Ei jaksa, mistä apua?

Elisa616

Ei ole ketään kelle puhua, sellaista kuka ymmärtäisi. Ei vaan enää jaksa, kaikki kaatuu päälle. On paha olla eikä yhtään ystävää, kelle oikeesti voisi asioita purkaa. Tuntuu turhalta mennä mihinkään "terapiaan" kun mitään ei ole tapahtunut, on vaan niin paha olla.

4

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimettömänä

      Kirjoituspalstat ovat hyvä purkaustie. Usein on asioita, joista ei voi puhua edes lähimmän kanssa, mutta kun purkaa ahdistuksensa kirjoittamalla, voi tuntea helpotusta. Saattaa olla jopa, että pystyy analysoimaan paremmin asioita ja löytää vastauksia itsekin.
      Toiselle uskoutuminen saattaa aiheuttaa myöhemmin pelkoa siitä, että kuulija ei malta olla kertomatta jollekin kolmannelle. Sitä ei voi koskaan. tietää.

      Anonyymi kirjoitus jollakin sopivalla palstalla voi auttaa, sillä ehkä joku tuntee ongelman läheiseksi ja pystyy vastaamaan.

    • Hei Elisa616

      Kerrot, miten sinulla on kurja olo ja tavallaan haluaisit puhua siitä jollekin, koet, ettei sellaista mahdollisuutta ole. Ajattelet, että terapiaa varten sinulla ei ehkä ole jotenkin tarpeeksi paha tilanne?
      Haluan rohkaista sinua hakemaan apua. Puhuminen ja asioiden jäsentäminen ulkopuolisen ihmisen kanssa todellakin auttaa. Voit hakeutua terveyskeskukseen esim. psykiatriselle sairaanhoitajalle juttelemaan (eri terkkareissa on vähän eri käytännöt, joissain on sellainen kynnyksetön palvelu mielenterveyspuolelle, että voi vain mennä ilman ajanvarausta paikan päälle, joissain taas tarvitaan lähete yms. Oman kuntasi nettisivuilta näet käytännöt).
      Sinun on myös mahdollista varata aika keskustelua varten diakoniatyöntekijältä. Kuulutpa kirkkoon tai et, se seurakunta palvelee jonka alueella asut. Diakoniatyöntekijälle voi puhua oman elämänsä kuulumisista mitä tahtoo ja tarvittaessa yhdessä kartoittaa muita mahdollisuuksia ja ohjata eteenpäin. Moni kokee sen helpoimpana aloituspaikkana, jos ei ole aiemmin käynyt keskusteluavussa.
      Kuulluksi ja ymmärretyksi tuleminen on inhimillinen perustarve. Hoidat itseäsi ottamalla tuon tarpeen vakavasti ja ryhtymällä hakemaan keskusteluyhteyttä

      Merja, diakon

      • 1000jayksi

        Merja diakoni dissaa pappeja. Hyvä!En minäkään puhuisi papille.


    • MaallikonOhje

      Minunkin mielestä terapiaan voi hakeutua "vaikkei ole tapahtunut mitään".

      Riittävä syy terapiaan menolle voi olla jo se, että koet ettei sinulla ole yhtään ystävää, jolle jutella. Terapiassa voisitte alkaa purkamaan, miten tähän tilanteeseen on päädytty ja kuinka siitä voi päästä pois.

      Jonotusaika voi olla pitkä, ja sillä aikaa yritä jaksaa huolehtia itsestäsi. Syö terveellisesti ja ulkoile edes vähän joka päivä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe