Puolueet salailevat totuutta

IPUkin-mukana

Hallitus puhuu 4 miljardin yritystuista mutta todellinen tukisumma on jotain muuta.https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/219404-ekonomisti-turhat-yritystuet-valuvat-osakkeenomistajille-uskallettava-luopua.
Yksin maatalouden tuet kohoavat 4 miljardiin tai ylikin jos huomioidaan kaikki edut. Lisäksi tässä pelissä on kyse siitä ketkä niitä saa. Puolueet ovat jakaneet kansan kahteen kastiin joista tukia vaille jäävät ne jotka eivät halua olla tekemisissä puolueiden järjestöjen kanssa. Enemmistö kansasta tuskin haluaakaan tuhlata elämäänsä seurusteluun puolueiden virkamiesten kanssa. Ja kansa tietää että tähän liittyy äänestäjien kalastelu ja korruptio.
Oikeasti tukia on Suomessa kymmenkertainen määrä. Kaikki toiminta lepää tukien vrassa ja rikastuttaa tukiyrityksiä ja samalla köydyttää kansaa ja kansantaloutta. Juuri tämän vuoksi Suomi on lamassa sillä tukiaiset tuhoavat tehokkaasti rahaa josta aina on pulaa.Niinpä työttömyys lisääntyy voimakkaasti tukien lisääntyessä.
Hallitus puhuu investointien lisäämisestä tukiaisilla käsittämättä että kalliit tukityöpaikat todellisuudessa hävittävät selvästi enemmän työpaikkoja kuin ne luovat. Normiälyinen käsittää ettei puolen miljoonan sijoitus työpaikkaan ole järkevää.Tämä luulo on edelleen vallitseva.
Kun EU elvyttää Suomenkin taloutta sillä parin biljoonan summalla ja hävittää ostokykyämme saman verran niin se raha on yritysten tukea koska sillä ostetaan arvottomia osakkeita kansan kustannuksella. Sekin summa jo yksistään on ollut vuodessa 10 miljardia ja lisäksi säästäjät ja palkansaajat ovat menettäneet saman summan. Velkaa tulee ovista ja ikkunoista ja pian se joudutaan maksamaan oikealla rahalla.
Taloudenpito tukiaisilla kuten devalvoinneilla ja setelielvytyksillä on yhtä huonoa yritystukea kuin suorat tuet ja vaikuttavat ihan samalla tavoin taloutta vääristävästi. Tukiaisista hyötyvät eivät ajattele omaa nenäänsä pitemmälle eivätkä välitä edes lastensa tulevaisuudesta mitään. Kun tukiaisista hyötyvät eniten ulkomaiset pörssiporukat niin voi kuvitella miksi tämä jatkuu loputtomiin vaikka suomalaisilla ei ole enää mitään tulevaisuuden toivoa. Sipilän hallitus on seonnut täysin tässä asiassa koska sama jekku on nille tyypeille onnistunut ennenkin ja älykkäät ja kouluja käyneet tietävät hyvin seuraukset teoistaan. Kysymyksessä on suunnitelmallinen puhallus joita on toteutettu useaan kertaan . Yritystuet onkin pelkkää varastamista koko kansalta . EUssa tämä on tapa koska kansantaloutta ei ole enää olemassa eikä kukaan siitä piittaa. Valtiot on hävitetty ja yritykset saavat saalistaa vapaasti puolueiden avulla . Kansalaisille jätetään vain velat ja vastuut .

11

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaaran-paikka

      Puolueet suosivat rikkaita ja ahneita juuri yritystukien kautta. Tämä merkitsee pienituloisten köyhtymistä ja lopulta koko yhteiskunnan romahtamista kun ei välitetä mitään kustannustasosta.Nyt tehdään velkaa koko kansalle välittämättä sen takaisinmaksamisesta. Tuet ja avustukset kun tulevat aina muitten maksettavaksi ,eikä maksaja koskaan tiedä mistä joutuu maksamaan.
      http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/tutkijalta-raju-ryöpytys-yritystuille-”tämä-on-yksinkertaisesti-skandaali”/ar-BBAPv7r?ocid=spartandhp. Puolueissa ei välitetä mitään kansantaloudesta vaan pelkästään niiden vaalirahoittajien rikastumisesta.Puolueet haaskaavat surutta ihmisten rahat ja vielä tuhoavat olemassa olevat työpaikat korruptiollaan. Kaikki tuki ei tule valtiolta vaan monesta muusta paikasta.

    • kyssäri

      Pitäisikö esim. maatilan kieltäytyä tuista kokonaan? Miten tämä parantaa maatilan kannattavuutta?

      • just-niin

        Pitääkö maanviljelijöiden sitten tukea niitä tiloja jotka saavat nyt kaikki suuret tuet? Maanviljelys on osa tätä saalistusta jossa ahneet lopettavat rehellisten yrittäjien elämän. Se nähdään siitä miten paljon pienet ja vähän tuetut tilat joutuvat lopettamaan toimintansa sen takia ettei niillä ole markkinoilla kannattavuuta. Tähän liittyy muitakin tekijöitä joilla tehdään elämä mahdottomaksi. Jopa osuustoiminnasta on tullut pientiloille suuri ongelma kun MTK on päättänyt heivata pientilat ulos niistä.
        Maailma ei tähän lopu vaan seuraavaksi roistot kehittävät orjuuden joka vie sata vuotta taaksepäin yhteiskuntaa kun uusiutumattomat voimavarat loppuu eikä koneet enää toimi. Ainoa keino on siis kieltäytyä kaikista tuista ja boikotoida niitä kerjääviä. Maailma muuttuu mutta toiseen suuntaan kuin insinöörit luulevat. Ihmisten pitää nyt toimia politiikassa niin että elämisen mahdollisuudet pysyvät ja demokratia jatkuu. Nykyinen kehitys johtaa diktatuureihin. Pieni saalistaporukka pitää eliminoida vallasta ja lopettaa sen mahdollisuus tuhota koko yhteiskunta. Kommunistidiktatuuri on paha asia.


    • kyssäri

      "Pitääkö maanviljelijöiden sitten tukea niitä tiloja jotka saavat nyt kaikki suuret tuet? "

      10 hetaarin tila saa tukea kymmeneltä hetaarilta ja 100 ha tila sadalta,mikä tässä on väärin? Mutta jos tuet lopetetaan kokonaan sitten loppuu maatalouskin,jos ei tehdä muutosta talousrakenteeseen. Esim maidolla omakustannehinta tuotantopanokset huomioituna on n.40senttiä ja tällähetkellä maidosta maksetaa 36,5 senttiä.Hinta on sama pienellä ja suurella maitotilalla.

      Onko tähän mitään hyvää ehdotusta ,jotta olisi mahdollista tuottaa ilman tukia?

      • on-pitkään

        Asiahan on niin että 100 ha tila saa tukea sadalta hehtaarilta mutta 10 ha tila vain n 3 hehtaarilta. Tästä johtuu ettei pientilat kannata. Lisäksi suurtilat ovat varastaneet pientiloilta osuuskunnat joiden kautta ennen markkinoitiin tuotteet. MTK/Keskusta on yllyttänyt pientiloja jopa perustamaan omia teurastomoja sun muita rahanreikiä joihin viljely on säännöllisesti loppunut. Pientilat ei saa investointitukia jotka on jaettu vain suurtiloille. Lisäksi MTK on estänyt luomutuotannon ja myrkyttömän veljelyn niin perusteellisesti että jopa eläimet myrkytetään säilörehuilla ihmisten lisäksi. Säilörehun tukeminen on suurtilojen olemassaolon perusta. Se työ tehdään huippukalliilla koneilla ja niihin tuhlatuilla tuilla. Pikkutilat eivät pysty edes kattojaan korjaamaan kun suurtila rakentaa hehtaarihalleja ilmaiseksi verorahoilla. Mitä teet niillä satasen tuilla kun tila tuottaa vain tappiota vuodesta toiseen?
        Ennen oli toisin mutta vasurit ruikuttivat tukiaisista ja hinnoista. Nyt eivät kehtaa puhua mitään suurista tuista suurtiloille eivätkä hinnoista jotka ruuassa ovat suuremmat kuin Suomen aikaan. Jos jatkatte tukiaisten metsästystä niin olette pian entisiä talonpoikia. Provinssissa on nyt n 10000 tilaa ja loput vain omistavat peltonsa jota kepulaiset koko ajan havittelevat omistukseensa aivan järjettömin konstein. Jos tuet lopetetaan niin hinnat nousee eikä suurtiloilla ole enää mitään saumaa kyykyttää muita tukiaisilla. Siten asiat ovat tasapuoliset ja työnteko ja kyvykkyys ratkaisee lopputuloksen. Ipulaiset Pesosta lukuunottamatta eivät ole hyväksyneet tukiaisia ja siksi haluamme EUsta eroon ja Suomesta todella itsenäisen valtion jossa on demokratia eikä tällainen rosvojen pesäke joka pilaa ihmisten normaalin elämän .


      • kyssäri

        Eipä ole ihan noin,vaikka olet oikeassa siinä.että politiikka on ollut keskittymistä suosivaa,suuria tuotantoyksiköitä,mutta ne ovat hyvin velkaisia. Kun talouspolitiikka toimii,niin silloin pärjää isot ja pienet omilla edellytyksillään ilman tukea.Viljelijät eivät tähän ole syypäänä ,vaan poliittinenjärjestelmä ,jolle me ei saada yhtään mitään.

        Edelleen konkretiaa,maidon tuottajahinta 36,5 senttiä ja tuotantokustannukset n.40 senttiä per litra. Ei taida olla hyviä ehdotuksia asian korjaamiseksi? Eu:sta emme eroa tällä poliittisellajärjestelmällä kuin kulumalla ja sitten on liian myöhäistä. Ei ole näköpiirissiä mitään muuta kuin lisääntyviä monimutkaisia ongelmia.


      • odotus-ei-auta
        kyssäri kirjoitti:

        Eipä ole ihan noin,vaikka olet oikeassa siinä.että politiikka on ollut keskittymistä suosivaa,suuria tuotantoyksiköitä,mutta ne ovat hyvin velkaisia. Kun talouspolitiikka toimii,niin silloin pärjää isot ja pienet omilla edellytyksillään ilman tukea.Viljelijät eivät tähän ole syypäänä ,vaan poliittinenjärjestelmä ,jolle me ei saada yhtään mitään.

        Edelleen konkretiaa,maidon tuottajahinta 36,5 senttiä ja tuotantokustannukset n.40 senttiä per litra. Ei taida olla hyviä ehdotuksia asian korjaamiseksi? Eu:sta emme eroa tällä poliittisellajärjestelmällä kuin kulumalla ja sitten on liian myöhäistä. Ei ole näköpiirissiä mitään muuta kuin lisääntyviä monimutkaisia ongelmia.

        Kun kulut ovat tuloja suuremmat niin tarvitaan uudistus jolla tilanne muutetaan. Suuret tilat ovat nyt pääsääntöisesti hyvin kannattavia koska niitä autetetaan aivan hurjilla summilla. Käsittääkseni niiden tuet ovat hehtaarille jotain 1500 euroa. Niitä ei ikinä ilmoiteta vaan puhutaan kokonaistuesta joka on n 2,5 miljardia ja siinähän ei ole kaikki tukia joita tulee suurtiloille ovista ja ikkunoista. Peltohehtaaria kohden jaetaan n1000 euroa. Siis jotkut saa alle puolet tuosta summasta ja suurtilat moninkertaisesti. Hommassa ei ole mitään mieltä. Niinpä monet keinottelijat ovat tulleet kaupungeista harjoittamaan tukiaisbisnestä koska heillä on kyvyt ja yhteydet pelata köyhät viljelijät kyykkyyn. Niinpä suurtilojen taustalla onkin aina yhteydet Keskustaan ja politiikkaan. Valitettavinta on vaikeneminen ongelmasta jolla maat rosvotaan pois talonpojilta. Ihmetyttää että vanhat talonpojat eivät tee mitään vaikka näkevät mitä täällä tehdään. Nyt tapahtuu sama kuin Suomessa tuhat vuotta sitten jolloin ruotsalaiset varastivat parhaat maat etelästä ja ajoivat suomalaiset kohti lappia. Osan ne surmasivat heti. Siten saatiin kansa peloteltua lopullisesti. Nyt talonpojille tehdään samoin ja koulutettu maatalousväki on etunenässä tekemässä tuhon ja rosvouksen toimimalla hovinarreina kuin kuninkaiden aikaankin.
        Vielä ei tarvitse monenkaan taistella hengestään hovin takia mutta sekin aika tulee pian. Nyt vaan maksetaan velkaantumalla tämä tolkuton saalistus joka on tuhonnut suurimman osan työpaikoista ja mahdollisuuksista.Tämä päättyy pulaan . Nyt on rahapula joka merkitsee velkaantumista mutta sitä seuraa ruokapula kun kukaan ei maksa velkojaan ja EU tuhoaa olemassa olevan rahan .Parina vuonna euron arvo romahti ainakin 50%. Holtiton meininki aiheutti inflaation jota nyt maksamme rutiköyhinä kun rahan arvo romahti. Kansa maksaa nyt kallista hintaa EU-jäsenyydestä ja "vakaasta eurosta". Mutta vieläkin EUn ja Suomen ketkueliitin propagandakoneisto veisaa oodiaan kuin Euroviisuissa. Ihmettelen miten ihmiset voivat olla näin tyhmiä että antavat vapaasti petkuttaa itseltään kaiken. Nyt täytyy tehdä johtopäätökset ja muuttaa asiat kohdalleen.


      • kyssäri

        "Kun kulut ovat tuloja suuremmat niin tarvitaan uudistus jolla tilanne muutetaan" Täsmälleen näin ja tätä kun pohditaan ,niin siihen ei tavitse vetää ruotsalaisia tai euroviisuja ym.epäoleellista sekaamaan täkeää asiaa.

        Kuitenkin isot tilat ovat erittäin velkaisia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta,joten se kannattavuus on vähän niin ja näin. Maataloushallinnon mukaan esim. pellon tukimäärä ei riipu tilakoosta,joskin suurempia tiloja on tuettu pikemminkin rahoituksen kautta koska on haluttu suurempia ja tehokkaampia tuotantoyksiköitä. Mutta siitä huolimatta ne eivät pärjää ilman tukea ja ovat velkaisia . Ilmeisesti on niin ,että ne suuret tukirahat valuvat pankeille,kaupoille ja niille ,jotka tarjoavat palveluita maataloudelle.Maataloudirektiivien hallintakin vie melkoisen summan ja ihan turhaan.Verotustakin olisi syytä miettiä alkutuotannossa toisaalta maksetaan tukea ,mutta verotuksella sitä vedetään takaisin?

        Mutta miten tätä kieroutunutta systeemiä voi muuttaa? Odotellaanko vain ,että se loppuu omaan mahdottomuuteensa? Maailman kaupassa viedään ja tuodaan samanlaisia tuotteita ristiinrastiin ,eihän siinäkään mitään järkeä ole,mutta tämä ilmeiseti hyödyttää niitä ,jotka hyötyvät jatkuvasta kasvusta. On menossa harvoja hyödyttävä kilpailu kaikkia vastaan ja nykyinen" vapaus" käsite on ketun vapautta kanatarhassa.


      • peli-alussa
        kyssäri kirjoitti:

        "Kun kulut ovat tuloja suuremmat niin tarvitaan uudistus jolla tilanne muutetaan" Täsmälleen näin ja tätä kun pohditaan ,niin siihen ei tavitse vetää ruotsalaisia tai euroviisuja ym.epäoleellista sekaamaan täkeää asiaa.

        Kuitenkin isot tilat ovat erittäin velkaisia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta,joten se kannattavuus on vähän niin ja näin. Maataloushallinnon mukaan esim. pellon tukimäärä ei riipu tilakoosta,joskin suurempia tiloja on tuettu pikemminkin rahoituksen kautta koska on haluttu suurempia ja tehokkaampia tuotantoyksiköitä. Mutta siitä huolimatta ne eivät pärjää ilman tukea ja ovat velkaisia . Ilmeisesti on niin ,että ne suuret tukirahat valuvat pankeille,kaupoille ja niille ,jotka tarjoavat palveluita maataloudelle.Maataloudirektiivien hallintakin vie melkoisen summan ja ihan turhaan.Verotustakin olisi syytä miettiä alkutuotannossa toisaalta maksetaan tukea ,mutta verotuksella sitä vedetään takaisin?

        Mutta miten tätä kieroutunutta systeemiä voi muuttaa? Odotellaanko vain ,että se loppuu omaan mahdottomuuteensa? Maailman kaupassa viedään ja tuodaan samanlaisia tuotteita ristiinrastiin ,eihän siinäkään mitään järkeä ole,mutta tämä ilmeiseti hyödyttää niitä ,jotka hyötyvät jatkuvasta kasvusta. On menossa harvoja hyödyttävä kilpailu kaikkia vastaan ja nykyinen" vapaus" käsite on ketun vapautta kanatarhassa.

        Eihän isojen tilojen suuret velat ole sinun eikä minun harmi. Harmi tulee siitä että me joudumme maksamaan niiden valtavat velat tyytymällä paljon pienempiin tukiin. Tämän taustalla on Keskustapuolue joka toteuttaa tämän rosvouksen. Pienet tilat ei näköjään ymmärrä tätä ja vielä äänestävät vaaleissa Keskustaa.
        Tässä jutussa on monta piirrettä joita ei huomaa. Suurten tukien vuoksi tuottajahinnat ovat romahtaneet. Vientituet antavat mahdollisuuden keinotteluun.Jalostuslaitokset ja kauppa suosii suuria tiloja. Koulutus satsaa vain suurtilojen avustamiseen. Maaomaisuuden arvo on keinotekoisesti romutettu joka on johtanut rakennusten arvon mitätöintiin. Lopuksi kuolemme nälkään kun talonpojat on ensin tapettu.
        Asiat voidaan muuttaa vain lopettamalla tukiaisiin perustuva globaali talous. IPUn tehtävä on lopettaa Suomen EU-jäsenyys. Siitä se positiivinen kehitys alkaa.


      • kyssäri

        Olen antanut itseni ymmärtää,kun kysyin ,että ei ole eri tukea esim. peltohehtaarille isoille ja pienille,vaan tuen määrä on sama? Mitä maaomaisuuden arvon romahtamiseen tulee,niin pellon hinta ja vuokrat on nousseet rajusti,mikä vaikeuttaa edelleen kannattaava tuotantoa. Nämä pääosin johtuu suuriin tuotantoyksiköihin painottuvasta politiikasta. Ihmeellistä on mielestäni sekin seikka ,että jos maatila ostaa peltoa,niin tämä ei voisi vähentää sitä verotuksessaan ?

        Mutta siitä olen ehdottomasti samaa mieltä,että tätä ei saada järkeville raiteille ellemme eroa EU:sta. Toki sittenkin voidaan tehdä typeryyksiä ,mutta silloin ne olisi helpommin korjattavissa,kuin nyt. Suurissa asioissa kansakunnan tulisi löytää yksimielisyys ja pienimmissä asioissa sillä ei olisi niin väliä,vielä lisäisin ,että minua kiinnostaa kaikkien pärjääminen kokoerosta huolimatta,koska silloin talous on toimiva kun pärjää pieni,että suuri.

        Valitettavasti meidän edellytykset pärjäämiseen ovat kaventuneet vuosi vuodelta. Asiat ovat ajautuneet/ajettu keskenään ristiriitaan ja meidän hallinnossamme ei ole näkyvissä mitään muutosta parempaan tässä suhteessa.


      • pakkomaksut
        kyssäri kirjoitti:

        Olen antanut itseni ymmärtää,kun kysyin ,että ei ole eri tukea esim. peltohehtaarille isoille ja pienille,vaan tuen määrä on sama? Mitä maaomaisuuden arvon romahtamiseen tulee,niin pellon hinta ja vuokrat on nousseet rajusti,mikä vaikeuttaa edelleen kannattaava tuotantoa. Nämä pääosin johtuu suuriin tuotantoyksiköihin painottuvasta politiikasta. Ihmeellistä on mielestäni sekin seikka ,että jos maatila ostaa peltoa,niin tämä ei voisi vähentää sitä verotuksessaan ?

        Mutta siitä olen ehdottomasti samaa mieltä,että tätä ei saada järkeville raiteille ellemme eroa EU:sta. Toki sittenkin voidaan tehdä typeryyksiä ,mutta silloin ne olisi helpommin korjattavissa,kuin nyt. Suurissa asioissa kansakunnan tulisi löytää yksimielisyys ja pienimmissä asioissa sillä ei olisi niin väliä,vielä lisäisin ,että minua kiinnostaa kaikkien pärjääminen kokoerosta huolimatta,koska silloin talous on toimiva kun pärjää pieni,että suuri.

        Valitettavasti meidän edellytykset pärjäämiseen ovat kaventuneet vuosi vuodelta. Asiat ovat ajautuneet/ajettu keskenään ristiriitaan ja meidän hallinnossamme ei ole näkyvissä mitään muutosta parempaan tässä suhteessa.

        Jos katsotaan tukia hehtaareita kohden niin niissä on huomattavat erot suurtilojen eduksi. Pientilat ei lisäksi saa investointukia. Siis rakennuksiin ja koneisiin n 50% tukea. Suurtiloja auttaa koko Keskustan väki valtion palkkauksella ja mukana ovat pankit ja neuvonta jotka tekevät työtään EUn tukiaisilla ja valtion rahoilla,jopa kunnat on valjastettu tukemaan suurtilojen suurentamista. Me kaikki tämän kannattamattoman toiminnan maksamme. Useimmat eivät tästä tiedä eikä kukaan välitä,jollei tule postista laskua jonkun suurtilan hankkeen maksamiseksi.Lisäksi Keskustapuolue järjestää lakeihinsa perustuvilla hankkeilla hyvin kannattavia urakoita puolueväelleen ELY-keskusten kautta.Suurtiloilla ei rahasta ole pulaa kun ne voivat käyttää pientilojen pankkitilejä.
        Pelto on aina ollut ulkopuolella verotuksen joskin sen myynnistä joutuu maksamaan veron. Kuitenkin suurtilat saavat tukea pellon ostamiseen ja ojittamiseen. Lisäksi ELY-keskukset hoitavat peltojen siirtymisen suurtiloille pilkkahintaan. Lisäksi on mm sukupolvenvaihdoslaki joka pakottaa myyjän myymään alihintaan peltonsa jos on erehtynyt tekemään sopimuksen pakosta tai tyhmyyttään.Kokonaisuuten Suomessa on toiminnassa järjestelmä joka rosvoaa pellot suurtiloille. Sodan jälkeen tilanne oli päinvastainen ja siitä kai tämä kostonkierre on peräisin. Muutostahan ei tietysti tule jos kukaan ei asialle tee mitään tai tapahdu käänteentekevä muutos ruokahuollossa. Tuskin asiantuntijat mitään välittää ihmisten tulevaisuudesta. Tässä käy samoin kuin J V Snelmannin johdosta 1860. Hän ei piitannut mitään talonpoikien asioista ja seurauksena oli koko kansaa kohdannut nälänhätä kun tuo taukki ei suostunut ostamaan ruokaa Suomeen Venäjältä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      331
      2846
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe