dortmundinpommi

hate7

Tämä pommimies siis osti dortmundin optioita kymmenillätuhansilla €uroilla ja odotti dortmundin kurssin romahtamista jos kurssi olisi romahatanut miehestä olisi tullut miljonääri, miten tämä olisi mahdollista, en ymärrä näitä juttuja ollenkaan, kurssi putoaa miehestä miljonääri ,minä käsittäisin että jos kurssit nousevat kaikki ovat tyytyväisiä?????

4

2450

  Vastaukset

  • Eikö nyt kukaan osaa vastata kun täällä on busines porukkaa kyllä neuvomassa omaisuuden piilottamisessa ja muussa veron kierrosta ja vielä leuhkitaan sillä toivottavasti jäätte kiinni jos nuo jutut vaan on totta, teoriassa kyllä on mahdollista mutta vale firma kreikkaan ym. höpinää ette oikeesti uskalla mitään..

   • On semmoisiakin optioita, jotka oikeuttavat myymään osakkeita tietyllä hinnalla. Jos osakkeen arvo laskee, tuollaisen option hinta nousee. Kun valitaan optio sopivasti, muutos voi olla suhteessa moninkertainen osakkeen laskuun verrattuna.

    Näin se käy:

    On olemassa optio, joka oikeuttaa myymään yhden Palloseuran osakkeen ensi kuussa hintaan 10 euroa. Osakkeen kurssi on tänään 12 euroa ja optio on melkein arvoton, koska voimassaoloaikaa on enää vähän jäljellä ja näyttää, että siitä ei tule olemaan mitään hyötyä. Pörssissä myymällähän osakkeesta saa enemmän rahaa.

    Sanotaan nyt vaikka, että tällaisen option kurssi pörssissä on 10 senttiä. Ostat miljoona optiota ja maksat niistä sata tonnia. Myyjät ovat tyytyväisiä, kun pelastuivat viime hetkessä täydelliseltä tappiolta.

    Palloseuran pukuhuoneessa räjäytetään pommi ja edustusjoukkue kuolee. Osakkeen hinta romahtaa tämän jälkeen 5 euroon, mutta sinullapa onkin optioita, joiden omistaja saa osakkeesta kympin. Tällaisen option hinta pörssissä nousee heti viiteen euroon. Sinulla on niitä miljoona kappaletta ja myyt ne pois viidellä miljoonalla. Aika nätisti tuli puhdasta.

    Kuka kärsi tappion? Tietysti se pankki, joka oli alkuaan laskenut nämä optiot liikkeelle. Sehän joutuisi lopulta ostamaan ylihintaisia osakkeita täyttääkseen sitoumuksensa. Käytännössä nämä spekulatiiviset optiokaupat hoidetaan yleensä varsinaisia osakkeita liikuttelematta. Voimassaolon päättymispäivänä lasketaan option teoreettinen arvo ja liikkellelaskija maksaa sen rahana option omistajalle. Jos arvoa ei ole, optio lakkaa olemasta.


  • Kiitos asia selvisi , eikös tällä ollut toinenkin nimitys eli shorttaaminen

   • Shorttaaminen tapahtuu niin, että lainataan osakkeita esim. pörssivälittäjältä ja myydään ne. Myöhemmin sitten sama määrä ostetaan takaisin toivottavasti halvemmalla. Tässä ei siis ole mitään erillistä optiota vaan pelataan suoraan osakkeilla. Lainaksi antaja perii tietysti jonkinlaisen vuokran osakkeistaan.

    Jos tuossa antamassani esimerkissä pommimies olisi shortannut osakkeita, myydessä olisi saanut 12 euroa ja takaisinostohinta olisi ollut 5 euroa. Voitto 7 euroa kappaleelta. Viiden miljoonan voiton saavuttamiseksi olisi pitänyt myydä yli 700000 kpl osakkeita eli 8,6 miljoonan euron arvosta. Sadantuhannen varallisuudella tämä olisi tuskin ollut edes mahdollista ja siksi option käyttö on tehokkaampaa.

    Shorttaajalla pitää nimittäin olla rahaa. Optiota ei ole pakko käyttää, mutta lainatut osakkeet pitää joskus luovuttaa takaisin omistajalleen. Kun osakkeet siis on joskus pakko ostaa markkinoilta takaisin, mahdollinen tappio on rajaton, jos osakkeen kurssi sattuu nousemaan voimakkaasti. Jos se attentaatti olisikin epäonnistunut ja osake noussut neljääntoista euroon, pommimiehen olisi pitänyt käyttää takaisinostoon 10 miljoonaa ja tappio olisi yli 1,4 miljoonaa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2568
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   2375
  3. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   51
   1180
  4. Onko Martinalla tuparit?

   Ja onkohan niihin kutsuttu Stefu ja Sohvi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   872