Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tämä on suurin syy pikavippien ottamiseen!!!

velkavankimyösitse

Tällä palstalla melkein joka keskustelussa riehuu "trolli", joka soimaa pikavippejä ottaneita ihmisiä. Sellaisia ihmisiä ei kannata soimata. Moni on joutunut pikavippikierteseen, kun muuta vaihtoehtoa ei enää ole ollut. Työttömyys, liian pienet palkat, ja siitä aiheutuva köyhyys, kurjuus ja ahdinko on suurin syy pikavippien ottamiseen. Epätoivoinen vippaaja ottaa vippejä, ja tietää jo ottamishetkellä, että ei koskaan pysty maksamaan niitä takaisin. Eli lainaa otetaan senkin uhalla, vaikka tiedetään, että siitä aiheutuu paha velkaantuminen, ja ulosottokierre. Tämmöiseen epätoivoon ajaa vaikkapa se, että on jokin sairaus, rahat on loppu, ja pitää ostaa jotakin kallista lääkettä. Toinen yleinen esimerkki on se, että pitää valita, että ulosottokierre, vai häätö, eli vippejä joudutaan ottamaan vuokran maksua varten. Vuokra voi olla myöhässä pahasti vaikka siksi, että asumistuki, työttömyysturva, tai vaikkapa toimeentulotukipäätös on pahasti myöhässä, tai päätös on virheellinen, ja sen oikaisemiseksi menee aikaa. Epätoivoinen vippaaja ottaa näitä hirveitä lainoja raskain mielin, kyynel silmäkulmassa, kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Pikavippejä otetaan usein myös, että päästään ruokakauppaan. Lapsille kun ei voi sanoa, että sorry, tänään ei syödä. Se että jotkut esim. päihderiippuvaiset tai peliriippuvaiset ottavat näitä vippejä on tietysti sitten asia erikseen, mutta useimmiten kuitenkin vippejä ottavat ihmiset ottavat niitä vain pakon edessä tavalliseen elämiseen. Se on hyvin surullista.

26

493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valintojavalintoja

      Jännä et monilla, joilla on ruoka loppu jatkuvasti, on kuitenkin ollut varaa mässätä itselleen 30kg ylipainoa ja tupakka palaa ketjussa.

      • uhritässä

        Tiedätkös mistä se ylipaino johtuu? Siitä, koska halvimmat ruoat sisältävät paljon hiilihydraatteja jotka lihottavat herkästi. Jotkut ruoat saattavat lisäksi olla hyvin rasvaisia. Makaroni, peruna, vaalea leipä ja listaa voi jatkaa pitkään. Halpoja mutta erittäin hiilihydraattipitoisia.


    • Pikavippi_maksaa

      Suurin syy pikavippien ottamiseen on se, että on aikaisemmin otettu pikavippi ja nyt se pitäisi maksaa takaisin korkoineen ja kuluineen. Onhan selvä, että tällä tavalla omia menoja lisäämällä tilapäinen rahanpuute ei katoa vaan muuttuu pysyväksi ja pahenee.

    • Paha.ansa

      Pikavippikierre on ehkä pahin ansa mihin voi joutua. Se voi aiheuttaa lopulta itsemurhan, koska sitä kuluu henkisesti loppuun, kun ei ole rahaa ikinä mihinkään.

      Palkka tai eläke käy kerran kuukaudessa vain lyhyen hetken ajan omalla tilillä, kunnes tilille ei jää pikavippien lyhennysten jälkeen enää juuri mitään ja pitäisi taas kuukausi pärjätä ja samalla tietää, ettei siitä seuraavastakaan palkasta tai eläkkeestä jää mitään käteen, eikä sitä seuraavasta, eikä sitä seuraavasta...

      Vältän niitä viimeiseen asti, koska olen nähnyt läheltä mitä ne aiheuttavat.

    • siinäsesyy

      Suurin syy tosiaan on se eka vippi joka maksetaan uudella vipillä jne.

    • Suuriin_syy

      On yli varojen eläminen.
      Ostetaan luotolla tuotteita mitä ei tarvita.
      Ollaan koko ikänsä eletty velaksi, eli palkka/eläke/tuet tuhlataan jo etukäteen.
      En ymmärrä miksi ei voi elää siten että tuloilla kustannetaan tulevan kuukauden kustannukset, miksi tuloilla kustannetaan jo eletyn ajan kustannukset?

      Taloudellinen selkäranka on myös hukassa monelta, se on korostunut nykyaikana.
      25 000€ tuloilla ei voi elää 30 000€ taloudessa, sama voidaan skaalata / vrk.

      Moni itkee yllätyskuluja, onko ne oikeasti yllätyskuluja?
      Ihminen sairastuu joskus, se pitää ottaa huomioon.
      Auto hajoaa takuuvarmasti joskus, sekin tulee ottaa huomioon.
      Työttömäksi voi jäädä, sekin tulee ottaa huomioon.

      Mutta ei, suljetaan silmät 100% eteen tulevilta kustannuseriltä.

      • Paha.ansa

        Ja jos pikavippikierre on jo päässyt syntymään, on siitä kierteestä pois pyristeleminen todella vaikeaa.

        Siksi niitä vippejä ja limiittejä yms. kannattaa välttää kuin ruttoa. Ja lopettaa mahdollisesti alkamassa oleva kierre vielä silloin, kun lopettamisen pystyy jotenkin "vyötä kiristämällä" tekemään, ennen kun tilanne menee liian pitkälle ja omien tulojen kriittisen pisteen yli.

        Kun huomaa, että maksettuaan palkasta pakolliset menot ja pikavippien lyhennykset tilille jää noin 20 euroa, jolla pitäisi selvitä seuraavaan palkkaan asti, niin sitä tietää että on pahassa kusessa.

        Parempi on sellaisessa tilanteessa antaa korttitalon romahtaa ulosottoon.

        Jos sitä ei tee, on pakko etsiä uusi pikavippi, jos sellaisen vielä saa jostain ja tilanne vain pahenee entisestään.

        Ja lopulta on maksimimäärä vakuudettomia pikavippejä ja kulutusluottoja niskassa ja korttitalo romahtaa kuitenkin lopulta vääjäämättä ulosottoon, mutta silloin maksimimäärällä velkaa.

        Parempi olisi antaa sen romahduksen tapahtua jo aikaisemmin pienemmällä määrällä.


    • dcshdshichoc

      Takavuosina jouduin ottamaan muutaman kerran tositarpeeseen pikavippejä. Ne eivät aiheuttaneet minulle mitään ihme kierrettä, päinvastoin helpottivat tukalaa tilannetta.

      • ererererer

        Et joutunut kierteeseen, se on hyvä se.


      • Velkakierre

        Ilmeisesti olet oppinut sen jälkeen varautumaan ongelmiin. Eihän terve lapsikaan työnnä monta kertaa pakkasella kieltään metallipylvääseen.


      • dcshdshichoc

        Minulla on nyt luottokortti, jota käytän harvakseen, eikä ole mitään syytä ottaa pikavippiä. Saan korotonta ja kulutonta maksuaikaa seuraavan kuukauden puoliväliin. Ilman luottokorttia saattaisin vieläkin tarvittaessa turvautua pikavippeihin, vaikka niillä on huono maine.


    • koskajotkutkusettaa

      Miksei niitä kielletä ongelma poistuisi sillä???

      • gcchefe

        Miten pikavipit voisi noin juridis-teknisesti kieltää muuten kuin kieltämällä kaikki kaikki alle 50 000 euron lainat ihmisiltä? Samalla jouduttaisiin kieltämään luottokortitkin.


      • äläotavelkaa
        gcchefe kirjoitti:

        Miten pikavipit voisi noin juridis-teknisesti kieltää muuten kuin kieltämällä kaikki kaikki alle 50 000 euron lainat ihmisiltä? Samalla jouduttaisiin kieltämään luottokortitkin.

        Minulla ei ole ollut koskaan luottokorttia. Maksan aina riihikuivalla rahalla. Jos minulla ei ole rahaa en osta. Ja jos tulee yllätyskuluja on aina "jömmassa" kotona rahaa joista sitten otan kun tarvitsen.
        Kun olin töissä, aina tilipäivänä kävin tyhjentämässä tilini ja toin rahat kotiin.
        Nyt eläkeläisenä teen saman. Jätän tililleni vain 10 euroa.
        Elän 1800-lukua ja suosittelen sitä muillekin.


    • talousahdinko

      Itse jouduin kierteeseen ainoastaan sen takia, että työpaikka joutui taloudellisiin vaikeuksiin ja sitten ei ollutkaan enää rahaa maksaa omia lainojani pois. Näitä asioita ei mitenkään pysty ennustamaan. En kerinnyt säästää rahaa pahan päivän varalle.

      • UlkomaillaJo

        Suosittelen muuttamaan nopeasti toiseen maahan työn perässä, Suomi on jo uponnut laiva jolla ei ole tarjota kuin kurjuutta muille kuin rikkaille.Et tule pettymään.


      • jcodjivv

        Olet siis pikavipeillä sössinyt taloutesi ja syytät siitä nyt yhteiskuntaa?


      • antivapaamuurariillumigl
        jcodjivv kirjoitti:

        Olet siis pikavipeillä sössinyt taloutesi ja syytät siitä nyt yhteiskuntaa?

        Ei se ole mitään sössimistä vaan tarkoituksenmukaista kapinaa "rahataloutta" vastaan. Pikavippifirmoille ja perintätoimistoilta pitää ottaa rahat pois ja sitten niille pitää maksaa takaisin 1 sentti/kk:ssa. Näin pitäisi tehdä kaikkien ihmisten jotta noista päästäisiin eroon.
        Niin kauan kun minun rahani menee ulkomaille, teen pelkkää jäynää.
        Vapaamuurariilluminaattieliittiglobalisaattiota vastaan pitää taistella.


    • syduqwgdqgw

      Kaikilla ei ole luottokorttia, siksi pieni pikavippi saattaa joskus olla suureksi avuksi eikä edes maksa paljon. Kunhan vain tuntee vastuunsa lainaa ottaessaan eli ei lainaa jos ei kykene maksamaan lainaa eräpäivänä takaisin. Omien kokemusten mukaan pikavippi ei aiheuta kierrettä. Ihminen tuhoaa itse oman taloutensa, ei jokin pikavippi.

      • giljotiiniinvaan

        Suurimmalle osalle pikavippaajille ne aiheuttaa ongelmia. Vain harva maksaa takaisin. Joko ei viitsi tai ei kykene.
        Olet sitten yksi niistä harvoista. Yksi sadasta.

        Ihminen tuhoaa oman taloutensa pikavipeillä.
        Niitten saaminen on liian helppoa ja niiden myöntäminen edesvastuutonta kusetusta.
        Pikavipit pitää EHDOTTOMASTI kieltää tai pikavippifirmojen korot pitäisi laittaa 2%:iin vuodessa. Ja kulut max 5 euroa laskusta.

        Ylikorkoja ja liikaa perintäkuluja ottavat firmat pitää kieltää HETI ja nylkijöille 15 vuotta vankeutta.
        Mielummin giljotiiniin.


      • sggiwusssss

        Eiköhän se syyllinen pikavippikierteeseen löydy pikavipin ottajasta eikä antajasta - varsinkin kun monet lainaa hakiessaan valehtelevat tulonsa ja velkamääränsä. Myös pienituloinen tarvitsee takaisinmaksukykynsä puitteissa mahdollisuutta lainaan taloutensa menojen jaksottamiseksi.


    • Uppoamattomia-laivoja

      "Suosittelen muuttamaan nopeasti toiseen maahan työn perässä, Suomi on jo uponnut laiva"

      Juu, onhan noita runsaasti tarjolla. Paikallista kieltä on tietysti osattava, muuten työllistymismahdollisuudet ovat yhtä hyvät kuin Suomeen tulleilla ulkomaalaisilla. Miten olisi esimerkiksi Kreikka, Thaimaa, Nigeria, Sudan, Italia, Espanja,. Brasilia tai Venäjä? Englantia suomalaiset osaavat jonkin verran koulussa sitä opittuaan, mutta kun Englanti lähtee kohta EU:sta ja Englannin työttömyysluvut ja leipäjonot ovat samanlaiset kuin Suomessa, sinne ei kannata haikailla.

      • suuntanalounas

        Eräs firman omistaja otti hatkat 1990-luvulla. Se oli sitä Koiviston konklaavin aikaa, kun hänen toimiva firmansa ajettiin väkisin alas. Vähän ennen kun hänen firmansa yritettiin tyhjentää otti hän ITSE rahat, hyppäsi perheensä kanssa omistamaansa purjeveneeseen ja suuntasi Caripianmeren saaristoon. Siellä hän on edelleenkin. Eikä takaisin tule.


    • dgsgggd

      Jos vippii ottaa syytä itseäsi älä muita..Kiitos. Muita he kuitenkin syyttävät....Minä en ymmärrä sitä.

    • hjkhljvj

      En saa vippii kun oon työtön...niin....miksköhän...Miten joku voi väittää edes että sais vai mitä valehtelette sinne ???

    • ddfhgf

      Sitten nää vipin ottajat tänne kirjottelee näitä mene hirteen juttujaan...miksi ihmeessä ? Sairasta shittii.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe