupala värkit kun tarkoitus väsätä itse aamupala. Onko jotain supermarketteja tms?

20

1270

Vastaukset

 • Iltaretki Elafonissille olisi meidän suunnitelmissa mutta, onhan rahastusta, 43-48 euroa pelkkä kyyti/matkustaja. Kysyin hotellista kuljetusta 6 aikuiselle ja maksaa,meno-paluu150 euroa. Retkiin ei sisälly mitään muuta kuin matkat,melkoista rahastusta ja kaikki maksullista! No säästämme melkoisesti kun otamme hotlan kautta kuljetuksen, samaan paikkaan,samaan aikaan ja nopeammin,sopivalla hinnalla....
  Haloo nyt matkatoimistot, tehän ryöstätte asiakkaitanne.
  Zara, jumbo haniassa, plataniassa muutama,kallis vaatekauppa. Inkaa löytyy,lidl, leipomoita...kysy hotellilta suoraan paikkoja, neuvovat mielellään.
  Plataniaksessa varsinaisesti ole mitään nähtävää, no meri tietysti,aurinko...Haniassa kauppahalli, nahkakadulta hyviä ja aitoja sandaaleita, tekemistä on jos haluaa liikkua.

 • Ei mun mielestä Plataniaksen vaatekaupat kalliita ole. Tosi kivoja kenkiä esim. siinä Halaroa vastapäätä eikä maksa paljon peetäkään.

 • Plataniaksen keskusaukiolta yläkylään lähtee tie melko jyrkästi nousemaan... lähtee siitä aukion Hanian puoleisesta päästä. Sitä kun kävelee ylöspäin niin ettei käänny mistään liittymästä ihan ylös asti. ohi sellaisen kohdan missä puu kasvaa keskellä tietä. Siellä noin 500-600 metrin päässä aukiolta on oikealla kirkko. kirkon piha-alueella on nähtävyys: kaivettu esille saksalaisten kaivaman maanalainen luolasto - tosin vasta osittain auki yleisölle. Kannattaa käydä. Samalla matkalla jatka vielä hiukan ylös samaa tietä , kaartuu voimakkaasti vasemmalla, saavut ASTREA nimiseen tavernaan. Paras paikka ruokailla illallista, huikeat näkymät, hulvattomat tarjoilijat ja hyvä kohtuuhintainen ruoka. Jos olette ennakkoluuloin lampaan suhteen , maistakaa ASTREAssa Lamb Kleftiko!!!
  Ja minijunalla ajelu kannattaa ottaa niin että käytte katsomassa saksalaisten hautausmaan. Täältä näkee kaikki minijunan reitit : http://www.funtrain.gr/

  • Itse lähdin ostoksille Haniaan, mutta ihana keramiikkamyymälä päätien varressa vasemmalla keskusaukion jälkeen Geraniin päin.


 • Kysyit myös muita vinkkejä. Tässä hieman ällömpi vinkki. Nimittäin Kreetan saarella vessapaperi pitää heittää roskikseen eikä vessanpönttöön. Syynä lienee helposti tukkeutuvat viemäriputket. Kuinka moni suomalainen tuota sääntöä noudattaa, en tiedä.

  • Mitä ällöä siinä on? Roskishan tyhjennetään joka päivä. Et ole tainnut matkustella Aasiassa?! Siellä hyvin yleistä.


  • Siinä on se ällöä, että paperin laittaminen on kielletty koska viemärit ovat suoria putkia mereen. Koska päin naamaa uiskentelevat paperiliaanit biitsillä voisivat karkoittaa turistit, paperin laitto vessanpönttöön on kielletty.


 • Ruokailemassa kannattaa käydä Sonio Beach hotellin rantaravintolassa, aivan huikeaa ruokaa.Aamiaistarvikkeet saa minimarketeista,useimmat aukeavat klo.9 mutta joitakin on auki jo klo.8 Jos käytätte uimakenkiä ,kannataa ostaa suomesta ,maksoivat Plataniaksessa huhtikuun lopulla 11-14 euroa eli puolta kalliimpia.

 • Mielestäni Platanias on yksi tylsimpiä kohteita ikinä ja olen kyllä matkustellut..ei mitään, sorry. Suomessakin jopa kivempaa lomailla.

 • Niinpä. Linnanmäelle vaan ottaan aurinkoa ja uimaan. Siinä sitä rentoutuu.

 • Terve
  Jos haluatte jotain ostettavaa tai jotain nähtävää ei kannata mennä lomalle Plataniakseen koska siellä ei ole mitään muuta kun hotelleja ja tavernoja .Ei todellakaan mikään nähtävyys tai ostosparadiisi.

  • Olen lähes samaa mieltä, siksi valitsimme lomakohteeksi tuurin kyläkaupan.
   Oma vaunu auton perään ja parkkiin sinne ja grilli pihalle .
   On nähtävää ja ostettavaa.
   Plataniakseen sitten ensi kesänä nauttiin hyvästä ruoasta, merestä ja takuu auringosta .
   Kävelyretkiä yläkylään unohtamatta.


 • On aivan mahtavaa lähteä plataniakseen ja iloinen kun valittajat eivät käy siellä. Nauttikaa omista kohteistanne ja me muut ,omistamme.

 • Platanias hyvä tukikohta retkeilylle. Vuokratkaa auto ja ajelkaa. Kiinnostavan pikkutien kohdalla voi poiketa päätieltä. Lyhyet välimatkat, ajaminen todella helppoa. Näette kaikki paljon halvemmalla kuin matkatoimiston retkillä. Käykää Botanic gardensissa, sieltä Gorgen rotkolle. Maisemat kuin Alpeilla! Pysähtykää pikkukyliin syömään. Illalla on ihana palata vilkkaaseen Plataniakseen iltaolusille. Hyvää Matkaa!

 • Onko sisäänheittäjiä? suuria turistilaumoja oppaineen? puhutaanko suomea? uimarannat ja altaat täysiä keskikesällä vai ei?? hintataso edullinen vai kalliit turistihinnat turistiravintoloineen?

 • No ihan rentoa menoa on, hinnat ovat -mitä ovat. Harvoin kuulee suomea ja vielä harvemmin oppaiden puheita...mitäs ne plataniaksessa opastaisivat? Minäkin läski mahduin uimarannalle ja seurueeni...ei tehnyt edes tiukkaa.

 • Plataniaksen rajoilla Geranin suuntaan on LIDL ja Plataniaksessa itsessään S-Ynka -kauppoja, joista kyllä saa kaikkea tarpeellista. Viimemainituissa muuten kysellään aina kassalla bonus-cardia ja sen saa kyseisen kaupan infosta suoraan mukaansa täyttämällä kaavakkeeseen nimensä ja puhelinnumeronsa. Tämä näin vihjeenä, monikaan turisti ei tätä älyä, vaikka sillä irtoaa välillä hyviä alennuksia. Itse asiassa en reissuillani ole itseäni lukuunottamatta muilla tuota edes nähnyt ;-)
  Muuten olen joidenkin kanssa samaa mieltä Plataniaksesta. Paikalla ei ole enää mitään tekemistä kreetalaisuuden kanssa vaan se on nykyisin pelkkä turistighetto, pykälän verran ylempänä tosin kuin Bulgarian aurinkorannikko. Ranta on kyllä hyvä tuossa kohtaa mutta ei ainutlaatuinen. Ei tarvitse montaa kilometriä mennä sivuun kun löytyy viihtyisämpiä kyliä tai rauhallisempia majoituspaikkoja sekä omintakeisempia ruokapaikkoja. Mutta voihan tuolla ajella vaikka turistijunilla muiden skandinaavien kanssa...
  Omatoimiselle kulkijalle Kreeta on aarreaitta, josta löytyy tutkittavaa vaikka kuukausiksi, itse ainakin olen saareen pahasti hurahtanut!

 • Vai bulgaarian tasoinen, no kerroppa bulgarian seikkaiuluistasi? Kerro myös missä kreetalla pyörit alennuskupungeillasi?

 • No molemmissa pari kertaa käyneenä, siis Bulgaria ja Kreetalla useamminkin, ei voi etes verrata tasoa toisiinsa. Torakoita ei oo tosiaankaan ikävä ja oli kyllä hintataso noussut vaatteissakin, hotelleissa, vaikka missään ei varsinaisesti laatu näkynytkään, mistä siis ilmeisesti peritään enemmän. Jos siis puhutaan Sunny Beachistä, missä siis käynyt, siellä se vasta on pelkkää biletystä, perhelomakohde ei tosiaankaan ole. Itse viime kesänä Plataniaksessa käyneenä perheen kera, voi olla jonku mielestä ghettokin turistirysänä?, mutta kyllä siellä ihan aitoa kreikkalaista ruokaa saa ja ei se kyllä mun mielestä niin iso kylä etes oo, että se varsinaisesti rysä ois. Se on tietenki mielipide. Nyt ollaan menossa Malemeen ja luultavasti käydään iltaisin syömässä myös muissa kylissä, missä enemmän vilskettä. Toiset tykkää äitistä ja toiset tyttärestä. Meille kelpaa muukin kuin ainutlaatuinen ranta, varsinkin kun täällä kotosuomessa voi olla mutaista, heinäistä, kivipohjaista ym. ym. rantaa, kelpaa ne "huonommatki" rannat. MUTTA hyvä provovastaus, sait mutki kirjottaan, vaikka täähä o joillekki vähä sellanen riidanhaku palsta. Heinäkuun matkaa ootellessa ...

 • Ei kannata mennä Plataniakseen...syyttivät hotellissa pyyhkeen varastamisesta,vaikka siellä ei isoa pyyhettä ollut....lopulta piti soittaa oppaale,sitte oppaan kautta pyysivät anteeksi.....koko loppuloma kytättiin ja käytiin äkkiä katsoo lähtöpäivänä onko pyyhe varastettu.....kuka suomalainen haluaa jotain vanhoja pyyhkeitä,kysyn vaan?Noh ravintoloista sisäänheittäjät huuteli törkeyksiä ja haukkuivat ilkeäksi ihmiseksi? Olin juuri syönnyt toisessa ravintolassa....kyllä jäi huono kuva paikasta,ei sinne enään koskaan......oikea turisti rysä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  179
  3549
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1090