Asperger ja ADHD

Burgeri_vm87

Olen 30v mies.
Dg:ni on Asperger ja ADD.
Elvanse 70mg toimii erinomaisesti ja tuntuu poistavan jopa asperger/skitsofrenia-oireita.
Muuna lääkityksenä Voxra 300mg, Cymbalta 60mg, tarvittaessa Melatoniini 3mg, Ketipinor 25-100mg.
Skitsofreniadiagnoosi oli joskus useita vuosia, mutta sittemmin todettiin ettei sitä ole.
Asperger on ollut lapsesta asti, mutta mietin millainen neurologinen etiologia "sairaudellani" on, jos Elvanse toimii näin hyvin?
Autismiin se ei tehoa, eikä skitsofreniaan(pitäisi vain pahentaa sitä) - siis lukemieni tutkimusten mukaan.

Onko 'lapsuuden autismini' ja 'nuoruuden skitsofreniani' ollut sittenkin vain tarkkaavuushäiriötä, joka tietyissä olosuhteissa on näyttänyt joltain aivan muulta?
Voisiko kyseessä olla toistaiseksi tuntematon oireyhtymä, jonka voi tulkita sekä autismiksi, skitsofreniaksi että ADHD:ksi?

Tämä viesti on tarkoitettu keskustelun avaamiseksi yllä olevan pohdinnan myötä.


Koska yllä on niin niukasti tietoja, ettei kysymys ehkä hahmotu lukijalle, kerron jotain itsestäni seuraavassa;


Olen:
Äärimmäisen ristiriitainen
Hullu
Luova nero
Uhrittomia rikoksia runsaasti tekevä
Empaattinen
Sosiaalinen
Erakko
Avoin mutta sulkeutunut
Erittäin rehellinen
Reilu
Pseudopsykopaatti

Lyhyt kuvaus arjestani myös; Nukun epäsäännöllisesti, käytän paljon alkoholia ja joskus huumeita. Päivittäin pohdin esim. tietoisuuden relevanssia modernin fysiikan näkökulmasta, matemaattisia aiheita(kuten Gödelin epätäydellisyys), Goldbachin konjektuuria, biologian ihmeellistä maailmaa. Välillä myös yhteiskunnalliset epäoikeudenmukaisuudet saavat minut "kylmän mutta valtavan raivon" valtaan.
Tämä riittäköön tältä erää itsestäni.

Oleellista tässä keskustelunavauksessa on, kuinka hyvin erilaiset neuropsykiatriset sairaudet vastaavat todellisuutta niiden oletetun neurologisen etiologian suhteen.

27

2476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aspergerinfo_YP

      Älä sekoita viesteilläsi tätä foorumia, joka on tarkoitettu autisminspektrin henkilöille. Olipa diagnoosisi mikä tahansa. Autisminkirjon henkilöille tämä foorumi eli jos et ole diagnoosia saanut Suomen pätevimmiltä lääkäreiltä, vaikene. Tai sitten yritä opetella kirjoittamaan tänne ilman huumeiden väärinkäyttöä taikka ilman alkoholin väärinkäyttöä.

      ___________________________________

      Aspergerinfon ylläpitäjä

      ps. voin auttaa sinua, mikäli apua tarvitset

      • Burgeri_vm87

        Oletetaan nyt että et ole provo vaan tosissasi. :D Kerro, miten olen sekoittanut foorumia?
        Jos tässä nyt joku sotkee tätä palstaa, niin se olet sinä, kun asialliseen keskustelun aloitukseen vastaat epämääräisellä ja sekavalla viestillä, joka ei kosketa keskustelun aihetta millään tavalla.
        Kaiken huipuksi mainostat jotain "Aspergerinfoa", ja haluat vieläpä määritellä, kuka tänne saa kirjoittaa, ja viittaat johonkin erityisen pätevään lääkärijoukkoon siten, että lause sisältää premissin siitä, että olisi "epäpäteviä" lääkäreitä, joilla ei ole pätevyyttä mutta tekevät silti AS-diagnooseja.

        Koska tekstistäsi on pääteltävissä, ettet luultavasti ymmärrä, mitä psykiatriset "sairaudet" ovat(mukaanlukien neuropsykiatriset), haluan antaa sinulle hieman infoa neuropsykiatrisista poikkeavuuksista, kuten Aspergerin syndroomasta.
        Nämä "sairaudet", kuten kaikki muutkin sairaudet, jotka psykiatrit määrittelevät, ovat vain tautiluokituksessa(esim ICD-10) epämääräisesti henkilön käytöksen perusteella tehtyjä arvioita siitä, mihin psyyken sairauksien joukkoon jokin "oirekuva" kuuluu, ja diagnosoiva lääkäri tekee aina vain subjektiivisen tulkintansa mihin tautiluokituksessa olevaan sairauteen mikäkin "oire" kuuluu tai onko oireita edes olemassa. Psykiatria ei ole eksakti tieteenala, ja sen määrittelemät "sairaudet" ovat psykiatrien keskinäinen sopimus, siis tautiluokitus, jossa on luokiteltu ei-toivotut käyttäytymismallit erilaisiin kategorioihin, ja siitä, mihin kategoriaan tietty käyttäytymismalli kuuluu, ei voida koskaan päästä yksimielisyyteen johtuen jo pelkästään siitä, että luokituksissa käytetyt käsitteet ovat huonosti määriteltyjä, puhumattakaan siitä että luokiteltavan kohteen(ihmisen) käytös on niin kompleksista, että se estää yksikäsitteisen ja objektiivisen luokittelun jo lähtökohtaisesti. Silti näinkin epämääräisistä tekeleistä(tautiluokitukset) on monesti hyötyä, ja on selvää, että niistä tulee sitä hyödyllisempiä, mitä enemmän saadaan informaatiota käyttäytymisen yhteydestä esim. sellaisiin seikkoihin kuten aivojen rakenne ja toiminta, yhteiskunta, kulttuuri, vuodenajat, kemikaalit, melu, jne.
        Ei-toivottu käyttäytyminen saattaa joskus myös olla jo periaatteessa mahdotonta luokitella mitenkään mielekkäästi, koska potentiaalisia syitä on käytännössä ääretön määrä, ja toisaalta on käyttäytymistä, joka sopii useisiin tautiluokituksen luokkiin. Toisaalta luokat ja kategoriat muuttuvat ajan myötä, ja mitä enemmän saamme informaatiota, sitä todennäköisemmin ei-toivottu käytös saadaan luokiteltua tulevaisuudessa, kun on vankempi pohja mille rakentaa uusia käsitteitä - viime vuosikymmenien yhtenä edistysaskeleena vaikkapa Asperger, josta tosin nyt voidaan jo luopua, ja se sisältyy autismikirjon häiriöihin - kunnes todennäköisesti päädymme taas tilanteeseen, jossa uuden tiedon valaisemina kirjoitamme tautiluokituksemme jälleen uusiksi.


        Mitä tulee huumeisiin ja alkoholiin, niin niistä on sallittua puhua myös täällä kunhan noudattaa palstan sääntöjä. Asperger-ihmisillä on muutenkin alkoholin väärinkäyttöä muuta väestöä useammin, joten ne ovat keskustelun arvoisia esimerkiksi siitä syystä, että keskustelu voi tuoda tietoa, joka auttaa vähentämään Asperger-ihmisten alkoholismia.


    • jfksläfgjh

      Henkilöllä ei voi olla samanaikaisesti ADHD sekä Asperger. Muuten en viitsi kommentoida selontekoasi, joka pohjautuu hölynpölyyn.

      • Burgeri_vm87

        Missä näin sanotaan?

        Mulla neuropsykologi piti todennäköisenä että tarkkaavuusongelma ei johdu vain AS:stä, vaan sen lisäksi on erillinen tarkkaavuushäiriö.


      • anonyymi_tutkija

        Diagnoosit ovat toisensa poissulkevia. Neuropsykologi ei ole lääkäri, lääkäri tekee oikean diagnoosin. Lääkäri on epäpätevä, mikäli diagnosois samalle henkilölle sekä ADHDn että Aspergerin.


      • Burgeri_vm87

        No, mulle on monikin lääkäri, erikoislääkäri ja neurologi antanut molemmat diagnoosit.
        Ja sen kaikkein täydellisimmän tutkimuksen tehnyt lääkäri on erikoistunut ADHD ja Asperger -diagnostiikkaan - on siis erikoislääkäri, apulaisylilääkäri ja ympäri Suomea kiertävä "asperger-guru", televisiossakin ollut kertomassa näistä aiheista (Inhimillinen tekijä -ohjelmassa).
        Hän teki yhdessä erään tunnetun neuropsykologin kanssa äärimmäisen pitkän, useita vuosia kestäneen perusteellisen tutkimuksen, jonka lopputulema oli, että "potilaan oirekuvassa on sekä aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön että aspergerin oireyhtymän piirteitä, lapsuudessa autistiset piirteet ovat dominoineet" - He siis lopuksi antoivat ADHD -dg:n, AS -dg:n, että toistuvan masennus dg:n, että alkoholin haitallinen käyttö dg:n.

        Siis, joko neuropsykiatrian erikoislääkäri ja neuropsykologiaan erikoistunut psykologi ovat väärässä, tai sitten sinä (kun väität että ne ovat toisensa poissulkevia).

        Ja olen kyllä lukenut moneen otteeseen sekä ICD-10:n että DSM-5 -tautiluokitukset.


      • totuudentorvi1

        Sinulla nähtävimmin ei ole mitään noista häiriöistä, vaan aivokemiasi olet aivan itse sekoittanut päihteillä. Jos on alkoholismigeeni, vanhemmat dokailleet esim. odotusajalla tai sitä ennenkin niin omapa on ongelma, itseaiheutettu geneettisin perustein. ADHD ja Asperger ei yksinkertaisesti voi olla yhtä aikaa samalla henkilöllä.


      • Mikseivoisi
        totuudentorvi1 kirjoitti:

        Sinulla nähtävimmin ei ole mitään noista häiriöistä, vaan aivokemiasi olet aivan itse sekoittanut päihteillä. Jos on alkoholismigeeni, vanhemmat dokailleet esim. odotusajalla tai sitä ennenkin niin omapa on ongelma, itseaiheutettu geneettisin perustein. ADHD ja Asperger ei yksinkertaisesti voi olla yhtä aikaa samalla henkilöllä.

        Miksei voisi? Ovatko ne toisensa poissulkeavia siksi, koska stereotyyppinen assi mielletään rutiineita rakastavaksi ja muutoksia inhoavaksi, kun taas addi päin vastoin vihaa rutiineita ja kaipaa muutoksia ja vaihtelua?


      • Burgeri_vm87
        totuudentorvi1 kirjoitti:

        Sinulla nähtävimmin ei ole mitään noista häiriöistä, vaan aivokemiasi olet aivan itse sekoittanut päihteillä. Jos on alkoholismigeeni, vanhemmat dokailleet esim. odotusajalla tai sitä ennenkin niin omapa on ongelma, itseaiheutettu geneettisin perustein. ADHD ja Asperger ei yksinkertaisesti voi olla yhtä aikaa samalla henkilöllä.

        "Sinulla nähtävimmin ei ole mitään noista häiriöistä, vaan aivokemiasi olet aivan itse sekoittanut päihteillä."

        Niin päihteet ovat aiheuttaneet oireet, vaikka AS-dg on annettu ennen kuin olin koskenutkaan päihteisiin? Ja tarkkaavuushäiriö ilman ylivilkkautta on annettu muutama vuosi päihteiden käytön aloittamisen jälkeen, mutta ADD:tä diagnosoitaessa varmistettiin, että ADD - oireet ovat olleet olemassa myös ennen päihteiden käytön aloittamista. Joten tuo väitteesi on näin ollen kumottu.

        "Jos on alkoholismigeeni, vanhemmat dokailleet esim. odotusajalla tai sitä ennenkin niin omapa on ongelma, itseaiheutettu geneettisin perustein."

        Isäni ja äitini eivät ole koskaan koskeneetkaan alkoholiin tai muihinkaan päihteisiin, koska heidän uskontonsa kieltävät ne kokonaan. Suvussamme ei tietääkseni ole alkoholisteja.

        "ADHD ja Asperger ei yksinkertaisesti voi olla yhtä aikaa samalla henkilöllä."

        Miksei? Anna lähde väitteellesi, muuten postauksesi on yhtä tyhjän kanssa.

        Asperger-dg on minun kohdallani niin varmasti oikein kuin vain voi olla. Ja ADD myös, koska ADD lääkkeet eivät tehoaisi, jos tarkkaavuushäiriöni olisi vain Aspergerin yksi oire - ADHD -lääkkeet eivät tehoa, jos tarkkaavuusongelmat johtuvat vain Aspergerista.

        Noista Asperger-oireistani ajattelin kirjoittaa postauksen tähän ketjuun, kunhan aikataulu antaa myöten; kuten myös ADD-oireista, ja tähän liittyen kuvailen, miten ADD-lääkitys auttaa näihin oireisiin.


      • anonyymiAS
        Mikseivoisi kirjoitti:

        Miksei voisi? Ovatko ne toisensa poissulkeavia siksi, koska stereotyyppinen assi mielletään rutiineita rakastavaksi ja muutoksia inhoavaksi, kun taas addi päin vastoin vihaa rutiineita ja kaipaa muutoksia ja vaihtelua?

        Juurikin noin. Siksi.


    • Kaukanahellasta

      Mihin tuo elvase lääkitys auttaa? Keskittymiseenkö? Ja mistä sitä saa?

      • Burgeri_vm87

        Keskittymiseen auttaa jos on ADHD/ADD.
        Voi saada erikoislääkäriltä, mutta vaikeaa se yleensä on.


    • Mun persoona jokseenki samanlainen=
      Olen=
      luova nero/hullu
      kova naureskelija
      elämänliekki on silti aika pieni toisaalta
      sulkeutunut mutta avoin persoona
      erittäin ristiriitainen
      sosiopaatti lievästi
      lievästi narsisti
      ADHD-tarkkaivuusongelmia, joskaan tätä diagnoosia ei oo nimetty minulle, mut oireita on!
      humoristinen, mutta myös tosikonoloinen(en ymmärrä välttämättä itseeni kohdistettua rajua huumoria)
      vaikea luonne omalla tapaa, koska oon tietyissä asioissa helvetin itsepäinen
      myös joustava
      diplomaattinen
      tunteikas, mutta myös tunteeton
      empaattinen, mutta myös epäempaattinen
      epäsosiaalinen
      väkivallaton, en tee väkivallan tekoja
      rehellinen
      eläimistä kovasti välittävä
      en kovin ihmisrakas
      musiikin nauttija
      friikkimäinen into pariin asiaan
      rutiininomaiset toiminnat

      • Burgeri_vm87

        Mielenkiintoista persoonallisuuden kuvailua. Kysyisin mielelläni lisää. :)
        Jos sopii, niin numeroin jokaisen kysymyksen sulkumerkkien sisään(tyyliin (1), (2), (2.1), jne), jotta voit merkitä ko. kysymyksen numeron sulkeineen kunkin vastauksesi alkuun. Toivon tällaista toimintatapaa kaikilta.
        Syyt, miksi näin tulisi toimia:
        1. Kysymyksiä on paljon, joten numerointi tekee selväksi, mihin kysymykseen milloinkin vastaat.
        2. Näin toimien ei tarvitse kopioida kysymystä vastaukseensa.
        3. Sulkeet siksi, että numeroita voi näin käyttää tarvittaessa muihinkin tarkoituksiin, kuten ikänsä tai kengännumeronsa ilmaisemiseen ilman sekaannuksen vaaraa.
        4. Tämä on luultavasti selkein ja lyhyin tapa, jolla viestiketjua voi seurata vaivattomasti.
        5. Jatkossa on helppoa viitata eri kysymyksiin/vastauksiin eikä tarvitse koko lausetta lainata.

        Kysymysryöppy:
        Onko sinulla autismiin/aspergeriin viittaavia oireita, jotka ovat olleet sinulla jo lapsena? (1)
        Jos kyllä, niin mitä nämä oireet ovat? (1.1)
        Mitkä tai millaiset ongelmat saavat sinut epäilemään, että sinulla olisi ADHD? (2)
        Miten peruskoulu sujui? (3)
        Millainen koulutuksesi on? (4)
        Millainen työhistoriasi on? (5)
        Onko sinulle tehty kognitiivista kyvykkyyttä/älykkyyttä mittaavia testejä ja jos kyllä, niin mitä, missä ja milloin? (6)
        Jos olet tehnyt joitakin netin älykkyystestejä tai persoonallisuustestejä (ei selkeästi huuhaa-testejä, kuten testimaa.com), niin mitä, milloin ja millaisia tuloksia olet saanut? (7)
        Oletko tyytyväinen elämääsi? (8)
        Jos et, niin miksi? (8.1) Mitä pitäisi tapahtua, jotta olisit tyytyväinen? (8.2)
        Käytätkö tai oletko käyttänyt päihteitä ja jos kyllä niin mitä ja milloin? (9)

        Lyhyesti autismin kirjosta ja ADHD:sta;
        Jos on piirteitä jommastakummasta tai kummastakin, niin jotta ne voisivat olla autismia/aspergeria ja/tai ADHD:ta, niin niiden on täytynyt esiintyä jo ennen kouluikää, tai vaihtoehtoisesti oireiden on pitänyt ilmaantua viimeistään silloin, kun lapsen pitäisi alkaa opetella ryhmässä toimimista, eli viimeistään kun hän aloittaa peruskoulun.
        Jos siis ongelmat alkavat vanhempana kuin 7-vuotiaana, on hyvin epätodennäköistä, että oireiden syy olisi autismikirjon häiriö ja/tai tarkkaavuushäiriö.


      • asjakaksmuuta

        Voisin vastata vaikka et mulle ilmeisesti kysymystä esittänytkään mut ei nyt jaksa...myöhemmin...


      • Burgeri_vm87 kirjoitti:

        Mielenkiintoista persoonallisuuden kuvailua. Kysyisin mielelläni lisää. :)
        Jos sopii, niin numeroin jokaisen kysymyksen sulkumerkkien sisään(tyyliin (1), (2), (2.1), jne), jotta voit merkitä ko. kysymyksen numeron sulkeineen kunkin vastauksesi alkuun. Toivon tällaista toimintatapaa kaikilta.
        Syyt, miksi näin tulisi toimia:
        1. Kysymyksiä on paljon, joten numerointi tekee selväksi, mihin kysymykseen milloinkin vastaat.
        2. Näin toimien ei tarvitse kopioida kysymystä vastaukseensa.
        3. Sulkeet siksi, että numeroita voi näin käyttää tarvittaessa muihinkin tarkoituksiin, kuten ikänsä tai kengännumeronsa ilmaisemiseen ilman sekaannuksen vaaraa.
        4. Tämä on luultavasti selkein ja lyhyin tapa, jolla viestiketjua voi seurata vaivattomasti.
        5. Jatkossa on helppoa viitata eri kysymyksiin/vastauksiin eikä tarvitse koko lausetta lainata.

        Kysymysryöppy:
        Onko sinulla autismiin/aspergeriin viittaavia oireita, jotka ovat olleet sinulla jo lapsena? (1)
        Jos kyllä, niin mitä nämä oireet ovat? (1.1)
        Mitkä tai millaiset ongelmat saavat sinut epäilemään, että sinulla olisi ADHD? (2)
        Miten peruskoulu sujui? (3)
        Millainen koulutuksesi on? (4)
        Millainen työhistoriasi on? (5)
        Onko sinulle tehty kognitiivista kyvykkyyttä/älykkyyttä mittaavia testejä ja jos kyllä, niin mitä, missä ja milloin? (6)
        Jos olet tehnyt joitakin netin älykkyystestejä tai persoonallisuustestejä (ei selkeästi huuhaa-testejä, kuten testimaa.com), niin mitä, milloin ja millaisia tuloksia olet saanut? (7)
        Oletko tyytyväinen elämääsi? (8)
        Jos et, niin miksi? (8.1) Mitä pitäisi tapahtua, jotta olisit tyytyväinen? (8.2)
        Käytätkö tai oletko käyttänyt päihteitä ja jos kyllä niin mitä ja milloin? (9)

        Lyhyesti autismin kirjosta ja ADHD:sta;
        Jos on piirteitä jommastakummasta tai kummastakin, niin jotta ne voisivat olla autismia/aspergeria ja/tai ADHD:ta, niin niiden on täytynyt esiintyä jo ennen kouluikää, tai vaihtoehtoisesti oireiden on pitänyt ilmaantua viimeistään silloin, kun lapsen pitäisi alkaa opetella ryhmässä toimimista, eli viimeistään kun hän aloittaa peruskoulun.
        Jos siis ongelmat alkavat vanhempana kuin 7-vuotiaana, on hyvin epätodennäköistä, että oireiden syy olisi autismikirjon häiriö ja/tai tarkkaavuushäiriö.

        Yksi psykiatri totesi mulla olevan aspergerin syndrooma.


      • Burgeri_vm87 kirjoitti:

        Mielenkiintoista persoonallisuuden kuvailua. Kysyisin mielelläni lisää. :)
        Jos sopii, niin numeroin jokaisen kysymyksen sulkumerkkien sisään(tyyliin (1), (2), (2.1), jne), jotta voit merkitä ko. kysymyksen numeron sulkeineen kunkin vastauksesi alkuun. Toivon tällaista toimintatapaa kaikilta.
        Syyt, miksi näin tulisi toimia:
        1. Kysymyksiä on paljon, joten numerointi tekee selväksi, mihin kysymykseen milloinkin vastaat.
        2. Näin toimien ei tarvitse kopioida kysymystä vastaukseensa.
        3. Sulkeet siksi, että numeroita voi näin käyttää tarvittaessa muihinkin tarkoituksiin, kuten ikänsä tai kengännumeronsa ilmaisemiseen ilman sekaannuksen vaaraa.
        4. Tämä on luultavasti selkein ja lyhyin tapa, jolla viestiketjua voi seurata vaivattomasti.
        5. Jatkossa on helppoa viitata eri kysymyksiin/vastauksiin eikä tarvitse koko lausetta lainata.

        Kysymysryöppy:
        Onko sinulla autismiin/aspergeriin viittaavia oireita, jotka ovat olleet sinulla jo lapsena? (1)
        Jos kyllä, niin mitä nämä oireet ovat? (1.1)
        Mitkä tai millaiset ongelmat saavat sinut epäilemään, että sinulla olisi ADHD? (2)
        Miten peruskoulu sujui? (3)
        Millainen koulutuksesi on? (4)
        Millainen työhistoriasi on? (5)
        Onko sinulle tehty kognitiivista kyvykkyyttä/älykkyyttä mittaavia testejä ja jos kyllä, niin mitä, missä ja milloin? (6)
        Jos olet tehnyt joitakin netin älykkyystestejä tai persoonallisuustestejä (ei selkeästi huuhaa-testejä, kuten testimaa.com), niin mitä, milloin ja millaisia tuloksia olet saanut? (7)
        Oletko tyytyväinen elämääsi? (8)
        Jos et, niin miksi? (8.1) Mitä pitäisi tapahtua, jotta olisit tyytyväinen? (8.2)
        Käytätkö tai oletko käyttänyt päihteitä ja jos kyllä niin mitä ja milloin? (9)

        Lyhyesti autismin kirjosta ja ADHD:sta;
        Jos on piirteitä jommastakummasta tai kummastakin, niin jotta ne voisivat olla autismia/aspergeria ja/tai ADHD:ta, niin niiden on täytynyt esiintyä jo ennen kouluikää, tai vaihtoehtoisesti oireiden on pitänyt ilmaantua viimeistään silloin, kun lapsen pitäisi alkaa opetella ryhmässä toimimista, eli viimeistään kun hän aloittaa peruskoulun.
        Jos siis ongelmat alkavat vanhempana kuin 7-vuotiaana, on hyvin epätodennäköistä, että oireiden syy olisi autismikirjon häiriö ja/tai tarkkaavuushäiriö.

        Unohdin kertoa tossa sen, että minulla on ylivilkkautta kotioloissa.


      • Burgeri_vm87 kirjoitti:

        Mielenkiintoista persoonallisuuden kuvailua. Kysyisin mielelläni lisää. :)
        Jos sopii, niin numeroin jokaisen kysymyksen sulkumerkkien sisään(tyyliin (1), (2), (2.1), jne), jotta voit merkitä ko. kysymyksen numeron sulkeineen kunkin vastauksesi alkuun. Toivon tällaista toimintatapaa kaikilta.
        Syyt, miksi näin tulisi toimia:
        1. Kysymyksiä on paljon, joten numerointi tekee selväksi, mihin kysymykseen milloinkin vastaat.
        2. Näin toimien ei tarvitse kopioida kysymystä vastaukseensa.
        3. Sulkeet siksi, että numeroita voi näin käyttää tarvittaessa muihinkin tarkoituksiin, kuten ikänsä tai kengännumeronsa ilmaisemiseen ilman sekaannuksen vaaraa.
        4. Tämä on luultavasti selkein ja lyhyin tapa, jolla viestiketjua voi seurata vaivattomasti.
        5. Jatkossa on helppoa viitata eri kysymyksiin/vastauksiin eikä tarvitse koko lausetta lainata.

        Kysymysryöppy:
        Onko sinulla autismiin/aspergeriin viittaavia oireita, jotka ovat olleet sinulla jo lapsena? (1)
        Jos kyllä, niin mitä nämä oireet ovat? (1.1)
        Mitkä tai millaiset ongelmat saavat sinut epäilemään, että sinulla olisi ADHD? (2)
        Miten peruskoulu sujui? (3)
        Millainen koulutuksesi on? (4)
        Millainen työhistoriasi on? (5)
        Onko sinulle tehty kognitiivista kyvykkyyttä/älykkyyttä mittaavia testejä ja jos kyllä, niin mitä, missä ja milloin? (6)
        Jos olet tehnyt joitakin netin älykkyystestejä tai persoonallisuustestejä (ei selkeästi huuhaa-testejä, kuten testimaa.com), niin mitä, milloin ja millaisia tuloksia olet saanut? (7)
        Oletko tyytyväinen elämääsi? (8)
        Jos et, niin miksi? (8.1) Mitä pitäisi tapahtua, jotta olisit tyytyväinen? (8.2)
        Käytätkö tai oletko käyttänyt päihteitä ja jos kyllä niin mitä ja milloin? (9)

        Lyhyesti autismin kirjosta ja ADHD:sta;
        Jos on piirteitä jommastakummasta tai kummastakin, niin jotta ne voisivat olla autismia/aspergeria ja/tai ADHD:ta, niin niiden on täytynyt esiintyä jo ennen kouluikää, tai vaihtoehtoisesti oireiden on pitänyt ilmaantua viimeistään silloin, kun lapsen pitäisi alkaa opetella ryhmässä toimimista, eli viimeistään kun hän aloittaa peruskoulun.
        Jos siis ongelmat alkavat vanhempana kuin 7-vuotiaana, on hyvin epätodennäköistä, että oireiden syy olisi autismikirjon häiriö ja/tai tarkkaavuushäiriö.

        Mitä varten teet tällaisia kysymyksiä?


      • Anonyymi
        Näkymätönmies82 kirjoitti:

        Yksi psykiatri totesi mulla olevan aspergerin syndrooma.

        Voimia sinulle, nuo psykiatrit on ihan pyllystä, asettavat ihme diagnooseja ja tapattavat laillisesti lääkkeillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voimia sinulle, nuo psykiatrit on ihan pyllystä, asettavat ihme diagnooseja ja tapattavat laillisesti lääkkeillä.

        "Voimia sinulle, nuo psykiatrit on ihan pyllystä, asettavat ihme diagnooseja ja tapattavat laillisesti lääkkeillä."

        Mihin lääkkeisiin viittaat tällä viestilläsi? Itselläni on Asperger-diagnoosi, mutta ei minulle sen takia ole määrätty mitään lääkkeitä. En ole myöskään koskaan kuullut, että kukaan saisi Aspergerin takia mitään lääkkeitä.

        Muutenkin pitäisin aika kyseenalaisena väitettäsi, että lääkkeillä tapettaisiin ihmisiä laillisesti. Lääkkeitä määrätään ohmisten auttamiseksi eikä tappamiseksi. Totta kai joskus ihmiselle määrätään lääkkeitä, joita hänelle ei pitäisi määrätä ja se voi toki pahimmillaan johtaa kuolemaan. Silloin on kyse hoitovirheestä. Kuitenkaan hoitovirheiden perusteella ei pitäisi leimata lääketiedettä tieteenalana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Voimia sinulle, nuo psykiatrit on ihan pyllystä, asettavat ihme diagnooseja ja tapattavat laillisesti lääkkeillä."

        Mihin lääkkeisiin viittaat tällä viestilläsi? Itselläni on Asperger-diagnoosi, mutta ei minulle sen takia ole määrätty mitään lääkkeitä. En ole myöskään koskaan kuullut, että kukaan saisi Aspergerin takia mitään lääkkeitä.

        Muutenkin pitäisin aika kyseenalaisena väitettäsi, että lääkkeillä tapettaisiin ihmisiä laillisesti. Lääkkeitä määrätään ohmisten auttamiseksi eikä tappamiseksi. Totta kai joskus ihmiselle määrätään lääkkeitä, joita hänelle ei pitäisi määrätä ja se voi toki pahimmillaan johtaa kuolemaan. Silloin on kyse hoitovirheestä. Kuitenkaan hoitovirheiden perusteella ei pitäisi leimata lääketiedettä tieteenalana.

        Viittasin puhtaasti mielenterveysongelmiin liittyvään lääkehoitoon. Asperger-diagnoosin saaneille ihmisille määrätään monesti antipsykoottisia lääkkeitä vaikkei ole edes tarve, samaten vanhuksille hoitolaitoksissa sekä kehitysvammaisille. Viittaan siihen lailliseen tappamiseen että saadaan näiden lääkkeiden avulla karsittua nopeammin yhteiskuntakelvoton yksilö pois pelistä. Olet onnekas kun sinulle ei ole näitä lääkkeitä määrätty, ja suosittelen kieltäytymään jos kuka tahansa "ammattilainen" niitä tyrkyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viittasin puhtaasti mielenterveysongelmiin liittyvään lääkehoitoon. Asperger-diagnoosin saaneille ihmisille määrätään monesti antipsykoottisia lääkkeitä vaikkei ole edes tarve, samaten vanhuksille hoitolaitoksissa sekä kehitysvammaisille. Viittaan siihen lailliseen tappamiseen että saadaan näiden lääkkeiden avulla karsittua nopeammin yhteiskuntakelvoton yksilö pois pelistä. Olet onnekas kun sinulle ei ole näitä lääkkeitä määrätty, ja suosittelen kieltäytymään jos kuka tahansa "ammattilainen" niitä tyrkyttää.

        ". Asperger-diagnoosin saaneille ihmisille määrätään monesti antipsykoottisia lääkkeitä vaikkei ole edes tarve"

        Pystytkö antamaan jonkun lähteen tälle tiedolle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ". Asperger-diagnoosin saaneille ihmisille määrätään monesti antipsykoottisia lääkkeitä vaikkei ole edes tarve"

        Pystytkö antamaan jonkun lähteen tälle tiedolle?

        Käy kysymässä ihmisiltä, joilla todettu jokin autismin kirjon häiriö, tulet yllättymään. Kysy rohkeasti vaikka autismiliitosta tai jostain vastaavasta paikasta jossa on asiakkaana neurokirjon ihmisä kuinka monella heistä on käytössä jokin psyykenlääke. ;)


    • ajattelijako

      onko se, että on omissa maailmoissaan ja tuijottaa esim. telkkaria katsomatta itse ohjelmaa add vai adhd. tämä lienee yleistä asseilla? "pään sisällä matkustelu" :)

    • Anonyymi

      Akku tääl.samoja oireita

    • Anonyymi

      Epäilenpä, että sinun vireystilasi on heikko ja Elvanse nostaa sitä. Skitsofreniaan yms. liittyvät oireet voivat johtua kroonisesta stressistä ja kuormituksesta, ja tunnetusti ADHD-lääkkeet koostavat ihmisiä, joilla on heikentynyt henkinen suorituskyky. Tämä vaikutus on aivan sama ihan kaikilla, joilla on keskittymisen ja koostuneen ajattelun ongelmia, oli heillä ADHD-diagnoosia tai ei. Jos vireystila taas on valmiiksi korkea ja ajattelu koostunutta, niin lääkkeellä on heikompi vaikutus tai jopa liiallinen vaikutus -heistä tulee ylitarmokkaita. Lääkityksen vaikutuksesta ei voi mitenkään tehdä päätelmiä omasta diagnoosistaan. Psykiatriset ja neuropsykiatriset diagnoosit pohjautuvat käyttäytymisen ja suorituskyvyn mittaamiselle, ei suoraan millekään neurokemiallista epätasapainoa mittaavalle biomarkkerille. Siksi on ADHD-diagnoosin saaneita, jotka eivät kokemuksensa mukaan hyödy lainkaan lääkkeistä ja ihmisiä ilman ADHD-diagnoosia, jotka kokevat löytäneensä Jeesuksen saamastaan reseptipiristä. Monia skitsofreenikkoja hoidetaan neurolepteillä, vaikka heidän, kuten monien Aspergerin tai autismin kirjon häiriön diagnoosin saaneiden, keskeinen ongelma ei ole ensikään liiallinen dopamiinin eritys. He ovat pääosin apaattisia, masentuneita, saamattomia ja huonoitsetuntoisia, ja lääkkeet tekevät heitä entisestään sellaisia, kuin heidän pitääkin.

    • Anonyymi

      Diagnoosit on yrityksiä kuvata lyhyesti ihmisen tilaa. Sanotaan, että minulla on skitsofrenia, koska on liian mutkikasta selittää, että se että koin lapsuudessani seksuaalista hyväksikäyttöä, tappouhkauksia tekijältä ja elin isäni raivokohtausten keskellä, joten minun on yhä tänäpäiväkin vaikea luottaa ihmisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2342
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1970
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      175
      1766
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe