Veneenvaihtotiheys?

OlenkoKalkkisVai

Gallupintapainen: miten usein vaihdatte venettä/monesko vene teillä on menossa missä ajassa? Itsellä toinen vene, ensimmäisen ostin 1995 ja nykyisen 2010. Tuntemieni veneilijöiden keskuudessa ei ole harvinaista, että alla on joskus 90-luvulla ostettu ensimmäinen vene.

Mutta näissä keskusteluissa moni puhuu "myyneensä/ostaneensa useita veneitä". Siitä uteliaisuus.

20

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oneenvestäjä

      Viides haussa, edelliset neljä 1989-2002, 2002-2004, 2005-2010, 2011-

      • KorkoaKorolle

        Ensimmäinen 1982-1999. Toinen 1999-2005. Kolmas 2005-edelleen käytössä.


    • H-veneilijä

      Ensimmäinen menossa. Kymmenisen vuotta takana. 40-vuotias vene. Ei vaihtoaikeita.

      • paraneevanhetessaan

        Kuten myös: ensimäinen vene, 10 vuotta sitten hankittu, 37 kesäinen pursi, ei aikeissa myydä eikä vaihtaa.


    • Pelle.P

      Eka vene oli 4 vuotta. Toinen kymmenen vuotta. Kolmas neljä vuotta ja nyt neljäs vene on viidettä vuotta käytössä.

      Jos kauppa kävisi niin vaihtaisin taas venettä.

    • OlenkoKalkkisVai

      Tarkennan kysymystä:
      -millainen muutoshistoria (venetyyppi ja koko, ei tarvitse kertoa merkkiä jos ei halua, riittää kun sanoo, oliko purje- vai moottorivene)
      -miksi olette vaihtaneet?

      Itselläni se ensimmäinen oli Sunwind 27 ja nykyinen eli se 2010 ostettu on Bavaria 37. Molemmat tietysti käytettyinä ostettuja. Vaihdon tärkein syy oli se, että pikkuhiljaa alkoi tehdä mieli vähän isompia sisätiloja. Lisäksi Sunkussa olisi varmaan ollut pian moottorinvaihto ajankohtainen.

      • Oneenvestäjä

        Eikös tämä ole purjehduspalsta ja kyse purjeveneistä? Käsitin että tässä puhutaan köliveneistä tai matkaveneistä. Onhan minulla ollut luettelemieni neljän purkkarin lisäksi purjejolla ja koko ajan myös moottorivene, joita olen myös vaihdellut tarpeen mukaan.
        Enkä ala kaikelle kansalle kertoilemaan venetyyppejä, vaan totean vain että vene on vaihtunut aina muuttuneiden olosuhteiden vuoksi eikä vaihdoissa ole ollut juurikaan kyse taloudellisesta tilanteesta (rikastuminen tai köyhtyminen).


      • OlenkoKalkkisVai
        Oneenvestäjä kirjoitti:

        Eikös tämä ole purjehduspalsta ja kyse purjeveneistä? Käsitin että tässä puhutaan köliveneistä tai matkaveneistä. Onhan minulla ollut luettelemieni neljän purkkarin lisäksi purjejolla ja koko ajan myös moottorivene, joita olen myös vaihdellut tarpeen mukaan.
        Enkä ala kaikelle kansalle kertoilemaan venetyyppejä, vaan totean vain että vene on vaihtunut aina muuttuneiden olosuhteiden vuoksi eikä vaihdoissa ole ollut juurikaan kyse taloudellisesta tilanteesta (rikastuminen tai köyhtyminen).

        Matkapurjeveneitä ajattelin ketjun avatessani mutta tulin sitten ajatelleeksi, että kyllähän jotkut matkaveneilijätkin vaihtavat venetyyppien välillä.


    • vaihtuukojo

      Aloitin purjehduksen n.5v sitten, nyt viides vene menossa, vaihtui siis kerran vuodessa. Omia moottoriveneitä vuodesta 1980 alkaen yli kolmekymmentä, koko haarukka 3,6m - 10,35, liukuvia, puoliliukuvia, uppouma runkoja, perä, sisäperä ja keskimoottoreita, diesel ja bensiinikäyttöisiä, yksi sähkömoottori. Purjeveneet 23-32 jalkaisia ja hyvin erilaisia racerista nykyiseen painavaan matkaveneeseen. Nettorahaa ei ole palanut, ehkä hiukan plussalla, mutta tuntipalkkoja ei tietysti vaihtoharrastuksesta ole saanut. Vaimo on joskus kysynyt että onko niitä veneitä pakko vaihtaa, johon totesin myös eukonvaihdon olevan myös varteenotettava vaihtoehto, no, eipä ole kysellyt sen jälkeen.

      • Nyt on pakko kysyä: miksi ihmeessä tuollainen vaihtotahti?


      • vaihtuukojoo
        10-14 kirjoitti:

        Nyt on pakko kysyä: miksi ihmeessä tuollainen vaihtotahti?

        Adhd lähinnä, ja halu oppia ja präkätä, purjeveneissä lisäksi se että aloitin lajin 25v turhan myöhään joten täytyy vähän kiriä. Sama tahti muutenkin, useampi mökki, muutama talo ja useampi firma jne...


    • Niin ja jospa vastaisin aloittajallekin: toinen vene menossa. Ensimmäisenä oli moottorivene kymmenen vuotta ja nyt on alkamassa yhdestoista kesä purjeveneellä. Eikä näkyvissä ole syytä vaihtoon. Tänä kesänä skoolataan veneen 30-vuotispäivien kunniaksi.

    • Purreton

      Ensimmäinen vene ehti olla 6 vuotta sitä ennen purjehdin kavereiden veneillä.

      Vene oli 9,5 metrinen ja juuri myyty. Nyt hakusessa 1,5 - 2 metriä pidempi, joka toivottavasti on minulla ainakin 10 vuotta.

    • näillä.menty

      Jos ennen kouluikää saatua purjehtivaksi modattua soutuvenettä ei lasketa, oli ensimmäinen ikioma vene Tema 6 vuonna -79. Si(i)tä pidettiin 6 v ja vaihdettiin one-off puolitonnariin. Taas isompaan 80-luvun 35-jalkaiseen siirryttiin -95 ja siltä tunti sitten palasin tekemästä kevään virityksiä. Kun nykyinen on erittäin hyväksi havaittu, eikä mitään tarvetta isompaankaan ole, mennään tällä niin kauan kuin jalka nousee laiturilta veneeseen.

      Jo ennen sitä ikiomaa olin mukana kimpassa rakentamassa isompaa matkavenettä. Luovuin osuudesta nykyistä hankkiessa.

    • Kerrallaoikein

      Me ostimme ensimmäisen veneemme noin kymmenen vuotta sitten, ja todennäköisesti emme koskaan vaihda sitä toiseen. Ostimme veneen uutena, perusteellisen esityön ja pitkän harkinnan jälkeen. Puolisollani ja itselläni oli ennen ostopäätöstä runsaasti kokemuksia varsin erilaisista veneistä, venekunnista ja veneilykäytännöistä. Jos mahdollista, kannattaa tosiaan purjehtia erilaisissa veneissä, sillä hyvätkin kokemukset ovat hyödyllisiä - muista puhumattakaan!

      Täysin uuden veneen ostamisessa on omat etunsa, varsinkin jos sen haluaa pitää pitkään. Toisaalta jos olisimme nyt ostamassa itsellemme venettä, uusien veneiden valikoimasta emme ilmeisesti löytäisi hyvää ratkaisua. Koska itselleen väärään ratkaisuun päätyneen uuden veneen ostajan vene halpenee muutamassa vuodessa merkittävästi, todennäköisesti etsisimme veneemme käytettyjen markkinoilta.

    • Herraspurjehtija

      Itse ainakin vaihdan venettä joka kesä. Käyn ostamassa Saksasta käytetyn purjeveneen, tuon lautalla Suomeen, sitten purjehdin yhden kesän ja myyn paatin pois. Veneen talvisäilytys, nostot ym. on niin pirun kalliita Suomessa, että tällä systeemillä säästyy rahaa! Sillä tekee jopa voittoa, sillä Suomessa käytetyistä purjeveneistä maksetaan paljon enemmän kuon Saksassa. Voin siis myydä veneeni täällä kilpailijoita halvemmalla ja saan silti voittoa! Aina on mennyt heti kaupaksi. Kymmenen vuotta olen tätä harrastanut, moottori vaihdettu vasta kerran, sitä en sentään myy.

      • ujopurjehtija

        Hei, tuo oli ketjun toistaiseksi paras juttu!

        Vaikka aloittajalla olisikin mielenkiintoinen "tutkimuskysymys" niin rajansa uteliaisuudellakin.


    • Venettaetsimassa

      Kipparoinnin aloitin v. -66. Tuosta hetkestä tähän päivään on ollut aina veneitä joko omana kokonaan tai kimppapaatteina. Parhaimmillaan yhden aikaisesti käytössä / hallinnassa on saattanut olla 5-6 vesikulkuneuvoakin sekä purje- , että moottoriveneitä. Yhteensä paatteja on lukumääräisesti ollut 18 kpl. Pienimmät peräprutku- ja jollakokoa suurimmat 100 jalkaisia purjealuksia. Nyt enää 1 uppoumarunkoinen moottoripaatti 6,5 m ja kimppapurkkari 36ft. Täysin omien paattien vaihtoväli mediaani n. 16 vuotta.

    • Hidasvaihtaja

      21-jalkainen kaksi vuotta.
      24-jalkainen yhdeksän vuotta.
      29-jalkainen 22 vuotta.
      30-jalkainen kuusi vuotta ja todennäköisesti lopullinen vene.

      Hidasta on ollut eteneminen..

    • paatinMyyjä

      Joo nyt on vaihtohommat tulleet tiensä päähän kun ei saa vanhaa myytyä. Uusi voi ostaa tietenkin lisää kun tilipussi sen sallii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      399
      2168
    2. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      56
      1828
    3. Miksi toisten toiveet ahdistavat teitä?

      Kertokaapa miksi toisen ihmisen toiveet mahdolliselle kumppanilleen ahdistavat niin kovasti? Oletatko, että hän vaatii j
      Sinkut
      217
      1478
    4. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      87
      1160
    5. T mies missä oot

      T mies pääsetkö lähtemään sieneen villasukat tein sulle 💕🐶
      Ikävä
      73
      1092
    6. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      127
      1047
    7. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      55
      993
    8. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      978
    9. Homouden synti

      Kerrotaan faktoja alkuun. On olemassa vain kaksi sukupuolta ja aviolIiitto on vain ja ainoastaan miehen ja naisen välin
      Luterilaisuus
      258
      861
    10. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      59
      843
    Aihe