Ei jaksa, mistä apua?

Elisa616

Ei ole ketään kelle puhua, sellaista kuka ymmärtäisi. Ei vaan enää jaksa, kaikki kaatuu päälle. On paha olla eikä yhtään ystävää, kelle oikeesti voisi asioita purkaa. Tuntuu turhalta mennä mihinkään "terapiaan" kun mitään ei ole tapahtunut, on vaan niin paha olla.

4

134

Vastaukset

 • Kirjoituspalstat ovat hyvä purkaustie. Usein on asioita, joista ei voi puhua edes lähimmän kanssa, mutta kun purkaa ahdistuksensa kirjoittamalla, voi tuntea helpotusta. Saattaa olla jopa, että pystyy analysoimaan paremmin asioita ja löytää vastauksia itsekin.
  Toiselle uskoutuminen saattaa aiheuttaa myöhemmin pelkoa siitä, että kuulija ei malta olla kertomatta jollekin kolmannelle. Sitä ei voi koskaan. tietää.

  Anonyymi kirjoitus jollakin sopivalla palstalla voi auttaa, sillä ehkä joku tuntee ongelman läheiseksi ja pystyy vastaamaan.

 • Hei Elisa616

  Kerrot, miten sinulla on kurja olo ja tavallaan haluaisit puhua siitä jollekin, koet, ettei sellaista mahdollisuutta ole. Ajattelet, että terapiaa varten sinulla ei ehkä ole jotenkin tarpeeksi paha tilanne?
  Haluan rohkaista sinua hakemaan apua. Puhuminen ja asioiden jäsentäminen ulkopuolisen ihmisen kanssa todellakin auttaa. Voit hakeutua terveyskeskukseen esim. psykiatriselle sairaanhoitajalle juttelemaan (eri terkkareissa on vähän eri käytännöt, joissain on sellainen kynnyksetön palvelu mielenterveyspuolelle, että voi vain mennä ilman ajanvarausta paikan päälle, joissain taas tarvitaan lähete yms. Oman kuntasi nettisivuilta näet käytännöt).
  Sinun on myös mahdollista varata aika keskustelua varten diakoniatyöntekijältä. Kuulutpa kirkkoon tai et, se seurakunta palvelee jonka alueella asut. Diakoniatyöntekijälle voi puhua oman elämänsä kuulumisista mitä tahtoo ja tarvittaessa yhdessä kartoittaa muita mahdollisuuksia ja ohjata eteenpäin. Moni kokee sen helpoimpana aloituspaikkana, jos ei ole aiemmin käynyt keskusteluavussa.
  Kuulluksi ja ymmärretyksi tuleminen on inhimillinen perustarve. Hoidat itseäsi ottamalla tuon tarpeen vakavasti ja ryhtymällä hakemaan keskusteluyhteyttä

  Merja, diakon

  • Merja diakoni dissaa pappeja. Hyvä!En minäkään puhuisi papille.


 • Minunkin mielestä terapiaan voi hakeutua "vaikkei ole tapahtunut mitään".

  Riittävä syy terapiaan menolle voi olla jo se, että koet ettei sinulla ole yhtään ystävää, jolle jutella. Terapiassa voisitte alkaa purkamaan, miten tähän tilanteeseen on päädytty ja kuinka siitä voi päästä pois.

  Jonotusaika voi olla pitkä, ja sillä aikaa yritä jaksaa huolehtia itsestäsi. Syö terveellisesti ja ulkoile edes vähän joka päivä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.