Saavutetaanko pelottelulla haluttu lopputulos?

Mitäkä.mies

Aikoinaan oli lasten kasvatuksessa ainoita keinoja pitää järjestys talossa.Pelottelu,uhkailu,kiristäminen,jne.
Ehkä osin toimivia keinoja kun kyseessä on lapsi,mutta miten lie asia kun kyseessä on riippuvuuden pauloissa sinnittelevä aikuinen,eli narkkari..Narkkarilla tarkoitan kaikkia koukkuun jäämiä,kuten tupakka,alkoholi,lääkkeet,pelit.

Ja nyt itse asiaan.Otan esimerkiksi tupakan,jonka terveysriskit jokainen tiedostaa ja kaikesta huolimatta polttaa,kuka milläkin verukkeella puolustelee kun ei kykene lopettamaan.
"syön terveellisesti" "lenkkeilen säännöllisesti" "poltan todella vähän ja mietoja savukkeita" Kaikki on vain keinoja pitää mieli ehjänä ja huono omatunto saadaan käännettyä positiivisemmaksi.
Jokainen haluaisi elää paremman ja pidemmän,terveen elämän,eikä kukaan toivo tukehtumiskuolemaa.Silti riippuvainen jatkaa itsensä tuhoamista.
Näin väitän että tupakka tuotteiden kuvat lisäävät kuolleisuutta kun tietoinen mielikin stressataan rajuilla kuvilla.
Pelottelu ei toimi asenteiden muuttajana kuten on toivottu,vaan sairastuttaa vielä lisää..
Toimisiko kolikkopelissä jos aloitusnäytössä olisi kuvaa peliriippuvaisen kuva,tai hänen tulevaisuudestaan tai viinapullossa kuvia hakatusta perheestä ja maksakooma potilaasta?

32

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luonne

      -kysymys ! Jätkältä putoo sätkä ja koirulilta putoo paska.

      Kyllhä äet korjoo!

      • Mitäkä.mies

        En kykene vastaamaan kysymykseesi,koska vastaukseni tulkitaan sääntöjen vastaiseksi ja mikäli rikon sääntöjä toistuvasti niin ip- osoitteeni perusteella voin saada bannin" Minulla on edelleen kai aukkoja luetun ymmärtämisessä kun en löytänyt sääntöjä luettuani vieläkään tekstistäni mitään loukkaavaa,tms.
        Ylläpito voisi opastaa minua vastaisen varalle niin osaisin käyttäytyä.Kiitos!


    • AjattelemisenAihetta

      Sama asia käynyt mielessä nimenomaan siitä lähtökohdasta, että missä kulkee raja kuinka paljon kansalaisia voi pelotella ja kiusata. Tupakan suhteen on otettu käyttöön tosi järeet ja vähintäänkin kyseenalaiset keinot. Se on totta, että kaikki ei pääse eroon tupakasta ja sen tietää tasan varmasti myös ne päättäjät jotka ovat näitä pelottelukonsteja keksineet. Toiseksi, mikä tupakassa ja tupakoitsijassa on niin vaarallista ja pahaa, että tällaiset keinot voidaan ottaa käyttöön?

      Mitäpä jos julkisessa tiedotuksessa ylipäänsä otettaisiin vastaavat konstit päivittäiseen käyttöön. TV:ssä ja netissä näytettäisiin tietoiskuja, joissa olisi autokolareissa silpoutuneita ruumiita. Ylipainoisista löytyisi varmaan hyviä, etovia kuvia eri sairauksista. Huumeista muistaakseni joskus valistettiin (tosin aika laimeasti) juuri tähän pelottelutyyliin kuvia näyttelemällä (ei enää, nyt jaetaan huumevälineitä). Alkoholin uhreistahan saisi tosi dramaattista kuvamatskua vaikka kuinka. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Mitä luulette, muuttuisiko maailma paremmaksi?

      Entä jos muillekin kuin tupakoitsijoille laitettaisiin alati lisääntyviä sanktioita, niin rajoituksia kuin rahallisiakin sanktioita. Ylipainoiselle voitaisiin määritellä monenlaisiakin lisämaksuja ja jopa ehtoja terveyspalvelujen saamiseksi: ”laihduta tai...” Tupakoitsijoiden asumisoikeuteen ollaan puuttumassa kovalla kädellä ja mahdolliset ylilyönnit saatetaan katsoa jatkossa läpi sormien, kamat kantoon ja pihalle vaan. Onneksi sentään tällaisia keinoja ei olla ottamassa käyttöön taloyhtiötä ja asukkaita oikeasti terrorisoiville päihdeongelmaisille.

      Helppo konsti on sanoa, että kaikki on sinusta itsestä kiinni, lopeta tai esim. työttömälle, mene töihin jne. Tosin jokainen tietää, ettei asiat ole näin yksinkertaisia. On tosi hienoa, että on ihmisiä joilla ei ole päihdeongelmia, mutta isolla osalla niitä on tai on muita ongelmia ja jos kaikkiin ongelmiin lääkkeeksi tarjotaan sanktiointia tai ohjeistusta: se on sinusta itsestä kiinni, aika monta muutakin ihmistä pääsisi nauttimaan samasta terrorista kuin mitä kohdistetaan tupakoitsijoihin. En kuitenkaan toivoisi sitä edes pahimmalle vihamiehelle.

      • Mitäkä.mies

        Niin,nykyinen hinnan nosto ja pelottelu ei toimi tai jopa lisää sairautta henkisesti.
        Oitäisi keksiä positiivisempi metodi jotta kukaan ei aloita polttamista ja tupakoivakin saa elää tai yrittää päästä irti ilman että pelkää olevansa seuraava jonka kuvat on askin kyljessä pelottavana esimerkkinä.


      • ympäristönsaastuttama

        ei kait ketään kiinnosta lopettaako jo itsensä vuosia myrkyttäneet itsensä hitaan tappamisen, ennemminkin näiden pakotteiden seurauksena toivotaan ettei itsensä ja ympäristönsä saastuttajia enää sikiäisi lisää


    • nuormieli

      Olen aivan samaa mieltä, tupakoitsijat on nyt jostain syystä otettu silmätikuksi, ihmisillä on monia paljon pahempia ja vaarallisempiakin paheita.

      • Mitäkä.mies

        Samaa mietin että minkä vuoksi silmätikuksi on valikoitunut tupakka?
        Syitä ja seurauksia voi olla moniakin,mutta kaikki lähtee päättäjistä tai päättäjiin vaikuttavista tekijöistä.
        Onko kansa jakaantunut Kristoffer Colubuksen ja Hans Jacobin eri leireihin..Vitsi,vitsi..

        Esittäisin kysymyksen tupakan ajojahttjille.Oletteko vamiit maksamaan noi sata miljoonaa lisää veroa kun tupakoimaton Suomi on siihen valmis vuonna 2030 ?Tai jos tasapuolisesti kaikki hitaasti tappavat aineet saavat yhtä kammottavan pelokkeen ja kuvitellaan että pelote toimisi halutulla tavalla.

        Eikö todella kukaan keksi muuta menettelytapaa kui autoilun ja tupakan käyttäjien riistämisen.
        Itse koetan pitää Suomea rahallisesti pystyssä kun poltan,juon kohtuudella alkoholia,syön voita ja joskus jopa makeisia ja eteenkin jäätelöstä pidän.Autollakin ajan yli 40t vuodessa.
        Minulle on yhdentekevää mitä ne maksavat mutta kaikkien tilanne ei ole sama ja tasapuolinen kun esimerkiksi pienempi tuloinen voi hankkia tuotteensa ukomailta,halvemmalla tai tehdä jopa juomansa itse.
        Hyviäkin puolia on olemassa ja kun olemme kaikki raittiita niin saavutamme hyvin pitkän elämän,joskin emme tule toimeen ilman hoitokotia mutta voihan sitä palvelutalossakin asustella lout 30 vuotta ;)


    • TiedäTaidaTajua

      Onko tiedon jakaminen esim. tupakoinnin terveysvaikutuksista pelottelua jonkun mielestä? Tietohan tunnetusti lisää tuskaa, mutta oikean ja todellisen tiedon julkituomisella on kuitenkin muu tarkoitus kuin pelottelu. Tietäminen ja tiedostaminen ei ole koskaan pahasta, missään asiassa.

      • Mitäkä.mies

        Tupakkatuotteissa on jo pitkään ollut teksti joka varoittaa vaaroista ja uskoisin että varoituksella haetaan kohderyhmää joka on lukutaitoinen.
        Tieto lisää tuskaa.Se on totta,mutta pelkkä tuskan lisääminen ei paranna riippuvuuden sairautta.Kukaan ei nykyisin edes kyseenalaista tupakan vaaroja mutta kaikesta huolimatta sauhuttelee.Lääkäreiden ja hoitoalalla olevien luulisi tietävän kaiken vaaroista mutta ihan hyvin maistuu tupakka heillekkin.
        Mielestäni kuvilla on huonontava vaikutus ja jos kuvien aiheuttamaa stressiä mitattaisiin niin pitkässä juoksussa kuvia ei olisi kannattavaa laittaa.


      • Käsityskykykoetuksella

        En nyt ehkä ymmärrä mitä ajat takaa, mutta jotensakin se on omasta mielestäni selviö, että vaikka ihmiset tietävät kaikenlaista nykypäivänä, niin se tieto ei kuitenkaan kohtaa tajunnan syvimpiä virtoja joissa tapahtuu asioitten ja juttujen syvempi ymmärtäminen. Se, joka pistää ihmisen toimimaan; näkemys, valaistuminen, hoksaaminen, viisastuminen ...

        Sitä ennen mikään kuva eikä mikään luettu sana merkitse mitään olipa kyse tupakista, alkoholista, ruuasta, nukkumisesta, liikkumisesta tai ihan mistä tahansa aiheesta josta on kehittynyt haasteellinen aihe elämässä. Tiedon tuoma tuskakin johtuu juuri siitä, ettei ymmärrä loppuun asti.


      • Mitäkä.mies
        Käsityskykykoetuksella kirjoitti:

        En nyt ehkä ymmärrä mitä ajat takaa, mutta jotensakin se on omasta mielestäni selviö, että vaikka ihmiset tietävät kaikenlaista nykypäivänä, niin se tieto ei kuitenkaan kohtaa tajunnan syvimpiä virtoja joissa tapahtuu asioitten ja juttujen syvempi ymmärtäminen. Se, joka pistää ihmisen toimimaan; näkemys, valaistuminen, hoksaaminen, viisastuminen ...

        Sitä ennen mikään kuva eikä mikään luettu sana merkitse mitään olipa kyse tupakista, alkoholista, ruuasta, nukkumisesta, liikkumisesta tai ihan mistä tahansa aiheesta josta on kehittynyt haasteellinen aihe elämässä. Tiedon tuoma tuskakin johtuu juuri siitä, ettei ymmärrä loppuun asti.

        Olin lomalla ja nyt selvennän..
        Kaikille ja myös mnulle on selviö se että tupakka tappaa tai sairastuttaa varmasti.Asia on hyvin selvä kaikille.
        Yritin hakea ajatusta siitä että kuinka paljon mielenkin sairastuttaminen vaikuttaa fyysiseen terveyteen.Onhan todettu psyykkeen vaikutukset terveyteen.Mielestäni kaikki vaikuttaa kaikkeen.Verrataan vaikka vaarallisten töiden tekijää tai myrkyllisten aineiden käsittelijää ja jos hänen työnsä aiheuttamiin sairauksiin kuolleiden elimiä ja haudalla itkeviä lapsia sekä leskiä kuvattaisiin ja laitettaisiin liijoiteltuna työkohteisiin niin hän stressaantuisi kuoliaaksi,ellei voi valita eri hommaa ja toisaalta joku senkin työn tekisi.
        Haen siis vain ajatusta vaikutuksista tai toimivuudesta.


      • Mitäääh

        Päätelmä kommentistasi: ei kannata ottaa upseerien murheita kun ei ole saanut upseerien lahjojakaan.

        Kaikki tosiaan vaikuttaa kaikkeen ja mielellä voi 'parantaa' ja tehdä todella paljon töitä itsensä eteen, mutta kandee yksinkertaistaa niin pääsee parempiin tuloksiin aiheessa kuin aiheessa.


      • Mitäkä.mies
        Mitäääh kirjoitti:

        Päätelmä kommentistasi: ei kannata ottaa upseerien murheita kun ei ole saanut upseerien lahjojakaan.

        Kaikki tosiaan vaikuttaa kaikkeen ja mielellä voi 'parantaa' ja tehdä todella paljon töitä itsensä eteen, mutta kandee yksinkertaistaa niin pääsee parempiin tuloksiin aiheessa kuin aiheessa.

        En sisäitänyt upseerivertausta koska upseerit ei kykene murehtimaan moisia asioita vaan yksikertaistavat kaiken ja kaikki on heille vain harmaata massaa.
        Kaikki asiat eivät ole yksinkertaisia,ikävä kyllä.


      • Maalaistollo-kin-ko

        Noin voinee todella olla. Mutta ennen kuin on upseeri, niin on melko pitkä koulutusputki takana. Kaikista ei tule upseereita, se lienee eri asia, onko se hyvä, huono vai hyvin huono asia.

        Silti olen yksinkertaisena ihmisenä sitä mieltä, että monimutkallisten juttujen kohdalla kandee no. yksinkertaistaa, niin pääsee paremmin jutun jujusta kiinni.


      • Mitäkä.mies
        Maalaistollo-kin-ko kirjoitti:

        Noin voinee todella olla. Mutta ennen kuin on upseeri, niin on melko pitkä koulutusputki takana. Kaikista ei tule upseereita, se lienee eri asia, onko se hyvä, huono vai hyvin huono asia.

        Silti olen yksinkertaisena ihmisenä sitä mieltä, että monimutkallisten juttujen kohdalla kandee no. yksinkertaistaa, niin pääsee paremmin jutun jujusta kiinni.

        Taisi olla niin että oppikoulun todistuksella voi yletä enintään ylivääpeliksi,suomen armeijan riveissä.
        Kai niillä kuvilla halutaan tupakoivan ajattelevan suoraviivaisesti.Jos poltat,tässä lopputulos.
        Kannatan kuvien asettamista jos kaikki muutkin asetetaan samalle viivalle ja kaikkia muitakin jahdataan.
        Onneksi edes yksi sijaiskärsijä on olemassa makeis puolella kun lakupiipujen ikäraja on asetettu 18v ja sehän on luonnolliseti tupakoivien syy.
        Suomikin on kohta yhtä sairas maa kuin amerikka.


      • Ödeema

        Kuva rasvoittuneista, ihran peittämistä sisäelimistä ja tukkoisista suonista ei ehkä ole niiin raflaava kuin tupakin savun ja noen mustaamat keuhkoputket ja käyttökelvottomiksi liitsaantuneet -rakkulat.


    • savuna.ilmaan

      Vaikuttaako ne kuvat kuitenkaan kovinkaan paljon? Sinähän silti poltat?

      Onko se sun riippuvuus joka puhuu, vai järki? Riipuvainen yrittää puolustella tapojaan viimeiseen vetoon asti, taistella sitä vastaan, että oikeastaan yhteiskunta tarjoaa hänelle kanavan (tai ainakin apuvälineitä) millä hän pääsisi riippuvuudestaan irti. Sinä et pysty sitä näkemään sillä tavalla?

      Tupakka on täysin erilainen kuin muut nautintoaineet. Pelit, alkoholi, ja seksikin on asioita joita ihminen normaalisti "harrastaa" jossain muodossa silloin tällöin. Niitä voi kokeilla eikä ne välttämättä mitään tuhoa tee, eikä jää ns. nalkkiin edes. Sauhuttelu ottaa vallan ennemmin tai myöhemmin. Sitä ei voi tehdä synnyttämättä itselleen jonkinlaisen riippuvuussuhteen.

      Minusta on outoa, että ihminen tietää mikä hänelle on parasta, mutta hän jatkaa silti itsensä tuhoamista. Vähän vastuuta itsestään saisi ottaa. Tai jonkun muun on hyvä tehdä se hänen puolestaan. Jos näet tutun nuoren haistelemassa liimaa tai jotain, menetkö puhumaan hänelle? Yritätkö saada hänet lopettamaan? Pelottelet ehkä häntä tuhoutuneista aivoista? Mä ainakin tekisin niin. Ja paljon muutakin.

      Ihan vaan by the way... Poltin muuten tupakkaa melkein 20 vuotta.

      • SuomiNousuun

        "Jos näet tutun nuoren haistelemassa liimaa tai jotain, menetkö puhumaan hänelle? Yritätkö saada hänet lopettamaan? Pelottelet ehkä häntä tuhoutuneista aivoista? Mä ainakin tekisin niin. Ja paljon muutakin."

        Vinkki. Ala lähetteleen hänelle päivittäin pelottelutekstareita ja postikortteja. Lisäät niihin järkyttäviä kuvia jne.


      • Mitäkä.mies

        Muttakun riippuvaisen on tehtävä itse päätös,eikä kukaan toinen voi sitä tehdä.
        Toiseksi,ei kuvilla pelottelu tomi toivotulla tavalla.Valtion toiveista en varsnkaan oli niin varma.Jos?Päättäjät haluavat oikeasti että kukaan ei sauhuttele niin tupakkatuotteiden maahantuonti voitaisiin kieltää lailla..Mksi niin ei tehdä?Yksinkertaista,minä ainakin lopettaisin.


      • Käsittämätöntä

        Varmaankin jostain samanlaisesta syystä kuin sekin, että miksi autoilla voi ajaa montaa sataa km / h, kun tieliikennelaki antaa luvan korkeimmillaan vain 120 km / h. Ts. miksi autojen nopeutta ei säädetä siihen 120 km / h ad?


      • KaikilleKauhukuvia
        Käsittämätöntä kirjoitti:

        Varmaankin jostain samanlaisesta syystä kuin sekin, että miksi autoilla voi ajaa montaa sataa km / h, kun tieliikennelaki antaa luvan korkeimmillaan vain 120 km / h. Ts. miksi autojen nopeutta ei säädetä siihen 120 km / h ad?

        Eikö yksityisautojen koelautaan ja aurinkolippoihin ym. näkyville paikoille vois lisätä kuvia auto-onnettomuuksissa silpoutuneista ihmisistä? Ajaa saa jos hermo kestää katsella kuvia.


      • Koeteltuon

        Ajaessako niitä katseltaisiin? Et taida olla kuskina koskaan. Mikä on "koelauta"?


    • JärkiKäteen

      Kun käyttöön otetaan tuollaiset konstit, tulee väkisinkin mieleen minkälaiset vaikuttimet ja tavoitteet niiden takana todellisuudessa on. Maailma ja Suomi on piukassa puoli- ja täysjoutilaita virkamiehiä ja poliitikkoja, joiden ensisijainen missio on ainoastaan vaikeuttaa ihmisten elämää, tippaakaan piittaamatta mihin se johtaa. Yksityiselämässä tällainen tyyppi on usein riitelijä ja riidankylväjä. Pahimmat tapaukset eivät edes huomaa omaa tappiotaan, kunhan vastapuolelle saadaan aiheutettua edes pientä kiusaa. Oikeusistuimissa näitä riittää ihan ruuhkaksi asti.

      Vaikka itse en polta, silti olen sitä mieltä, että nyt jonkun tolkuissaan olevan päättäjän pitäisi viheltää peli poikki, ennen kun tupakoitsijoita velvotetaan neulomaan takkiinsa tähti. Seuraavaksi se tähti voi koristaa sinunkin takkia, äläkä kysy mistä syystä koska se on tässä pelissä täysin turhaa.

      • Mitäkä.mies

        Jokin saa ihmisen puuttumaan ja tarttumaan,vihaamaan,inhomaan tupakan hajua vaikka todellisuudessa se ei haise lähellekkään niin pahalla kuin pakokaasu tai kituva nuotio tai roskien poltto.
        Kai se vaan näyttää niin,maan,perusteellisen hyvälle kun joku vetää savut raikkaassa ilmassa ulkona ja vielä kun toinen näkee että nautinto on suuri ja mielihyvä on vallannut toisen,mistä itse jään paitsi!! Joko hän ei polta lainkaan tai pahimmassa tapauksessa on lopettanut ja aivot kiehuu keltaisessa liemessä kun tuo saastuttaja,ihana saastuttaja puhaltelee ilmoille savujaan.

        Lopettaneen järki toimii,eikä hän aloitaa uudelleen tupakointia kun ei kannata ja vain vähän polttamisella on edes turha leikitellä,senhän kaikki tietävät.

        Lopettanut alkaa polttamaan jos siihen löytyy tarpeeksi hyvä syy.Ei riitä että haluttaa tupakkaa vaan siihen tarvitaan enemmän,avioero,lopputili,sairaus tai jonkun läheisen traaginen kuolema.

        Yritin hakea motiivia hänelle joka näitä lakeja ja kuvien viljelyä päivät päästään miettii ja suunnittelee..Kuinkanhan monta heistä on tupakkalakossa ;)?


    • ö-Öö

      Tupakki ei kasva suomessa.

      Tokikin tupakki tarpeeton ja terveydellekin haitallinen nautintoaine. Kaks asiaa. Se siis vaikuttaa ulkomaankauppaan negatiivisesti, toisaalta siitä aina saatu pirusti verotuloja.

      Mielenkiinnolla odottelen, koska kahvia, teetä aletaan paheksumaan, kofeiinia nissä on ja tuontikamaa, terveysvaikutuksista polemiikkia. Vaan, verojahan niistäkin. Sen vois joku muuten laskea, paljonko työaikaa yhteiskunta tuhlaa kahvitauoilla?

      Maailmassa, suomessakin monenlaisia asioita, tupakkijuttu tavallaan käsittämätöntä sähläämistä. Noin kärkeästi sanottuna, mitä enenpi ihminen tupakoi ja juopottelee, sitä enenpi maksaa veroja. Kun/jos elää ns. eläkeikään asti, sen lyhyemminn todennnäköisesti elää yhteiskunnan siivellä loispummieläkeläisenä. Maapallo muutenkin ylikansoitettu.

      Ei tupakointia pitäisi pyrkiä rajoittamaan, päinvastoi kovasti suositella ja kannustaa ihmisiä tupakoimaan. Jos kaikki tupakoisivat, maapallo pelastuisi ja ihmisrotu säilyisi elinkelpoisella maapallolla ikuisesti :D

      =DW=

      • PointtiaOn...Kerrankin

        "Ei tupakointia pitäisi pyrkiä rajoittamaan, päinvastoi kovasti suositella ja kannustaa ihmisiä tupakoimaan. Jos kaikki tupakoisivat, maapallo pelastuisi ja ihmisrotu säilyisi elinkelpoisella maapallolla ikuisesti :D"
        On tuossa pointtia. Ihmiset kuolisivat nuorempiana, eivät ehtisi kuluttaa pallon luonnonvaroja ja ehtisivät tuottaa vähemmän saastetta muutenkin.
        Tupakoinnin lopettaminen ei myöskään paranna liikakansoitusongelmaa - päinvastoin.


      • Mitäkä.mies

        Tulihan se sieltä! Ja arvelinkin että kuka kirjoittaa juuri noin ;) Onhan laskettu kuinka paljon jo yksi tupakka lyhentää elinikää,niin ei tosiaankaan tavi olla matamaatikko että osaa laskea mikä kannattaa ja mikä ei.
        Soraääniä tulee mutta todellisuus on että tukehtuva potilas ei ehdi millään kuluttaa maksamiaan veroja sairaalakustannuksillaan.
        Tuo "loispummieläkeläiset" saattaa hiukan suututtaa joitakin..Ainakin kepulikonstilla eläkkeelle päässyttä ja toisaalta voi pahoittaa oikeasti sairastuneen ja eläkkeelle joutuneen mielen.

        Muutoin olen samoilla linjoilla mutta en siitä että kaikki tai edes suuri osa olisi eläkeloisia.


    • Tiedäenemmän

      " Tieto on pelon vastamyrkky. " (Ralph Waldo Emerson)

      • Mitäkä.mies

        Vanhentunutta filosofiaa..Mitähän muuta on tullut maailmaan nykypäivään mennessä.


      • Vanhakonstipareekuin

        Muoalima muuttuu nykypäivänä sellaista vauhtia, että hitaasti muuttuvat ihmsiet eivät pysy perässä. Joten mikä idea on kaikilla niillä teknisillä (esim.) turhakkeilla, joista ihmiset eivät tiedä eivätkä ymmärrä yhtään mitään. - Vaikka en oikein toista virkettäsi ymmärräkään.


      • Mitäkä.mies
        Vanhakonstipareekuin kirjoitti:

        Muoalima muuttuu nykypäivänä sellaista vauhtia, että hitaasti muuttuvat ihmsiet eivät pysy perässä. Joten mikä idea on kaikilla niillä teknisillä (esim.) turhakkeilla, joista ihmiset eivät tiedä eivätkä ymmärrä yhtään mitään. - Vaikka en oikein toista virkettäsi ymmärräkään.

        Tarkoitin juurikin sitä että kaikkea ja paljon tulee uutta.Kukaan ei voi pysyä kaikesta selvillä.
        Jos teknologia etenee parissa vuodessa niin paljon että asiaan perehtmätön ei pysy enää mukana niin kuinka paljon tapahtuu vuosikymmenissä tai sadassa vuodessa.
        Tupakkaakin pidettiin aluksi lääkkeenä,lähes kaikkeen ja nyt se on parjattu pahe ja varmuudella myrkkyä.
        Lyhyen ajan vertuksena on burana myrkkyä vaikka sitä on syötetty niin nuorille kun vanhuksillekkin tulehdusta parantavana ja vaarattomana lääkkeenä.

        Tutkijoihin,väittämiin,ajattelijoihin ja painettuun sanaan ei voi luottaa ja jos joku haluaa uskoa ja luottaa niin luottakoon kunnes toisin todistetaan.


    • Anonyymi

      KAIKKI NUO OVAT RIKOKSIA! Näistä Kaikissa on Säädetty Rikoslaissa, Kiristyksestä ja Uhkailusta ja Pakottamisesta Tuomitaan Aina Sakkoihin tai Ehdottomaan Vankeusrangaistukseen!

      Mikäli nuo Rikokset Kohdistuu Lapseen Alle 18- Vuotiaaseen , Voi tehdä Lapsen Suojeluilmoituksen!
      Viimesin vaihtoehto näissä tapauksissa on Lapsen huostaanotto.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe