Kuvitteletteko nyt voittaneenne?

ennenkuskina

Kukaan ei voittanut tässä joukkoliikennelain muutoksessa. Muutama juoppo pääsee kerran vuodessa pikkujouluista vartin nopeammin eukkonsa viereen kuorsaamaan. Kaikki muut hävisivät ja paljon.

Kuvitteletteko tosiaan, että tähänastisten autoilijoiden ylläpitämät asema-alueet ja asemat ovat kaikkien käytössä tuosta vaan? Että niiden taksiasemien WC:t ja sisätilat ovat kaikkien Klubiaskilupalaisten käytössä? Väärin. Eivät ole ellei osallistu maksavana jäsenenä kuluihin.

Asemilla on liikenteensäännöstelijöitä (esim. lentoasemilla) joiden ylläpito maksaa ja vaatii toimiakseen etälukijoita. Niitä käyttävät ne jotka myös maksavat järjestelmien ylläpidon.

Hintabasaarit ja huutoalennusmyynnit aseman vierellä kyllä alkavat. No tämän jälkeen myös taksilla on oikeus valita. Kyllä tulee sekavia tilanteita kun hintatietoinen poka alkaa hinnantiedusteluprosessin jollakin ison aseman taksijonolla. Jonoja nimittäin tulee olemaan. Kun se 10. auto suostuu lopulta halvimpaan hintaan niin alkaa järjestely ajoon pääsemiseksi...

Virolaiset taksifirmat rekrytoivat jo nyt kuljettajia tulevaan. Eräskin yritys aikoo tuoda 40-70 autoa perjantaisin viikonloppua ajamaan Helsinkiin. Siis yksi yritys.

Housuunpaskantanut Hesarin toimittaja suksipakettiensa kanssa ( HS 20.4.2017) saa ilomielin valita matu-Hyundain jonon ohi... palvelua kiljuvat saavat valita parhaan palvelijan ja taksit saavat valita pisimmät kyydit. Se on sekamelska se.

Hei oikeasti nyt käy niin, että nykyiset laatutaksit siirtyvät lähes kokonaan kotoaan tai muualta tilattaviksi tilausajoautoiksi nykyisten maaseututaksien tapaan ja kaupunkien kadun vierille alkavat lisääntyä matulaatuiset taksit oikeasti tappelemaan asiakkaista.

En ole itse taksialalla vaikka aikanaan lisätienestejä muutaman vuoden asutovelallisena siellä ajoinkin. Sieltä jäi hyviä tuttuja ja tämä lukkarinrakkaus alaan.

Paskan löivät. Sanokaa minun sanoneen.

14

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SoftEmbo

      Voittajia ovat kaikki muut paitsi nykyisten taksilupien haltijat. Monopoliaseman turvin pöhöttynyt luvanhaltija-isäntien kerho pörrää äkäpäissään, kun taas asiakkaat säästävät ja/tai saavat parempaa palvelua. Kesä 2018 tullaan muistamaan Suomessa pitkään, kun taksijärjestelmä alkaa vihdoin toimia ja olla helposti saavutettavissa ja vieläpä halvemmalla.

      Pääsääntöisesti asiakkaiden maksamat hinnat tulevat laskemaan. Varmasti sesonkien huippuaikoina liikkuvat ja erityisen laadukasta autoa alleen kaipaavat maksavat enemmän, mutta myöskin saavat enemmän kuin nyt.

      Enpä ole housuihinsa alleensa laskeneesta taksikuskista vielä kuullut. Useimmat osaavat tarvittaessa poiketa huoltoasemilla tai kahvioissa tai yleisissä vessoissa tarpeillaan. Jatkossakin. Nykyiset taksiasemat tulevat saamaan rinnalleen uusien kilpailevien taksioperaattoreiden "taksiasemia" ainakin isoimmilla ja vilkkaimmilla paikoilla. Kannattaa muistaa, että lentokenttien/rautatieasemien/satamien yhteydessä olevat tilat ovat useimmiten lentokenttä/rautatieasema/satama operaattorin omistamat, joilta tilat on vuokrattu. Jää nähtäväksi, miten näiden tilojen todelliset landloordit tulevat jakamaan näitä faciliteetteja jatkossa. Perustetaanko rinnalle muutamia uusia, vai edellyttääkö landloordi kilpailevien taksioperaattoreiden jakavan tilat (ja vuokrat) sulassa sovussa keskenään?

      Prime spotit taksialueilla lentokentillä voivat mennä uusjakoon. Ei kannata tuudittautua ajatukseen, että nykymuotoinen toiminta jatkuu. Erilaisista järjestelyvaihtoehdoista ei ole pulaa. Sen tietää jokainen muiden maiden lentokenttien takseja käyttänyt. Kyyti on aina järjestynyt, enemmällä tai vähemmällä jonottamisella tai jonon valinnalla. Aktiivisia ja hymyileviä sisäänheittäjiäkin on tavattu. Offsite hintabasaareistakin kyyti lohkeaa, hiukan pidempi kävely taksille ja monasti vähän nuhjusempi auto on sitten tarjolla.

      Ikävää huomata, mutta ainoat housuihinsa paskantaneet ovat nykyiset lupaisännät. Heidän itse aiheuttamansa hätäpaskan jälkiä tässä nyt siivotaan (= mitäs pyristelivät kaikkia uudistuksia vastaan). Vaikka onhan se ymmärrettävää ja inhimillistä, kun tienistit karkeasti ottaen putoavat puoleen ja isäntäkin joutuu etsiskelemään kadonnutta hymyä ja asiakaspalveluasennetta. Siellä renkien seassa.

    • ylitarjontaVieTulot

      Jokainen kuski häviää kun tulotaso romahtaa kun tolpalle ryntää kaiken maailman älyköt tekemään isoa rahaa ja takseja pyörii tyhjänä ympäri kyliä kyytiä metsästämässä.

    • JPM03

      Juuri näin. Ja jos se hintahuutokauppa venyy ja venyy, se pikkujoulujuhlija ei välttämättä pääse sinne eukkonsa viereen yhtään sen nopeammin kuin ennenkään. Mutta kaaosta haluttiin ja kaaoksen Berner meille järjesti. Ainakin alkuun. Myöhemmin tilanne saattaa hieman tasoittua, kun Daciamiehet huomaavat että taksialalla ei olekaan ikuiset pikkujoulut. Puolenvuoden, vuoden jälkeen saattaa tapahtua ns. luonnollista poistumaa. Mutta ensi kesä/syksy tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen.

    • ViidenTähdenUuber

      Kyllä tässä asiakas voittaa. Se on totta, että yksittäiset taksi-isännät häviävät mutta sitten taas toisaalta rengit voittavat. Taksi-isännilläkin on mahdollisuus jatkaa ajamista kuten ennenkin. Rengiksi tuskin kukaan alkaa.

      Isoja voittajia ovat myös kasvuhakuiset yhtiöt jotka ymmärtävät brändin päälle (esim. Kovanen).

      • OletkoTöissä

        Teetkö töitä koskaan?


      • Suoraviivaista

        Juuri näin. Sekä yksityisasiakkaat että sopimusasiakkaat voittavat, kun ajojen hinnat laskevat. Pienemmissä kunnissa, joissa on paljon kunnan maksamia taksikyytejä, säästetään monet eurot.

        Koko alan toiminta tehostuu, kilpailu pitää siitä huolen. Terveet ja elinkelpoiset toimijat alalla säilyvät, laiskat ja epäkelvot sen sijaan luonnonvalinta karsii alalta pois.


      • ksdjjfjsduu

        Rengiksi tuskin kukaan alkaa mutta Kovanen voittaa? Avaatko vähän. Talli täys Mersuja, mutta kukaan tuskin alkaa rengiksi. Vai oliko se niin että kun ajojen hinnat laskee niin rengeille alkaa taas kelvata työ?
        Ihan oikeastiko elämme Idiokratiassa?


      • ViidenTähdenUuber
        ksdjjfjsduu kirjoitti:

        Rengiksi tuskin kukaan alkaa mutta Kovanen voittaa? Avaatko vähän. Talli täys Mersuja, mutta kukaan tuskin alkaa rengiksi. Vai oliko se niin että kun ajojen hinnat laskee niin rengeille alkaa taas kelvata työ?
        Ihan oikeastiko elämme Idiokratiassa?

        Sori, en ilmaissut asiaani tarpeeksi selkeästi.

        Yksittäisillä isännillä tuskin on mahdollisuuksia palkata renkiä / ketään ei todennäköisesti kiinnosta koska juuri isoilta saa paremman liksan. Tästä tulee volyymibisnes.


    • Fiksuasiakas

      Yhden auton yritykset vähenee huomattavasti.Millä yhden auton yritykset mitään tarjouksia tekee taksien suurkäyttäjille.Pienellä sumuttamisella voi saada jotain aikaiseksi.Nykyiset fiksut(suurin osa)tuskin lähtevät sille linjalle.

    • Sami1970

      Kuka niitä isojen autoja ajaa.
      Millä ne maksaa palkat jos nyt menee 70% palkkakuluihin.
      Oikeasti suurin häviäjä on valtio.
      Ette varmasti ymmärrä miksi.
      Minusta nykyiset taksit ovat suurimpia voittajia pääsevät koko paskasta.

      • eläköön.markkinatalous

        En ole kuullut että valtiolla olisi yhtään taksia. Valtiohan taksin suurkäyttäjänä voittaa kun kilpailu alkaa toimimaan ja hinnat normalisoituu. Kaikkihan tässä on voittajia monopolia lukuun ottamatta. Sen nyt tajuaa lapsikin. Monopolimiehet vaan ovat huolestuneita kultamuniensa pienenemisestä. Toivottavasti autoveron palauttaminen evätään myös takseilt. Mikä muu ammattikunta nauttii autoveron palautuksesta? Ei mikään, invalidit ja vammaiset!


      • Sami1970
        eläköön.markkinatalous kirjoitti:

        En ole kuullut että valtiolla olisi yhtään taksia. Valtiohan taksin suurkäyttäjänä voittaa kun kilpailu alkaa toimimaan ja hinnat normalisoituu. Kaikkihan tässä on voittajia monopolia lukuun ottamatta. Sen nyt tajuaa lapsikin. Monopolimiehet vaan ovat huolestuneita kultamuniensa pienenemisestä. Toivottavasti autoveron palauttaminen evätään myös takseilt. Mikä muu ammattikunta nauttii autoveron palautuksesta? Ei mikään, invalidit ja vammaiset!

        Ensimmäinen idiootti ilmoittautui


      • Järki.peliin
        Sami1970 kirjoitti:

        Ensimmäinen idiootti ilmoittautui

        Siitäkin huolimatta monopoli murenee, markkinatalous etenee ja sääntösuomessa järki voittaa. Hyvä keskusta ja Sipilä!


    • Mahtavaauuuuuuh

      Oi kiitos kun saatiin eriarvoisuus taksikyyteihinkin. Nuoret ja nätit tytöt pääse mamutaksin kyydissä lähes ilmaiseksi, kun taas rumemmat saa maksaa enemmän vaikka kuinka tinkaisi.

      Sitten vielä hintojen arvaamattomuus. Viimeksi pääsit 20 eurollla baarista kotiin ja päätät taas juoda vielä yhden ja jättää 20 euroo taskunpohjalle. Kas kummaa onkin joku tapahtuma ja hinnat pompannut ja saakin kyydin putkaan kun ei rahat riittänytkään.

      Tai jää sitten tolpalle odottelemaan, että pääsisi aamulla vähän halvemmalla kotiin. Siinä kerkee jo monet tappelut ottamaan ennen kuin ruuhka hellittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe