Onkelmia kattopistokkeen asennuksessa

onkelmia

Pitäisi asentaa kattopistoke,mutta en oikeen ymmärrä noista johdoista mitään. Elikkäs. Katossa on kolme johtoa (kaksi punaista ja harmaa) Toinen punasista on teipattu. Tälläseen se sitte pitäisi saaha? https://imageshack.com/i/pon6bxcMj

15

255

  Vastaukset

  • Soita sähkömies paikalle. Johtojesi värit ovat päin seiniä niin et omin voimin pääse tuon pidemmälle. Lisäksi kyseistä asennusta ei määräysten mukaam saa tehdä itse ja kysymyksestä voi päätellä että et edes tiedä mitä olet tekemässä. Riski on että tapat itsesi asentaessasi tai jonkun muun joka myöhemmin joutuu koskemaan tuohon viritykseen.

   • Oikeen paljon kiitoksia :)


  • Sulla on vääränlainen valaisinpistorasia, pitäis olla 0-luokan kruunuvalaisinpistorasia tai sitten tavallinen 2-napainen 0-luokan valaisinpistorasia. Katossa olevat punaiset johdot ovat todennäköisesti vaihejohdot kytkimeltä (2-painikkeinen kytkin seinässä) ja harmaa on nolla. Jos tilassa on 0-luokan pistorasiat niin myös valaisinpistorasia pitää olla 0-luokan. Jos laitetaan maadoitettu niin 0-luokan edellyttämä tilaluokitus ei toteudu ja kaikki rasiat pitää vaihtaa maadoitettuihin.

   • "Toinen punasista on teipattu. "

    Voi olla, että teipattu punainen on vaihe (millä värillä teipattu?), teippaamaton suojamaadoitus ja harmaa nolla. Punaista käytettiin aikanaan myös suojamaadoituksen värinä.

    Mutta kannattaa olla varma siitä ennenkuin lykkää punaista suojamaadoitusliittimeen.


   • punainensuojamaa kirjoitti:

    "Toinen punasista on teipattu. "

    Voi olla, että teipattu punainen on vaihe (millä värillä teipattu?), teippaamaton suojamaadoitus ja harmaa nolla. Punaista käytettiin aikanaan myös suojamaadoituksen värinä.

    Mutta kannattaa olla varma siitä ennenkuin lykkää punaista suojamaadoitusliittimeen.

    Se on teipattu pelkällä ruskealla pakkausteipillä,siis päädystä umpeen. Siis kysymyksessa on melko vanha kerrostalo,johon siis juuri muutin.


   • onkelmia kirjoitti:

    Se on teipattu pelkällä ruskealla pakkausteipillä,siis päädystä umpeen. Siis kysymyksessa on melko vanha kerrostalo,johon siis juuri muutin.

    Joo, eiköhän ne molemmat punaiset ole silloin vaiheita ja kyseessä kruunupiste. Sinulla on vääränlainen valaisinpistorasia.


   • Kyseessä voi olla aurinkopaneelijärjestelmä ja tasavirta syöttö.
    Punaiset ovat plus johtoja
    Sähkö ins.Enstolata


  • Älä laita mitään johtoa tuohon tappiosaan.
   Harmaan johdon laitat tuohon missä N kirjain.
   Jompikumpi punaisesta johdosta tuohon P liittimeen.
   Toisen punaisen teippaat kuparin piiloon.
   Hyvin toimii.

  • Vaihda kattorasia oikeaksi! Jos siinä on suojamaa-tappi, niin seuraava käyttäjä olettaa että siinä on suojamaa. Väärin kytketty jos jätät sen kytkemättä.

  • Antakaa olla koska aloittaja on tietenkin urakointioikeudet, muuthan ei saa mennä noita aukomaan tms

  • Osta sähköpyörä niin voit laittaa sen piikkiin jos/kun mökki palaa sun tekemisen sähköasennusten seurauksena.

   • Jos sähköpolkupyöräsi polttaa (rivi)talon, niin vakuutusyhtiö perii sinulta vahingonkorvauksen, noin miljoonan.
    Katso: yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/28/polkupyora-tuomittiin-tulipalon-sytyttajaksi
    Olisikohan akku ollut sellainen kumitulpallinen "sealed" malli, jossa peitelevyn takana on reilusti pumpulia tms. vuotoa imemään. Parissa 6V 4Ah lyijyhyytelöakussa oli tällainen ratkaisu. Tuossa kyseisessä sähköpyörässä akku on asennettu 90-asteen kulmaan.
    Kylmä-lämmin lämpötilavaihtelut on voinut pumpata akkuhappoa pumpuliin ja johtavana nesteenä se on voinut aiheuttaa kennojen oikosulun. Ei tainut VTT testata tätä mahdollisuutta.


   • Siis oikeesti! Käytetäänkö lyijyakkuja vielä jossain muualla kuin autojen yms. käynnistysakkuina? (näissäkin lähinnä hyvän pakkaskeston vuoksi).

    Li-ion akkuja kaikkialla muualla, missä painolla on yhtään merkitystä, ovat jo vuosikaudet tavattu käyttää. Näissä onkin sitten se "hauska" ominaisuus, että ovat aikas hyviä palopommeja, jos/kun suojaukset pettää tai niitä ei ole koskaan ollutkaan. Kiinan pojat ovat eteviä karsimaan kustannuksia tekemällä kopioita merkkituotteista ja/tai muutoinkin tekemällä kuraa. Akuista jätetään pois lämpötila-anturit ja sulakkeet, joiden pitäisi "kiinailmiö" estää + virtalähteisiinhän on jo 15-20 vuotta osattu laittaa huonolaatuiset konkat ym. joten niitä poksahtelee kanssa kuin popcornia (eikä virtalähteen/laturin palokaan ole siis poissuljettu vaihtoehto.)


   • Videon mukaan ko. sähköpolkupyörässä on kaksi 12V lyijyhyytelöakkua, akkutesti alkaa kohdasta 15:30.


   • Sähköpyörässä on muutakin sähkötekniikkaa, kuin pelkästään akku. Eli tulipalon on aiheuttanut ilmeisesti vuotovirta tai oikosulku virtapiireissä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1723