VLAD saapuu

PUTINITULEE

Voitonpäivä Helsinkiin: Venäläiset marssivat kuvakulkueessa Sibelius-monumentilta
Verkkouutiset - 2 tuntia 4 min sitten

Venäjällä yleistyneet kuvakulkueet tuodaan ensi kertaa Suomen pääkaupunkiin.

Suomalais-venäläisen yhdistys RUFI:n aiemmin kaavailema "kuolemattoman rykmentin" marssi järjestetään tiistaina Näkökulma: Venäjä -Facebook-ryhmän toimesta Helsingissä.

Tiistaina on Venäjällä vietettävä voitonpäivä, jolla juhlistetaan voittoa toisessa maailmansodassa.

Marssilla kannetaan kuolleiden läheisten valokuvia. Järjestäjät tulostavat valokuvia kannettaville levyille ja järjestävät kepit ja kiinnitykset.

Marssin on määrä lähteä Töölöstä Sibelius-monumentilta kello 18. Järjestäjien mukaan heidän on määrä kävellä Helsingin keskeisellä kadulla.

Järjestäjien mukaan "tämän virallisen tapahtuman provokaattoreita ja russofobeja vastaan tullaan tekemään vastatoimia, eli rikosilmoitus poliisille. Poliisia, Venäjän MID:ia (ulkomaalaisvirastoa) ja Venäjän suurlähetystöä on informoitu mahdollisesta rikosilmoituksen teosta 'etniseen taustaan perustuvasta rikoksesta', 'uhkailusta', 'loukkauksesta internetin välityksellä ja mahdollisesta oikeudenkäynnistä".

Marssin toteutumisesta uutisoitiin venäläisessä Life-julkaisussa. Sen mukaan järjestäjillä on lupa poliisille ja mahdollisista provokaatioista on varoitettu.

1 kommenttia

Vastaukset

  • Kirov, tuo hommaforumin nimimerkki...saakohan vieläkin rahoitusta idästä...hmm...

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.