Vanhusten hoidon suuntaviivoja Virroilla

hirvittää

Näin ikääntyvänä ja iäkkäiden vanhempien omaisena on todettava, että olipa jäätävää luettavaa tämän viikon Suomenselän sanomissa vanhusten hoidosta. Korkean tason virkamiehen eli -naisen kynästä. Luoja meitä auttakoon! Mistähän nyt puhaltaa?

43

1928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oliko faktojen lukeminen noin kamalaa??? Eikös hyvä kun asioista puhutaan rehellisesti vai luulitko kaikille tulevan täysihoidon ilmaiseksi?

      • hirvitys

        Ilmainen täysihoito? Sellaisesta en maininnut sanaakaan. Ei ole ilmaista mikään; jotkut etuudet voivat olla maksuttomia tai tuettuja, mutta silloin kustannukset otetaan verovaroista. Eikä se edes ole asian ydin. Jos nimimerkki judge66 on perehtynyt vanhuspalvelulakiin (suosittelen sitä lämpimästi, sillä kaikki me vanhenemme), hänkin huomaa, että lain vanhusten hyvää hoitoa ajava henki on vallan toista kuin hyvinvointiviranomaisen kirjoituksesta henkivä kalmanhajuinen negatiivisuus ja vanhuksiaan hoitavien omaisten luokittelu. On omaa etuaan tavoittelevia omaisia, jotka TYÖNTÄVÄT vanhuksensa laitokseen. Sitten on IHANIA omaisia, jotka pyyteettömästi hoitavat vanhuksensa. Entä jos omainen itse uupuu pyyteettömyydessään? Entä jos omaisia ei ole? Kirjoituksessa oli monta asiaa, joihin toivoisi saatavan selvennystä. Ainakin niistä olisi keskusteltava asiallisesti - ns. suun soitolla ei saada mitään aikaan.


      • järkiohoi

        MV-lehti on saanut useita huomautuksia JSN:lta rasistisesta kirjoittelusta ja yllyttämisestä väestöryhmiä vastaan sekä valheellisesta uutisoinnista. Ei voi odottaakaan saavansa siitä objektiivista tietoa. Jotain rajaa tähänkin keskusteluun.


      • Sensuroija

        Totuus koskettaa..


    • Vittuuntunutbisnesmies

      Kuka tää saatanan hyvinvointi viinerin syöjä on.Miettis vähän kirjoituksiaan.
      Taitaa tulla pian lähtö.

    • Jepppistuu

      tulee kalliiksi kuntalaisille.

    • Tällaisialisäää

      Hyvinvointijohtajan kirjoitus oli harvinaisen selkeä ja ymmärrettävä. Syynä kirjoitukseen lienee se, että vanhukset eivät tiedä tehostetun palveluasumisen kriteerejä eikä korvausperusteita. Kirjoitus oli selkeä ja antoi hyvin tietoa tilanteesta ja noudatettavista käytänteistä.

      • Inhimillisyys

        Toivon ,että hänestäkin tulee joskus omaishoitaja 24/7
        Juuri sitä toivon ......


      • Sienestysjohtaja

        Osaakohan kaikki vanhukset lukee tai näkeekö tekstin?


      • pahaomainen

        Veit sanat suustani. Ja kuinka moni vanhus ymmärtää mitä tehostettu palveluasuminen edes tarkoittaa, kun ei täysjärkinen tavallinenkaan ihminen ymmärrä. Vanhainkoti on / oli hyvä sana. (Siinä on kotikin, jota ei hyvinvointijohtajan mukaan se elämän loppusuoran laitosasuminen ole. Mutta onhan se, totta Mooses!)


    • Joopanäin

      Muistisairas vanhus ei tiedä paljon muutakaan joka kusee housuunsa kotonaan,ei perkele vaikka hyvinvointi johtaja ,kuinka perkeleesti selittää lehellä ja itseensä täällä kehuu.

    • 24vkotihoitoo

      Korulauseet on korulauseita ,todellisuus kotona on eri.

    • ftgvbjuiojn

      Onko todella niin, että vanhuksen oma mielipire asuinpaikasta on aina ratkaiseva. Meinaan sillonki jos vanhus ei tunne itseään sairaaksi muttei tierä missä on eikä tunne aina edes omia lapsiaan lapsen lapsista puhumattakaan. Ja on koko ajan hoidettava ja vahtia pidettävä nostettava ja syötettävä eikä kotona hoitavat enää jaksa vuosien jälkeen.

    • Koskahan

      Jokainen vanhus on palvelunsa ansainnut.
      Karsikaa menoja jostain muualta,Suomessa ei ole osattu käsittää vanhuksia inhimillisenä ihmisinä 30 vuoteen vaan rosvot haluaa rikastua vähäosaisten ja vanhusten kustannuksella..

      • Säästääsääs

        Joo jätetään koulu rakentamatta niin säästyy 30milj.... Ja kohdennetaan varat vanhus huoltoon! Yksinkertaista.


      • Oikaikoja

        Tai marttinen ja kylänpilaaminen kivillä ja porteilla tai kaupungintalonremontti tai turhat tonttikaupat tai rantakaupat tai lisävirkojenperustaminen kaupungintalolle tai kaikki muu koijaaminen ja turha tälläisessä taantumassa kylässä.


      • eisetähänasiaanauta
        Säästääsääs kirjoitti:

        Joo jätetään koulu rakentamatta niin säästyy 30milj.... Ja kohdennetaan varat vanhus huoltoon! Yksinkertaista.

        Mitkä varat? Lainaa tarkoitat? Ja jos ei ole kunnon koulua, ei ole lapsiperheitä, ei ole ole työssäkäyviä, yrityksiä entistä vähemmän, palkansaajia entistä vähemmän, veroja kunnalle entistä vähemmän, rahaa vanhuksille entistä vähemmän. Ja entistä nopeammin kylä kuolee.


    • Piikille

      Eutanasia on jo suunnitelma vanhustenhoidon ratkaisemiseksi ja lisää suunnitelmia punotaan kokoajan.

    • Aikaonnyt

      Kotihoidon lisäys ei auta vanhusta yhtään,kaatuminen ja kuolema on lähellä,mutta tämähän on tarkoituskin ja ohje valtion ja kuntien taholta.
      Tutkikaa asioita lukekaa dokumentteja,välittäkää vanhuksista ja läheisistä vielä kun ovat olemassa,turha surra muka haudalla jouluaattona,silloin kun ovat olemassa auta ja välitä😇

    • Valtavastuu

      Asenne vanhusten hoitamiseen on Virroilla valittu. Ketä kuuluu SAS-ryhmään, joka päättää ihmisten elämästä?

      • pöllömuorri

        Joo, se asenne oli SSS:n jutussa niin läpitunkeva. Vaikka rahaakin ja resursseja on vähän, vois sentään asenne olla toisenlainen.


    • Reinhardheydrich

      Wannseejärven rannalla 1942 kokoontui myös se kuuluisa SAS vai oliko se SS.
      Päätöksiä tehtiin jo silloin ,ei ollut rahasta kiinni niinkuin ei nytkään vaan tahdosta.

      • Ooppahiljaa

        Vanhukset ja suuret ikäryhmät on ongelma jos päättäjät sais ne tapettua ne tekis sen mutta ne ei uskalla. Rahasta vanhusten hoito ei ole kiinni,valtiolla on kyllä varaja elättää muitakin tulijoita.
        Mutta vanhuksiin menee rahaa ja sit ei ite voi niitä varastaa.


    • Keikkagimma

      Katsokaa eilisestä Aamulehdestä yleisönosastokirjoitus, hoitajat ymmärtävät vanhuspalvelulain sisällön. Virtailla iso kuilu esimiesten toiminnalla ja hoitajien eettisellä ja ammatillisella työllä. Vaihtoehtoja ei ole, toimit niinkuin käsketään tai menet muualle töihin.

      • Huutolaisuus

        24/7hoidosta.hoidettava maksaa kaiken hoiva vuokra siivous omat lääkkeet.suuri menoerä on ruoka 420ekk.ei taida pappojen ja mummujen eläke riittää.ja joku viksu keksi et rahaa omaan käyttöön ei tarvi jäädä.et silleen.


    • Yllitaas

      Kurjaa luettavaa attendon vanhushoidosta sama pätee varmasti myös virtailla kolmisenkymmentä asukasta ja yksi yö hoitaja.
      Vartioimaa omaiset vanhuksiaan virtain attendossa mitä hoitoa saavat .
      Vanhukset ei saisi olla rahantekoväline.
      Attendo kautta koko suomen on huonoin vaihtoehto koko virtain terveyden huoltoon.

    • Bageri

      Niin ketä ovat nämä viisaat SAS johtajat, jotka päättävät vanhuksen kohtalosta Virroilla ja Ruovedellä. Hyvinvointijohtaja ... Sari Hellsten, entä muut? Muistiohjaaja .... tekevät testejä ...., niitten toiminnasta oli juttua tällä 24palstalla!?!

      • Huutoäänestystä

        Mitä sitten? Keitä ovat? Eikö päätökset miellytä? Ala sitten käräjöimään valtiota vastaan... Onnea matkaan ja paksua lompakkoa...


      • Kyrpänamu

        Sitä sitte että lurjuksia on monenlaisia,vailla omaatuntoa...sitä sitte


      • Järkikäteen

        Mitä ihmeen vaahtoamista täällä harrastetaan ? Niissä neuvotteluissa on mukana myös vanhuksen omaisia. Mitä jos alkaisitte hoitamaan vanhuksenne ihan itse, ei tarvitsisi kalliita hoitopaikkoja ?


    • Avutonkoo

      Liian monta narsistijohtajaa ilman empatiakykyä päässyt keskenään järjestämään asiat. Olisi mukava tietää ketä tähän ryhmään kuuluu.

    • muutopuuhiin

      Niistä kunnista tai kaupungeista pitää hyvissä ajoin lähteä pois, joissa Attendo tai Kolmostien terveys hoitaa hommia. Heitteillä ovat ihmiset ja kaikki mahdollinen rahastetaan. Parkanon terveydenhuollon samoin Kihniön terveydenhuollon sivuilla terveydenhuollon toteutusta mainostetaan 100 prosenttisesti onnistuneeksi, mutta sitten huomasin, että ensiksi tavoitteessa oli 80%:in saatavuus, eli huom. 80% ja sitten se oli toteutunut vaihtelevasti 100%.
      Ja mitkä hinnat käyttäjille, hoitajallekin maksaa 10 euroa ja sitten jos pääset lääkärille niin sitten uusi rahastus. Törkeätä rahastusta ihmisten hoidosta. Kuntien virkamiehet ja päättäjät täysiä hölmöjä, miten kehtaavat kuntalaista kohdella noin.

      • No eiku tilaamaan kuljetuksia!!! Yleensä helppoa vain meidän romani joukoille... Siitä sitten sinne missä asiat kunnossa!!! Pistä viestiä mikä on paras paikka ni me tullaan perässä...


    • Playlist

      Rahat vanhuksilta kerää Virtain kaupunki, jokaisen euron. Kaupunki päättää paljonko rahaa vanhusten hoidosta kerätään, ahneuskysymys. Attendo tai Ainala ei kerää vanhusten rahoja mielivaltaisesti! Jos vanhusten hoitoon ollaan tyytymättömiä pitää Virtain kaupungin puuttua asiaan. Keiturin Sote on RENKI samoin Attendo ja Ainala. Luulisi Keiturin Soten asiohin puuttumisen olevan helppoa kun kaupunki omistaa firman 100%. Laitinen kirjoitti tästä hyvin Suomenselän sanomissa 2 kuukautta sitten.

    • faktaa87

      Maahanmuuton vuosikustannukset ovat yli miljardin 1 000 000 000 000. Sinne ne kaikki rahat menee

    • Keikkagimmet

      SAS-ryhmä ei kysy omaisilta mitään. Hyvinvointijohtaja on Virtain kaupungin viranhaltija. Keiturin Soten vanhustenhoito on täysin hoitotyön esimiesten hallinnassa ja vastuulla niin kotona kuin laitoksessa.

    • leskenlehtiä

      Hei haloo, nyt tolkkua kirjoituksiin. Ei asiattomuuksista ole iloa tai hyötyä kenellekään. Sellaisen foorumi on jossain muualla kuin tässä keskustelussa, jota käydään todellisen asian ympärillä. Ja syytä on muistaa, että kaiken tämän takana on vanhuspalvelulaki, ei yksittäisten ihmisten tai viranhaltijoiden tms. toimet. Sieltä kumpuaa tämä kodissa asuttaminen mahdollisimman pitkään. Mikä sitten on se raja, jossa kotona asuminen muuttuu kärsimykseksi hoidon ja hoivan vaikeutuessa ja jolloin omais- tai muu kotona vanhusta hoitava itse sairastuu tai uupuu? Se pitäisi havaita riittävän ajoissa eikä pitää kotona asumista sinänsä itseisarvona, jota ylläpidetään "väkisin". Kotihoitoon pitää joka tapauksessa panostaa enemmän ja sen tulisi olla tasapuolisesti kaikkien saatavilla, asuinpaikasta riipppumatta. Suuri puute on, että kotihoidolla ei ole omaa lääkäriä. Se olisi ehdottoman tärkeätä. Tappio on aikoinaan hyvin toimineen päiväsairaalan lopettaminen. Siellä saattoi vähän huonompikuntoinenkin saada hoivaa, sosiaalista kanssakäymistä, saunassa käymisen nautinnon, ruokailut ja päiväunet hyvässä sängyssä. Samalla puoliso tai muu hoitaja sai ansaitusti muutaman vapaatunnin. Nykyistä päivätoimintaa ei mitenkään voi verrata siihen: huonokuntoisen vanhuksen ja hänen omaistensa näkökulmasta se on huono vitsi.

      • asiantunteva

        Millä tavalla huono vitsi? Nykyisessä päiväkeskuksessa on kaikki edellä mainitsemasi asiat paitsi päiväunet.


      • Pyffjloyuopouyfh

        Päivätoiminta ei ole tarkoitettu huonokuntoiselle vanhukselle. Eivät he hyödy siitä enää. Heille pitäisi olla oma toimintansa. Vaikka kotihoito kotiin ajan kanssa juttelemaan jne. Tällä hetkellä kotihoidolla ei vaan ole resursseja. Tuskin tulee koskaan olemaankaan.


    • henkilösuhteet

      Asenne ja ilmapiiri ratkaisee aina, jos on hyvinvointijohtaja ja luo lausunnoillaan pahoinvointia niin ulostulo on negatiivinen.

    • vaarilanmuori

      Virroilla erittäin ylimielistä toimintaa vanhoja ja sairaita kohtaan.Hoitajat katsokaa peiliin.Ei kiinnosta paljoa käydä edes terveyskeskuksessa..Henkilökunta kuin suureniakia johtajia.

    • Vituksimeni

      Vanhukset makaa kusi ja paskavaipoissaan,hoitajat istuu tietokoneella korjaamassa päivän tapahtumat,ei kerätä vanhuksia pesen tai laittaan ruokaa tai aamupalaa.
      Kukaan ei juttele tai pidä kädestä,kukaan ei vie ulos tai ei kävelytä,moni hoitaja väärälläalalla.

      Muutos tulee vain eduskunnan tai kapinan kautta...

    • jäi-ideaksi

      Kun asiaa ajattelee, vanhustenhoitolaitokset Virroilla ovat epäonnisuneet. Uuteen Vihreään tulee ukoalueeksi kanankoppi!Siitä huolimatta tarinoissa on karnevaalia! Raain vaihe on tämä henkilökunnan epätietoisuus! Jälkeenpäin ehtii miettiä!!?!?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3970
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3782
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3758
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      15
      2419
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2342
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1980
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1819
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1509
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe