Emme pääse eroon kihomadoista!

apua_matoihin

Meidän perheessämme on ollut kihomatoja nyt kolme kuukautta. Lääkkeitä on syöty autokuormallinen, siivottu hulluna. Mikään ei auta. Oireet eivät ole tauonneet paria päivää pidemmäksi aikaa kenelläkään, joten kyse ei voi ymmärtääkseni olla uusintatartunnasta vaan siitä etteivät lääkkeet kunnolla tehoa alun alkaenkaan.

Oireet sopivat kihomatoon: luikertelua, "tuikkimista", "kuplintaa", kutinaa peräpäässä, paperissa max. sentin läpikuultavia vaaleahkoja matoja. Itselläni oli "luikertelua" ja kutinaa myös silmissä, korvissa ja nenässä, joita pidin allergiaoireina, mutta tavallista tehokkaamman lääkesatsin jälkeen nämä katosivat. Toisessa silmässäni tai oikeastaan silmäkuopan alaosassa on edelleen "vierasesineen" tunne, mutta en näe siellä mitään.

Lääkkeitä on kokeiltu useampaa eri lajia ja osa niistä on vähentänyt oireita melko paljonkin, osa ei juurikaan. Oireet eivät kuitenkaan poistu kokonaan ja visuaalisia havaintojakin on ollut vielä alle 2 viikkoa sitten, jolloin lääkkeitä oli syöty jo yli kuukausi.

Olemme myös ajatelleet, että ehkä kyseessä ei olekaan kihomato vaan joku muu - mutta jos niin on niin mikä ihme tämä voisi olla? Triviaalit jutut kuten peräpukamat ja hiiva on jo suljettu pois. Tartunnan lähde ei ole tiedossa, mutta on mahdollisesti Suomen ulkopuolelta matkustelun ammatin kautta. Lääkärit levittelevät käsiään. Suomessa ei oikein ole asiantuntemusta loistaudeista, joten apua tuntuu olevan vaikea saada. Testien teho on huono ja nyt lääkitys on varmasti jo vaikuttanut näiden loisten määrään, mikä laji se sitten onkin.

Onko kellään ollut samanlaista tilannetta? Jos on, voisitteko kiltit antaa neuvoja ja kertoa miten teillä tilanne lopulta ratkesi? Vai oletteko jääneet kärsimään vuosiksi kuten ulkomaisten palstojen perusteella jotkut ovat? Meidän elämämme on jo aivan raunioina, oireet eivät anna unohtaa tilannetta hetkeksikään :'(

21

4531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apua_matoihin

      Nyt on taas ilta ja mua ahdistaa ihan kauheasti. :(
      Kävin äsken veskissä ja sain taas havainnon noin 1,3 cm naarasmadosta. Se oli kai kuollut vanhuuttaan, sillä, olen syönyt yli 3 viikkoa lääkkeitä tauotta, joten yhtään aikuista matoa ei pitäisi olla enää elossa, jos Vermox tehoaa! Tämän on pakko olla resistentti kanta.
      En tiedä enää kauanko jaksan tätä.

      • eklost

        Hyvä apteekkiin ostamaan lääkettä vastaamalla helppo lääketieteellisiä kysymyksiä internetin kautta ja ne antaa reseptiä online sinulle heti, jos olet hyväksytty. http://medicineronline.net/


      • Anonyymi

        pyrvin ei tehoa niin hyvin matoihin koska se vain lamauttaa madot eikä tee mitään toukille ja munille...vermox taas tappaa madot sekä toukat sentakia on vermoxilla helpompi päästä madoista eroon. kihomadoilla ei ole mitään koukkuja tms.lapamadolla kylläkin. Vermox ilman reseptiä - https://euhealth24.com/fi/drug/vermox


    • tarkkuuttatorjunta

      Tehostatte hygieniaa kotona. Mietitte, mitä kaikkea teidän tarvitsee tehdä, jotta myös kaikki lapsenne osaavat 2-3 viikkoa noudattaa äärimmäisen tarkkaa hygieniaa.
      Petivaatteiden ja alusvaatteiden (etenkin housujen) pesu. Yhtä aikaa.
      Jääkaapin pesu ja sisällön vaihto.
      Jos kihomadon munia on jäänyt kynsien alle vessakäynnin yhteydessä, niin ne munat siirtyvät jokaiseen ruoka-aineeseen, mitä koskee. Jos likaisilla käsillä on koskettu makkara- tai keksipaketin sisältöön, niin seuraava saa loismunat käsiinsä ja siitä suuhunsa tai ne munat ovat valmiina keksin pinnalla. Ehkä pitää vähän aikaa rajoittaa lasten omatoimisuutta, jotta voitte olla tarkkoja.
      Pienimmille laitetaan yöksi tumput käsiin, ettei peräaukkoa pääse unissaan raapimaan.
      Käsien huolellinen pesu monta kertaa päivässä.
      Kihomadot ovat yleisiä lapsiperheissä. Jos lapsella vielä menee sormi suuhun, niin kierre on jatkuva.

    • apua_matoihin

      Kiitoksia vastauksesta. Lapset ovat jo isoja, nuorinkin 15. Olen ymmärtänyt, että siivoamisen tarkoitus on estää uusintatartunta, mutta tämän on pakko olla koko ajan yhtä ja samaa tartuntaa, sillä oireet eivät ole tauonneet paria päivää pidemmäksi aikaa. Luin että viikko pitäisi olla oireettomana, että kyse voisi olla uusintartunnasta. Eli lääkkeet eivät selvästikään tehoa. Itselläni tilanne on pahin, koko aikana on ollut vain 1 oireeton vuorokausi.

      Meillä ei ole mattoja, verhot on pesty, lattiat imuroitu ja pesty monesti, patjat saunotettu kahdesti ja kaikki mitä ei voinut pestä kuten kengät, takit ym. Täkit ja tyynyt vaihdettiin uusiin ja koiran peti heitettiin pois (koska kesällä ei sitä kuitenkaan tarvitse); koira itse pestiin samalla kun lattiat yms. ekan kerran. Emme ole syöneet mitään sormin sitten maaliskuun alun, ja itse olen käyttänyt kertakäyttöisiä kumihanskoja vessassa ja siivotessa nyt yli kuukauden. En usko että voimme tehdä yhtään enempää, eihän koti kuitenkaan ole mikään sairaalatason laitos.

      Jääkaappi lähtisi vaihtoon heti, kun pääsisimme edes viikon oireettomaan jaksoon asti! Mutta sellaista ei ole vielä näkynyt. Olen myös kyllä miettinyt, pitäisikö koti siivotuttaa ihan ammattilaisella, mutta sekin tuntuu turhalta niin kauan kuin tartuttaminen ei ole loppunut. Samoin poismuuttaminen vähäksi aikaa on turhaa toistaiseksi; mehän vain saastuttaisimme heti sen uudenkin kämpän.

      Meillä muuten mies oli se joka söi sormia, eikä pessyt työvaatteitaan, ja hän ilmeisesti toi tämän taudin töistään kotiin (hän työskenteli kriminaalien ja vähäosaisten kanssa lähikontaktissa päivittäin, nyt on jo muualla töissä). Itse olen aina ollut varsin hygieeninen, joten tuntuu vähän epäreilultakin että sitten kotona saan aikuiselta ihmiseltä, kumppaniltani tällaisen taudin, kun häntä ei ole hygienia oikeiin kiinnostanut. Olen jo syvästi masentunut ja ahdistunut tämän asian vuoksi.

    • salapoliisintarkkuus

      Jääkaapissa pitäisi ihan normaalin pesun ja mahdollisesti "saastuneiden" ruoka-aineiden poiston auttaa.
      Miehen pistätte joukolla kuriin. Kunnon käsienpesu kynsiharjan kanssa aina vessakäynnin päätteeksi, käsipesu aina kotiin tultaessa, käsipesu aina ennen ruokailua jne.
      Pese usein ovenkahvat ja valokatkaisimet. Vaihda voiveitsi ja kaikki ottimet joka ruokailuun.
      Mieti ruoanlaittosi. Kunnon kuumennus hävittää kihomadot, mutta entä salaatti? Valmista salaatti kumihansikkaita käyttäen.
      Muista, että huuliin ja kasvoihin ei kosketa kuin pestyillä käsillä.
      En tiedä, mikä osuus lemmikillä on.

    • Kanssakärsijä

      Minä sain apua kun jätin sokerit, gluteenin ja maitotuotteet pois ruokavaliosta. Lisäksi yritin syödä mahdollisimman vähähiilihydraattista ruokaa. Käytännössä söin siis salaattia ja vähän lihaa. Selvästi mulla "villiintyivät" aina kun lipesin ruokavaliostani. Mulla tilanne oli vielä se ettei näköhavaintoja elävistä madoista ollut, kaikki ulostetestit oli negatiivisia ja lopulta todettiin että vika on korvien välissä.

      Mutta ei sellaista luikertelua ja kiemurtelua ilta-aikaan kukaan keksi huvikseen. Kärsin siis kuukausia. Nyt näyttää vuoden jälkeen tilanne paremmalta. Ei luikertelua yöaikaan mutta vielä en uskalla luottaa siihen että ongelma olisi poistunut. Eli jatkan ruokavaliota ja tiukkaa hygieniaa. Kärsin lisäksi ummetuksesta josta en tosin tiedä oliko syy vai seuraus mutta joka kuitenkin oli osasyy ongelmiini. Mutta vasta kun rupesin syömään maitohappobakteereja "liikaa" ja MSM-jauhetta minusta tuntui että ongelmat alkoivat ratketa. Jauhetta saa monista tavallisista ruokakaupoista.

      Ulkomaisilla nettisivustoilla tuli vietettyä tunti jos toinenkin ja suosittelen kokeilemaan kaikkea mitä siellä ehdotellaan. Itse en oikein tiedä mikä lopulta tehosi kaikenlaista kokeilleena. Täällä vaan tuntuu ettei kukaan ota todesta :( Minäkään en tiedä mikä minussa asustaa/asusti mutta sen tiedän että en tätä kuvitellut eikä lääkkeet tehonneet.

      Tsemppiä toivottelee yöunensa ja melkein mielenterveytensä menettänyt kollega!

      • apua_matoihin

        Paljon kiitoksia vastauksesta! Minullakin tilanne on hieman parantunut sen jälkeen, kun aloin syödä maitohappobakteereja sisältävää jogurttia, mutta enpä itsekään ole varma sen kokonais osuudesta tilanteeseen, sillä samoihin aikoihin oli kuitenkin lääkitys päällä koko ajan. Tällä hetkellä siis oireet vähentyneet, mutta eivät loppuneet minulla sen paremmin kuin puolisollakaan.

        Olen ostanut MSM-jauhetta ja kokeilu alkaa huomenna.

        Tämä tauti on todella karmea mielenterveyden kannalta, olisi ottanut minka tahansa muun matotaudin mieluummin kuin tämän. Niissä ötökät sentään pysyvät ruumiin sisäpuolella tai ainakin ovat mikroskooppisia. Lääkärit eivät ollenkaan ymmärrä millaisesta taudista on kyse, vaikka olen yrittänyt melko suoraankin vihjata että mielenterveys on menossa ehkä lopullisesti. Myöskään he eivät ymmärrä, että tässä on erilaisia kantoja kuten muissakin eliöissä ja näitä resistenttejä tuntuu nyt pyörivän myös meillä Suomessa. Tilanne on muuttunut lopullisesti ja Suomikin on globalisoitunut. Sama juttu on muuten tällä hetkellä Ruotsissa, jossa voi palstoilta lukea, miten lääkkeitä pantataan eivätkä ne tehoa.

        Saanko kysyä, millainen lääkitys sinulla oli/on? Itse en ole uskaltanut vielä lopettaa päivittäistä lääkitystä, kun lieviäkin oireita on ollut vielä vähintään vuorokauden välein.


    • Mhb
      • apua_matoihin

        Kiitoksia. Kokeilen lisätä probiootteja. Itselläni on se ongelma, etten voi käyttää kapseleita, ne eivät sula. Mutta koitan löytää muita valmisteita!


    • apua_matoihin

      Mielelläni lukisin edelleen keinoista, joilla olette päässeet pitkistä ja/tai vaikeista tartunnoista eroon. Eli jos luette tämän ja kokemusta on niin vastatkaa vaikka vain muutama sana, millaisen kuurin söitte tms?

      Käyn täällä usein katsomassa ja nostamassa ketjua. Kiitos kaikille jo vastanneille, olette enkeleitä! Tämä vertaistuki on se jonka avulla olen saanut voimaa uskoa parempaan!

    • Madoista_eroon_vedellä

      Postitin tämän saman äsken erääseen toiseenkin "matoketjuun" ja postaan kopion siitä vielä tännekin, jospa siitä olisi hyötyä jollekin joka matojen kanssa taistelee...

      Lääkäreiltä ei aina paljoa ymmärrystä heru... Neuvotkin voivat olla aika vähäiset. Apteekit tuntevat ongelman huomattavasti lääkäreitä paremmin.

      Välitön apu peräaukon kutinaan on vesiperäruiske. Vettä pitäisi (aikuisen) saada menemään sisään vähintään kaksi litraa mikä ei ehkä ensimmäiselä kerralla onnistu, vaan toimenpide pitää suorittaa useampaan kertaan jolloin vettä saa menemään riittävän määrän.

      Tarkoituksena on huuhdella suolesta niin uloste kuin madotkin pois jolloin kutina loppuu välittömästi. Samalla myös madot munineen tulevat huuhdottua pois ja infektion jatkumisen todennäköisyys pienenee todella paljon. Itse olen onnistunut tässä ilman lääkkeitä pääsemään madoista eroon. Kannattaa tehdä muutamana peräkkäisenä päivänä (2 - 3 pv) ja varmuuden vuoksi vajaan kahden viikon päästä uusi kuuri.

      Ja jos haluaa olla aivan varma matojen lähtemisestä ottaa samaan aikaan Pyrviniä mukana tulevan ohjeen mukaan jota myydään apteekeissa ilman reseptiä.

      Vesiperäruiskeen ottamiseen tarvittavan peräruiskepussin voi ostaa apteekeista tai luontaistuotekaupoista, hinta on muutaman euron, tulee myös yleensä esim paastopaketin kylkiäisenä.

      Vesiperäruiskeen ottamista pelätään ja vierastetaan Suomessa ihan turhaan. Paastoajat ottavat vesiperäruiskeen lähes poikkeuksetta päivittäin paastonsa aikana. Toimenpide ei satu vaikka tuntuukin ensimmäisellä kerralla "oudolta" ja ainakin ensimmäisellä kerralla "hätä" tulee tosi pienellä vesimäärällä. Rentoutuminen ja rauhallinen ympäristö VC:n välittömässä läheisyydessä tai VC:ssä on välttämätöntä. Ensikertalaiselle "apulainen" on hyödyllinen. Hyviä ohjeita tähän löytyy netistä englanniksi paljon, myös Youtubesta. Hakusanaksi kannattaa laittaa "enema".

      Suomessa vesiperäruisketta kutsutaan myös suolihuuhteluksi...

      • Anonyymi

        Jos vettä menee sisään kaksi litraa, niin sen pitää myös tulla ulos aika nopeaan. Muutoin tuo määrä suolatonta vettä aiheuttaa veren laimenemisen imeytyessään verenkiertoon, ja pahimmassa tapauksessa punasolut voivat hajota, tulee sellainen sairaus kuin ennen junien hiilienmättäjille höyryvetureissa.

        Joten ellei vesi tule helposti ulos, pitää sekoittaa reilu teelusikallinen veteen.

        Puoleen litraan ei tarvitse !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos vettä menee sisään kaksi litraa, niin sen pitää myös tulla ulos aika nopeaan. Muutoin tuo määrä suolatonta vettä aiheuttaa veren laimenemisen imeytyessään verenkiertoon, ja pahimmassa tapauksessa punasolut voivat hajota, tulee sellainen sairaus kuin ennen junien hiilienmättäjille höyryvetureissa.

        Joten ellei vesi tule helposti ulos, pitää sekoittaa reilu teelusikallinen veteen.

        Puoleen litraan ei tarvitse !

        Siis ruokasuolaa reilu teelusikallinen litraa kohti.


    • cfdrtyui

      Karvaisen lemmikin turkin pölyssä voi olla kihomadon munia, jos vaikka joku pyllyään kaivanut lapsi on siltellyt lemmikkiä. Siitä ne munat pöllähtävät silitettäessä ilmaan, menevät ilmasta nenään. Sitten joku kaivaa nenäänsä, saa munia sormiinsa ja laittaa sormen suuhunsa. Kierto on valmis.

      Aloittaja: Teillä on täytynyt olla kotona joku heikko lenkki, joka on mahdollistanut tartunnan kierron perheenne sisällä. Kuvauksesi perusteella miehesi on se heikko lenkki.

    • Hyvääsyksyätsemppiä

      HYVÄ YSTÄVÄ JA KAIKKI MUUT:)

      Minä pääsin siitä asiasta vapauteen:)
      Olen aikuinen nainen enkä tiedä varmuudella, miten sain ja miten tilanne sitten kehittyi. Alku on voinut olla lapsi tai vaikka ovenkahva missä tahansa.

      Pääsin eroon kaksi vuotta kestäneestä vaivasta lopulta siirtymällä täysin kasvissyöjäksi ja emäksiseen ruokavalioon.
      Luin myös täältä että se oli monille ollut se parannustie. Niin kävi minullekin:)

      Ohjeita ja vinkkejä sinulle:

      Kasviksia, ei perunaa
      Vihanneksia
      Tofua, papuja, linssejä
      Kananmunia
      Viljan sijaan tattaria, hirssiä, quinoaa, spelttiä
      Ei sokeria, teetä, alkoholijuomia, kahvia (tämä ihan tosi tärkeä asia)
      Ei sokeroituja jogurtteja tai mehuja siis yms
      Ei hedelmiä, ei kuivattuja hedelmiä eikä mehuja
      Voit käyttää voita, voimariinia, öljyjä
      Yrttejä paljon

      Kahvin ja sokerin poisto oli ensiarvoisen tärkeää. Kahvi jotenkin buustaa sitä glukoosia jota eliöt käyttävät ravinnoksi. Sen huomasi:) Joten kun teet muutoksen, tee se kunnolla.
      hyvä elämä, hyviä valintoja, elämään positiivisia tunteita ja ajatuksia eli hyvä elämä buustaa suolistoa vastustuskykyisemmäksi. Hyvä elämä on siis hyväksi myös suolistolle kaikin puolin. Tämä siksi että huolet jne. happamoittamat elimistöä.
      Puhtaanapito: Kaikki vaatteet ja tekstiilit pesu 60 ihan elämäntavaksi. Jos eivät sitä kestä, pakastus 4 pvää -18 varmuuden vuoksi.
      Normaali viikkosiivous riittää.

      Luin suolistoa käsittelevästä kirjasta kirjakaupassa, että kihomadot saadaan usein aiemmin, mutta jos suolisto on vastustuskykyinen, ne eivät niin aiheuta oireita eli oireet alkavat usein vuosien päästä tartunnasta(paitsi pienillä). Käsitin, että aikuisilla näin useinkin on.
      Eli kihomadot aikuisella saattavat olla merkki siitä, että suolisto on ollut kovilla jo pitkään ja kaipaa helpotusta.
      Ensin kasvisruokavalioon siirtyminen tuntui haasteelta, ja siihen meni aikaa.
      Huolehdin myös toisista: Kävin suihkussa ja laitoin aina puhtaat vaatteet suoraan koneesta päälle lähtiessäni kyläilemään. Ja mihin tahansa; suihkun kautta kotoa puhtaat päälle. Pesin käteni vieraissa aina ensin. Pesin kädet kotiin tullessa myös ja niin teen edelleen, se perushyvätapa, jonka otin jatkoonkin. Yökylät jätin väliin kokonaan oireajalla:)
      Lääkkeistä ei ollut kohdallani apua.
      Emäksiseen ruokavalioon siirtyminen helpotti heti mutta on hyvä ymmärtää, että se vaatii aikaa se paraneminen. Pieniä oireita voi olla pitkään. Silti elämä on jo helppoa ja lopulta paraneminen häämöttää:)
      Emäksinen ruokavalio lopulta sekä se että kesälomamatka pois, kun oireita ei enää ollut, varmisti kaiken.

      Elämääni asia toi kasvisruokavalion ihan tosi luonnolliseksi elämäntavaksi, kahvin sijalla juon ihania yrttiteesekoituksia, joita nykyään saa paljon alan kaupoista;)
      Kahvia, hedelmiä, alkoholia, herkkuja, joissa sokeria, nautin välillä, en koko ajan. Ja syön nykyään myös kalaa:)

      Paljon, paljon onnea kaikille sen jutun voittamiseksi ja muutenkin elämään kaikille
      hyvää tsemppiä energiaa syksyyn!

      Äiti ja mummi

    • inhokit

      Ja aina yleisissä paikoissa,autoomateilla,kirjastoissa käymisien jälkeen heti käsipesu ja kauppareisujen jälkeen.Kaikenmaailman kakkakädet sormeilevat siellä ja kukkamullasta saa niitä sekä salaatin ja porkkanoiden mullista,porkkanat kantsii keittää. En usko ruokaaineiden vaihtamisiin . Hurjaa on teidän ongelma kieltämättä,itsellä aikanaan oli kun lapseni kaveri oli kylässä ja ei huolehdittu hänen htgienisastaan,,,,mulla se lähti yhdellä kuurilla ja kahden viikon päästä uusi kuuri ja thats it. Olen suurperheestä ja lähes koko perheeni kärsi asiasta vuosia mutta jossain vaiheessa se katosi kaikista kun vartuimme ja aloimme huolehtia enemmän hygieniastamme,vanhemmat olivat vuorotyössä eikä aina vahtimassa ,siistiä kotimme oli ei se siitä riippunut.Pyrvin tehosi ,ja sit parin viikon pstä toinen kuuri jottamunat eivät kehity.Voimia.

      • killekalle

        Ja yksi oleellinen seikka-isommalla hädällä kayntien yhteydessä peskää pyllyt saippualla ja huuhdelkaa alapäät ja käsipesu päälle,,,pyyhkeet joka päivä kirjopyykkiin ja perivaatteet,,,onhan se työlästä kyllä -ja aikanaan täi show sai aikaa ylimääräistä hommaa kotona,onneksi oli talvipakkaset,,,sai ulos lelut ja kankaat yöksi pakkaseen....ja se täisampoo shouw,,huokaus...kouluissa ne leviää myös loiset koska kaikissa kodeissa ei lapsia opeteta henk.kohtaiseen hygieniaan vaan vessareisuujen ohessa menevät suoraan välitunnilla ja syömään ja tunkevat koösiään suuhun ja neniinsä ainakin ala-asteella.


      • Apuaa27276

        Onko tämä keskustelu enää hengissä? Kaikkea on kokeiltu ja mikään ei auta :( noudatan tällä hetkellä vähä hiilihydraattista sokeritonta ruokavaliota , 6 tbl maitohappobakteereja päivässä sekä 4x piimaa tabletteja päivässä. Silti kutitaa. Mitä ihmettä pitää tehdä? Tuntuu että kaikkea mahdollista on kokeiltu. Onko tullut uusia lääkkeitä markkinoille kun vermox ja pyrvin?


    • Anonyymi

      *Ainaki joissain päin Africcaa havaittu paikallisten Mato kantojen olevan 100% immuuneja Pyrviinille ja Madot selviänneet pyrviinistä täysin elossa myös täysi kasvuiset Madot ja Pikku Kihikset .

      Tein iteki testin luonnosta poimitulla Kihokilla koko 4cm. väri läpinäkyvä valkoinen ja dippasin sen 2 pyrviini tabua punasta liotettuna 1 desiin vettä ja se oli elossa vielä 2 viikon päästä kiermullerlen kunnes annoin veden haihtua kokonaan pois ...

      ''Eli tilanne Suomessa sama ku Afrikassa :( .

      Kihomato muna kestää 99oC ja lämpöä pitää olla 100oC celsiusta vähiontään 5 minuuttia jotta munat tuhoutuvat 100% .

      Kaikki eivät myöskään tunne kutinaa sillä kiho mato lajeja on eri laisia , toiset liikkuvat erilailla ku toiset .

      Vaikka kaikki Madot kuolisivat 1 ainut muna riittää vaikka raaassa tai huonosti huuhdellussa salaatista tai kosket ruokaa kinkku leikkele juusto pakkausta kaupassa peset kädet ja avaat pakkauksen , muna siirtyy siitä pakkauksen muovi suoja kuoresta voileipään sormien mukana pinnalta ja siitä se taas alkaa...

      Tai joku muu saastunu (Madonmunia) pinta mihin koskee ja päätyy kurkusta alas riittää .

      Myös julkiset paikat ja ulkona niitä on esim. mullassa ihan kihisee niitä normaalisti .

      *Muute kannattaa ottaa huomioon maksa arvot sillä Madot ovat hyvin kestäviä , kestävämpiä kuin ihminen , mutta pienempi kokoisia , joten MatoLääkkeet voivat aiheuttaa maksa vaurioita sillä se myrkky määrä mikä madon tuhoamiseen tarvitaan riittää jo 20x kertasena (yliannostus) tappamaan ihmisen tai ainakin vaurioittamaan pysyvästi maksaa sillä maksa sen MatoToxsiinin (MatoLääke) ruumiista poistaakin .

      *Myös pienemmät määrät MatoLääkettä kuormittavat ja lievästi vaurioittavat maksaa .


      Parasiittologi Professuuri Hemmo virtanen aiheesta .

    • Anonyymi

      Eiköhän ole paras keino syödä niin paljon kuituja, että ulostusta tule pari kertaa päivässä. Kuituja on vaikka porkkanaraasteessa, salaatissa ja myös paljon kokojyväviljassa.
      Esimerkiksi sokeritonta mysliä reilusti piimän kanssa aamiaiseksi. Myslistä voi myös tehdä hetkessä puuroa, vähän vettä ja suolaa, ja kuumenna joitakin minuutteja!


      Minulla on sellainen käsitys että useimmat madot seuraavat ulostuksen mukana ulos, ja jos ulostaa reilusti aamuin ja illoin, luulisi matojen häviävän.

      Kenties siksi minulla ei juuri ole vaivoja madoista. Luulisihan niiden tarttuvan minuun yhtä usein kuin muihinkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe